17. ledna 2015

Charlie Hebdo si udělal z Francouzů pěknou p...l: karikatura Mohameda představuje ...

Už tohle téma nemůžu ani vidět, a tohle doufám bude nadlouho poslední příspěvek.... I když vyvstávají další a další nesrovnalosti, svědčící o falešném útoku ... no možná někdy.
Následující je volně sepsáno a zkráceno za základě článku Charlie zmanipuloval Francii z francouzského blogu Les crises: http://www.les-crises.fr/charlie-a-manipule-la-france/ (sepsal Orgonet)


O nové vydání Charlie Hebdo s karikaturou Mohameda na obálce se lidé prali, prý i v Česku, a je beznadějně rozprodáno. Všichni kupující tím manifestovali svou podporu .... čemu vlastně?

Když se novináři před jeho vydáním ptali redakce, zda není další nebezpečnou provokací opět karikovat Proroka na první stránce, odpovědi byly poněkud nejasné. 

Posuďte:
"Chceme zůstat v linii tradice časopisu."
"Celou redakci satirického časopisu ten obrázek strašně pobavil."
"Nějak si s tím poraďte". (Pozn. Orgonet: Démerdez-vous: francouzsky je to vulgární výraz, něco jako "vyhrabte se z těch sraček sami".)

Karikatura, kterou nakreslil přeživší kreslíř Luz (přežil proto, že den předtím slavil narozeniny, zaspal a přišel pozdě do práce), na první stránce na první pohled vypadá dosti nevinně, smutný Mohamed nese cedulku Jsem Charlie a nadpis říká Vše je odpuštěno, ale dobře se na ni podívejte, jestli tam nenajdete i něco jiného:

(Luz se svým dílem).



Nic zvláštního? Tak se podívejte vzhůru nohama.



Pořád nic? Zkuste to vidět takhle:



Myslíte, že to je náhoda?

Už je nám srozumitelnější, proč se celá redakce tou karikaturou tak pobavila? A proč si s tím lidi mají poradit jak chtějí? 

A v jaké tradici zůstávají? V tradici zobrazování pyjů na první stránce, viz např. 



Tento "vtip" redakce Charlie Hebdo odhalily noviny Le Figaro 14. 1. 2015, v článku v sekci Kultura, který asi nikdo moc nečetl:  Odborníci a sémiologové analyzují obálku Charlie Hebdo:

http://www.lefigaro.fr/culture/2015/01/14/03004-20150114ARTFIG00432-blaspheme-et-sexe-en-une-l-esprit-charlie-hebdo-est-toujours-la.php
Pro sémiologa Jeana-Didiera Urbaina duch Charlieho nezemřel, ale naopak. Svědčí o tom pyj schovaný na obálce. "Už dávno známe triky karikaturistů a malířů, co v obrázku schovají ještě další obrázek, který lze spatřit jen určitou manipulací s původní kresbou. Například když ho otočíte. Když otočíte tento, není to už hlava proroka, ale mužský pohlavní orgán na první straně novin. Turban tvoří varlata a dlouhý obličej proroka je penis."

Zveřejnění karikatury proroka vzbudilo velké pohoršení v muslimských zemích, Při spontánní demonstraci v Nigérii 16. ledna zemřeli 4 lidé, demonstrovalo se v Palestině, Alžírsku, Palestině, Sýrii, a dalších zemích, (a to muslimy, ani nikoho jiného, určitě nenapadlo podívat se na obrázek vzhůru nohama...)  (http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/muslimsky-svet-protestuje-proti-karikaturam-v-charlie-hebdo/r~a8227c249dc511e4aff10025900fea04/)





Kdyby to tak Francouzi (a ostatní) věděli, když kupovali tenhle časopis...


Vulgárnost, arogance a nezodpovědnost redakce Charlie Hebdo jsou do očí bijící. Nebo si to vše objednal ten, kdo záměrně pracuje na rozpoutání islamofobie? (Pro nedovtipné, co se ptají v komentářích: viz obrázek níže)






26 komentářů:

  1. Vulgárnost, arogance a nezodpovědnost redakce Charlie Hebdo jsou do očí bijící. Nebo si to vše objednal ten, kdo záměrně pracuje na rozpoutání islamofobie ?
    KDO ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozeraj videa http://leva-net.webnode.cz/products/v-v-pjakin-otazky-a-odpovedi-23-12-12-1-/

      Vymazat
    2. Výborná řeč ... klobouk dolů, před takovými lidmi, jako je pan Pjakin .... celé jsem si to poslechl a má to 55 min. ... Neztrácejme přehled a dodávám tu ještě jeho slova na konci ... Zajímejte se a studujte koncepci sociální bezpečnosti, dostatečně všeobecnou teorii řízení a zajímejte se o práce prediktora.

      Vymazat
  2. Nechutný! To nemá se satirou jiz nic společneho..to je samolibá de.ilní urázka.



    OdpovědětVymazat
  3. Jo, 10 milionů Čechů se rvalo o celých 100 výtisků zvrhlého časopisu. Taky mě překvapilo, že po celé Praze jsou černobílé bilboardy, kde je francouzsky napsáno, že jsme taky Charlie. Šla jsem se zblízka na bilboard podívat, abych se dozvěděla, kdo tuhle drahou srandu sponzoroval, protože jak známo, bilboardy jsou drahé. Nedozvěděla jsem se nic, protože tam nebylo nic jiného napsáno, než ta kravina. Já nejsem Charlie, já jsem myslící člověk a žádná sprostá propaganda mě nemůže ovlivnit. Goebels se v hrobě obrací proti dnešním poměrům, jaký byl on primitivní břídil.

    OdpovědětVymazat
  4. Orwell se taky v hrobě obrací, na tohle asi taky nepřišel, du se kouknout do 1984.

    OdpovědětVymazat
  5. Nepřestane mne udivovat, jak snadno se masy dají zmanipulovat.A ještě jedna věc-kdyby každý, kdo vyhodí 140 kč za tento časopis je raději poslal na potřebné zvířecí útulky, udělal by užitečnou věc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, taky se tomu divím. Když holt někdo prostě nemá vlastní myšlení. Ale tak je to jejich život.

      Vymazat
    2. ...no vidíš, ja by som zvieracie útulky (hlavne psy) nedotoval, keby som už mal niečo dotovať, tak kurzy rodičovstva, partnerstva, atď. Ja mám proste radšej ľudí...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  6. https://www.youtube.com/watch?v=UCLc9FezGKM

    OdpovědětVymazat
  7. USA se potí až na zadnici,aby rozjel Třetí světovou válku...Ovšem CAYCE vykládal ze spaní,že USA klekne...kolem roku 2000...ovšem pár let u VESMÍRU nehraje žádnou roli.Wesselman se zase vytasil se zažitky,které hodil do knihy SPIRITWALKER a tam to je také.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papež před několika dny veřejně prohlásil, že WW3 už vpodstatě začala, jen to není ještě tak markantně vidět. Možná až uvidíme bílé stopy letících střel, ale kdo je rozezná od chemtrailsujícíh letadel ? Takže až megavýbuchy nám řeknou, že peklo WW3 je tu.

      Vymazat
  8. Takže tí, čo na ten časopis stáli v rade ako za komančov na mäso, si nakoniec kúpili holý...úd. To už je satirické, dobrý výsmech tým tupčekom, čo mávajú cedulkami a kartičkami na námestiach, hehehe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nudia sa, tak chcú byť aspoň v niečom aktívni... Hlavne, keď sa jedná už o mŕtvu osobu, za ktorú (v dobrom) protestujú. Nič iné za tým nehľadaj, riešia tým SEBA, nie Charlieho (inak on ma nezaujal).

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Fanatická debilita mas je dobře známá, tak čemu se tolik divíte ?

      Vymazat
  9. to chce transparent "ZA KULTURU A SVOBODU PROJEVU" , v podtextu malované "šrouby a matice" stylem laplafranclazavarle... nejlépe se lid ovládá skrze slabosti a úspěch lovu závisí hodně na připravené návnadě... tu musí udělat pořádek už jen příroda - Bardarbunga vulkán dáva znovu o sobě vědět https://www.youtube.com/watch?v=9FMJjVM0vJY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Bardarbunga nie je jediná
      http://aktualne.atlas.sk/apokalypsa-na-mori-sopka-v-pacifiku-chrli-dym-voda-sa-sfarbila-docervena/dnes/zaujimavosti/
      IvH

      Vymazat
  10. počteníčko,nikoliv klipové...vezměte si k tomu kafe,nebo cigáro http://aeronet.cz/news/sedm-zemi-do-peti-let-a-americky-dolar-vstava-z-mrtvych-ukrajina-splnila-ucel-isil-dobyva-irak-a-syrii-prave-dobyva-strategickou-kobani-turecko-dela-mrtveho-brouka-kurdistan-se-raduje-jeste-mu/comment-page-5/#comments

    OdpovědětVymazat
  11. ten LINGAM již byl na soudružské stokoruně...přeložila se s jedním rohem a byl tam.

    OdpovědětVymazat
  12. no jasne hlupost nezastavis

    OdpovědětVymazat
  13. Já bych chtěl navrhnout k zamyšlení toto: Že Islám je náboženství zpátečnické, založené na válce atd., je sdělováno všude možně. Jsou slyšet i hlasy opačné. A tak si myslím, že říkat něco z toho je vlastně již jen nošením uhlí do dolu. Co však může udělat samotný muslim, když musí neustále poslouchat tu kritiku? Podle mě má na výběr jen tyto 4 možnosti, a žádná není dobrá! 1) Uznat, že kritici mají pravdu, a že Islám není dobré náboženství, a že prorok nebyl dobrý člověk, a tak musí odpadnout od této víry, aby ji svým vyznáváním nadále nepodporoval. Následky jsou: vyobcování z komunity, ztráty přátel a příbuzných, ztráta vlastní rodiny. Ztráta obchodních vztahů či práce = nemožnost živit vlastní rodinu. Povinnost ostatních muslimů zabít odpadlíka = odpadlíkovi jde i o život! 2. Uznat, že kritici mají pravdu, ale že je něco pravdy i ze strany obhájců, a že by bylo tedy nejlépe Islám zreformovat a tedy zcivilizovat. Např. zrušit kamenování nevěrných žen atd. Jenže to je HEREZE a blasfémie. Heretici a blasfemici se ocitají v podobné situaci, jako odpadlíci. 3. Dělat, že kritiku neslyší, a nereagovat na ni. V takovém případě ale začne mít ve své komunitě pověst slabocha nebo skrytého odpadlíka, či heretika a blasfemika. 4. Dát najevo svou muslimskou mužnost, a začít protestovat, vyhrožovat, tvářit se zle a rozčileně, i kdyby jen proto, aby zapadl, nebo že to tak dokonce i cítí... případně přistoupit k činům, radikalizovat se... vyzbrojit se, a kritiky se snažit nějak umlčet, i kdyby to měla být vražda. Čímž však dá za pravdu kritikům... Takže vidíme, že muslim je v případě i třeba oprávněné kritiky své víry v podstatě v bezvýchodné situaci! Jak to tedy řešit? Je vůbec nějaké řešení? Možná recept našlo Putinovské Rusko, ale píši možná...

    OdpovědětVymazat
  14. Je na tom něco zvláštního, že nastává údobí provokování muslimů ? Vždyť jim to trvalo přes třicet let, než se mocnářům podařilo tuto komunitu s vírou plnou pomsty a trestů nevěrcům po Evropě náležitě rozmnožit .Teď teprve se ukáže, proč to vše, celé ty migrace podporovali. Stačí dobře škrtnout sirkou

    dan.

    OdpovědětVymazat
  15. "Lhaní je důležitou součástí islámu a je v muslimské kultuře hluboce zakořeněno. Islámský duchovní vysvětluje v televizním pořadu 3 pravidla, kdy je lhaní muslimům povoleno, pro dobro islámu. Muslimové lžou svým ženám, lžou nemuslimům a také lžou policii, která chce zmařit útoky islámského terorismu. Způsob, kdy islám povoluje lhaní, je z důvodu klamání nepřítele. Například řekneme, že k mučednické operaci (*sebevražednému atentátu) dojde v Jeruzalému, zatímco k němu dojde v Tel Avivu. Podvádíme nepřítele, aby přijal bezpečnostní opatření v Jeruzalému, takže toho může mučedník využít a v klidu zaútočit."
    zdroj - http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/6366-takija -opravnuje-muslimy-lhat-pro-dobro-islamu-vysvetluje-isl amsky-duchovni.aspx

    tak tohle je síla... moslimská ceremonie - https://www.youtube.com/watch?v=DuNWpKShLfY

    OdpovědětVymazat
  16. Každé nábožensrví je jen politika,jen víra ve správný život,láska k lidem , k vlasti, k naší zemi,té nádherné planetě, je věčná. K tomu nám dopomáhej bůh,ať kterékoli víry, abychom se jí nezpronevěřily, a naší krásnou planetu nezničily, nenávistí jedné víry proti druhé. Každá víra totiž ,má stejné ideály.

    OdpovědětVymazat
  17. vo viedni znasilneny 10 rocny chlapec, v koline znasilnovane zeny. tu citam ako nemaju karikaturisti provokovat. podobne zmyslajucim ludom treba postavit utecenecky tabor do ulice aby si vyskusali sami. provokacie nestacia, treba vojensky odpor. amerika je zadlzena po usi tak sa snazi vyvolat v europe vojnu aby mohli hrdinsky napochodovat a obohatit sa rovnako ako po druhej svetovej vojne! ano okradnu europu ako v minulosti ale aspon bude islamu nalozene kolko je treba..

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.