10. října 2013

Vždy budeme věřit, že čáry z oblohy jsou zlo

V nedávném hodně čteném prolhaném článku na aktualne.cz na téma "chemtrails - jak někdo může věřit takové blbosti" to Gazdík dost "pohnojil" svým bulvárním ignorantským tónem, přičemž se dopustil i chyby, že jmenoval konkrétní weby a témata. Takže lidi, kteří dosud o problematice nevěděli, se samozřejmě na příslušné stránky koukli, čímž "chemtrailistů" určitě spíše přibylo.

ČHMÚ ho zřejmě požádal o nápravu věcí a nabídl mu nový rozhovor, který má spravit dojem, že ČHMÚ lže. Ale kupodivu, Gazdíkovy otázky nesvědčí o tom, že by byl přesvědčen o neexistenci chemtrails, a meteorologovo vysvětlování neobsahuje nic více než propagandistické nabádání ke zdravému rozumu, ve stylu: Lidi, žádné chemtrails neexistují, vždyť vám to přece říká vševědoucí ČHMÚ a další renomované vědecké instituce, které o ničem takovém nevědí!

Avšak je jasné, že body přibývají na straně "chemtrailistů".

P. S. Smysl názvu toho článku mi jaksi uniká ...to má být pokus o nějaké jemné psychonátlakové působení ze strany ČHMÚ, anebo malá zlomyslnost autora článku? Jasnou zlomyslností je vložení odkazu na "aprílový" článek Radima Tolasze.


Rozhovor: Vždy budeme věřit, že čáry z oblohy jsou zlo
Převzato z: http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=792147
11:35 | 8.10.2013
Jan Gazdík

Praha - Český hydrometeorologický ústav je jednou z vědeckých institucí, jejichž pracovníky bombardují stoupenci teorie "chemtrails". Anebo jimi znervóznělí lidé, kteří se ptají, zda jsou kondenzační stopy táhnoucí se na obloze za dopravními letouny opravdu příznakem toho, že ve zplodinách leteckých motorů jsou chemické látky, které dopadají na zem. Nebo dokonce, jak říkají "teoretici chemtrails", že se z oblohy sypou psychotropní látky, aby nejbohatší rodiny světa ve spolupráci s NATO mohly ovládat vůli lidstva.


"Zvláště v poslední době jsme zavaleni dopisy a e-maily vystrašených lidí. Snažíme se jim tento omyl vyvracet, většinou však marně," říká v rozhovoru pro Aktuálně cz. letecký meteorolog a mluvčí ústavu Petr Dvořák.

Aktuálně.cz: Diskuse na webových stránkách Českého hydrometeorologického ústavu je často poměrně vyhrocená. Co se to děje?
Petr Dvořák: Vlastně vůbec nic. Dopravní letouny žádné drogy, psychotropní látky a já nevím co ještě nad našimi hlavami z velkých výšek nerozprašují. Jde o nepochopitelnou fámu a mýtus, který je rozšířen po celém světě.

A.cz: Cožpak není ve vašich silách tento mýtus vyvrátit?

P. D.: Český hydrometeorologický ústav je odbornou institucí, která se seriózně zabývá nejenom předpověďmi počasí, ale i fyzikou atmosféry... zkrátka vším, co se v atmosféře děje. I kvůli zmiňovanému tlaku a množství dopisů či e-mailů se snažíme lidi z tohoto omylu vyvést. Už proto, aby lživému fenoménu "chemtrails" nepodlehli další.

Bohatě stačí, že diváky svého večerního zpravodajství vystrašila jedna z celoplošných televizí, která přesvědčovala, že kondenzační stopy po dopravních letounech svědčí o přítomnosti podezřelých chemických látek v palivu letounů. Den nato jsme já i moji kolegové měli přeplněné e-mailové schránky s otázkami, zda je na naše hlavy opravdu sypána omamující chemie. Bludy se dostaly divákům pod kůži natolik, že jsme byli v diskusi - když jsme fámě oponovali - obviněni ze spolčení s tajnými službami, které prý mají rozprašování drog, a tudíž i omamování lidí na svědomí. Jakkoliv se tedy snažíme, na určitou skupinu lidí to nezabírá - to je fakt.

A.cz: No ona je to už docela velká skupina...

P. D.: Někdy je mi z toho až smutno. Naše argumenty je zcela míjejí. Ale proč se ti lidé nenechají přesvědčit věcnou vědeckou argumentací, to vám vysvětlí snad jen psychiatr. Moje představivost na to nestačí.

A.cz: Mnozí renomovaní experti na diskusi o "chemtrails" už rezignovali. Takže to je možná vaše prohra.

P. D.: To ani náhodou. Je to ale těžká diskuse, při níž držíte v ruce jablko a váš protějšek říká, že jde o traktor. A tak pořád dokola, vy řeknete jablko a oni - traktor. Co s tím pak máme dělat? Hospodské diskuse nepatří na vědecká pracoviště. Anebo snad máme už po tří sté vysvětlovat, že to tak není?

Čtěte blog:
Radim Tolasz: Chemtrails, bohužel pravda»


A.cz: Jen jestli to nepodceňujete. Ke konci loňského roku svolala například Akademie věd tiskovou konferenci, aby i tak uklidnila značné množství vystrašených lidí, kteří s koncem mayského kalendáře očekávali konec světa. Ona tiskovka se neminula mimochodem tak docela účinkem.
P. D.: A to máme svolávat tiskovku, která by se nejspíše zvrhla v hádku s příznivci "chemtrails"? Beru je jako důkaz, že tmářství v Česku nevymřelo ani v jedenadvacátém století. Tahle "schopnost" doprovází lidstvo už od nepaměti a bude se ho asi držet už navždy. Ale máte pravdu - množství lidí, které tomuto fenoménu věří, nelze úplně ignorovat.

A.cz: Jen připomínám společné prohlášení Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd, České meteorologické společnosti, Katedry meteorologie a ochrany prostředí Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, ale i vašeho hydrometeorologického ústavu k fenoménu "chemtrails". Vysvětluji si ho tak, že jste jím v každém případě znepokojeni.

P. D.: To prohlášení je velmi kvalifikované a používáme ho v odpovědích na všechny další obavy, které v lidech vyvolávají kondenzační stopy z dopravních letounů. Co jiného lze dělat, když mnoha lidem schází kritické myšlení a uvěří všemu, co zaslechnou anebo si v nejrůznějších pochybných publikacích přečtou?

A.cz: Nejste sice psychiatr, čím si přesto vysvětlujete tak značné znepokojení lidí z kondenzačních stop za dopravními letouny?

P. D.: Vyvolat strach v lidech není až tak složité. Mnohdy stačí rozšířit fámu, která se tváří na oko velmi vědecky. A překvapivě velká část populace této fámě obvykle podlehne, protože je až příliš pohodlná si její pravdivost ověřit: v odborné literatuře či na webech vědeckých ústavů. Internet je úžasný vzdělávací a informační fenomén moderní doby, jen bychom se s ním měli naučit zacházet.

35 komentářů:

  1. Petr Dvořák potřebuje pověsit za koule do chemtrailsové mlhy a pak ozářit radarem až zduhovatí.

    OdpovědětVymazat
  2. ČHMÚ totiž není schopný chemtrails vyvrátit a vůbec se raději ani nezmiňuje o faktech. Proč se třeba nachází stopy hliníku ve sněhu ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože jeden to dělá, a jiný to za jeho peníze tají seč může :-)

      Vymazat
    2. Továrny, zdroje znečištění (pozemní).

      Vymazat
    3. A co ty podzemní zdroje znečištění hlavně vody a vzduchu ?
      Někdy mám pocit, že na tom filmu : The Arrival (Invaze), mysteriozní sci-fi thriller - http://www.youtube.com/watch?v=zptdkXbGG48(zde pouze ukázky)
      něco bude !

      USA / Mexiko, 1996, 115 min reálného může být.

      Vymazat
  3. zajimavy,ze tam dokola pretrasa jen ze letadla nevypoustej zadny drogy a omamny latky. to pritom netvrdi skoro nikdo z "nas"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se, že těmi streamovými kecy provařili další náplně (drogy a omamny latky), které se zřejmě sypou na naše hlavy, a my to vdechujeme nic netušíc !

      Vymazat
  4. Ten P.D. povedal jedno pravdivé v ostatnom odstavci. Len "zabudol" že hovorí o nich samých.
    " stačí rozšíriť fámu, která se tváří na oko vědecky"
    ako v rčení ZLODEJ KŘIČÍ CHYŤTE ZLODEJE . B

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež ma pobavili tie drogy a omamné látky. Popierači s obľubou používajú aj "vypúšťanie vírusov".
    Zrejme to znie absurdnejšie než ťažké kovy či chemické látky. Tie "dopravné" lietadlá sú tiež dobrý vtip. To by museli lietať podľa veľmi atypického letového harmonogramu. No a zlatý klinec je "spýtajme sa psychiatra". Ten nám kvalifikovane vysvetlí, prečo je potrebné, aby ľudia neverili vlastným očiam a skúsenostiam, ale tomu čo nám naservírujú "vedecké inštitúcie".
    Ale topiaci sa ja slamky chytá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No oni jsou to často dopravní letadla upravená na chemoplány - tzn.že prostor pro cestující je přebudován na osazení nádrží a technologických linek. Z venku tak nikdo nepozná, že přistál chemoplán. Jen ti všímavější si všimnou, že z takových letadel nikdo nevystupuje ani do nich nenastupuje ! Poněvadž tato letadla zajíždějí stranou k plnícím boxům, málokdo si toho může všimnout !

      Vymazat
  6. Pan Gazdik by mel pouzit ten fenomenalni vzdelavaci nastroj a sam se poucit, youtube pres vsechny elitarstvi obsahuje videa s logem TANKER ENEMY a je tam na minimalne dvou videich ukazano ono "spalovani" paliva v nepravidelnych intervalech. Az mi vysvetli jak je mozne to co se deje na techno videich a neni to chemo tak budu osvicen a prileti si pro me asgardi///ANONSUIT

    OdpovědětVymazat
  7. "....ze letadla nevypoustej zadny drogy a omamny latky...."
    Zo začiatku (5 rokov dozadu) som sa tiež iba usmieval, keď mi blízki ľudia tvrdili, že striekajú i močovinu....!
    No pred rokom som mal možnosť v Bratislave v Karlovej Vsi a v Dúbravke na vlastnej koži túto skutočnosť pocítiť... Počasie bolo sychravé, hmla, padali mikro-kvapky vody... Deti vychádzajúce zo školy si chytali nosy a pýtali sa navzájom čo to tak strašne zapácha... Najbližšia farma je v Rakúsku ďaleko za Dunajom....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letadla údajně běžně vypouštějí splašky ze svých WC volně do vzduchu. Někdy spadnou dokonce i ledové zapáchající hroudy. No ránu výkalem do hlavy z letadla tedy dostat, to by bylo opravdu terno !

      Vymazat
  8. Ten člověk by nejspíš potřeboval psychiatra sám. Jak si může dovolit takto napadat lidi myslící jinak než je ofic. verze? Asi je raněn slepotou, že nevidí, co se nahoře na obloze děje. Následky této zrůdnosti vidíme všude kolem a hlavně pociťujeme na svém zdraví. A to se týká i tohoto vševěda. Vyvracet chemtrailes je stejně hloupé, jako tvrzení, že pyramidy stavěli otroci a že precizně opracované sedmitunové balvany tahali na lanech po poušti. Jeho lži jen zapadají do celkové snahy manstreimu zamlčet před lidstvem pravdu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jen dobře placený za tyto všivárny, nebo někdo na něj něco ví, a musí poslouchat jak hodinky :-)

      Vymazat
  9. Tak proč pořád čárají a zatahují oblohu,protože po jejich čárách ,,neškodných" je vždycky zataženo a mraky jsou dvojí jedny dole ty těžší plné husté nějakého svinstva které jsou poměrně různobarevné od červenohnědých (radioaktivních) po tmavě šedé....horní vrstva mraků je řidší a naprosto čistá bílá....v létě měli piloti dovolenou tak jsme si užívali slunečné a horké léto !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně jste si všiml/a ! Bývají nasprejovány dokonce i tři nebo čtyři vrstvy oblačnosti ! Ty červenorudé mraky ve mě taky evokovaly nějakou radiaci. Takže se to nezdá jenom vám. Z těch spodních se někdy spustí k zemi něco jako "husté vlasy"v obrovských masách, ale nedopadá to až na zem, asi tak 300-500 m nad zemí se to rozpouští, a není už pak z toho níž nic vidět.

      Vymazat
  10. Video odporúčané pre p.Dvořáka:
    http://www.youtube.com/watch?v=36EioDUEuiM&feature=relmfu
    Majú to premakané. No myslím, že aj keby to videl, tak by stále papagájoval verziu pre mainstreamové ovce, veď je za to platený. Inak by ho odstránili a dali by tam iného pajáca...známy postup.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, třeba má taky Rothschildovu hypotéku, tak musí poslouchat, pokud nechce jít pod most.

      Vymazat
  11. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    já jsem tohle taky řešil s meteorologama tady v hk.
    a furt mě to vvyracely a furt... nvm no. zvednu hlavu na oblohu vydím čáry ... za 2 hodiny tam jsou větší čáry.
    a další věc jsou zdravotní potíže.sám mám náchylnější tělo ....
    -rýma.
    -občas ucpane bezdůvodně během půl hodiny cesty dýchací.
    -občas bolesti hlavy , a tlaky v hlavě (haarp a frkvence)
    -unavenost .....

    je toho více... a přijedu vám domů do hor do krkonoš kdeto není ..a ejhle všechny účinky co jsem měl z města náhle pominou během dne...tak jsem debil já nebo oni ty lháři ?


    další věc ..uděljte to jako já ...sepište prohlášení (které vám už můžu poslat hotové ) a zajděte na policii čr.a tam to nahlašte....uvedtě pár paragrafů.i s přloženýma důkazama na dvd.

    policie se u nás byla ptát (můj táta je starosta) takže to nemůžou jen tak hodit za hlavu.a ted mě poslaly že tou žádostí se musí zabývat více podrobněji..... takže to asi prošetřují...

    no uvidíme ..ale nic od toho nečekám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co myslíte ?! I policie v tom jede, musí držet hubu a krok s těmi, kdo je platí. A ti jsou s chemtrailisty jedna ruka !

      Vymazat
    2. Zajímavé, že to máte jen vy, asi je to spojeno s probuzením!

      Vymazat
    3. Nemám to jenom já, mají to všechny ženy každý měsíc

      Vymazat
  12. Předevčírem zase řádili, často bylo v jednom okamžiku i 12 smradících letadel nad hlavou. Takže bylo hned jasné, že do cca 2 dní bude pršet a přijde změna počasí. A taky jo. Takže předevčírem večer byla celá obloha tak nabušená tím hnusem, že měla nazelenalou opalizující barvu, co nastane, když odclonění fialovou vlnovou délku (léčící světlo). Všechno je pak našedlé, voda je ocelově šedá. Tak mne napadá, kdy jste naposledy viděli krásnou modř vody v přírodě, co bývalo zcela běžné. Jedete k moři, a tam to také vypadá všechno šedivé. Darebáci.

    OdpovědětVymazat
  13. orgo, prosím, umísti na bok nějaký stáhnutelný, výstižný A4 plakátek vztahující se k chemočarám...
    každý si jej může stáhnout, vytisknout a šířit po veřejnosti...
    např. Když důchodci seděj u doktora.., tak ať si počtou......
    a nebo ty veřejný nástěnky...
    Lidi musí vědět................
    veronika

    OdpovědětVymazat
  14. Dneska jsem mluvil s ministrem vnitra a ten mi řekl, že ChemTrails existují, bohužel mi řekl, že Česká Republika s tím nic nemůže dělat, ani česká policie, ani soudy, ani armáda, naše republika oficiálně totiž neexistuje. Řeknu vám jedno velké tajemství. Když jsme vstoupili do NATO tak jsme Američanům umožnili přístup do našeho vzdušného prostoru a je to v tajných spisech, že američané mohou ve vzdušném prostoru dělat co chtějí, ale česká nebo evropská legislativa s tim nic neudělá, zemská atmosféra nad Českem tedy patří Američanům a je oddělená od půdy Českého státu. Američané zhypnotizovali naše české zástupce lidu včetně těch, kteří mají v tomto státě nějakou moc. Byli zhypnotizováni tak, že pouze Američané mají možnost je odhypnnotizovat. Jenže oni hypnotizují i běžné české občany. A tak není divu, že spousta lidí má krátkou paměť.

    Když jsme vstupovali do EU bylo to ještě horší, dovolili jsme aby na našem území se prováděli experimenty, které jsou v rozporu s českým právem a na který jsme tady několik staletí nebyli zvyklí. Čeští politici nemají na výběr a musí poslouchat Američany, pokud by neuposlechli hrozilo by mnohem větším nebezpečí, o kterém se vám nemůžu zmínit, protože tahle informace je určena pouze pro ty, kteří mají natolik rozšířené vědomí, kteří jsou schopni se orientovat v hyperprostoru.

    Proti Chemtrails se můžeme samozřejmě bránit. Nikoliv tím, že ho budeme vytrubovat do světa aby se dozvěděli i důchodci u doktora. Proti Chemtrails se dá bojovat jedině tak, že vstoupíme do hyperprostoru ( podmínkou je rozšířené vědomí ) a ovlivníme kvantové pole a defacto tak změníme realitu. Má to ale jeden háček. Tohle zřejmě není určeno zatím pro obyčejné lidi, kteří pracují 12 hodin ve fabrice a příjdou domů a jsou unavení natolik, že se sotva věnují svému vědomí.

    Proto bohatí lidé, tedy Ilumináti si tohle mohou dovolit aby na ně Chemtrails nepůsobil, protože oni ovládli schopnost měnit realitu a jsou defacto o krok před námi. Navíc když si vezmeme, že existuje schopnost teleportace chemtrailsových čar na obloze do umělě vytvořených černých děr, které se propadnou do jiné dimenze. Návod bohužel k tomu neexistuje, na to si musíte přijít sami, nebo dostat se na takovou úroveň abyste se mohli pohybovat v blízskosti Iluminátů. Obecně Vesmír není řízen tím koho si myslíme, že je to on ale většinou vesmír si utváříme my sami. Hodně štěstí, čtenář Orgonetu Luboš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Část info beru, ale jinou naprosto zavrhuji. Je tu smíchána pravda s manipulací, takže to není úplně čistý zdroj. Ale něco bylo přeci jenom provařeno - že ty všechny "podivné věci" nejsou dílem lidí !!! Odpovědní za lidskou rasu jsou tak zdá se pod nějakým "vnějším vlivem", a to zcela zásadně !!!

      Vymazat
    2. Přesný. A ti co makaj v hyperprostoru prostě makaj a moc nevyčuhujou a neupozorňujou na sebe. Na otevření hyper je potřeba nejen rozšířené vědomí. Taky obrovská dávka pokory a to současnému člověku chybí.
      Dovolím si nesouhlasit s tím,že "návod bohužel k tomu neexistuje". Vždyť jste ho právě popsal :-D a pohybovat se poblíž iluminátů není zas tak nebezpečné,když si uvědomíte jak komunikují buňky a buněčná jádra a budete si "pouze" udržovat ...... řekněme "tu správnou teplotu buněčného jádra"
      No..... čas se naplňuje a technologie se mění ........
      Jak zdravil Egypťan Sinuhet : Ať žiješ v měnících se časech :-D a to my máme to štěstí,že žijem
      Jana

      Vymazat
  15. Ako mi tu riesime chemtrails ako nastroj na modifikaciu pocasia a oni z nas robia blaznov, akoze nejake drogy a podobne nezmysli a dokonca vírusy nejake no to je uz koniec.... ako mi vysvetlia, ze kedysi pred cca 15 rokmi skutocne kondenzacne stopy po par minutach mizly, proste sa rozplynuli a neostalo po nich ani hovno. A teraz tie ich kondenzacne stopy nemiznu, naopak sa roztahuju, vytvaraju mriezky a vzdy nam prinesu oblacnost a zmenu pocasia.. si asi myslia ze sme totalne vymlety a splachnu nas tak, ze nas zdiskredituju, ale ono sa to casom ukaze ako to naozaj je.. alebo aj nie, tutlat im ide najlepsie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přestože se tzv.kondenzační stopy po letadlech radikálně změnily z doby před 15-20 lety, přesto podle médií, vědy a vládních představitelů žádné chemtraily neexistují. Jinými jejich slovy řečeno, nevěřte všemu, co vidíte a slyšíte !

      Vymazat
  16. Cituji z článku: "mnoha lidem schází kritické myšlení a uvěří všemu, co zaslechnou anebo si v nejrůznějších pochybných publikacích přečtou" - No, pěkně! Je to totiž přesně naopak! Ti, kdo kritické myšlení mají a nevěří všemu, co jim naservírují masmédia placená drbany za tohle zodpovědnými, si snaží shánět informace kde jen to jde a o tom, co najdou, přemýšlí. Výsledkem je, že pak masmédiím nezobou ty jejich bláboly... Panáček z ČHMÚ by se měl stydět za to, co pouští z pusy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A těch panáčků v kalhotách nebo sukni že tam ale mají, což ?

      Vymazat
  17. PS: Je to úplně stejné jako to, že i dnes se ještě najde pár naivních bláhových lidí, kteří věří tomu, co jim masmédia servírují o "teroristické akci" 11. září 2001. Že za tím byli muslimští teroristé, tomu dnes snad věří už jen malé děti, a to ještě jen ty, kterým doma rodiče nebyli schopní vysvětlit, jaká je to pitomost, a komu se podobná prohlášení náramně hodila do krámu k tomu, aby mohl "jít dělat pořádky" do Iráku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť to slýchám kolem sebe víc než často : říkali to v televizi, v rádiu nebo že to psali v novinách, Blesku, Aha apod. Názor, který zasluhuje ránu bejsbolkou po palici !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.