25. března 2010

Jak se v celé Francii najednou zablesklo

Zajímavý dnešní jev na detekci srážek a blesků Meteox (mají snímky po 15 min., kliknutím zvětšíte.):

V 17.30 nad Francií oblačnost do trojúhelníka, místy silnější srážky, jeden blesk nad severní Itálií.

V 17.45 se nad celou touto oblačností náhle zablesklo. Vznikl trojúhelník blesků...

V 18.00 už se opět nic nedělo, jen nad severní Itálií opět blesk ve stejném místě.

(Na animaci detekce blesků je to přesněji po minutách, ale neumím to zachytit).

Holt pánbu ví, kdy a kde má pořádně zablesknout - nebo mu půjčili ovladač od haarpu?

21 komentářů:

  1. Bohužel blesky nikdo nezapínal ani nevypínal, zjevně došlo k výpadku systému detekce blesků, kterou Meteox používá (nikde jsem nenašrl jaký). Celoevropský systém EUCLID v záznamu výbojů pokračoval tak, jak se bouřková fronta pohybovala k severovýchodu (mimochodem zítra má tahle fronta přinést bouřky na západ Čech). Výboj detekovaný opakovaně v Itálii je chybný, protože se tam nevyskytuje žádná bouřková oblačnost.

    OdpovědětVymazat
  2. Ňákej informovanej. Aspoň víme, že tento blog sledují ti, jejichž posláním je vyvracet informace o manipulacích počasí.
    Zmíněná bouřková fronta je naprosto umělá, uměle založená, uměle zahnutá do úhlu a směrovaná jakousi energií, kterou radar zachytil jako blesky, jak je vidět na všech dostupných satelitních zobrazeních.
    EUCLID není žádný celoevropský ani důvěryhodný systém, je to jakási soukromá či korporátní aktivita, která zobrazuje jen někde a jen něco. Čímž perfektně slouží těm, kteří zastírají manipulace počasí.

    OdpovědětVymazat
  3. "Euclid detects a significant amount of lightning in an area not detected by human senses. But Euclid cannot guarantee that all lightning is detected and communicated to its subscribers."
    (Z webu Euclid, vypadá to fakt amatérsky.)

    OdpovědětVymazat
  4. Radary jsou čím dál lepší a výkonnější (a dražší) a je jich čím dál více, ale ukazují stále více podivných jevů, které nám pak jejich provozovatelé a vykladači chtějí vykládat jako technické poruchy. Je jich nějak moc poslední dobou! Nač ty radary meteorologům jsou, když jsou samá porucha?

    OdpovědětVymazat
  5. a to je ještě divnější ne??žádná bouřková oblačnost tam nebyla a blejskalo se...

    OdpovědětVymazat
  6. a při výpadku by to mělo ukazovat nic ne?při výpadku se ukazuje něco co neexistuje?

    OdpovědětVymazat
  7. "Zmíněná bouřková fronta je naprosto umělá, uměle založená, uměle zahnutá do úhlu a směrovaná jakousi energií, kterou radar zachytil jako blesky, jak je vidět na všech dostupných satelitních zobrazeních."
    Mohu poprosit o doložení vašeho tvrzení?

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím. Tidle maistreamový meteorologové a vůbec lidi nějak zainteresovaní na současném zločinném režimu to od té doby,co se o tom tady domákli sledují pravidelně. Například co jim uniklo za "závadné" snímky na NOAA apod. V poslední době je tam naprostá většina buď úplně smazaných ihned,nebo aspoň částečně překrytých. Nevěřte jim ani slovo! Stačí se jen podívat na oblohu! Po tom,co spustili jaro o týden dříve než loni narostla aktivita sprejerů nevídaným způsobem! A na NOAA není vidět skoro nic. Ale je už vlastně vůbec nepotřebuju,mám oči! Včera jsem viděl spoustu letadel v různých časech a různých výškách vypouštět oba dva typy -trails zaráz! Klasická contrails se rychle rozplynula,ale ta druhá chemtreils přetrvávala a připojila se k ostatním mrakům. Toto se podle odborníka na letectví stává jen zřídkakdy,ale já to vidím skoro každej den! Toto byl pro mě osobně poslední jasný důkaz tohoto svinstva co se děje a lidi kolem? Hledí do země,poslouchají muziku,telefonují,povídají si jakoby nic..
    Jediná pozitivní je druhá věc,že něco vyššího pracuje i na obloze a kazí jim to i tam,kde není orgonit. Jsou to takové ty přirozené cákance mraků,jakoby barvou na papír. Pořád se to střídá,vyšší Síla pracuje pro nás. Někde jsem četl,že podle staroindické mytologie jsou to Boží něco (nevzpomínám si na to přesné slovo).
    To mě trochu uklidňuje,ale i tak si projistotu pořizuji pořádnej chembuster!
    Chtějí opravdu zastiňovat slunce,kvůli tomu vitamínu D3 a nezadržitelně postupujicí transformaci lidské DNA!
    Letošní léto bude suché a horké s přívalovými dešti a silným větrem.
    Musíme to ještě vydržet! Konec je už na dohled!

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím, jen bych chtěl dodat ke svému delšímu příspěvku,že z NOAA mizí,nebo se vůbec neobjevuje hodně snímků pouze z družice b3 - to je ta,na které byli chemtrails nejlíp vidět. To,že to mažou a sledují více než dříve je pouze další důkaz manipulace s počasím. Zkorumpovaní meteorologové ven!

    OdpovědětVymazat
  10. "...něco vyššího pracuje i na obloze a kazí jim to i tam,kde není orgonit."

    A kde že to je? Jak víš, že tam není orgonit??

    "Někde jsem četl,že podle staroindické mytologie jsou to Boží něco (nevzpomínám si na to přesné slovo)."

    Asi myslíš sylfy. Boží víly větru. Sylfové jsou bytosti vzduchu.

    OdpovědětVymazat
  11. Orgonet: Imformovaný možná jsem, protože se o počasí zajímám přes 15 let a hlavně o věcech si dělám úsudek z vlastní zkušenosti a ne jen z toho co od někoho slyším nebo si někde přečtu. Vždyť vy sami tu tvrdíte, jak jsou média skvělým prostředkem pro manipulaci mas. To co vám tu předkládám je pouze pohled na problém z druhé strany. Vyvracení něčí víry rozhodně není mým posláním a reakce zde jsou pouze a jenom z mého vlastího popudu a vůle.

    Ad EUCLID: Pokud vím, tak žadná síť detekce blesků v Evropě není vyloženě profesionální, jsou budovány a provozovány soukromými firmami (u nás např. CELDN fy. Siemens/Vaisala). Žádná detekce navíc není 100%, například u výbojů typu mrak-mrak zachytí detekce cca 30% výbojů (ono jde taky hlavně o zachycení výbojů do země, které jsou člověku potenciálně nebezpečné).

    Ad radary: ano jsou možná lepší a výkonnější, ale také se objevují nové a výkonnější zdroje rušení, navíc složitější systém je vždy náchylnější k poruše.

    Ad výpadky: výpadek neznamená nutně totální ztrátu dat, ale třeba jejich části, přičemž zbylou pak zpracovávací program chybně vyhodnotí a vznikne nesmyslný výstup.

    Ad umělá fronta: umělá by mě spíš připadla fronta, která by udržovala striktně lineární tvar. Lomy a prohnutí fronty způsobuje její interakce s terénem, směr větru v tlakovém poli a spousta dalších faktorů.

    Ad vymazávání snímků: na to myslím už někdo někde odpovídal, že je to nesmysl.

    OdpovědětVymazat
  12. "...něco vyššího pracuje i na obloze a kazí jim to i tam,kde není orgonit."

    A kde že to je? Jak víš, že tam není orgonit??


    Není tam pravděpodobně,neb jsem o tom nic nenašel ani na www.orgo.cz
    Něco ale letos rozhodím. Je to potřeba a opravdu to funguje.

    Boží síly větru,to jsou oni. Rozfoukávají jim to.

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji všem stranám za diskusi.
    I když máme rozdílné názory, zůstaňme spolu,
    jen tak něco konkrétního dokážeme.

    OdpovědětVymazat
  14. Není tam pravděpodobně,neb jsem o tom nic nenašel ani na www.orgo.cz ...

    Tak ještě jednou, o jakém kraji že to hovoříme? Možná je tam víc orgonitu než si myslíš...

    OdpovědětVymazat
  15. mna by zaujimalo ze kvoli akym vypadkom vznika nezmyselny vystup v podobe hmloviny a striebornej oblohy namiesto modrej pan chytry :) a preco slnko nesvieti priamo dlhsie ako par minut denne...a preco poslednych par mesiacov je kazdy den 99% casu zatiahnute a v noci krasna cista obloha...

    OdpovědětVymazat
  16. to anonymous:

    Není tam pravděpodobně,neb jsem o tom nic nenašel ani na www.orgo.cz ...

    Tak ještě jednou, o jakém kraji že to hovoříme? Možná je tam víc orgonitu než si myslíš...

    Je to Střední Morava,větší město a v místě pozorování není určitě nic,když někdy umělé oblačnosti a zamlžené slunce trvá dny a dny v kuse a kalamity jsou ukázkové. Ani sylfové nepracují neustále,narozdíl od orgonitu - kdyby tam byl položen.

    OdpovědětVymazat
  17. Ne každý má třeba o giftování potřebu povídat... Olomouc? Přerov? Tam je docela neogiftováno, tak 5% bts možná, žádné CB na dohled... Nejsou zdroje na celou republiku :-(

    OdpovědětVymazat
  18. Ano, tam i jinde okolo,snad kromě malého městečka Litovel,není nic nebo skoro nic. Střední Morava zatím spí,nejsou zdroje a čas. Jestli je někdo ochoten tam něco málo rozhodit,nechť to prosím udělá. Díky

    OdpovědětVymazat
  19. "Ad umělá fronta: umělá by mě spíš připadla fronta, která by UDRŽOVALA STRIKTNĚ LINEÁRNÍ TVAR. Lomy a prohnutí fronty způsobuje její interakce s terénem, směr větru v tlakovém poli a spousta dalších faktorů."

    A co tato fronta, ta je Vám dostatečně přímá?
    http://picasaweb.google.cz/101511496986713185830/LinearniFrontaPresCelouAustralii#5455866793642208498

    Pokud se už 15 let zajímáte o počasí, tak by mě (mimo jiné)zajímal Váš názor na současné počasí nad Austrálií.

    Díky.
    Martina

    OdpovědětVymazat
  20. Neznám souvislosti, ale vzpomněl jsem si na tuto stránku v souvislosti s tímhle http://www.rozhlas.cz/leonardo/technologie/_zprava/714434 a pravděpodobný anglický originál http://www.popsci.com/technology/article/2009-12/out-blue-darpa-seeks-means-manipulate-lightning

    Stručně, DARPA se snaží o využití blesků... a o jejich ovládnutí. Třeba je tu nějaká souvislost. Ale tenhle komentář asi zapadne, protože už je to starý článek... :(

    OdpovědětVymazat
  21. Martina: Já na tom snímku žádnou lineární frontu přes celý kontinent nevidím. Jedná se o kompozitní snímek družice a radaru a jediná linie na něm je způsobena nějakým rušením radaru (v levé půli Austrálie od severu k jihu).

    Satelitní snímek je vždy předřazen radaru, protože u něj kromě rušení přenosu na Zemi žádné jiné rušení nehrozí (kromě zásahu meteoritem nebo sluneční erupcí).

    Verthandi

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.