19. prosince 2011

EU versus SSSR

Díky čtenářce za odkaz na zajímavé video (než ho stáhnou (:-)))
https://www.youtube.com/watch?v=yuW0pf7k_I0&feature=player_embedded

5 komentářů:

  1. Vladimír Bukovský je bývalý sovětský disident, který už v mládí kritizoval fungování komunistické společnosti. Nyní žije v Anglii, Je historikem a měl možnost po pádu komunistického systému v Rusku studovat tajné historické archívy. Nebylo však možné si dělat kopie dokumentů, ale už v roce 1991 si Bukovský pořídil ruční skener a nikdo v archívech nevěděl, co to vlastně používá, takže se mu podařilo naskenovat spousty tajných a nedostupných historických materiálů.
    Vladimír Bukovský je známý v Polsku, kde často vystupuje v historických dokumentech a pořadech, zvláště o polské novodobé historii. Rozhodně je to fundovaný člověk v historii a v mechanismech fungování totalitních systémů a v Polsku je poměrně oblíben a znám.
    Ota

    OdpovědětVymazat
  2. Toto video na netu a v mailech již nějakou dobu Je to úžasné srovnání....řeklo by se. Takže, … je to jasné, ...s obojím pryč...  Ale zkoušel někdo se zamyslet nad tím proč tomu tak je, proč EU nefunguje tak, jak bychom si jistě přáli? Vždyť myšlenka EU a ba i evropských peněz je výborná – pomáhá sjednocovat, vytvářet Jednotu. Tam, kde je Jednota se neválčí! Proč tedy můžeme najít shodné rysy s jinou organizační strukturou z minulého století?
    Pro odpověď jistě není třeba chodit daleko, ve stručnosti: Svět, jako celý náš život je tvořen energiemi. Životní události, ať už osobní nebo globální, jsou de facto interakcí energií. EU vznikla v době starých energií a ze starých energií. Staré energie ji vytvořily. Takže staré energie přinesly myšlenku a  realizovaly ji svým způsobem, svými metodami a svými "skrytými cíli (což bylo pro ně také dosti charakteristické. Že navenek se veškerá politika, tváří, že vše by mělo sloužit ve prospěch lidí, lidstva, přírody atd., ale že ve skutečnosti jde o jen a pouze o prospěch a moc vládnoucí elity. A lidé jsou od rozhodování vždy odděleni – tzv. svobodné demokratické volby jsou komickou zástěrkou..)
    Jedině prosycení EU novými energiemi dneška a zítřka přinese změny. Prosycení  energiemi Jednoty, spolupráce, respektu, atd. tedy „Univerzální Lásky“ povede k její transformaci v organizaci, která nebude ovládat, manipulovat a zneužívat, ale sloužit. A ať už se nám to líbí nebo ne, to záleží na kvalitě myšlení a jednání každého jednoho z nás. Naříkání a kritizování nepomůže.
    Alan

    OdpovědětVymazat
  3. klídek,toto video jsem objevil již v roce 2009,takže tam doufám pár let vydrží.....

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, to byl přesně ten důvod, proč jsem nehlasovala pro vstup do Unie, když už jsem, jako samotnej jedinec nemohla zabránit nějakému vzniku tohoto kolosu...nejsem z nejchytřejších, ale stačilo se podívat napravo, jak to tam dopadlo -a dost rychle mi došlo, jak tohle chtějí ukočírovat ?? Problém je asi ale i v tom, jak bychom fungovali jako malej "mimounijní" státeček uprostřed těch ostatních začleněných do Unie....

    OdpovědětVymazat
  5. Alane, nádherně jsi to popsal. Jednodušeji a jasněji to snad ani nešlo. Díky.
    Alfa

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.