16. října 2013

Jakýpak státní dluh? Amerika nadále posílá do ciziny peníze na války, mučení a střelnice s lidskými cíli

V USA stále trvá "rozpočtová krize", která způsobila uzavření všech státních institucí, včetně webů. Jedná se o skutečnou krizi? Dle mnohých alternativních analytiků jde zejména o krizi politickou, kdy si Obama a jeho zastánci snaží vynutit prosazení svých cílů, přičemž si jako rukojmí vzali všechny americké občany ... 
Média děsí obyčejné lidi, že nejsou peníze na nic, na státní aparát, na sociální podpory, na zdravotní péči. Ale nebojte se, na pokračování válek peníze jsou ..
Pěkně napsaný článeček na toto téma, myslím že v menším aplikovatelný i na naše poměry (:-)))

Jakýpak státní dluh? Peníze amerických daňových poplatníků stále proudí ke světovým despotům, mučitelům a na střelnice s lidskými cíli
O americké státní a vojenské pomoci "od amerického lidu" (viz foto)
Zdroj: http://www.boilingfrogspost.com/2013/10/08/what-national-debt-us-taxpayer-dollars-continue-to-flow-to-the-worlds-despots-torturers-human-target-practice-fields/#sthash.IX4snGt5.dpuf
Sibel Edmonds
8. října 2013
Překlad: OrgoNet


Není to úžasné, jak naše (americká) vláda inscenuje veškeré hrátky kolem státního dluhu? Jejich mediální chapadla jim pomáhají obrovitánsky nafukovat všechny tyto akce a taktiku šíření strachu. Nazývají to válkou o dlužní strop.



Co říká vláda veřejnosti? Bojte se! Už vás dále nebudeme živit potravinovými lístky, už vám nebudeme poskytovat lékařskou péči, letiště přestanou fungovat, chlapci z tajných služeb vás už nebudou moci chránit proti těm strašlivým teroristům, kteří se schovávají za vaším domem … budete hladovět, strádat, a pravděpodobně zemřete. Takže se bojte! My už nemáme peníze, a jestli nezvedneme ten dlužní strop a nenatiskneme více peněz, všichni umřete!

A naši lidé na to kupodivu skočili. Nechtějí vidět ani ta nejzřejmější fakta.


Vláda uklidňuje vaše nervy alespoň v jedné základní oblasti: nebojte se, naše armádní a zahraniční pomoc bude nadále proudit k obvyklým příjemcům. Hurá! Budeme jim dále posílat dolary a zbraně … za miliardy. Hurá!

Ale koho se to vláda snaží utěšit? Nemám zdání. Možná některé nervózní příjemce v některé bídné zemi kdesi v dáli. Ale co je to za odpověď pro vlastní lidi? Nám říkají, že náš současný dluh je v triliónech dolarů, že naše vydání jsou zcela mimo kontrolu, že naše zbědované hospodářství zatížené žalostnou nezaměstnaností bídně krachuje, a přesto posíláme miliardy dolarů jakýmsi státům někde v dáli. A naše společnost zombíků ani nepípne …

Přečtěte si toto: ve fiskálním roce 2013 bude činit vládní financování humanitární pomoci a mezinárodního rozvoje celkem asi 32 miliard dolarů. Viz http://foreignassistance.gov/countryintro.aspx Vládní finance pro naše armády v zahraničí jsou odhadovány na 14 miliard dolarů.

Takže vláda hodlá vydat celkem 47 miliard daní z našich těžce vydělaných peněz – na co vlastně?

Dám vám pár příkladů, viz: http://www.pbs.org/newshour/multimedia/military-spending/

Afghanistán dostane asi 7 miliard dolarů. Nepleťte si to, to nejsou peníze vydané na naši válku v Afghánistánu. Ta spotřebovává trilióny dolarů. Tohle je něco jiného. To jsou peníze, které jdou afghánské vládě – která je známa jako podvodníci, kriminálníci, dealeři heroinu a vychovatelé teroristů. Vezmou ty peníze a rozdělí si je – takže některé nakonec skončí u chlapíků, které údajně bombardujeme a proti nimž vedeme válku. My pak na ty chlapíky ukážeme a řekneme: vida, to jsou ti ozbrojení teroristé, a naházíme jim tam bomby. Oni ty peníze vezmou a investují do nějakého vysoce výnosného pole máku a do výroby heroinu, a my můžeme utratit milióny dolarů na zničení těch makových polí … a tak cyklus stále pokračuje. Zase dáme peníze těm chlapíkům ve vládě, abychom zase mohli jít a bombardovat je, a tak dále. Jaký to dává smysl? Pro mě ani pro vás žádný, ale dává to velký smysl těm, kteří vydělávají na válce, a ti to mají dobře spočítané.

Lví podíl rozpočtu dostává i Izrael – téměř 3 miliardy dolarů jako pomoc a další obrovská suma jako finanční pomoc pro … nu, dejme stranou veškerou diplomacii a politickou korektnost, a nazývejme věci pravými jmény. Oni dostávají všechnu tu vojenskou a zahraniční pomoc, aby mohli zase ty peníze utrácet na všech stranách na svou mocnou lobbystickou síť, která zajišťuje, že my všichni jim stále musíme poskytovat onu pomoc a naplňovat svou zahraniční politiku. Dává to smysl? Jen si představte ty miliardy dolarů, přímo či nepřímo utracené izraelskou lobby, která tvoří a ovládá naši zahraniční politiku, což je válka za válkou a ještě více válek. Oni si vezmou všechny ty miliardy zahraniční a vojenské pomoci, a přijdou sem, a zatáhnou nás do války, abychom byli nuceni vydávat trilióny dalších dolarů na války a ničit svět i sebe samé – a zase dávat Izraeli více na zahraniční a vojenskou pomoc. Že to nedává smysl? Samozřejmě, že ne. To ani nemá dávat žádný smysl.

Egypt dostává 1 miliardu z peněz daňových poplatníků – na co vlastně? Díky bohu to bylo nedávno ve zprávách, takže i masa nevědomé populace si to dokáže představit: zbraně a kulky na zabíjení politických disidentů, na tanky a slzný plyn proti civilistům, na helikoptéry na střelbu proti lidem dole … na vyvolání státního převratu, a pak na nové svržení … Aha, tady chápeme. Víme, že tam užívají naše peníze na vojenské vybavení. Ale proč vlastně vrháme do Egypta tolik peněz a vojenské síly? Proč vždycky dáváme peníze straně, která dělá převrat, a pak další straně, která dělá další převrat a další … se spoustou mrtvých… Proč? Protože to prostě děláme. Odkdy je vláda povinna vysvětlovat důvody svému lidu? Odkdy má starost, aby to dávalo smysl jejím prostým lidem? Možná, s odvoláním na předchozí odstavec, je to kvůli miliardám dolarů, které dáváme Izraeli, a které se zde vracejí zpátky, a jsou vydávány tak, aby naše vláda mohla financovat mnoho různých stran v Egyptě a aby mohly pokračovat převraty a zabíjení lidí.

Pákistán dostane také zhruba miliardu dolarů. Dostanou tam vojenskou pomoc, aby zajistili příhodné podmínky pro to, aby tam naše armáda mohla posílat své drony a denodenně je tam bombardovat hlava nehlava. To dává smysl. Že ne? Tak to zkusme takhle: Jak jinak bychom si mohli otestovat své drony a další stroje na zabíjení v reálném životě? Je to něco jako střelnice, naše vláda tam jde, vybere si země (a jejich obyvatele) a udělá z nich vojenská cvičiště, kde lze trénovat válku naživo. Můžeme jim říkat třeba Vojenská cvičiště s lidskými cíli. Chápete? Takové testy naživo nic nenahradí. Samozřejmě, tyhle věci nejsou zadarmo, takže je třeba počítat s výdaji, a to je právě ta naše zahraniční pomoc Pákistánu. Proč to stojí tolik? Protože Pákistán je nebezpečný, a má jaderné zbraně – to my jsme zajistili, aby je mohl získat – a to činí Pákistán sakra drahým.

Nebojte se, jsou i státy, na které jsou výdaje malé. Málo peněz pro malé státy také o něčem vypovídá, například:

Jemen dostane asi 13 miliónů dolarů. Proč tak málo? Nu, protože je to jen takový malý sotva existující chudáček: nemá žádnou skutečnou vojenskou sílu, žádný jaderný arsenál, je chudý a téměř neviditelný. Proč si s ním tedy vůbec děláme starosti a něco mu dáváme? Protože občas se potřebujeme cvičit i ve střelbě na cíle v prostředí pouště … a upřímně řečeno, mezinárodní komunitě je to úplně jedno, jestli cíle, které zabíjíme, jsou nějací jemenští beduíni nebo velbloudi. Jednou za čas se i zde dostane do médií, že jim tam spadly odnikud nějaké střely. Od jemenské vlády se pouze chce, aby hrála roli překvapeného a zmateného a říkala: „Aha, tak to byly asi nějaké nebezpečné děti teroristů s velbloudy.“ Nebo: „Ne, my jsme nikdy nikomu oficiálně nedali povolení, aby použil naše děti jako cvičné cíle, ale ani jsme jim oficiálně nikdy neřekli „ne, to nemůžete dělat“. Takhle to skutečně chodí. Opravdu. Abychom to vše v Jemenu zajistili, musíme za ně utratit milión doláčů. Je to ale dobrý obchod – skoro tak dobrý, jako výprodej v hypermarketu po svátcích. Tak proč ne?

Takže, je to tak, naše vláda má jaksi k našemu úžasu spoustu peněz, díky tomu, že má neomezenou moc k tisknutí peněz a nulovou odpovědnost a povinnost vyúčtovávat výdaje. Mají k dispozici trilióny dolarů, které mohou utratit za střelbu na cíl, zabíjení, řezničinu, mučení, únosy. Mají miliardy a miliardy, které utrácejí za to, aby vás špehovali a dělali vám i mně potíže, protože jejich moc tisknout peníze jim tento luxus umožňuje. A samozřejmě mají i miliardy dolarů, aby je mohli dávat podvodníkům, kriminálníkům, tyranům, despotům, výrobcům a prodejcům heroinu, teroristům, zastáncům teroristů …

Příště, až vláda bude říkat, že jste na mizině, tak jim to věřte. Není to žádná tajnost, prostě jsme stát na mizině. Ale nenechte si od vlády věšet na nos bulíky, že bude dělat nějaké škrty a opatření, aby rozpočet vyšel. Nenechte si namluvit, že to tak musí být, a že dále musejí tisknout zelené bankovky, abychom přežili. Řekněte jim, že víte, kolik triliónů utrácejí na války a střelbu na lidské cíle po celém světě.

Poukažte na miliardy dolarů, které jsou ročně dávány despotům, mučitelům, zločincům a střelnicím s lidskými cíli. Ukažte jim stovky miliónů dolarů vydané měsíčně na trojpísmenkové agentury tajných služeb. Ptejte se, žádejte odpověď a trvejte na ní. Ukažte aspoň jednou, že s vámi musejí počítat!
# # # #

Sibel Edmonds is the Publisher & Editor of Boiling Frogs Post and the author of the Memoir Classified Woman: The Sibel Edmonds Story. She is the recipient of the 2006 PEN Newman’s Own First Amendment Award for her “commitment to preserving the free flow of information in the United States in a time of growing international isolation and increasing government secrecy” Ms. Edmonds has a MA in Public Policy and International Commerce from George Mason University, a BA in Criminal Justice and Psychology from George Washington University.


31 komentářů:

  1. Paneboze, kdy uz prijde konecne doba, kdy budou ty zas.ane penize nepotrebne, jak rikal Indigovy Saska. Pytel brambor za pytel mouky apod. Budem vsichni pracovat doma, venovat se detem, poli.zviratum. a budem vsichni spokojeni. Nebudem se obzirat a budem mit cas na nase nejblizsi. Stejne clovek potrebuje max.tretinu z toho, co dneska zbasti. A hlavne ty valky nebudou..........
    Ale vratme se zpet na nasi krasnou Zemi dnes.
    At si ty vsechny prachy nastrkaj treba do p....e!! Nebudou stejne nikdy stastni, utrapi se sami chamtivosti a bez LASKY, chudaci...Opravdu, oni jsou vlastne hrozni chudaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, a s tím jídlem - stačí pouze 1/4 z toho, co lidi běžně doslova a do písmene PROŽEROU ! Až s tím přestanou, pak také rapidně ubude tzv.civilizačních chorob, a farmakochamtivci utřou nos !

      Vymazat
    2. Jo, ale to lide nikdy nepochopi. Pujdou po slepu za pachem levne sekane jak psy

      Vymazat
    3. Zkoušel jsem očistnou hladovku 5 dní v kuse. Již třetí den odezněla jakákoli potřeba jídla, a pil jsem jen čistou vodu. Bylo mi báječně a lehko jako nikdy před tím. Část mých neduhů rázem zmizela, a já už pomalu začínal nabývat dojem, že už nikdy nebudu potřebovat jídlo, jen pít vodu. Ale šestého dne zrána mě pojala náhlá panika, že když v tom budu dál pokračovat, že to tělo neustojí, a že dojde k celkovému kolapsu a možná i ke smrti. Tak jsem zase začal pomalu jíst, a to prvotní nadšení bez jídla bylo pryč.

      Vymazat
  2. Ha, tak tohle je článek, za všechny články o Americe a jeji politice, vůbec!!! Stačí uložit a rozesílat nevěrcům, provokatérům, pochybovačům, skeptikům, "optimistům" a jiným placeným pohrobkům podnikatelských a politických tatínků v této zemi.Protože, kdo krade, pere faktúry, neplatí DPH, má kamarády nahoře, včetně soudců, tak ten bude do smrti tvrdit, že jenom konspirace, konspirace, a zase konspirace. Oni se mají dobře, jim táto naše politika vyhovuje, a co se píše v novinách je svatá pravda! A na internetu jenom "hovadiny". Ale my, ovce, teda spotřebitelé, musíme mít oči otevřené, a vzajemně si tyto informace sdílet. Málokdo na českém webu řekne pravdu víc než Orgo-net. Uvítal bych více "orgonetů", více překladateů, navrhuji založit třeba malý fond k zaplacení překladatelů. Protože na ruském webu je plno vyčerpávajících článku ( v ruštine samozřejmě), a to ze zdrojů blízkých ruské rozvědce. To víte,
    "máš друзэй знакомых других друзей"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fond na překladatele je výborný nápad.Určitě bych na něho přispěl.Tomáš

      Vymazat
    2. Pravdu říká také Tomio Okamura, proto začala špinavá a lživá kampaň proti Úsvitu přímé demokracie.

      Pomůžeme mu?

      Dáme hlasy této straně, aby se konečně uzákonila odvolatelnost politiků, hmotná a trestní odpovědnost politiků, soudců, státních zástupců, aby se uzákonil zákon o referendu a majetkovém přiznání i zpětně, aby byli potrestání ti, co nám rozkradli republiku?

      https://www.facebook.com/tomio.cz

      Vymazat
    3. Souhlasím podpořme pana Okamuru a jeho hnutí.

      Vymazat
    4. Kdo vládne ruštinou - tady najde 109 dokumentů na velmi zajímavá témata:
      https://www.youtube.com/watch?v=K4amr5zm_eg&list=PLi9iBxA90gCjOvC6j0yMZKVqmzozbSKZq

      Oni Rusové udělali víc řad dokumentů - nejen toto - např. další jsou:
      Территория заблуждений с Игорем Прокопенко
      Странное дело
      - stačí jen trošku hledat na youtube... Ale je to bez titulků, jen rusky.

      Vymazat
    5. Ještě dvě možnosti, jak se dostat k ruským dokumentům na youtube - protože se to musí hledat přes azbuku, tak pokud máte zájem, přímo si okopírujte ten název odtud do hledače tam:
      Таинственная Россия
      Секретные Истории

      Vymazat
    6. nedáme, lidé si musí vzít odpovědnost za sebe, zpět od politiků...

      Vymazat
    7. Možná, že část informací jsou lživé kampaně, ale pak jsou tu další, které odhalují Okamurovo a jeho Úsvitu pozadí nebo chcete-li "oponu". A za tou jeho "oponou" to věru nevypadá dobře. Proto bych Okamuru a jeho Úsvit tolik neproklamoval jako recept na zásadní změny k lepšímu pro občany této země.
      Pokud jste si ještě nevšimli, tak do voleb pod různými partajními pláštíky vyrazili znovu už jednou odstavení političtí dinosauři ! Nový věk se starými profláknutými, PROLHANÝMI, chamtivými peněz a moci, partajníky opravdu nevybudujeme ! Na to vemte jed ! Určitou naději vidím v Pirátech ! Však také zaslouženě bodují !

      Vymazat
    8. Naivko, podporuj Okamuru, a toho zlodějského biče, co nás stále tužeji honí, se stejně nezbavíš. Ta Temná pseudosoudružská Chobotnice (která si dosud ráda hraje na demokracii a kapitalismus) v ČR je tak rozsáhlá a pevná, že ji nějaký moravojapončík vůbec nerozhází. Pokud chcete opravdovou změnu, nemůžete volit ani staré politické dinosaury vč.jejich stran, ani ty z nových tváří (zejména pan Babiš), kteří jsou profláknuti svým lhaním na veřejnosti ještě dříve, než volby vůbec začaly !

      Vymazat
    9. V případě letošních říjnových voleb uvidíte frašku, jakou jste ještě tady nezažili. To rozč.arování občanů z připravovaného povolebního politického podvodu na voličích bude nezměrné. Lidé, bděte ! V tomto internacionálním hesle je víc pravdy, než se může na první pohled zdát. Kdo nebdí, a svoji svobodu si nehlídá, o ni po zásluze vlastní vinou přijde. Potom nikam neukazujte, a nehledejte kolem sebe domnělé viníky. Viníky hledejte výhradně v sobě samých v tom, co jste dopustili, a co se nemuselo nebo nemělo stát !

      Vymazat
    10. Pravdu nájdete aj na www.zemavek.sk a počúvať môžete na www.slobodnyvysielac.sk . Aj v ČR už pracujú na založení podobného rádia.

      Vymazat
  3. No jo chlapci si stále musí hrát na vojáčky...to jejich přiblblé ego a ješitnost zničí tuto planetu!Už aby vymřeli jako dinosauři a bude pokoj..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti dinosauři už ví, že se jim čas pekelně krátí, a tak chtějí s sebou vzít do propasti i nás, aby v tom nebyli sami.

      Vymazat
  4. Za život jsem byl v armádě a teď jsem zarytý pacifista a myslím si že modrá knížka nesmí chybět v knihovně žádného intelektuála. Všechny armády světa spolu s katolickou církví, která je s nimi a byla vždy propletena viz vojenští kaplani kteří podporují to zlo by se měly zrušit okamžitě, vemte si že naše malá země vydala na armádu tolik peněz spolu s gripeny a pandury že si nikdo nedovede představit kolik utrpení za to mohlo skončit a tento systém už jednou musí skončit. Od dob římské říše vláda temných už stačila!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ! Vláda Temna má svou kontinuitu minimálně již od doby Atlantidy, přes Sumer, Egypt, Řecko, Řím, středověk až po současnost. A konec času její existence věčnost začala tvrdě odpočítávat. Proto stůjme i nadále v Pravdě a nebojme se úkladů a lží Zlého !

      Vymazat
  5. Největší základna v Evropě je v Kosovu a proč?? Protože vozí opium z Afgánistánu a na základně vyrábějí heroin, dealerské cesty byly již vybudovány, došlo jenom k jejich rozšíření do celého světa. Armáda je zlo!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Američani získali v Kosovu jednu z největších vojenských základen na světě, a Albánci za to nezávislost (tedy podmíněnou, silně vazalskou k NATO).

      Vymazat
    2. základna čeho ? Nato? to má daleko větší základny v Evropě.

      Vymazat
    3. Asi neumíte číst, nebo jste takový ignorant k tomu, co čtete, a pak se vyjadřujete k něčemu, o čem nebyla řeč ?

      Vymazat
  6. Můžu mít prosbu, dejte mi sem odkaz na článek tady , kde bylo popsáno ukončení účtu na FB, nemůžu to najít přes vyhledávač vidím všechno jen tohle ne. Jako po tom, co se zase jeden z emigrantů navážel do Čechů jako blbců, nevzdělanců, leváků a rasistů, jsem tam odepsala slušně , že já jsem hrdá na to , že jsem Čech, že nejsme líní, leví, rasisti, nevdělanci, že to z nás má potřebu jen pořád někdo dělat z venku, že se nás jako národ snaží srazit na kolena a že rasisty musí hledat jinde a to tam kde etnika bez milosti vyhostí ze země, žijí v ghtech, bez vymožeností a prostředků, ne jako u nás . Tak mi smázli celý příspěvek a dnes zase po tom co jsem slušně odpověděla na jeden příspěvek plný negací, vulgarit jsem já na rozdíl od druhé strany byla bloknutá na 12 hodin, tak takovou službu už vlastně nepotřebuju a nebudu přes ně poskytovat dál kus svého soukromí. Jen by mě zajímalo kde je svoboda slova, když se hlásím k národní hrdosti a nebo reaguji na vulgarity je to špatně, proč asi ,komu se to nehodí. Takže to chci smazat, zrušit. Omlouvám se, že dotaz dávám pod jiný článek,ale jsem hlava natvrdlá a nemůžu to najít nikde jak to úplně odhlásit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pre anonym 16.10 2013 15:55 ...Ako vymazať účet na FB

      http://www.justit.cz/wordpress/2013/05/31/jak-smazat-ucet-na-facebooku-how-do-i-delete-my-facebook-account/

      Možno postačí aj toto info....ako na vymazanie účtu na FB.......

      Vymazat
    2. Zde je odkaz, který jsem nedávno zanechal pod článkem o FCB...( v odstavci 3 je cesta ke smazání účtu ).
      http://www.root.cz/clanky/deset-duvodu-proc-odejit-z-facebooku/
      Marcel

      Vymazat
    3. https://www.facebook.com/deactivate.php

      Vymazat
    4. Pokud se vám nepodaří se z facebooku úplně vymazat, udělejte to jako já.Vše na fcb účtu jsem vymazal, a přestal jsem jej používat. Zůstal na fcb jako mrtvá schránka. A pokud mrtvé schránky fcb nevadí, tak mě tuplem.

      Vymazat
  7. Nevím,jestli se Ti podaří to zrušení ksichtknížky najít,ale jde to.Aspoň mně se to povedlo.Když. to uděláš,máš čtrnáct dnů na to,abys si to rozmyslela.Protože už ten nesmysl nemám,nemůžu Ti přesně říct, jak jsem to našel.Je to někde v "obsluze" účtu.
    P.S. Orgonete,laskavě promiň,,že je to mimo téma,případně,jestli to víš líp,tak poraď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobry, ,,ksichtknizka``, haha(:-)). to jsem jeste neslysela

      Vymazat
    2. http://zadny.blog.cz/0910/jak-smazat-uplne-facebook-ucet

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.