22. prosince 2015

Ranní počasí nad Tromsø a mořský led v Arktidě

Od čtenářky:


- Dobrý večer,
chtěla jsem Vám zaslat fotografie, které poukazují na zvláštní jev nad městem, kde již nějakou dobu žiji. Fotil je ovšem místní fotograf, našla jsem jeho fotografie i v místních novinách.
Je to velmi podivné, již v minulosti vycházela zvláštní duha směrem k nebi ale tohle je úplně něco jiného.

Krásný zbytek dne
K.

https://www.facebook.com/truls.melbyetiller/media_set?set=a.1053478181343732.1073741908.100000446803997&type=3


Orgonet: Ahoj, děkuji, mohla bys upřesnit, kterou z fotografií máš na mysli? Jsou tam u vás nádherné polární záře....
Máte tam poblíž taky HAARP zvaný EISCAT https://en.wikipedia.org/wiki/EISCAT , takže co to světelných jevů je tam možné ledacos.
Zdraví Orgonet

- Zdravím. Konkrétně tuto fotografii mám na mysli. Bylo takové duhové nebe.
Záře tu máme opravdu dokonalé a pokud není zataženo, je vidět aspoň slabá každý den. Pokud je storm, je opravdu nepopsatelná. Jezdí ke mě spousta známých právě na záře.
Tady jedna focena na začátku zimy přítelem: 


A tady je ta podivná duha či co to je. O radaru právě vím ještě s pár lidma, co se o to zajímají ale moc jich není. Dá se k němu dostat dokonce skrze jednu stezku v horách. Je přímo mezi horama. 


Přeji příjemný podvečer
K.


Dodatek Orgonet:

Instituce EISCAT, které je pravděpodobným původcem neobvyklých světelných jevů nad Norskem, provozuje ve Skandinávii několik zařízení. Podrobnosti o nich viz https://en.wikipedia.org/wiki/EISCAT. V blízkosti Tromsø (Ramfjordmoen) je vedle jiných zařízení výkonný ionosférický ohřívač.



Nejznámějším světelným jevem vyvolaným zřejmě EISCATem je "norská spirála" z roku 2012. 




Umělé rozehřívání arktického ledu (dle http://www.geoengineeringwatch.org/?s=arctic+ice)

Oblasti v blízkosti polárního kruhu jsou v současné době místem horečných geoinženýrských aktivit pomocí haarpových technologií (zejména USA a Ruska); tato oblast je totiž obrovským potenciálním novým zdrojem nerostných surovin, a z ledu se těží těžko...

Takže, vedle přírodního ohřívání planety, které nepochybně existuje, probíhá v Arktidě i vydatné geoinženýrské ohřívání atmosféry a ledu/vody, které se může projevovat zvláštními světelnými jevy na obloze.

Geoinženýři jednak ohříváním led rozpouštějí, ale na druhé straně ho zase vyrábějí, a to leteckým zaséváním umělých nukleačních jader.  Asi aby vyvolali před světem dojem, že Arktida je zaledněná ve stejném rozsahu jako předtím, a aby trochu napravili vlivy na světové klima. Takže někdy dokonce to vypadá, že zalednění je rekordní... 

Publikované údaje o množství ledu připomínají ovšem houpačku, NASA třeba téměř současně vydá zprávu, že množství ledu v Arktidě je rekordně nejvyšší (https://www.nasa.gov/content/goddard/antarctic-sea-ice-reaches-new-record-maximum), i že je rekordně nejnižší (http://www.theguardian.com/environment/2015/sep/16/arctic-sea-ice-shrinks-to-fourth-lowest-extent-on-record). 

Rozdíl je v tom, že předtím byla Arktida zaledněna "starým" velmi silným ledem, ale dnes je ho již velmi málo; místo něj geoinženýři vytvářejí každoroční led umělý, který mrzne/taje při vyšší teplotě než normální led. Jeho rozsah tedy může být i rekordní, jak udávají některé zprávy, ale objem mořského ledu stále klesá, a současné nízké množství je vysoce alarmující. 

Následující video ukazuje ubývání starého ledu (9 a více let; bílá barva) v Arktidě. V roce 2014 ho bylo už velmi málo.




Oteplená Arktida má samozřejmě vliv na klima na celé planetě...

Naše současné "unylé" evropské počasí je zřejmě důsledkem toho, že síly geoinženýrů jsou právě soustředěny do severních oblastí, kde vyrábějí rekordní tlakové níže a megabouře (v prosinci tam proběhly 3 monstrózní, dosud nikdy nevídané bouře u Aljašky a Aleut). http://www.weather.com/news/weather/news/aleutian-storm-alaska-bering-sea-record


20 komentářů:

  1. Na světový web se dostává stále více informací o mimozemských civilizacích, utajovaném vesmírném programu a také o geoinženýringu. Už se to neutají, neututlá a ti, co něco řeknou - nepovraždí ani nesebevraždí. Věci se už dostaly velmi daleko a stojíme před změnou paradigmatu...
    http://www.geoengineeringwatch.org/popular-science-warns-about-weather-as-a-weapon/ http://www.geoengineeringwatch.org/winter-storms-with-record-heat-whats-wrong-with-this-picture/ http://www.geoengineeringwatch.org/more-exceptional-warmth-on-the-way-for-the-eastern-u-s-during-christmas-week/ http://www.geoengineeringwatch.org/extreme-heat-warning-for-south-australia-with-temperatures-hitting-42c/
    http://earth-liberation-movement.blogspot.cz/2015/12/dane-wigington-geo-engineering-is.html http://www.theeventchronicle.com/science/nuclear-chemist-publishes-groundbreaking-paper-aluminum-poisoning-of-humanity-via-geoengineering/ http://www.theeventchronicle.com/study/california-governor-has-received-evidence-proving-drought-was-geoengineered/ http://www.zengardner.com/56373-2/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sice hezké, ale mnoho a mnoho ovčanů stále jen béká, a ničemu podobnému nevěnují ani špetku pozornosti. Hlavně sex, auta, chlast, kuřivo a brutální zpěv nezpěv. Vidím to denně u nás v práci. Skoro žádné jiné téma mezi sebou nevedou.

      Vymazat
    2. U nás taky pořád, kdo kterou voje.al, která je kur.a, kdo pomlouvá,donáší na druhé nebo krade apod. nesmysly se celou prac.dobu zabývají.

      Vymazat
  2. Asi si kápnul opět na dobrou věcičku, protože to byl i problém dostat na FB, stále mi to nechtělo přidat, odpojilo mě to i od internetu 3x, při přidání fotky a odkazu na zprávy NASA a WIKI. Dokonce mi to sice pak přidalo zprávu ale zůstala skrytá, musel jsem ji dát znovu sdílet, aby byla viditelná pro přátele na tabuli FB.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím. Asi bych mohla ještě napsat že krom světelných jevů na obloze máme i v průběhu dvou let časté a neuvěřitelné bouře okolo pobřeží právě na severu. Týká se to většinou zimního období. Slabší bouře máme několikrát do týdne a to se opravdu nedá spát. Jedná se o silný nárazový vítr a pokud se jedná o podvečer a sněží, je nelepší odstavit auto a čekat až to prostě přejde. Také máme celkově více teplo v létě a v zimě. Konkrétně tento rok přišel sníh pozdě a "domorodí" obyvatelé takové počasí nepamatují.
    To je ode mne asi vše.
    Pěkný večer
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://orgo-net.blogspot.cz/2012/01/eskymaci-osa-zeme-se-zmenila.html

      Vymazat
    2. Anuiti už před pár lety říkali, že se na severu (Arktida) VŠECHNO mění k nepoznání.

      Vymazat
  4. To se dneska zase na obloze zvláště okolo slunce vyřádili! Umělé vpády temnářů hrajících si na bohy, jako např. do geoinženýringu, do vymývání mozků, do manipulací psychiky, vědomí, duchovního uctívání apod. se soustřeďují mimo jiné na to, aby pravdivé informace stále ležely nehnutě v hlubokém stínu kolektivního nevědomí. Proti pravdě a svobodné vůli bytostí nelze navěky jít. Temnáři se vlastně snaží o nemožné, když chtějí nadřazovat umělé zásahy nad přirozenými přírodními procesy, prosazovat lež na úkor pravdy. Svobodnou vůli lze odejmout jen dočasně a pravdu lze tajit také jen dočasně. Lidové přísloví říká, že pravda vypluje na povrch jako olej na vodě. Z těchto i z dalších důvodů temná strana prohrála, prohrává a prohraje. Mnohé osvětluje Galaktický kodex, jehož překlad do čj je zde: http://bod-zlomu.blogspot.cz/2015/10/galakticky-kodexplaneta-zeme-je.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je také trefné rčení, že lež má krátké nohy, a proto Pravdě neuteče.

      Vymazat
  5. Zvláštne počasie u nás v kopcoch na Slovensku.
    Zem je zohriata, akoby bola niečím ohrievaná. A mrzne nad povrchom zeme. Čiže pôda ja blatová, ne zemi mokro a pol metra nad zemou je všetko zamrznuté, ploty, kríky, stromčeky.
    A nemáte dojem, že voľakedy tak pred 20 rokmi bývalo dlhšie ráno tma? Chodila som na ôsmu a ešte bývalo tma a teraz chodím takisto a už je dávno svetlo. A to bol včera najkratší deň ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivte se. To, že se tvrdí, že se Země otepluje, je pravda. Ale z úplně jiných příčin, než nás médii krmí (prý činností člověka). To teplo jde od jádra Země, tedy odspodu, a ne z povrchu nebo shůry. Arktické ledovce proto paradoxně tají odspodu, a klimateroristi jim v tom ještě pomáhají i odshora. Něco se děje s celou Sluneční soustavou, a nám se to tají. Bouřlivé procesy změn probíhají na všech planetách Sluneční soustavy. A slunce se k tomu ještě zvětšilo (asi o jednu pětinu až čtvrtinu), a začalo spalovat helium a ne už vodík, který mu došel.Je to palivo o 100% vydatnější než vodík. Proto tak pálí, prudce svítí, vrhá velmi ostré stíny. Mnoho lidí mělo během léta pocit, jakoby je slunce až rentgenovalo.

      Vymazat
    2. Země se více naklonila severní polokoulí ke slunci, proto ty jevy kratší noci i v zimě. Proto také arktidský led taje a mizí, zatímco antarktidský led u jižního pólu ve stínu roste a nabývá.

      Vymazat
  6. I lidé z Ameriky a z Pobaltí diskutují o výkyvech teplot a o tom, zda-li jde o globální oteplování nebo ochlazování. Někdy u toho vznikne i malý spor a posílají se na vyšetření...Např. v Coloradu teď zažívají velké vychlazování a naměřili -51F, což je -46 stupňů C: http://www.infowars.com/global-warming-51f-temperature-recorded-in-colorado/#disqus_thread
    Tento článek již má přes 1 000 komentářů. Diskutuje tam i obyvatel Pobaltí, že u nich je teď každý den +10 stupňů C, přičemž obvykle touto dobou tam bývají mrazy -10 až -20. Sníh žádný není, přitom tam býval už od října. Myslí si, že ty výkyvy rozhoupali ti, co podporují inženýring klimatu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se globálně otepluje neznamená to že budou všude tropy ale znameněá to že klimatické modely se změní ...

      Vymazat
    2. ty spirály nemají !!! nic společného s Harpeem a apod .

      Vymazat
  7. Jasně že v tom mají prsty ti ohavní klimouši, co se snaží o terraforming Země. Jen nevíme PRO KOHO ! Pro nás to zcela určitě není ! Mám takové tušení, že to info, že migranti mají nahradit původní evropské obyvatelstvo, je jen skryté poselství celému světu, že celé lidstvo má být kýmsi na Zemi nahrazeno, a ono samo ze Země vyhubeno. Asi podobně jako to kdysi udělal homo sapiens s neandertálcem.

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám k článku jednu výhradu. Linky, které mají dokazovat, že NASA nám říká, že je led na maximu a zároveň na minimu jsou jaksi jeden z nich o Arktidě a jeden o Antarktidě. Pro autora článku to patrně není rozdíl, ale on to rozdíl je a tyto dva články si rozhodně neodporují.

    OdpovědětVymazat
  9. Don´t worry, BOH dovolil, a ľudia si dovoľujú :DD, eto normaľno. V tomto čase sme tu chceli byť, chceli zažiť, sme, tak čo zvedavci ?

    OdpovědětVymazat
  10. D. Wigington: "The final week of 2015 may bring temperatures to the North Pole as much as 75 degrees above normal (complete report on this is below). At the same time the completely engineered “cool-downs” continue in the US. How far does the scale need to tilt before people begin to open their eyes?"...Wigington, D.: Geoengineering Is Fueling Blindingly Rapid Climate Shift. http://www.zengardner.com/geoengineering-is-fueling/

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.