7. prosince 2011

MUDr. Hnízdil: Buď pochválena krize

Děkuji za tip na aktuální článek našeho oblíbeného dr. Hnízdila.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=14925

Buď pochválena krize. Buď vítán bod obratu.
Jan Hnízdil
30. 11. 2011 | 18:15
Přečteno 21159 krát
Pošli e-mailem

To, jestli bude obrat vynucený a násilný, nebo vědomý a pokojný, je zatím ještě v našich rukou.

Psychickými potížemi a nemocemi trpí nejméně tři milióny Čechů. Do psychiatrických ambulancí dochází a léky užívá asi půl miliónu z nich. Vyplývá to ze studií, jejichž výsledky před několika dny zveřejnila Česká psychiatrická společnost. Jak je to možné, když medicína nabízí záplavu vysoce účinných léků proti úzkostem a depresím? Jak to, že ještě nejsme všichni šťastní, veselí a spokojení?

Stále naléhavěji dochází na slova antipsychiatrů R. D. Lainga, T. Szasze nebo filosofa M. Foucaulta. Podle nich duševní choroby, jako samostatné biologické jednotky, v podstatě neexistují. Foucault je považuje za „výsledek klasifikujících a represivních společenských tlaků na jedince“. Laing hovoří o„zvláštní strategii, kterou si člověk vyvine, aby mohl žít v podmínkách, které nejsou k životu“. V těžce nemocné společnosti nemohou žít zdraví občané. V mojí ordinaci se jako apoštolové střídají depresivní nezaměstnaní s vystresovanými podnikateli a manažery. Ty první společenský systém drtí, ti druzí jeho káru s vypětím posledních sil táhnou. Ani jedni, ani druzí už nemohou dál. Spásu hledají u lékaře. Marně. Léky na úzkosti a deprese jim zdraví nevrátí. Umožní jen, aby „v podmínkách, které nejsou k životu“ ještě chvíli přežívali. Až do úplného zhroucení. Stejně jako nemohou léky spasit jedince, nemohou finanční injekce zachránit společenský systém. Každá zpráva o nastartování ekonomiky je jen prodlužováním jeho bolestivé agónie. Byl založený na dravosti, bezohlednosti, neustálém ekonomickém růstu, drancování energetických zdrojů - jedince i přírody. Další vývoj tímto směrem už nemůže pokračovat. Valí se na nás problémy ekonomické, ekologické, sociální, korupce, kriminalita, nárůst násilí, závislostí, duševních a tělesných chorob. Žádný z nich nemá v rámci tohoto systému řešení.„Jestliže nemá problém řešení v rámci existujícího systému, dochází ke zpochybnění samotného systému a ten se vlastní vahou hroutí.“, píše Francis Fukuyama v knize Konec dějin. Právě v této fázi společenského vývoje se nacházíme. Co bude dál?

„Na jednu stranu se musíme obávat vlastní osobní katastrofy a katastrofy celé Země, na druhou stranu se v takové katastrofě skrývá i jisté řešení. Slovo katastrofa pochází z řečtiny a může znamenat rovněž konečný obrat. Mnohé naznačuje, že člověk a Země míří stejným krokem k tomuto bodu obratu. Nový začátek bude patrně nevyhnutelný a také potopa, o níž se píše v bibli, byla také vskutku jen koncem staré a začátkem nové doby.“, píše Ruediger Dahlke v knize Čím onemocněl SVĚT? Bude to zásadní změna hodnot. Přechod od exponenciálního ekonomického růstu k vnitřnímu kulturnímu a sociálnímu rozvoji, od drancování energie k šetrnosti a ohleduplnosti vůči sobě i okolí, od bezohlednosti a prosazování zájmů jedince ke spolupráci a podpoře celku. Bude to obrat neobyčejně složitý. Životně důležité funkce státu se mohou na přechodnou dobu úplně zastavit. Znejistění a strachu lidí se budou snažit zneužít nacionalistické, fašistické nebo jiné extrémistické skupiny. Budou přicházet se snadným řešením, prstem ukazovat na viníky mizérie mimo nás: Romy, imigranty, „pravdoláskaře“, euro, Evropskou unii…Budou dělat všechno pro to, aby odvedli pozornost od sebe a problémů, jejichž řešení je jedině v nás. „V době, kdy kdekdo téměř bezvýhradně věří ve vnější proveditelnost věcí, je navíc těžké najít vnitřní východisko, i když stále více lidí tuší, že něco není v pořádku s věčně vychvalovanými návrhy řešení. Celkově to lze přirovnat k místnosti přeplněné lidmi, kde všichni tlačí na dveře a chtějí se jimi dostat ven, ale vůbec je nenapadne, že se dveře otevírají dovnitř.“, píše Dahlke.

Před dvaadvaceti lety jsem byl svědkem přechodu od nemravného režimu komunistického, k nemravnému a bezohlednému tržnímu turbokapitalizmu. Nastupující změny očekávám s velkou nadějí. Jestliže lidé převezmou odpovědnost sami za sebe a okolní svět, vrátí se k přirozenému způsobu života, otevře se jim cesta k celkovému zdraví. Je to obrovská příležitost pro jedince i celou společnost. Teď jde hlavně o to, abychom krizi správně pochopili a byli na obrat připravení. To, jestli bude vynucený a násilný, nebo vědomý a pokojný, je zatím ještě v našich rukou.

P. S.

V MF Dnes pro článek nebyl prostor, neboť „má na názorové stránce hodně inzerce“. Po pěti týdnech odkladů se nehodil ani Lidovým novinám.

15 komentářů:

  1. Update k ill... (anglicky tedy ne-mocným) Web měl časové odpočítávání k 7.12.2011 14:00 (našeho času ?). Co se stalo? Doména:

    http://illuminati.org/

    tedy web - nefunguje....

    Konec světa se tedy odkládá - zatím je to je nokoc webu. Takže uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  2. .. komu se nehodí tomu se nehodí,
    hlavne že článok je tu.
    Díky, BED

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud obrat k lepšímu nastane, tak určitě nebude vědomý a pokojný.

    OdpovědětVymazat
  4. ..nevím nevím, nebo vím ... dokud lidi budou udržováni ve změněném stavu vědomí chemikáliemi...nemůžou se rozhodnout jak píše pan Hnízdil... a ty chemikálie jsou prostě všude ve stravě prodávané (tedy v té nejvíce kupované) a to co dýcháme??? ... Ta změna bude, ale asi úplně jinak než si vůbec dokážeme představit...někteří .-) A přesto jsem OPTIMISTA! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To je "potěšující" slyšet, že MF Dnes má hodně inzerce a málo místa na články, neboť její redaktoři si nedávno stěžovali, že jim ubývají přijmy a redakce nemá na honoráře a na platy, neboť lidi už tolik noviny nekupují a inzerentů ubývá.

    Ono je taky pro mnohé těžké změnit myšlení a vidění světa či přehodnotit svou zastaralou a nefunkční vizi světa, kterou si mnozí na své stáří budovali jako své útočiště "jistoty a bezpečí"...
    Ota

    OdpovědětVymazat
  6. v roce 1990 moje žena přišla do styku se spolužáky Václava KLAUSE a po zjištění jeho patologické povahy již na vysoké škole jsme o ODS měli již tehdy JASNO a volili DEU,kam ovšem nalezlí fízlové STB tuto pravicovou stranu,prosazující VYMAHATELNOST PRÁVA doslova zničili zevnitř.Kdepak byli a koho tehdy volili ti ruzní doktoři HNÍZDILOVÉ???? Omluvou budíž právo na vnitřní vývoj a změnu myšlení,takže i kdejaký zbohatlý slovenský estebák,prosazující ANO proti korupci,má právu na tuto změnu.Budiž jim nebesa nápomocná.

    OdpovědětVymazat
  7. OOOH, skvěle řečeno :o))

    OdpovědětVymazat
  8. http://willthomasonline.net/Nano_Chemtrails.html

    nanochemtrails

    OdpovědětVymazat
  9. Že LN i MfDěs jsou jedna akciová společnost je známo dávno. Ale zjevně, když se krájí skutečný chleba, projeví se jednotné vedení společnosti, které patří jiné akciové společnosti )))
    V normálních dobách LN i MfDněs dbají na to, aby se alespoň zdánlivě názorově lišily kvůli marketingu.
    MuDr. Hnízdil jako autor prošel zajímavým vnitřním vývojem, začínal jako přesvědčený tzv. pravicový demokrat a koukám stal se humanistou.
    Pokud jakýkoliv inteligentní člověk poctivě zkoumá prostředí, ve kterém žije a pracuje
    Podobné texty bývávají oním pomyslným mávnutím motýlýho křídla...)))
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  10. Dveře se otevírají dovnitř...
    ...až se otevřou dokořán, tak to bude pořádný fičák.
    Článek přesně popisuje dnešní dobu ...a možná ho otisknou v Britských listech.

    L O ♥ E … Lída ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za článek, pan doktor Hnízdil je hlava otevřená. Vím, že se angažuje v politice, ale proč ne. Rovněž vzhlížím s nadějí ke změnám, jež nás čekají. Ty změny ale začínají od nás, od každého z nás.

    OdpovědětVymazat
  12. Ehm:),
    ktosi tu vravel, že dostaneme nové telá, tak načo do seba pchať MMS ?

    Hi

    OdpovědětVymazat
  13. Celostátní konference občanských iniciativ a odborů k současné politické situaci v ČR.

    Dne 8.12.2011 projednali účastníci přípravného jednání Návrh uspořádání celostátní konference k současné politické situaci v ČR a shodli se na dalším společném postupu.

    Konference by měla vyhodnotit stávající nálady ve společnosti a poptávku po změně. Uvědomujeme si, že nemáme právo mluvit jménem občanů ČR, ale vyzýváme občanské iniciativy a hnutí k předložení seriozních, odborných posudků stávajícího stavu ve všech odvětvích činnosti státu. Odmítáme anarchii a neadresné výzvy.

    Konference by měla vyzvat vládu a prezidenta republiky k odstoupení z politických funkcí pro ztrátu důvěry občanů ČR.

    Vyzýváme občanské iniciativy, aby jejich angažovaní odborníci předložili konferenci své zprávy v oborech: školství, zdravotnictví, průmysl, energetika, kultura, církevní restituce, justice, policie, armáda, doprava, případně další jiné obory.
    Termín do 15.1.2012

    Konference bude svolána na termín 28.1.2012. Očekáváme nabídku na místo jednání konference od pražských podniků, vysokých škol, případně od odborářů.

    Konference předloží zpracované materiály a požadavky občanů směrem ke vládě společně s výzvou, aby vláda a prezident republiky odstoupili ze svých funkcí nejdéle do 6 týdnů od konání konference.

    Konference vyzve stávající poslance a představitele politických stran, parlamentu a senátu, aby se distancovali od manipulace a současné situace ve vyšetřování trestních kauz z doby privatizace státního majetku a vyzvali orgány činné v trestním řízení, aby urychleně konaly ve věci vyšetření všech trestních oznámení na privatizaci státních podniků, zneužívání prostředků státního rozpočtu a v případě dalších zveřejněných skandálů současných i minulých ministrů vlády ČR. V případě, že nebudou zjištěni a potrestáni viníci, navrhujeme znárodnit státní podniky převedené do soukromých rukou zjevně neoprávněně.

    Pokud nebude na výzvu vláda reagovat do 6 týdnů od konání konference, vyzve konference občany ČR ke stávkové pohotovosti, k protestu dne 15.3.2012 a v případě potřeby ke generální stávce …….… až do splnění požadavku.


    Holešov dne 8.12.2011

    Doplnění , návrhy, posudky zasílejte na adresu 15.3.2012@seznam.cz
    Písemně na adresu: Konference, U Pily 603, 370 01 České Budějovice

    OdpovědětVymazat
  14. pro Holešov : zrušit plutokracii a začít skutečnou demokracií, která je založená na obcích, městech... . Třeba, mě tak napadá.

    OdpovědětVymazat
  15. souhlassim s Petrem H a obdivujju ze nemazes jako moderattor reakce, nekdy snad ani ne tqk moc reakacke ale kkopance ktere s tematem co pises nesouvisi- je to jeden klik a sou pryc.
    Nechavas nazorovou diversitu - vidim zes zzustal
    gentleman kazdyym coulem a tos vzdyckky byl.
    Jinak Ti ale rekknu, Ty tvojenamety jsou vzdycky
    jaxi nadcasovy nebo co A predce to zrovna bezi. Turbokapitalism trebas :-)
    tos pekne rek zeano, HOnzo. A stejjne vsecho nejjak souvisi s tim jesttli jednoho boli zzada zrovna nebo ne. Bud zdrav spoluzaak z Lek Fak v
    Praze. mc

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.