8. května 2012

Úmrtí zdravého kojence 3 dny po povinném očkování

Pro případ, že nesledujete výtečný web Sloboda v očkovaní, (viz odkazy RSS na pravé liště OrgoNetu), upozorňuji na reportáž o úmrtí dítěte po povinném očkování vakcínami Infanrix, Synflorix a Rotarix.
Matka chlapečka se rozhodla podělit se o svůj příběh s diváky televize Markíza.

Viz též článek zde: http://www.slobodavockovani.sk/news/tv-markiza-sa-chysta-v-stredu-2-v-2012-o-17-25-odvysielat-reportaz-o-umrti-maroska-z-oravy-do-3-dni-po-ockovani/

Situace v Česku je velmi podobná, lékaři vymlouvající se na zákony a motivovaní podobně jako zákonodárci odměnami farmaceutických společností prosazují očkování za každou cenu, vydírají rodiče strašením, a dětí s trvalými následky po vakcínách přibývá ...

http://youtu.be/Lr35sGVH708

21 komentářů:

  1. Mezinárodní lékařská rada o očkování vydala dokument shrnující nejasnosti a kontroverze očkování. V této otevřené zprávě podepsané pediatry, neurochirurgy a dalšími lékařskými pracovníky upozorňují na souvislosti mezi očkováním a autismem, alergiemi, astmatem, ADHD (lehká mozková dysfunkce) a mnohých dalších nemocí.
    http://www.vlastnihlavou.cz/lekari-vedci-zdravotni-sestry-radi-neockovat/

    Očkování proti rakovině děložního čípku – fakta o vakcínách
    http://www.vlastnihlavou.cz/ockovani-proti-rakovine-delozniho-cipku-fakta-vakcinach/

    OdpovědětVymazat
  2. může pomoci při sebepoznán;
    poměrně kvalitní a propracovaný horoskop zdarma
    http://astrologie.najdise.cz/vypocet-znameni

    OdpovědětVymazat
  3. Neviem kedy sa tento smutný príbeh stal lebo som zrušil uplne TV,ale jedno viem iste,že od 1.5.2012
    majú na Slovensku lekári povinnosť bonzovať rodiny ktoré odmietnu dať svoje dieťa očkovať..
    A pokuta ? 333€....Tak to je skutočne veľké svinstvo... MS...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lepsie zaplatit 333 ecok ako nemat dieta alebo mat dieta postihnute nejakym svinstvom,kto je rodic,pochopi

      Vymazat
  4. Čo sa týka tej pokuty, stále lepšie dať 333,- (čo už) ako ohroziť zdravie dieťaťa.

    Ja osobne som sa nedal zaočkovať proti tetanu, ktoré mi môj praktický lekár odporúčal ,keďže som práve ten ročník, ktorý sa očkuje. Hovorí sa, že je to zákonné. Podľa mňa nie je. A aj keby...ja som odmietol, slobodne. A nič sa nestalo. Lekár napísal do karty, že som odmietol, nejak ma nepresviečal aj keď je skalopevne veriaci,že očkovanie funguje :-)

    Je to všetko o ľuďoch. Keď to odmietnu, zákon ich nedonúti.

    OdpovědětVymazat
  5. Po těžkém urazu v roce 1952 jsem vyfasoval očkování a americký streptomycin z pomocké akce UNRRA,kde kromě žrádla v konzervách byly i pokusné vakcíny...Dodnes mám poničené zuby a psychika byla ještě hezkých pár let po zákroku narušena.

    OdpovědětVymazat
  6. pamatuji RODINNÉ LÉKAŘE,kteří měli svou klientelu,po generace zaběhnutou,kde znali indispozice pacientu,dokazali svou praxi obohatit prvky empatie a sociologie.Dnes jsou to protekční sociopaté,kteří každého dědka si pěstují na práškách a zejména ŘEŠENÍ jejich VEDLEJŠÍCH UČINKU do nekonečna,či umrtí,jako jakékoliv jiné ZBOŽÍ V TRŽNÍM hospodářství.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý večer. Dovoluji si přidat odkaz.
    Právní poradna pro pacienty
    dotaz do poradny můžete vložit zde
    Dne 19.3.2009 Eva B. položil dotaz:
    Dobrý den, chci se zeptat, zda mohu po lékaři požadovat, aby bylo rozloženo očkování hexavakcínou do několika nízkovalentních či monovalentních vakcín (tzn. místo Infarixu Hexa by byl aplikován Infarix či Infarix Hib + zbytek ve formě monovakcín), i když u dítěte nebyla shledána žádná kontraindikace podání hexavakcíny. Hexavakcína mi totiž nepřipadá jako nejoptimálnější řešení. Děkuji za odpověď.
    Odpověď:
    Dobrý den,
    podle vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 537/2006 Sb., o očkování proti infekčním nemocem, se dětí narozené po 31. prosinci 2006 očkují proti tetanu, dávivému kašli, invazivnímu onemocnění vyvolanému původcem Haemophilus influenzae b, přenosné dětské obrně a virové hepatitidě B hexavalentní očkovací látkou-hexavakcínou. V případě kontraindikace podání některé ze složek hexavalentní očkovací látky se provede očkování jinou očkovací látkou.
    Zákon o ochraně veřejného zdraví kromě toho stanoví, že zdravotnické zařízení může k očkování použít jen ty očkovací látky, které zajistily příslušné orgány veřejného zdraví, to však neplatí v případě, když fyzická osoba požádá o provedení očkování jinou očkovací látkou.
    Tato očkovací látka musí být registrována jako léčivý přípravek a zajistí ji zdravotnické zařízení, které očkování provádí.
    Ze zákona tedy vyplývá, že očkování nemusí být provedeno hexavakcínou, může být provedeno i jinými očkovacími látkami. V praxi ovšem může být problém jednotlivé vakcíny sehnat.
    Vaše Férová nemocnice
    http://www.ferovanemocnice.cz/pravni-poradna/povinne-ockovani-27/%3Cp%3Edobry-den---464.html

    OdpovědětVymazat
  8. O tú pokutu už ani tak nejde, ale nechápem logiku, že po zaplatení pokuty je ŠUKL spokojná a podľa nich už hrozba nezaočkovaných detí pre očkované deti pominula.
    Mamička, Vaše dieťa už môže ísť do kolektívu aj keď nieje očkované, lebo ste zaplatili pokutu.
    Sú v tom len a len peniaze a nič iné a to, že lekári očkovaním poškodzujú zdravie detí je pre nich nepodstatné. Je mi veľmi smutno, že sa ľudia k sebe takto správajú. Jao.

    OdpovědětVymazat
  9. http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/547-me-dite-se-narodilo-doma-proc-ne

    OdpovědětVymazat
  10. ja uz se tesim az se s nakym doktorem budu soudit ze moje budouci dite nebude ockovano . myslim ze to bylo na prime v soukromejch dramatech kde probirali par pripadu nechtenych nasledku ockovani, kdy nejaka 18 leta holka sla na ockovani proti klist. encefal. a dostala z toho vobrnu a jezdi na vozejku a nikdo nic. celej tendle byznis kdy vycucavaj celej stat a lidi je na blinkani. nefcni leky, nefcni vakciny, umele vyrobeny nemoci . kolik tydle farmac. firmy odsavaj penez za predrazeny leky , kdyz jsem pred x lety videl ty palky na mejch lekach . jednou jsem se rozhodl uz nechodit k doktorovi pro dalsi a nevyzvedavat je z lekarny a ziju a nic mi neni . v americe ta to kazdej papa jak zrni i ve 30 letech.
    obcas ctu clanky z Slobody ockovani , a tam snad vyzivali doktory at jim naparej pokutu ze se to konecne pujde resit k soudu at se ukaze kdo ma pravdu. akorat vsude nahanej cilene strach.

    OdpovědětVymazat
  11. Nie je to pravda, - Vid. ZÁVÄZNÉ STANOVISKO 1/2012 z 24. apríla 2012... Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti .... sú oprávnení poskytovať UVZ SR, RUVZ a orgánom verejného zdravotníctva osobné údaje na účel prejednávania priestupku ...to zn., ze NFO ziska o vas udaje, len ked vas z osobnej iniciativy UDA pediater vasho dietata..!!!Treba si pozriet vsetky clanky,co su tu vydavane, neviem to teraz najst, dokonca by som mohla zazalovat pediatra, ze zneuzil osobne udaje pod hrozbou pokuty 333,-EUR. Su tam aj navody, ako to vyriesit inteligentne.
    A konkretne vo videu premietanom v markize doktor jasne povedal ockovanie je odporucane nie prikazane.

    OdpovědětVymazat
  12. záchranny pás ..... nech sa dá očkovat on je*****

    OdpovědětVymazat
  13. Pridam este - je potrebna aj prevencia, ja sama som sebe aj detom dala homeopatika s 200 potenciou, ktora eliminuje vsetky nasledky za stare ockovania.Lepsie su 1000, ale nemam. Davam link aj na ine postupy.
    http://www.jajsem.com/4-ruzne-moznosti-pro-prevenci-a-lecbu-poskozeni-zpusobene-vakcinami/
    Netreba sa bat a uz nikdy si nedat vnucovat striekat jedy do tela.

    OdpovědětVymazat
  14. Orgonete-dovol jednu otázku-kdyby Tě pokousal pes prokazatelně nemocný vzteklinou-nechal by jsi se očkovat?(jestli to nevíš,tak je znám jen jeden případ přežití bez očkování,ale s velkým postižením).Nebo taková "lahůdka" jako je tetanus?-znáš někoho,kdo to přežil?.Já ano,ale bez lékařské vědy neměl šanci.Ovšem musím s Tebou souhlasit v tom,že hodně očkování je zbytečných,případně jen "komerčních"-ale k informovanosti nemůže (aspoň u mne)přispět názor homeopata,nebo dokonce astrologa.Doufám,že uznáš,že s Tebou diskutuji s náležitou slušností.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orgonete,je to fér,že jsi moji otázku zveřejnil,ale prosím odpověz.

      Vymazat
    2. Mistr Ramakrišna měl svého nejlepšího žáka Lattu..Onen žák jednou šlápl ne střep a dostal otravu krve. Nereagoval na naléhaní žáku,aby se léčil,jen sdělil,že cítí VOLÁNÍ z druhé strany...takže zesnul v MÍRU a určený čas...Řešit,co kdyby,jak kdyby je nesmysl...to se řeší v PŘÍTOMNOSTI....

      Vymazat
    3. Pokiaľ viem, tak úplne na začiatku očkovania proti besnote, bol zaočkovaný chlapec, ale dvaja ľudia, ktorí boli pohryzení tým istým psom pri chlapcovej záchrane, zaočkovaní neboli... prežili všetci... otázne je, či bol ten pes vôbec besný.. ;-)
      Čo sa týka tetanu, treba si porovnať šance nákazy tetanom a pravdepodobnosť než.účinkov pravidelne podávanej vakcíny... tetanus je, pokiaľ viem, liečiteľný, takže nevidím dôvod sa zbytočne pchať chémiou, ak sa nakazím, už dr. vyhľadám...

      Vymazat
  15. Ježiš, na Slovensku je tak šílená pokuta za to, když se rodiče rozhodnout nenechat své dítě očkovat? A jaká je pokuta pro farmaceutickou firmu vyrábějící vakcínu, když se dítě očkuje a na následky očkování zemře? Protože takhle to vypadá už spíš jako vydírání, a to mi teda fakt hodně smrdí... :o/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Besnota ani žiadne iné prenosná choroba neexistuje. Sám som už 3 roky zdravý a nemal som ani nádchu. Ludske telo ma prirodzene nastroje na zabijanie cudzich bakterii v tele. Az ked sa tento mechanizmus poskodi, bakterie sa mozu mnozit. Jediny mne znamy sposob ako poskodit tuto prirodzenu imunitu je otravit cloveka. Nie tak ze zomrie, ale tak ze mu nefunguje imunita. A presne to robia doktori. Pichaju jedovate injekcie zvane očkovanie. Jedy okrem toho poškodzujú akékoľvek orgány, čo sa prejaví ako "choroba" danej časti tela. Upozornujem ze uzitocne bakterie vyuziva telo na svoju ochranu, detoxikaciu. Obvykle je to hnis a soplik. Tie treba vytlacit a vysmrkat, nie zabijat antibiotikami.

      sapiens

      Vymazat
  16. Dobrý večer.
    Pokud váš lékař neohlásí nežádoucí reakci na lék, nebo vakcínu a další zdravotnický prostředek, můžete to učinit sami na webu sukl, viz dále odkaz z webu (zkráceně)
    http://www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek
    Hlášení podezření na nežádoucí účinky léčivého přípravku
    Nejdůležitějším zdrojem informací o léčivém přípravku po jeho uvedení na trh jsou zdravotničtí pracovníci a pacienti. Povinnost nahlásit SÚKL závažný nebo neočekávaný nežádoucí účinek danou zákonem o léčivech mají kromě zdravotnických pracovníků (lékařů, lékárníků, zdravotních sester atd.) také držitelé rozhodnutí o registraci a další provozovatelé.
    Prosíme Vás o hlášení jakéhokoliv podezření na závažný nebo neočekávaný nežádoucí účinek léčivého přípravku (více zde). Prosíme, hlaste i zneužití nebo zneužívání, předávkování, nebo máte-li podezření na lékovou interakci, teratogenní efekt nebo neúčinnost přípravku.
    Na formulářích pro hlášení podezření na nežádoucí účinky léčivého přípravku.
    Zdravotnický pracovník
    • elektronický Formulář pro hlášení nežádoucího účinku.
    Po vyplnění je formulář automaticky předán na Oddělení farmakovigilance.
    • tištěný Formulář pro hlášení nežádoucího účinku.pdf (39,22 KB).
    Vytisknutý a podepsaný formulář zasílejte na níže uvedené adresy.
    Formulář by dne 4.3.2008 modernizován. Starší typy formulářů (CIOMS, SEVT apod.) však zůstávají i nadále v platnosti. Formulář Vám rádi zašleme zdarma poštou.
    Pacient
    • elektronický Formulář pro hlášení nežádoucího účinku umístěný na stránkách pro veřejnost O lécích.cz.
    Adresa pro zaslání tištěného formuláře:
    • e-mailová adresa: farmakovigilance@sukl.cz
    • poštovní adresa:
    Státní ústav pro kontrolu léčiv
    Oddělení farmakovigilance
    Šrobárova 48
    100 41 Praha
    fax: 272 185 222.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.