22. května 2012

Hliník je legálně přidáván do nádrží na pitnou vodu

Díky B. za významný příspěvek! Hliník se tedy přidává legálně --- to vysvětluje fakta z článku o rozboru vody z Římova, http://orgo-net.blogspot.com/2011/06/nove-rozbory-ceskeho-ovzdusi-vody.html

Duveruj ale proveruj!

Pred nekolika roky mne zaujala zprava na internetu, kde byl rozbor povrchove vody a vody z vodnich nadrzi v Krusnych horach a v tom rozboru byla nekolikanasobne prekrocena povolena hodnota hliniku. Tyto rozbory kdysi provadel pravidelne Cesky hudrometeorologicky ustav a vysledky zverejnoval na svych strankach http://www.chmi.cz (http://www.chmi.cz) . Sam CMHU nevedel, kde by se mohl vzit hlinik v pude a vode, kdyz v Krusnych horach neni zadna fabrika na hlinik. Bohuzel dnes tyto rozboru uz nejsou k nalezeni a na strankach je dnes vse prekopane a hure se v nich lze orientovat i co se kvality ovzdusi tyka napr. http://www.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_
generator/actual_hour_data_CZ.html

(http://www.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/actual_hour_data_CZ.html)
Drive tam byl prehledny online graf a po kliknuti treba na Teplice jste hned vedeli, kolik je prave ted emisi a v dobe inverzi se tim ridily treba skolky a vedely, jestli muzou s detma ven na prochazku nebo ne.

To jsem ale odbocil. Zajimavou informaci jsem se dovedel nedavno, ze pry vsechny nadrze na pitnou vodu a tudiz i Flaje praskuji hlinikem min jednou za rok pro udajne udrzeni kvality vody. Tato info je od naseho kamarada odbornika na vodarenstvi. Nahodou jsme tento tyden projizdeli kolem vodni nadrze Zelivky, a tam v prisne chranenem uzemi, kde si nesmite ani prdnout pac to je zona s nejvyssim stupnem ochrany pasma pitne vody, tak tam jsme nasli krasnou chemicku postavenou z fondu EU a ted uz vime kde se bere hlinik v pitne vode. Oni ho tam davaji uplne legalne v upravnach vody a praskuji s nim vodni plochy pod zaminkou cisteni. Toto jsme nafotili v upravne vody v Hulicicch na vodni nadrzi Zelivka, kde se upravuje pitna voda pro celou Prahu a Vysocinu cca 4 mil. lidi, jak sami hlasaji na svych strankach.

Ta sama latka se take pouziva jako tvrdidlo do betonu a pri vyrobe kartonu, je to silne toxicka ziravina.

Pekne nas soudruzi otravuji :-(

Kdyz lidi moc premysli a zlobi, tak jen soudruzi zmacknou knoflik a pridaji vice chloru s hlinikem a ovcan to vychlasta, hezky se priotravi a lepe se pak manipuluje. EU nam na to dava penizky abychom takovych upravem vody meli co nejvice a pili pouze upravenou a nezavadnou vodu. Uz chapu proc zakazali studne. No a Amici ty do toho jeste serou flour, protoze maji jeste vetsi starost o sve ovecky a nechteji aby se jim kazily zoubky. Jak bohulibe :-) Co dela flour s hlinikem a chlourem v mozku si uz vygooglojte sami.

Hezky vikend M.


http://www.weglostal.com.pl/cz_koagulanty_glinowe.php
(http://www.weglostal.com.pl/cz_koagulanty_glinowe.php)
http://www.prochemie.cz/chemikalie.htm
(http://www.prochemie.cz/chemikalie.htm)

http://www.prochemie.cz/aplikace.htm
(http://www.prochemie.cz/aplikace.htm)





P. S. Orgonet: Viz též: Hliník se přidává do koupališť http://orgo-net.blogspot.com/2012/05/hlinik-v-koupalistich.html

13 komentářů:

  1. To je jasné - je potřeba si koupit zpětnou osmózu. Mám k dispozici jen vodovodní vodu a akvária. Dlouho mi vrtalo hlavou, proč je ta voda v akv tak (čistá) ani řasy tam nerostou a je vůbec problém to udržet. Známý z akvaklubu z budějovic mi řekl, že velonia vyrábí dokonalou mrtvolu. (vodu) Samozřejmě když si necháte udělat rozbor tak zfalšujou výsledky. Ví někdo, čím ten síran hlinitý vysrážet?
    Petr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o) Přátelé,síran hlinitý (ale často se používá spíše polyaluminiumchlorid) je srážedlo(!) a do pár minut po přidání k upravované vodě se kompletně vysráží sám jako hydroxid hlinitý. Přitom vytvoří vločky, na které se z vody vychytá spousta znečišťujících příměsí, zejména bakterie, viry, organické látky, těžké kovy, řasy a další. Tím vysrážením se hliník z té vody úplně odstraní a ke spotřebiteli dále neputuje. To je ošetřeno i tím, že pitná voda, než jde do sítě, má ještě doupravené pH - tím je pojištěno, že kdyby tam ještě stopy hliníku byly, usadily by se někde ve vodojemu. Tahle technologie se používá po celém světě, protože starší metody už dnes nestačí a nedokážou vodu dostatečně vyčistit.
      Vodárny se nesnaží vyrobit "dokonalou mrtvolu" :o), ale snaží se odstranit co nejvíce organických látek (tzv. biologická stabilita vody), než vodu pošlou do trubek. Je to proto, aby se v trubkách neuchytily nebezpečné bakterie, což se snadno může stát. Nejvyspělejší státy na světě se dneska snaží o co nejdokonalejší biologickou stabilitu, aby se voda nemusela (tolik)chlórovat. Chlórování má právě pobít ty bakterie - jenže současně mohou vznikat zdraví škodlivé látky. Proto je dobré vodu nejdřív dobře vyčistit a pak málo nachlórovat.
      Vodovodní voda je dělaná pro pití (aby se nekazila a tak podobně) a ne proto, aby se v ní extra dobře dařilo akvarijním rostlinám a živočichům. Při úpravě se z té vody odstraní taky fosfor, tedy klíčová živina - proto se v akvariu nikomu nechce moc růst - ale to snad dá rozum, ne?
      Přátelé, nechytejte se každé blbiny, ale sbírejte informace. Jinak si budete vířit darmo emoce .o)
      jindra

      Vymazat
  2. je nejakej dukaz ohledne spojeni tyhle chemky a hliniku ve vode?a odkdy jsou zakazany studne? dekuji za odpovedi,zdravim jirik

    ps pro orgoneta:kdyby tady v komentarich mel nekdo nejakej navod nebo tip na odstraneni toho hliniku z vody tak aby to videlo co nejvic lidi tak ho dej radsi do samostatnyho clanku

    OdpovědětVymazat
  3. Na nete som našiel, že hliník (jeho soli alebo hydroxide aluminium) sa bežne užíva pri chemickom čistení vody.
    V Británii je norma:

    The UK standard for aluminium is 200 parts per billion (ug/l), or 200 millionths of a gram per litre of water.

    SomTenKtorySom

    OdpovědětVymazat
  4. Piju vodu s jablečným octem a krevní výsledky..... super! A že se nešetřím. Když ocet pomáhá na jiná svinstva tak určitě i v těle dělá dost dobrého. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Řešení co s tím dělat je přitom velmi jednoduché - kupte si běžnou filtrační konvici. Kovy, chlor a bakterie je schoná vyfiltrovat z cca 98%. Takto filtrovaná voda je navíc velmi chutná. Teda aby nebyla když je nezávadná že:) Filtrační konvice mají jen jednu podstatnou nevíhodu. Vyfiltrují z vody vše tedy i minereály. Já tedy ještě baštím doplňky, abych to nahradil a jsem spokojený.
    I další členové rodiny se díví jak je ta běžná voda chuťově odporná a smrdí, když jsme si po pár dnech pití této vody zkusili dát zase tu obyčejnou z kohoutku. Na dobré věci se prostě zvyká rychle.
    Takže kupte si filtr a kruh se uzavře. Oni vám tam nasypou jedy a těžké kovy které se usazují v mozku a vy jim to zase vyfiltrujete. A tak pořád dokola:)
    A konvice doporučuji tyto.
    http://www.ekozbozi.cz/filtrace-pitne-vody/konvice-a-filtry-aquaphor/

    Kdo chce mít sebou filtr na cesty a přijít si nabrat pitnou vodu k nejbližší kaluži - jedno kolik tam soudruzi z EU nasypali hliníku a sajrajtů, nebo jak špinává ta voda je, tak si kupte tento filtr. Na tůry je to perfektní věc. Nemusím sebou tahat žádnou vodu. Stačí malá láhev do které si prostě i z kalné špinavé vody v kaluži načepuji a přefitruji kolik potřebuji.
    Dokonce tyhle filtry vytáhnou z vody i radioaktivní částečky ( pak jsou ale hned na vyhožení ) a některé modely filtrů od této firmy dokážou dokonce zlikvidovat i většinu virů. Mimochdem tuto značku používá i armáda a ti ví moc dobře co dělat a proč.

    Odkaz zde:http://www.bezpecnavoda.cz/products/katadyn-vario/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vyzerá super tie kanvice. Mám za to, že tie mašinky vodu aj filtrujú aj prevaria, je to tak?

      Ď.

      Vymazat
  6. Nezapomeňte na smrtelně nebezpečný dihydrogenmonooxid,ten totiž požit i v minimálním množství způsobí každému jedinci po nějaké době smrt se 100% jistotou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hej H2O (destilovaná voda) vie otráviť človeka vo väčšom množstve

      Vymazat
  7. Aaaa, kolega je hliníkový detektiv! To jste skutečně přišel na extra věc! Sloučeniny hliníku se používají na čištění vody všude, ne extra na Želivce :o). Je to běžná technologie, která se učí na školách, nic tajného ani konspirativního, sorry :o). Jinak ze Želivky pije 1,1 miliónu lidí a ne 4 miliony, ale to je detail.
    Hliník se do ŽÁDNÝCH(!) vodárenských nádrží nepřidává a nikdy se nepřidával (protože by to nikdo nedokázal zaplatit tak, aby došlo ke spolehlivému vyčištění vody!), pokusy jsou činěny s menšími nádržemi rekreačními (Plumlov, Bolevák, Malá laguna..).
    Na Flájích - ale i na jiných nádržích - třeba i v Brdech, na Šumavě,... - je hliník, který se sem vyplavuje z půd v povodí (z lesů, nikdo nikam nic nesype!), a to působením kyselých dešťů (heslo acidifikace na Wikipedii, třeba). To jsou ale už toxické formy hliníku, narozdíl od těch, co se používají ve vodárenství. Ale acidifikace už ustupuje, tak se i zde kvalita vody postupně zlepšuje.
    Kvizová otázka: Proč se ornici na poli říká "hlína"?
    (Odpověď: Protože obsahuje především sloučeniny křemíku a hliníku! To je překvápko, co?)

    OdpovědětVymazat
  8. Jen drobná oprava: Hlína se nenazývá po hliníku, ale naopak hliník podle toho, že tvoří jednu z nejpodstatnějších složek hlíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Významnými složkami půdy jsou křemík, kyslík, uhlík, dusík, síra, nejvíc je v půdě křemíku a kyslíku. Nevím o tom, že by byl významný hliník.

      Vymazat
  9. Doporučuji pro pití kvalitní vody používat tento typ zařízení.http://www.vodaeco.cz/index.php

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.