11. října 2013

Vnitřní čistota těla je základem zdraví

Včera mi přišel pod ruku stále aktuální komentář čtenáře, který mi připomněl, že bychom měli mluvit nejen o tom, co nás vzdáleně (pokud vůbec) ohrožuje zvenku (třeba chemtrails a teroristé), ale že je pro nás důležitější bavit se o tom, že nejvíce ohrožujeme své zdraví a život tím, že necháváme skladovat ve svém těle zplodiny látkové výměny a nečistíme je.
Doma uklízíme denně, ale ve svém těle obvykle jen když je opravdu zle ...

(Zkráceno)

... nemoc, životní situace, a autonehoda mě probrala a prozřel jsem, i když to slovo moc nemusím, zkrátka vidím více, někdy až moc, a prostě vím co dělat, jak dělat. Jen si všímám toho, že pomoct musí člověk chtít. Třeba rodiče nechcou, a budu se muset dívat na to, jak je to zabije a já s tím nebudu moct nic udělat...

Vím jak jim pomoct, vím co mají dělat, je to jednoduché a banální, efekt to ale má extrémně prospěšný. Jde o detoxikaci. Mnoho z vás trpí kvůli banalitám, a nechávají to zajít do extrémů, kde banalita tak dlouho působí a roste, až toho je pro tělo neúnosné množství a selže něco v těle, nebo vybují rakovina... ta banalita je zároveň debilita a ostuda... po venku chodíte nalíčení navonění a čistí, ovšem to jen na povrchu, jelikož nevidíte to, co máte pod kůží.
Nevidíte to, co je okolo orgánů, nevíte, co probíhá ve střevě... a když se objeví kolem 20 roku života první příznaky, tak to připisujete stáří nebo civilizační nemoci... ve skutečnosti se jen začalo ozývat to obrovské nahromaděné množství špíny za 20 let života... tzn špinavý vzduch, voda, jídlo. Jídlo ještě s konzervanty a jinými jedy.. .vzduch zase těžké kovy, CO2, vyfukové plyny.  
Vy si myslíte, jako by to tělo bylo dokonalé a počítalo s tímto. To není pravda. Tělo vydrží extrém, jenomže v tom už se rodíte. Prvních 20 let tělo úspěšně odolává všem vlivům, poté se ale zakonitě musí začít projevovat přetížení. Může to být přibírání, protože už toho okolo orgánu je nahromaděno moc, a než aby vás tělo připravilo např. o játra, tak radši vám vytvoří tukovou tkáň a do ní může hromadit další špínu...  
A to není vše, pokud už máte zanesený organismus, tak v takovém se náramně daří škodlivým parazitům, kterých se tělo nemá čas ani možnost zbavit... a ke konci života neumíráte stářím, ale špínou !! Už doslova překypujete jedy a špínou, všechny místa vtěle už jsou přeplněna a vy stále dodáváte další... jakmile to praskne, přichází zástava srdce, selhání ledvin, rakovina, mozková mrtvice... a X DALŠÍCH KONCŮ....  
VÍM CO MLUVÍM, ALE TAKY VÍM, ŽE PŘECE MUSÍTE DO PRÁCE, NEMÁTE ČAS, MÁTE ROKY, DOKTOR BY VÁM TO ŘEKL, V TELEVIZI BY TO BYLO... A MILION DALŠÍCH VÝMLUV, PROČ TO NENÍ PRAVDA... JEN POKUD UŽ JE VÁM DELŠÍ DOBU ZLE A VIDÍTE, ŽE SE TO NELEPŠÍ A ŽE TO VEDE DO HLÍNY, TAK PAK SE PO ČTYŘECH DOPLAZÍTE PRO TU POMOC, KTEROU JSTE TAK POHRDALI :)  
Proč se nato musím dívat... trest už jsem si odpykal, a dělám jen to co neubližuje nikomu a naopak mnoha lidem pomáhá, je to tréning ? Nebo jaký to má účel, život je nádherný zázrak, je toto vyrovnáním této slasti ? Nebo to čemu nevěřím ? Že by byl život za trest, nebo špatný, tomu nevěřím, nebyl by tak krásný :) všude okolo...

P. S. Orgonet: 
Každý den něco pro své tělo, aby se mohlo čistit
Tento článek není myšlen jako návod, jak provádět očistu. Návodů je mnoho a jsou dostupné v knihách i na internetu. Je to jen malé připomenutí. 
Základní údržbu těla vidím asi takhle: každý den udělat aspoň něco z následujících bodů pro své tělo, aby se mohlo průběžně vnitřně čistit. Protože tělo je chytré a samo to umí, jen se mu musí dát čas a možnost. Čím více toho pro čištění uděláte, tím méně budete nemocní. I obyčejná chřipka je vlastně krizí čištění těla, které je přeplněno toxiny, takže jich orgaonismus s přispěním virů vyloučí najednou tolik, že vás donutí na pár dní lehnout, přestat jíst, hodně spát a dovolit tělu zbavit se jedů. 
1. Základem je nepřetěžovat tělo trávením potravy, čili naše staré dobré Jez do polosyta, pij do polopita. Neuškodí vynechat snídani nebo večeři, jak komu vyhovuje. Vězte, že pokud se cítíte dopoledne či po obědě unaveni, je to pravděpodobně tím, že tělo je donuceno trávit velké množství potravy, tudíž nemá čas vylučovat toxiny.
2. Čistící potravinové doplňky - ve formě bylinných čajů, kapek, tablet a různé superpotraviny apod. - mají velký smysl. Fungují v těle jako takové "vozíčky", na které se zachytí odpadní látky a jsou ihned vyvezeny z těla. Jinak se tyto toxiny uloží. Těchto přípravků je široký výběr, každý podle svého gusta. Pokud jsme již nemocní, necháme si poradit, jinak je to celkem jedno, můžeme si třeba vybrat, co je zrovna v módě, jen to občas vystřídáme. 
3. Cvičení a pohyb. Nejlépe vnitřně čistí jóga - knih a kurzů je spousta.
4. Pít dostatek vody, aby tělo mohlo vylučovat.
5. Dostatečně spát - ve spánku právě tělo vylučuje nejvíce. Proto, když jsme nevyspalí, jsme opuchlí a otupělí - tělo nestačilo vyloučit zplodiny.
6. Brát vitamín D, bez něhož nemůže fungovat imunita - od podzimu do jara se doporučuje se brát minimálně 5 000 jednotek denně.
Pokud už jsme nemocní a chceme se skutečně uzdravit, vnitřní očista těla je základem léčby, ale to si nechme poradit od odborníků.
Samozřejmě každý z vás zná spoustu čistících metod, jen je provádět ...
Inspirace, kterou zaslal Achnaton: shodou okolností s tím zkušenost mám, ještě z doby, kdy "nebyl čas" na údržbu těla, a (vyčteno ze známé detoxikační příručky Jiřího Cingroše "Sám sobě doktorem", str. 18) mě to opravdu před lety zbavilo bolení kloubů a zad (od té doby se celkem udržuju). Dodržujte návod, opravdu je to silné. 
Buď zdráv a svěží Orgonete,
dostal jsem meilem radu co z bobkovým listem, nevím, nemám to odzkoušené, ale zní to zajímavě. O víkendu to zkusím, mám nemalé problémy s páteří, i když jsem už po operaci, stále bolí, hlavně teď, co v noci mrzne a přes den je krásně. Třeba nějakému čtenáři to pomůže, třeba už mají někteří s tím zkušenosti...

OČISTA OD SOLÍ pomocí bobkového listu 
„Jeho podstata je horká a suchá. Má schopnost rozpouštět a drobit. Rozpouští kámen a pomáhá při všech nemocech močového měchýře. Pomáhá při trombose jater a rozpouští zatvrdliny sleziny“. Rozhání otoky. Pro nejrůznější jedy působí jako protijed. Pomáhá při bolestech v kostech, kříži a při bolestech sedacího nervu. 
Pro naše účely připravujeme odvar bobkového listu následujícím způsobem:
5 g bobkového listu dáme do 300 ml vody a po dobu pěti minut vaříme a pak necháme odstát v termosce. Odvar slijeme a v průběhu dne malými doušky pijeme. Není možné vypít celé množství najednou, protože by mohlo dojít ke zhoršení potíží. Celou tuto proceduru opakujeme tři dny po sobě. Po týdnu ji pak můžete zopakovat. 
Nedivte se, jestliže se objeví vylučování růžově zabarvené moči, k němuž může docházet i každé půl hodiny. Jde o to, že se soli začnou tak rychle rozpouštět, že močový měchýř dráždí. 
Přesvědčit se o tom, že se soli skutečně dobře rozpouštějí, je možné za jeden až dva týdny. 
Jestliže jste měli nepohyblivé nebo bolestivé klouby nebo jste trpěli bolestmi závislými na počasí, pak se přesvědčíte, že bolesti mizí a pohyblivost se zlepšuje. 
Natalie Nikolajevna, 47 let, Moskva:
Bobkový list jsem pila pětkrát a osteochondróza krční páteře prakticky zmizela.




69 komentářů:

  1. Prešiel som si toľkými očistami, ako pravdepodobne nikto z vás........ Stovky klystírov, možno už 100 výplachov žalúdka, niekoľko krát očista kĺbov, XY očísť pečene, stovky derivačných kúpelí, stovky očíst krvi, veľa očísť obličiek atď, atp........
    ALE NEŽIARIM "AKO BOH", A NIE SOM PLNE ZDRAVÝ........ Prečo ??? Mám zablokované čakry........Pracujem na ich odblokovaní....... Podľa jednej terapeutky ktorá robí regres, mám každú jednu čakru v mínuse, a niektoré aj -90, či -100 (-100 je najspodnejšie)..... MUSÍM PRACOVAŤ DUCHOVNE/DUŠEVNE NA ÚPLNOM VYZDRAVENÍ.............. Niekoľko rokov robené detoxikácie (stále v tom pokračujem) organizmu sú samé o sebe TAKMER NA NIČ, keď má niekto zablokované čakry....... Preto treba pracovať AJ NA ODBLOKOVANÍ ČAKIER (a duchovnom raste - v praxi), AJ NA DETOXIKÁCIÁCH ORGANIZMU....

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V knize Výživa pro člověka a Zemi (odkaz níže) se píše, že i strava souvisí s odblokováním a správnou funkcí čaker.

      Vymazat
    2. Všichni odblokováváme čakry...
      Doufám, že na to jdeš tou nejúčinnější metodou, a tou je SPOKOJENOST (:-)

      Vymazat
    3. Ládis : vitariánstvo (ovocie, zelenina, trochu orechov) vedie akurát tak k demineralizovaniu (minimálne v našich podmienkách, kde je pôda ochudobnená o možno 80% minerálov), nevhodnému tráveniu (skús jesť zeleninu bez odšťavovania a varenia - keďže sa jedná o "živú stravu"), a hlavne vysoký NEDOSTATOK bielkovín (ktorý sa na stránke ziva-strava.cz snažia propagovať ako DOBRÚ VEC), ktorý spôsobuje S-T-R-A-T-U SVALOVINY. Neveríš ? Tu pozri na Dávida Vendela.......niekoľko rokov je vitarián, mladý chalan, čo ja viem, možno 24 ročný ? ....http://www.youtube.com/watch?v=rjl0bybrTAI...... na ľavo je on, na pravo jeho kamarát. Kto je dlhšie z nich dvoch na vitastrave, to ani netreba hádať, lebo to VIDIEŤ.... A mimochodom, ten napravo tak isto nemá v podstate žiadne svaly.... Nenechaj sa oklamať tým dosť veľkým kontrastom medzi nimi dvoma.... Obaja sú dospeláci, nad 20 rokov, a "objemi" ako 14 roční (ten na pravo), a ako chorý (ten na ľavo)........ SAMOZREJME ICH NEODSUDZUJEM (neodsudzujem už roky). Len je vidno, že "RAW FOOD" proste NIE JE CESTA pre človeka. Tak to pochop Ládis. Alebo si myslíš, že je fajn, ak sa tvoja vychudnutá postava (taká bude na dlhodobej RAW strave) bude páčiť ženám ? Možno len tej, ktorá ťa ľúbi, a nejakej, ktorú priťahuje kostra. Nič v zlom.
      PS : Všimni si opice, Ládis.......... ony majú SVALY............Prečo ? Lebo pre ne je ich strava VHODNÁ....... vidíš, je asi skutočne VEĽKÝ rozdiel medzi opicou a človekom. Opica na "raw food" je silná a svalnatá, človek na raw food NIE JE SILNÝ, a ANI SVALNATÝ.......a k objemom by mu nepomohlo ani každodenné cvičenie, TO TI MôŽEM ODPRISAHAŤ

      Ďakujem za zverejenie.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    4. Myslím, že videa Ivanky by mohly být pro Vás přínosem....krásně tam o čakrách mluví, i je možno ji kontaktovat
      emailem, pro mě je to pohlazení po duši ji poslouchat...doporučuji
      Kety

      Vymazat
    5. Jeden příklad z mnoha. Svaly při raw food:
      http://www.youtube.com/watch?v=tawEVOSWVpY

      Příklad, že velikost svalů neznamená mít i enormní sílu:
      http://www.stream.cz/video/835692-kulturistovi-jsou-v-tomto-souboji-obrovske-svaly-k-nicemu

      Vymazat
    6. Marek jednak píšeš, že sa snažíš o odblokovanie čakier a pritom už máš za sebou XY očíst a stále nič. Niekoľko rokov detoxikácií a stále nič. Zamyslel si na niekedy nad tým čo to asi môže spôsobovať? Určite to podporuješ aj nejakou fyzickou aktivitou o tom nepochybujem, keď už sa tak snažíš. Nepríde ti to divné, že predsalen za ten čas po toľkých očistách, že už by malo byť telo a čakry energeticky odblokované a plné zdravia? Tak ti poviem, buď si ideš za víziou zdravého tela pomocou očíst a pre teba ideálnej stravy(low-carb, predtým ešte Kwasniewsky predpokladám ;-) pri ktorej síce budeš mať telo pevné a zdravo svalnaté, ale ako sám si uviedol čakry zostanú zablokované a duchovne zostaneš na rovnakom mieste kde si bol doteraz. Alebo prestaň mať zarytý odpor voči ostatným stravovacím štýlom a skús aspoň na určité obdobie odhľahčiť stravu a uvidíš sám ako sa ti čakry velice rýchlo odblokujú a budeš sa cítiť ešte zdravší, energickejší ako doteraz. Áno zo začiatku určite stratíš nejaké to svalstvo, váhu. Ale ak si pojdeš aj naďalej za svojím cieľom očistenia a odblokovania čakier, tak tým nič nestratíš, ba naopak získaš tým odblokované čakry a ešte čistejšie a zdravšie telo a následne budeš môcť nabrať naspäť aj to čo si po ceste stratil, čiže svalovinu a zdravú váhu a to ešte aj zdravšou formou. Viď napríklad taký Jericho Sunfire - pil iba pomarančovú sťavu 5 rokov/500ml/deň a i napriek nedostatku bielkovín mu svaly z cvičenia rástli. To je sila čo?...Sila čakier ;-) Takže na záver. Je to len v tvojej hlave a ako sa ty k tomu staviaš a ako si k daným veciam otvorený. Alebo skús pôst na dlhé trate. Nejeden svätý/duchovný povedal, že cesta k bohu vedie cez pôst. Ak si to tak zoberieš, taký pôst, žiadna strava, najviac odhľačený organizmus, úplná očista a maximálna detoxikácia a vyliečenie komplet celého organizmu vrátane odblokovania čakier, asi na tom niečo bude, že? :-)

      Btw, tiež som momentálne zástancom low-carb viva la bielkoviny+tuky, ale to neznamená že teraz odsudzujem každý iný stravovací štýl, len na základe toho že niekto vyzerá tak a onak na takej a takej strave. Chce to ísť viac dopodrobna pri daných stravovacích štýloch a až tam človek zistí, ktorý je na čo dobrý. :-)

      Lukáš Č.

      Vymazat
    7. Ládis : to sú akože svaly ? .... Má tuk na prsiach a bruchu - pozri video v čase 03:28 ........ Samorejme, že ja mám väčšie svaly, a to meriam 190cm. A samozrejme, že neberiem žiadne potravinové doplnky na cvičenie(ak si odmyslím C vitamín a B-komplex)...A samozrejme, že mám podstatne menej tuku ako tento chalan (určite aspoň v prednej póze, lebo chrbát má vyrysovaný), a to konzumujem denne 400g tuku.... Mimochodom, tvrdosť svalov tomu chalanovi "nič nehovorí"....a ani nemôže...na tej strave, ktorú konzumuje viac nabalí "VODU", ako skutočný sval. Jeho postava vôbec nevyzerá pevne, ale skôr ako "maslo". Píšem úprimne, dúfam, že sa to tu zverejní.
      PS : otvor oči, a všimni si, ako v čase 03:28 tomu chalanovi vidno tuk na bruchu a na slabo rozvinutých prsiach, ktoré, keby na nich nemal tuk, by ani nevyčnievali, lebo tam skrátka nemá sval. Takže - tuk na raw food, ako vidíš..... a to chlapec ešte cvičí....a ani to sa mu nepodarilo spáliť.... Žeby sa telo bránilo prebytku sacharidov a hlavne nedostatku bielkovín ??? Podľa mňa určite, a tu je toho výsledok.
      Keby ten chalan cvičil na živočíšnej strave, vyzeral by oveľa pevnejšie, a mal by väčšie svaly. Napr. také ako ja. Nemám najmenší dôvod klamať, zavádzať, prekrúcať. Záverom - to video ničím neobstojí, svalový vývin toho chalana je na 3 roky cvičenia slabý, a lepší nikdy nebude, pokiaľ ostane na VEGAN RAW FOOD. Prírodné zákony proste neoklameš, a človek nie je opica, preto mu to "nefunguje"...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    8. Sergej Lazarev - O ŽIVOTĚ, ZDRAVÍ A LÁSCE
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PYDUm4CRjQY

      Vymazat
  2. pokud chce člověk opravdu něco pro sebe udělat v oblasti zdraví, neobejde se bez informací. Zde je úryvek z knihy: http://www.ziva-strava.cz/doporucujiLiteratura3.aspx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám sa smiať, alebo plakať ? Na tej stránke sa píše, citujem : "Žádný jiný savec v dospělosti nepřijímá jakoukoliv stravu, která by obsahovala více bílkovin než mateřské mléko jeho druhu." .... Aha,a mačkovité a psovité šelmy ?????????????? V 100g mäsa je v priemere možno 21g bielkovín....... myslíš, že koľko mlieka vypil lev ako mláďa denne ? Dajme tomu zhruba 2 litre (určite menej !!!) ? V 1 litri levieho mlieka má dajme tomu 20-30g bielkovín, zhruba. Ak vypije dva litre, dostane 40-60g bielkovín......... Keby lev v dospelosti nemal prekročiť gramáž bielkovín vo svojom jedle, tak by denne nemal zjesť viac než 200-300g mäsa....... Lenže lev dokáže zjesť naraz aj niekoľko kilogramov mäsa, a to AJ VIAC, NEŽ 20KG....... To je možno 4kg BIELKOVÍN........ Ale dobre, keby si nemusel robiť zásoby s týždňovou hladovkou, zjedol by možno 3-4kg mäsa za deň..........a to možno ešte hovorím málo.....3-4kg mäsa za deň (a ja si myslím, že skonzumuje oveľa viac...) = 600-800g bielkovín/ deň........... Aby toľko bielkovín dostal ako mláďa z mlieka (podľa teórie, že žiaden dospelý cicavec nemá v strave viac bielkovín ako počas kojenia v mlieku), tak by musel vypiť okolo 20-27 litrov mlieka denne ako MLÁĎA, keby 1 liter levieho mlieka obsahoval 30g bielkovín.... A ešte si zoberme, že levica má kľudne naraz dve mláďatá, alebo tri........ = 50-75 litrov mlieka denne.... = NEREÁLNE....
      Ládis, prečo teda veríš takým somarinám, hmmm ? ....
      A mačka ? ... mačiatka maličké ak vypijú denne možno 50ml mlieka.... 50 ml mačacieho mlieka môže obsahovať možno tiež 2-3g bielkovín na 100ml = 1-1,5g mlieka na 50ml.... To znamená, že mláďatko skoznumuje dene 1-1,5g bielkovín, kým pije len mlieko od mamy..... Ale keď je už dospelé, denne zje určite tých 150-200g mäsa = 30-40g bielkovín....... = 20 až 60 krát VIAC, než dostávalo ako mláďatko v mlieku.........Ládis, prečo nepoužívaš rozum ? ...Aha, lebo tvoja viera je EMOCIONÁLNA, nie uvedomelá.

      Ďakujem za zverejnenie komentu.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. ...Akonáhle komunikujem s "rawfood" ľuďmi, cítim sa nepríjemne. Cítim úplnú neuzemnenosť, "lietanie", a v prvom rade CHAOS. Žiaden pokoj. A predstaviť si jesť na večeru trs banánov a jablká miesto hovädzieho mäska s maslom a vareným kelom ? .... Nie, nie som opica. Mimochodom, zelenina existuje pár stovák rokov...... Ovocie tu takmer NERASTIE..... choď do lesa a nájdi tam ovocie mimo sezóny...NENÁJDEŠ.......... Nie je nikde........Ale živočíchy v lesoch SÚ....... pokiaľ nevysadíš jablkový sad, nemáš jablká.......Pár kíl lesného ovocia v celom lese... - nie si predsa egoista, že všeko poješ, nie ???? LEN SÁM.......a zvieratám nič, a iným ľuďom nič......... Pochop to, Ládis. Opice žerú nie len ovocie, ale aj listy.............. My listy nestrávime........... Orechy majú plno fytátov, rovnako listy. A šupky jablĺk, hrušiek, atď...TAK ISTO SÚ PLNÉ ANTINUTRIENTOV, ktoré náš žalúdok nevie dobre "zniesť"...... Ovocia a zeleniny sa môžeš prepchávať až dovtedy, kkým nie si PLNÝ, lebo len to limituje to, že ich neješ....... A prečo ? Lebo ľudské telo CÍTI, že sacharidy v takom megamnožstve nie sú preň dobrou potravou, postráda bielkoviny a tuky, a tak proste nepovie "dosť", ale len by jedlo vkuse a vkuse STRAVU, KTORÁ NIE JE PREŇ VHODNÁ.......
      Mimochodom, Savčenko (mnohí ho určite poznáte) konzumuje takmer len rastlinnú stravu.......sem-tam trochu syru....... Robí kurz "esence mužnosti", ale od muža má ĎALEKO......... On len vie, ako by sa taký muž mal správať, ale nič mužné z neho nesrší...... Stačí si vypočuť napríklad jeho prvý "webinár" (už nie je dostupný na nete, stiahol ho", kde chcú jeho priateľka postrieka komáre, a za asi minútku k nemu dôjde ten "postrek", začne sa "dusiť", a slová pri tom....."(kašlanie)...+...TA-TA-TA-TA-TA-TA....."...toto tak robia modelky možno...tie si povedia "TA-TA-TA-TA-TA"...alebo malé deti.......A NIE MUŽ, KTORÝ SA PREZENTUJE AKO MUŽNÝ MUŽ..... V druhom webinári sa napil studenej vody a začal kašlať....a tak to obkecával, ako ŽENA (nič proti ženám, len muž nemá byť ženou, jedine, ak nie je skutočným mužom).....ÁNO, SUROVÁ STRAVA TOTO ROBÍ.............. a môžete sa postaviť na hlavu, nezmeníte to. Necítim z "raw food jedlíkov" žiaden "pokoj". Ak, tak ospalosť, ale to je "pokoj z donútenia".......... Z toľkého množstva jednoduchých sacharidov im proste PRESKAKUJE. Ale KEDYKOĽVEK TO MôŽU ZMENIŤ, keď si uvedomia, že konzumácia živočíchov - ich mäsa, vajec a mlieka (napr. kozie) je PRE ČLOVEK PROSPEŠNÉ A NIE JE TO ZLOČIN...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    3. Ptecetla jsem asi 4krat Savcenkovu knihu Svet tvych iluzi. Je skvela. Pochopila jsem ji samozrejme az na poctvrte, kdyz jsem se tzv. probrala z iluzi. Musim rict, ze ma v mnoha vecech pravdu. O jidle se tam taktez zmynuje, hlavne o tom, jak dnes lide neji, nybrz ,,zerou``. Na you tubu jsem si ho parkrat poslechla, no, muj typ to neni, ale vypada zdravejs, nez kdekdo v jeho veku. Mojindva znamy taktez ji vse syrove, nepiji kafe, neji cukr, jen suche ovoce. vypadaj moc spokojene. Avsak ja si osobne take take nedokazi predstavit zivot bez masa. Myslim, ze takovy rizek (rezen) odblokuje zcela jiste mnohym par caker a budou hned ,,spokojenejsi``
      Nemluve o buchte se studenym mlekem, hmmmmm. No a bez sklenicky sucheho cerveneho, to uz vubec nejde..!

      hezky vecer mirca

      Vymazat
    4. AHA ! Tak preto mi povedala moja homeopatička , že mám zjesť aspoň raz za mesiac mäso - aby mi nepreskakovalo. :-D
      "Já se vznáším, já si létám, nadzvukovou rychlostí, já se vznáším, já si létam a činím tak s radostí ..."
      Marečku, nech robí každý ako chce. To je pôvab ŽIVOTA. B

      Vymazat
    5. Pane Marek, u kočkovitých šelem Vám dávám za pravdu (třeba udělal chybu překladatel, možná autor.. kdo ví), nicméně u genově nejblíže příbuzným k lidem jako jsou opice a šimpanzi to v knize naprosto sedí. To nejpodstatnější poselství v knize leží úplně někde jinde. Přeji Vám hodně zdraví a klidu v životě.

      Vymazat
    6. Ládis : Máme viac podobnú tráviacu ústavu s mačkovitými a psovitými šelmami, než so šimpanzmi. Zisti si to,Ládis. =)
      Anonýmní 18:23 : Savčenko vyzerá na svoj vek priemerne. V tvári podľa mňa ešte staršie, než je jeho vek (treba vidieť osobne). Nech si každý urobí názor sám. Jeho "ovocno-zeleninová strava" s jemným dodatkom syrov je proste NEDOSTAČUJÚCA. Neporovnávajme Savčekovu vizáš s vizážov nejakého muža, čo si dá denne 3 pivá, zje polku chleba a nešportuje.... lebo ÁNO, od takých Savčenko vyzerá rozhodne lepšie. ... Ja tým chcem, milé žienky a muži povedať len to, že "spomelené starnutie na surovej strave" je proste MÝTUS....... Áno, takí človek bude starnúť pomalšie než niekto, kto si často rád vypije, fajčí a konzumuje presolené klobásy s chlebom ma horčicov na dennom poriadku... ale to je tak všetko. .... Mali by sme si ZNOVA SPOMENÚŤ NA ZRAK...... Ten nás klame podstatne menej, ako nejaká "domnienka", alebo nejaká VIERA, pred ktorej nefungovaním zatvárajú niektorí ľudia (nemyslím teba, Mirča) zatvárajú oči.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    7. Podle mne jde duchovní vývoj člověka ruku v ruce s tím, co jí. Čím více pracuje s energiemi a jemnohmotnými světy, tím lehčí musí být jeho strava. Tedy postupně přechází z masožroutství přes vegetariánství, vitariánství až k breathariánství. Někteří jsou schopni samozřejmě některý krok přeskočit.
      Pokud by pro člověka bylo přirozené jíst maso, pak by jedl zvíře kompletní a syrové, nikoliv jen kyselinotvornou svalovinu. Dnešní populace je myslím krásným příkladem, že konzumovat maso každý den není zdravé. Nikdy v historii se ho (ani jídla obecně) nekonzumovalo takové množství - a nikdy lidé nebyli tak nemocní.
      A k pohádce o bílkovinách - z čeho má bílkoviny slon? Opice? Z listů samozřejmě.

      Vymazat
    8. nič v zlom, ale opice boli, sú a budú všežravce..... to znamená zelenina, ovocie a mäso.... Pomer je podľa aktuálnej dostupnosti... Trebalo sledovať viac na základke, ale dá sa to dobehnúť rýchlym preštudovaním http://en.wikipedia.org/wiki/Orangutan časť- diet ... ďalej to je rozobraté ako všežravec tu http://en.wikipedia.org/wiki/Omnivore ...
      Ďalšia vec je dlho dobý (1o.ooo a viac ročný) vývin druhu.... človek bol je a bude všežravec.
      Na druhej strane samozrejme ide o pomer živočíšnej a vegetariánskej stravy, ktorý mnohí ľudia privádzaju do extrému... V minulosti ľudia viac počúvali telo pri probléme, resp. staré mami a otcov. V dnešnej dobe ideme za doktorom nech nás vylieči. Ten nám dá len prostriedok na potlačenie následkov po probléme. A o nejaký čas sme u neho zas s rovnakým, prípadne ďalším následkom pôvodnej príčiny zdravotného problému....
      madmike

      Vymazat
    9. Tuplovaný Marku, najdi si také nějaké živé kamarády, a zajdi s nimi občas někam pokecat, třeba do hospůdky. Jinak u toho kompu zblbneš, a spadneš do závislé deviace na virtuální komunikaci. U nás v Červeném Dvoře (vyhlášená léčebna) se to už léčí podobně, jako gamblerství, alkoholismus a drogy.

      ěvč.ž léčí na zámku v Červeném Dvoře u CK.

      Vymazat
  3. Před týdnem jsme se vrátili s manželem z detoxikačního pobytu. Bylo to skvělé a cítíme se teď úžasně:-) Pan doktor má nyní výrazné slevy na 10denní pobyt,viz odkaz. Doporučuji:-)

    dr.frej.cz/detoxikacni-pobyty-podzim-2013

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reklamy si, prosím, tady odpusťte. Nepěstujte nám to tady, najděte si jinou zahrádku, kde vám to dovolí.

      Vymazat
  4. Vsetko je v nasej mysli, vsetko je v nas. Mozme detoxikovat kolko len chceme a ako len chceme, ak nepocuvame svoje telo jeho prejavy, tak je to marne.Nezalezi na tom ci sme vegani, vitariani, vegatariani ci vsezravci, masozravci...atd...sila nasho tela je ohromna a ked si toto uvedomime a zbavime sa toho vecneho strachu, kt.nas masiruju od malicka, tak sa razom vyliecime. :) Je to take jednoduche az je to krasne..
    Univerzalna cesta neexistuje tak ako univerzalna pravda. Si tu iba ty a tvoja cesta, tvoj vesmir, tvoje cisto platno. Tak zahod predsudky, zabrany, bloky, strachy ci naucene vzorce, podakuj egu a nechaj ho odist- prevezmi kormidlo nad svojim zivotom.Maluj a tvor- jednoducho ŽI !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. presne tak.... my sme tvorcovi svojho zivota... cas zacat mysliet srdcom a citit rozumom........vyskusali sme si vsetky mozne najzlozitejsie varianty v linearnom case, ktory je casom skusenosti ...sme tu preto aby sme tvorili prilezitosti na vyjadrenie seba samych viac a hlbsie.....jedinym nasim najlepsim priatelom je nase telo, dovolme si mu nacuvat a nasledovat teraz uz len cestu svojho srdca.....jeho inteligencia je neutralna, bez sudenia, emocii...sme len nestranni pozorovatelia, ktori respektuju jedinecnost a unikatnost svojej cesty a tym aj ostatnych....skvely cas teraz a tu cas vdychnut zivot do zivota, prijimat vsetko s lahkostou a eleganciou...uzivat si s radostou tento plynuly tok zivota

      Vymazat
  5. Marek.Trvale odblokovat cakry ti nedokaze nikto iny,len ty sam.Ak niekto tvrdi opak ,tak nevravi pravdu.Je to pravidelne meditovanie .Naucis sa vnimat jemnohmotne energie v cakrach.Trva to nejaku tu dobu ,ale budes sam prekvapeny ako sa ti zmeni vnimanie a rozsiri obzor.Minus sto percent v cakre,t.j.v jemnohmotnej matrici,sposobi trvale vazne ochorenie,alebo vybitie na fyzickej urovni ato urazom,na tej urovni na ktorej je blokovana jenmohmotna matrica.Tak sa vlastne kazdy jedinec takzvane uci. potrebujes jednoducho vysvetlit postup pri meditacii a vsetko ostatne musis odpracovat a pochopit na sebe uplne sam prajem ti, aby si nasiel toho spravneho cloveka co ta povedie a nie podvedie I.H

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem. Ale nikto mi netvrdil, že mi odblokuje čakry, takže došlo k neporozumeniu.
      Na meditáciu sa ešte necítim, ale na cviky na odblokovanie čakier (poznám tri) a na stimuláciu bodov na tvári ktoré predstavujú čakry (v podstate prierez tváre od brady po koniec čela), to už praktizujem..... Zo všetkého najťažšie pre mňa ale bude dokázať stať sa "pánom svojho vnútorného počasia"....... To už je fakt UMENIE....ale iné mi neostáva, ak chcem mať v poriadku čakry...
      Ahoj ;-)

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  6. Dobrý den. Čtu komentáře a musím souhlasit. Vegetariánství mi spíš ublížilo. Pomalu se z toho dostávám a velmi mi pomáhá havajská technika ho´oponopono. Dle knihy Svět bez hranic od Joe Vitřale a Tajemství jednoduché cesty od Mabel Katz. Bylo mi 76 a absolvoval jsem mnoho různých seminářů a mám mnoho knih. Vše nanic. Knihy půjdou z knihovny. Nyní nepotřebuji žádného guru. Všechno je v nás. Ahojky.Dorio.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hooponopono (ak je to napísané správne) je v podstate EFT (emotional freedom techniques) ...... je toho dosť na internete (napr. youtube) aj v českom jazyku........ Mám s tým skúsenosti, ale nie bohaté............ Zatiaľ to na mne nejak nezabralo..... ale dám tomu šancu.... Dnes ráno som si dal "EFT na dobré ráno"... no priznám sa, účinok bol nulový.... Kto vie, možno je to tým, že dva dni sa pokúšam čistiť čakry (cviky a masáž čakier na tvári).... tieto dva dni mám nejaké depky...možno sa niečo uvoľňuje...bodaj by áno, a nebola to len domnienka.
      Prajem veľa síl na ceste za osvietením........kto vie, možno ste už blízko....možno nie.... kto ho vie... =)...
      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Já si vystčím i s obyčejným haudujuduju

      Vymazat
  7. V jedne ze svijich prednasek ( myslim v Brno 2012), se Ivanka Adamcova zmynuje o bylinne Sisak bajkalsky, na procisteni. Pry clovek cura cernou moc . Mate nekdo zkusenosti s touto bylinkou??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jíte červenou řepu, máte rudou moč. To je proto, že z těla odcházejí ty narušené červené krvinky. Víme? Čistí se krev.
      Věříte tomu? Nevěřte, je to blbost. Stejně jako s tou bajkalskou bylinou. Má hodně barviva, to je celé.
      Jediná kniha o správné výživě člověka se jmenuje Optimální dieta a napsal ji Dr. Jan Kwašniewski. Vlastně popisuje rabínskou stravu. A odmítá tzv. pastvištní stravu pro kozy.A v knize živá strava je fatální chyba když tvrdí, že maso neobsahuje vitamin C. Ale ano, obsahuje a dokonce značné množství. To by masožravci zemřeli na kurděje.

      Vymazat
    2. Mám zatiaľ nejasný pocit, že práve šišiak bajkalský mi nerobí dobre .., každý musí zažiťsám na sebe, viď nižšie koment B.T. . B

      Vymazat
    3. Clovek, jako jediny savec si neumi sam vytvaret (v jatrech) vitamin C. Muze za to porucha jednoho genu. Je to jak s vitaminem D3, doporucena davka 400 IU, ale normalni je 8000IU. vitamin C 40-70 mg, jenze my potrebujem tak od 3-6 GRAMU denne. U nemoci napr. jak chripka i 60 gramu za den.
      Doktori samozrejme budou rikat, ze dostanete ledvinove kameny, neni to pravda. Opet jedna ze zazranych lzi, kterou se sarlatani (budouci doktori) musi ucit.
      Cervenou repu piji ajim casto, ale rudou moc jsem nikdy nemela. Ale ma to rozhodne vliv na barvu stolice, kdyz jite cervene, tak je cervena, kdyz napriklad spenat, tak je zelena. Samozrejme to nezkoumam, ale nejlepe je to videt u malinkejch deticek, pri vymene plenky. Tak stejne je to i u dospelych deti :-)

      Vymazat
    4. Když jsem pil odvary z černé jeřabiny, taky jsem měl černou stolici, a nepřikládal jsem to tomu, že bych vypouštěl ze sebe černé uhlí.

      Vymazat
    5. O šišáku bajkalském mluvila paní Adamcová na přednášce ve Zlíně.Řekl jí o něm
      nějaký léčitel.Černá moč prý odchází jen v prvních dnech.Každý máme játra jinak
      zanesená.Chce to vyzkoušet a začít asi s nižším dávkováním.Každý člověk úplně
      jinak reaguje na byliny atd.Nikdo není originál a co sedí jednomu nesedí druhému.

      Vymazat
    6. Tak to já si svůj trus po použití WC vždycky zkontroluju, abych měl přehled o svém zdraví. Jak se říká, kdo má zdravé ho.no, nemusí se ničeho bát !

      Vymazat
  8. No teda, chemtrailsy sjednoceni orgonetaci emocionalne kypi, kdyz jim nekdo sahne na maso nebo raw food :)) Breathariani se smejou, nepotrebuji vypracovane svaly, maso, ovoce ani zeleninu ... pokud je jidlo volba, tak volme podle libosti. Zastanci masozravosti si jiste dokazou bez mrknuti oka podriznout vlastni ovecku, ktera jim roky becela na zahradce pri spasani travicky, protoze je to proste osud ovce, odlisny od osudu jinych domacich mazlicku, ktere se samozrejme neji. Fruitariani a cisti raw vydrzi na svem stylu dokud budou litat letadla s cerstvymi banany(ananasy, kokosy, citrusy...) z tropu/subtropu, kde se diky nasi poptavce meni obrovske plochy pudy v monokultury, ktere ji jednostranou zatezi nici.

    Kazdy si musi vybrat svoji jedinecnou cestu zivotem, kterou nemuze presne predat nikomu dalsimu, i kdyz jej treba vyleci z posledniho stadia rakoviny. Je treba byt otevreny vsemu a pruzne vybirat z neprebernych variant to, co jednotlivci prospiva, aniz by to muselo byt na ukor bytosti jine. Vasnivi zastanci jednoho nebo druheho rikaji, ze vsichni ostatni se pletou, protoze jim je fajn a ostatnim fajn byt nemuze, protoze je nenasleduji.

    Budme radi za ten chemtrails a podobne aktivity, ktere nas dokazou sjednotit nad veskere malichernosti :)

    Doufam, ze jsem nikoho neurazil :§)

    B.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neurazil, to ne, ale žluč mi trochu vzkypěla, to zase jo.

      Vymazat
  9. Ahojky :-) Nemůžu si to odpustit, a tak se tady zmiňuji o vitamínu B6, B12 a kyselině listové. Užívání této kombinace pomáhá upravovat prostředí v těle z kyselého na zásaditější (snižováním hladiny homocysteinu v krvi), což snižuje rizika snad všech nemocí :-) Doporučuji stránky pana doktora Karla Erbena http://www.karelerben.cz/ a nebo rozhovor na webu Cesty k sobě http://www.cestyksobe.cz/karel-erben-biochemicke-zdravi-ab2760/. Sama užívám a vidím už pozitivní změny :-) Mějte se Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já znám taky vitamín B-52, ten rádi používají američani v různých částech světa.

      Vymazat
  10. Veškeré detoxikační kůry jsou jen podpůrný prostředek.Kde není energie,tam je bolest a kde je bolest,tak neumím ovládat emoce.Když mě něco užírá zevnitř,tak si zakládám na rakovinu.Bolest mě upozorňuje na to,že v této oblasti mám staženou čakru.Pokud se budu trvale rozčilovat,budu si stahovat 3.čakru,bude mě bolet žaludek a jestli se nezačnu zaměřovat na zpracování vzteku,tak potom budu mít žaludeční vředy a tak by se dalo pokračovat dál.Moje teta neustále něčeho lituje a kašle tak moc,že má astmatické záchvaty.Vše je na nás,jak se umíme ovládat.Když přijmu bolest a jen ji pozoruji a přijmu ji,tak se velice rychle vytratí.Když jím cokoliv s láskou,tak mi to neublíží,nic není lepší,nebo horší.Když budu mít neustále strach z toho,že je něco pro mne nezdravé,tak to není o tom jídle,ale o tom strachu,kterým si opět blokuji životní energii.Zlatá střední cesta,to aspoň upřednostňuji já a od svých 20 let nejsem nemocná a nikdy jsem si žádnou očistu nedělala,..(.tedy jednou a byla to očista střev ,kdy se pila voda se solí a byla to sranda,bylo mi strašně špatně)..prostě nad tím nepřemýšlím.Když nemocná budu,tak si to zasloužím,nebudu lamentovat,prostě sklízíme i přes nemoc,nebo bolest.Trvalá spokojenost se vším,co se nám děje je ideální k uzdravení,neblokuji si energie v sobě a intuitivně vycítím,co je pro mne v daný okamžik vhodné.V poslední době mě láká ta "živá strava"a o tom šišáku jsem taky uvažovala.Prostě "zdravý duch"a to ostatní se k tomu přidá.Jinak respektuji u druhých lidí jejich volbu...prostě opět Ivanka,že "vše je dobré".
    S láskou Jarmila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vše je dobré ale nedělejte si žádné ochrany !! proboha!! ...divné

      Vymazat
    2. Je to trochu jinak : pokud si začnete dělat ochrany, pak je musíte už dělat napořád, jinak se "to" na vás vyřádí jak tajfun ! Kdo takový otřes přežije, má zkušenost, že nemá malicherně a hloupě pokoušet osud !

      Vymazat
    3. Jakákoliv ochrana,včetně vizualizace je magie a je to nepřijetí toho,co jsem si zde ve svém osudu zvolila.Když někomu ublížím,tak beru plnou zodpovědnost za to,že mi bude ublíženo,abych poznala,jaké to je a příště to už nedělala,takže proč se chránit,když jen sklízím karmu a zasloužím si to,prostě to přijmu a ještě poděkuji.... zaplatím do posledního haléře...hold jinak to ani nejde z toho se nevyvlíknu.
      S láskou Jarmila

      Vymazat
    4. jarmilo..blbost , nevíte jak to funguje zde a ani ve světech nad námi

      Vymazat
    5. Jarmila nenapsala blbost, jen polovinu pravdy. Když se řekne A, musí se říci i B. Správně odhalila, že vizualizace má hodně společného s magií. Ale pak se poněkud v dalších tvrzeních ztratila jak v labyrintu. To B spočívá v tom (a to mělo po tom Jarmilině A následovat jako neoddělitelný doplněk), že pokud si hodláte vytvářet vizualizace čili magickou ochranu, musíte napřed změnit i svůj život, a přetvořit jej v duchovní. Pokud jako materialista, spotřební konzument, prostě "lidské tele", si začnete s magií a okultismem zahrávat jako s nějakou neškodnou zábavnou PC hrou, šeredně na to doplatíte, dokonce i život můžete předčasně ztratit. Tak bacha na pojmy a dojmy, obojí vypadá na první pohled podobně, ale obsahem, formou se liší !

      Vymazat
    6. Láska v našich srdcích je nejvyšší ochrana nás všech a všeho a je taky nejmocnější silou v celém vesmíru.J.

      Vymazat
  11. kto chce, može si rozšíriť obzory. zaujal ma ten 61 ročný chlap - raw vegan. a nie je jediný.
    http://www.vegan-fighter.com/cz-vegan-galerie.html

    ak je niekto na raw veľmi vychudnutý, može byť v prechodnej očistnej fázi.
    je to na každom ako sa stravuje, každého voľba. mňa len fascinuje ako niektorých rozčuľuje, čo jedia ostatní. pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi na to nemají peníze, tak remcají, že chtějí taky :-)

      Vymazat
  12. Za sebe mohu říct, že jsem vegetariánkou 12 let a žádné potíže nepociťuji, můj kamarád je taky vegetarián a v práci tahá těžké věci a věřte nebo ne, poradí si s větším nákladem než ostatní (jedlíci masa a jsou výrazně mladší) :) Oba jsme absolvovali krevní testy a vše v pořádku... vaříme si převážně sami, tropické ovoce konzumujeme minimálně, cvičíme (jóga,tibeťani..podle volného času), detoxikace na jaře a podzim je samozřejmostí, prý vypadáme až o 10 let mladší (to ale není výhoda:)), přestože úplně zdravý životní styl nedodržujeme... tím nechci říct, že je lepší být vegetariánem než něco jiného. Je zajímavé, že každý má s tím samým úplně jiné zkušenosti. A na té spokojenosti, jak psal Orgonet, něco bude, ale pochopila jsem to, až jsem si pustila přednášku paní Adamcové...a tak dodatečně z celého srdce velmi děkuji za odkaz tady na orgonetu na paní Adamcovou :) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ako kto vyzerá mladší, ja napr. o 20 rokov, je vecou zastavenia behu nami ponímaného času vo vlastnom živote. Pekne vysvetlené na www.bashar.org, čo sa deje práve pri meditácii - prestaneme myslieť, prestaneme počítať, sme bezčasoví, sme tu a teraz.
      Meditácia - to pre Mareka hlavne,ktorý vraví, že na ňu ešte nie je zrelý :-/, je robiť to čo ma uvádza do stavu nerozmýšľania. Od L.Hayovej som dávno počula, že u nej je to skákanie na trampolíne, a plievanie v záhrade. Ja strácam pojem o čase niekoľkokrát za deň, trebárs pri varení, šití, chodení, pozorovaní. Ako vraví E.Tolle, tu a teraz, to je meditácia.Časom sa z týchto okamihov pospája dlhší časový úsek, deň, deň i noc, a sme vlastne stále v akomsi inom vibračnom poli. Väčšinou je to vidieť i ostatnými. Pýtajú sa, prečo si taká iná, prečo sa nerozčuľuješ, a nejlepšie keď sa vzchopíme a smejeme sa !!!
      K "ťahúňom" , ktorí prednášajú mám toľko - je to ich cesta - lež postúpený jedinec menej hovorí, m l č í . Vadí mi tiež zdrobňovanie mien, snaha zapáčiť sa ?. - Hm a o peniazoch sme ešte nerozoberali, že ? - Pravý človek-Váš "učiteľ" vás len nasmerováva, takým smerom na ktorý ste už nasmerovaní :-))

      B

      Vymazat
    2. Ešte k strave - keď ste "jinoví" treba si dať jangovú potravinu.
      A platí opačne. Čiže keď mám hnačku je blbosť čakať, že po banánu sa nám zhustí v čreve...Keď sme niečo také mali pamätám varil sa doma "ruský čaj". ROzumej, najobyčajnejší čierny. Vôbec čaje dnes sú hrozné - pestovateľské firmy namiešajú bez ladu a skladu, nik nedáva pozor na vibračné hodnoty jednotlivých bylín, takže dochádza buď k neutralizácii celej zmesi, alebo dokonca ku škodlivém zloženiu. B

      Vymazat
    3. Zatím tady ještě nikdo nezmínil dělenou stravu. Ta pomohla zase mně a mohu doporučit. Narovnaly se mi klouby a navíc jsem zhubla. Do začátku je dobré si pročíst FIT PRO ŽIVOT ale zase...... POZOR NA FANATISMUS.
      Alenka

      Vymazat
    4. Co znám vegetariány ve svém okolí (není jich moc), tak na nich pozoruji, že propadávají záchvatům vzteku. Má neobyčejně bouřlivý průběh, a kdo to nezná, je z toho u nich v šoku ! Že by absence masa a jiných živočišných bílkovin ?

      Vymazat
    5. Když mám "hnačku", tak přece na nic nečekám, a vyhledám nejbližší mísu WC. Pokud to nemá logiku, tak co jiného by ji mělo mít ?

      Vymazat
  13. Kulturista na živé stravě:
    http://www.youtube.com/watch?v=2dM1iU5e33k

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó,jó, jen jestli tajně nefutruje večer pod dekou :-)

      Vymazat
    2. Anonym : 17:12 .........nechcem ťa sklamať, ale tento "pánko" berie steroidy........ =)........ Bral ako súťažiaci v kulturistike (nevidí to len ten, čo sa do kulturistiky vôbec nevyzná, a to sa o mne nedá povedať), a berie aj teraz, hoci menšie množstvo steroidov, než teraz........ A poviem ti na rovinu, najradšej by som mu jednu pr*j...... ... Prečo ? LEBO TAKTO NEBUDE VYZERAŤ ŽIADEN "RAW VEGAN", pokiaľ nebude PICHAŤ STEROIDY. A navyše - AJ TAK NEVERÍM, že je RAW VEGAN......... A ak áno, tak KRÁTKU DOBU.......
      To nie je môj "tušák", to je moja ISTOTA. Také svaly NEMôŽE MAŤ na "raw vegan"....... Také svaly nemá ani konzument "tony" mäsa, ktorý ešte berie doplnky výživy na posilňovanie ! ............ NENECHAJTE SA OKLAMAŤ, ĽUDIA..... Žial, väčšina "raw vegánov" ste zaslepení, a proste tomu CHCETE UVERIŤ........... Je to absolútna LOŽ........ Ľudia na "raw vegan" PRAVIDLOM STRÁCAJÚ SVALOVÚ HMOTU. Tento KLAMÁR blonďatý z videa............ by si zaslúžil mať doživotný dištanc vypúšťať videá na youtube........A prečo ? LEBO KLAME. A tu niet o čom diskutovať. Také objemy ako má on nemajú naturálni kulturisti KONZUMUJÚCI MäSO, VAJÍČKA, ani na svetových súťažiach !....... Prečo ? Lebo dotyčný pánko berie STEROIDY........a navyše nebude RAW VEGAN............ PS : Hanbím sa za toho muža. Viac okaté KLAMSTVÁ neexistujú. Ak chcete byť k sebe ÚPRIMNÍ, pozrite sa na vašich známych "RAW VEGÁNOV", ktorých poznáte osobne a cvičia....... sú "tretinoví" od toho muža vo videu. PREČO ASI ??? LEBO ON JE KLAMÁR =)...A ZAVÁDZA.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  14. Jojojo, ať si každý jí co chce a hlavně je důležité se nepřejídat, nepřekyselovat a jednou za čas se detoxikovat. Nejvíc se mi líbí, když mi někdo řekne jak je nebezpečné nejíst maso a mléko a sám žije tak hrozně nezdravě a říká to jen proto, že už předem ví, že by jakoukoliv změnu ve stravování a v životním stylu prostě nedokázal....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, ja som dokázal asi 5 radikálnych zmien v stravovaní za 8 rokov čo sa tomu venujem. A vybral som si nízkosacharidovú vysokotukovú živočíšnu stravu s doplnkom trošinky ovocia a trochy (viac ako ovocia) zeleniny. Proste to, čo konzumujú hlavne kočovní (nie je podmienka)ľudia v každom inom než tropickom podnebnom pásme.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Máte krevní skupinu B ?

      Vymazat
    3. Já mám Bh+, a není to žádný zázrak

      Vymazat
  15. článek z webu vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/strasak-gmo-z-evropy-pomalu-mizi/

    OdpovědětVymazat
  16. Je to trochu jinak : pokud si začnete dělat ochrany, pak je musíte už dělat napořád, jinak se "to" na vás vyřádí jak tajfun ! Kdo takový otřes přežije, má zkušenost, že nemá malicherně a hloupě pokoušet osud !

    Chrání se i světelné bytosti a dělal to i Ježíš, ...ale to by bylo na dlouhou diskuzi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se chrání světelné bytosti, a jak to dělal Ježíš ? Ono by to asi nebylo tolik o dlouhé diskusi jako o tom, že by to bylo MIMO jakoukoli diskusi.

      Vymazat
  17. Ehm, chlapi, furt motáte o svaloch. Mne sa páčia takí normálne chudí ..., zo svalov na mňa ručí zviera, bububu . :-)) B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádná není proti mužským svalům včetně toho nejvzácnějšího.

      Vymazat
    2. ... to anonymní 14:31 :
      Máte na mysli MOZOG ? Lol

      Vymazat
    3. No jestli je mozek sval, tak jistě dokáže velmi tvrdě bouchat palicí (hlavou) o zeď bez poškození :-)

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.