17. března 2015

Protestní akce: Nechceme dragounskou jízdu USA

Z Aeronetu:

http://aeronet.cz/news/dragounska-jizda-nesouhlas-s-prujezdem-americke-bojove-techniky-pres-ceske-uzemi-se-vyostruje-cesti-vlastenci-a-aktiviste-proti-valce-zablokuji-na-hranicich-prujezd-americkym-zbranim-vime-prvni/

Dragounská jízda: Nesouhlas s průjezdem americké bojové techniky přes české území se vyostřuje, čeští vlastenci a aktivisté proti válce zablokují na hranicích průjezd americkým zbraním. Víme první!

16. 3. 2015

Redakce AE News obdržela čerstvou aktuální informaci od organizátorů protestní akce, jejímž cílem je vyjádření nesouhlasu s aktivitami NATO v Evropě, které v důsledku státního převratu na Ukrajině minulý rok vedou postupně k destabilizaci bezpečnostní situace na našem kontinentu, směřují k vyostřování a eskalaci napětí v regionu a reálně hrozí přerůst až ve III. sv. válku a válečný nukleární konflikt v Evropě.

Odmítáme demonstrativní průjezd amerického expedičního sboru českým územím, který doslova navozuje reminiscenci okupačních událostí a dragounských jízd Wehrmachtu z let 1938, 1939 a sovětské defilé z roku 1968. Demonstrace dobyvatelských schopností amerických ozbrojených sil, které rozvrátily nejprve Afghánistán, poté Irák a nakonec celý Blízký Východ spolu s podporou vzniku dnešního Islámského státu, který vznikl z finanční a zbrojní americké podpory tehdejším (prý umírněným) povstalcům proti Bašáru Asadovi v Sýrii, neznamená posílení bezpečnosti pro Českou republiku, ale naopak její bezprostřední ohrožení.

Ve chvíli, kdy se situace na Ukrajině stabilizuje díky plnění Minského protokolu, který je zásluhou vlivu především ruské diplomacie naplňován ze strany obou znesvářených stran v zájmu zachování míru, je průjezd obrněnou technikou amerických ozbrojených sil Evropou možné považovat za sabotování snah o deeskalaci napětí v celém evropském regionu.
Česká vláda musí odmítnout tento průjezd a zajistit přesun americké techniky běžným způsobem, aby přesun nemohl být považován za demonstraci sil a provokaci, nejlépe tedy po železnici, a to tak, aby americké zbraně byly podle předpisů a mezinárodních smluv přesouvány v době míru výhradně po cizí ose a zakryté plachtami. Demonstrativní průjezd zbraní cizí mocnosti jsme už v naší zemi několikrát zažili a vzhledem k situaci na Ukrajině, která je jen 300 km vzdálena od našich hranic, hrozí vypuknutí dalšího kola horečného zbrojení mezi východem a západem, které jsme zažili v 80. letech minulého století.

Realizační výbor občanského protestu, který se právě teď formuje a připravuje k tomu, aby se v nejkrajnějším případě i pokusil vjezdu americké techniky na naše území zabránit, vyzývá všechny občany České republiky, aby vyjádřili svůj nesouhlas s průjezdem amerických expedičních vojsk přes území republiky. Okupační vojska americké armády, která nadále zůstávají v Německu jako reminiscence konce II. sv. války, nepřispívají k budování míru v Evropě. Naopak, jsou nástrojem americké válečné propagandy a snah o zatažení svrchovaných evropských států do válečného střetnutí s Ruskou federací, a to proti vůli většiny obyvatel těchto zemí.
Zablokování hraničních přechodů podle vzoru rakouských demonstrantů proti Temelínu z 90. let je posledním řešením, jak dát americkým ozbrojeným silám a jejich generálům jasně najevo, že v Evropě chceme budovat mír, ne konfrontaci pod koly obrněných transportérů. V Evropě chceme bezpečnost a spolupráci mezi východem a západem, ne barevné revoluce, ani demonstrace či státní převraty orchestrované poradci z amerických ambasád a placenými neziskovkami.
Americká vojska, která se teď stahují ze cvičení z Pobaltí, dosáhla jediného: uvedení ozbrojených sil Ruské federace do vyššího stupně pohotovosti počínaje dnešním dnem. Země v Pobaltí jsou opět o něco méně bezpečné než předtím. Každou akcí NATO na hranicích s Ruskem dosahujeme jen další a další eskalace napětí. Prospěch z toho mají jen americké zbrojní koncerny a výrobci munice. Musíme připomenout českým politikům, aby si uvědomili, že v případě války s Ruskem nepůjde o útok na jednoho člena aliance, kterému ostatní země NATO přispěchají na pomoc.
Půjde naopak dozajista o plošný nukleární útok na všechny země NATO a v tom okamžiku nebude mít koncept kolektivní obrany žádný smysl. Každá země NATO bude mít po vypuknutí nukleární války dost starostí sama se sebou a kolektivní obrana NATO se zhroutí po první jaderné výměně. Žádná vojenská posila, žádný expediční sbor nikomu nepřijede na pomoc. Otevřete oči! Myslíte si, že americké protiraketové zbraně budou bránit Prahu na úkor Washingtonu nebo Chicaga? Střední Evropa bude obětována!

To bylo jasné už i generálům Varšavské smlouvy, že pokud by USA zaútočily jako první na Sovětský svaz, socialistickým zemím ve Střední Evropě by nikdo ze SSSR na pomoc nepřišel. Proto tyto země udržovaly mohutné armády po celých 40 let po II. sv. válce. Kolektivní obrana má význam jen proti nepřátelům, kteří nedisponují jaderným arzenálem a pouze v případě, že členské země aliance rovněž udržují vysoké vojenské stavy. Členské země NATO ale mají malé expediční armády, které nejsou koncipovány pro obranu vlasti, ale pro zahraniční mise jako vojenská a politická podpora americkým válečným hrám ve světě.
Česká republika a její politická reprezentace by měla jít příkladem a postavit se na odpor snahám o zneužívání NATO pro expediční účely amerických ozbrojených sil a pro vyvolávání střetů a zvyšování napětí s jadernou velmocí na východě. Chceme mír!
Pavel Pospíšil, přípravný výbor protestu proti dragounské jízdě

Exkluzivně pro redakci AE News

Mapa průjezdu:
http://tn.nova.cz/clanek/americka-armada-v-cesku-tudy-pojede-vojenska-kolona-mapa.html





P. S. Orgonet:

Nebyl mi jasný ten pojem, co s ním vyrukovaly veškeré noviny, "dragounská jízda", tvářící se jako nějaký historický název. - Díky čtenáři, který mi vysvětlil, že ten americký konvoj sloužící k demonstraci síly si říká "Dragoon Ride". Tak koukám do slovníku:

Ze slovníku Merriam -Webster :

A. Podstatné jméno dragoon znamená anglicky dragoun, příslušník jízdní pěchoty. No problem.

B. Sloveso dragoon znamená:

1. podrobit či pronásledovat hrubým použitím vojska (to subjugate or persecute by harsh use of troops)
2. donutit k podrobení či vyhovění speciálně násilnými opatřeními. (to force into submission or compliance especially by violent measures)

Synonyma: donutit, přinutit, dohnat, přimět, dokopat, dotlačit, zahnat, atd. (blackjack, coerce, compel, constrain, force, drive, impel, impress,make, muscle, obligate, oblige, press, pressure, sandbag)

Pojmenování té skupiny US vojska je tedy výstižnou slovní hříčkou, dokonale vyjadřující, o co jde. (Co takhle "Buzerační jízda"?)

Husité měli něco podobného, říkali tomu "spanilá jízda". http://cs.wikipedia.org/wiki/Spanil%C3%A9_j%C3%ADzdy

50 komentářů:

  1. Nechápu, kde se vzal termín "dragounská jízda", který všechny noviny s takovým nadšením papouškují. Ušlo mi něco z nějakého populárního filmu nebo seriálu? Za mě byli dragouni vždycky jízdní pěchota http://cs.wikipedia.org/wiki/Dragoun ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevim, ale pokud se to jmenuje Dragoon Ride, mě by napadlo "dračí jízda" ale gůgl překladač nabízí tento výraz jen jednou, kdežto "dragoun", či "dragounský" víckrát, takže proameričtí prrravdoláskařři použíjí rrradši výrrraz mírrrnější...mmm že.

      Kaštan

      Vymazat
    2. Dragun je typ kavaleristickej jednotky, dragúni sa zväčša presúvali na konoch a bojovali pešmo, mali pušku.

      Vymazat
    3. Sílo, žádám Tě o zničení všeho temného zde na Zemi.
      Sílo, žádám Tě o zničení všech nástrojů Satana zde na Zemi.
      <-ol->

      Vymazat
  2. Jo protože čím dál lidí fandí Putinovi jedná se ze strany USA o demonstraci síly aby nám ukázali kdo tu vládne nyní.

    OdpovědětVymazat
  3. Spíš mi to připadá jako "spanilá jízda" aneb "další a další alegorické vozy". :-) Neb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martin Koller, vojenský analytik , to nazval výstižně: "Zde je třeba okomentovat i slavný vojenský konvoj, který má putovat jako kočovný cirkus po státech východní Evropy. Předpokládám, že vpředu pojede na mustangu, jako principál americký Bufalo Bill, samozřejmě s mocným vousem, ale afro-indiánsko-asijského, případně i jiného původu, ženského pohlaví a s „ručníkem“ na hlavě, aby se učinilo zadost multirasovosti, multipohlavnosti a multikorektnosti." :-D

      Vymazat
    2. Pane, vy jste snad nesmrtelným snílkem.

      Vymazat
  4. Je vidět,že jste nebyl na vojně.Bigoši používali stejné transportéry.

    OdpovědětVymazat
  5. Oni sami si říkají Dragoon Ride. Dragoon = dragoun, ale také to znamená přinutit, dokopat někoho k něčemu. Velmi výstižné. Jen uvažuji, jestli je to záměr, anebo na sebe neúmyslně něco prokecli..-P Každopádně je dobře, že víme, o co jde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Pěkná slovní slovní hříčka. Dragouni jsou českému lidu celkem sympatické slovo, a usáci se zatím smějí, jak nás jedou "zdupat jako dragouni" (:-)))
      - Do třetice by to ještě mohla být hříčka se slovem dragon: dračí jízda, lochneska ...

      Vymazat
    2. "Z nouze ctnost"? - názor
      p. Putin zveřejnil snímky - uskladněnou techniku za několi roků která byla dovezena USáky /do Norska/ a uskladněna v podzemí-samozřejmě připraveno proč asi? Rusko s tím zveřejnilo i přípravu "zrakvit" tuto techniku /už před cca 40 roky to poznala na sobě Čína kdy z techniky zbyl jen šrot/. Naši US "ochránci" vědomi si toho, část této techniky odvezou i k nám, co nejvíce rozptýlej a hlavně mezi lidi, aby bylo jasné jak nás maj rádi a také asi jak máme být vděčni. Snad ještě žvejkačky, čokoládu cigarety nám daj a pak už jen se rozpláčeme jak nás maj rádi a třeba budou psát že, to bylo také osvobození. Humanitární bombardování si snad odpustí. Věřím, že p.Putin má podstatné pod kontrolou a nenechá se vyprovokovat.

      Vymazat
    3. Orgo, Bingo! Jedno nevylučuje druhé! Určitě jsou s ještěrkama spjatý.

      Vymazat
  6. Spíš dragon od slova drak čili jízda reptiliánů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Práve mi to zaznelo v hlave a vy ste ma predbehli :) " Na svatého Jiŕí, vylézají z děr ještěři a šťíři" - toho roku si privstali.

      Vymazat
    2. To bude zřejmě nejvýstižnější dračí jízda a ne dragounská. Doufejme, že cílem nebude exemplární trestná vojenská výprava na obyvatele ČR jako kdysi v roce 68´. Jsme stále více neposlušní, a to si kolonialisti nenechají líbit.

      Vymazat
    3. To bude naše tilové zabezpečenie tak jak Ukrajinskej armady kto chce ustupiť alebo sa vzdať tato banda geťacka nás postriela.Idu nam uzavreť hranice aby sme nemohli zdrhnuť zachvylu dostaneme povolaky .Uniformu a ostatnú výbavu si budeme museť kúpiť a ideme na front ako otroci.

      Vymazat
    4. https://www.youtube.com/watch?v=lXw8yMVPk6Y

      Vymazat
    5. muj mdlý rozoumek mi sděluje,že STAČÍ vypnout u našich ZÁPADNÍCH partneru elektřinu na týden...A bude globální klídek...

      Vymazat
    6. jj říkám to furt, stačí rozsáhlý blackout, nejlepší celosvět a nemusí být žádná válka. Pohroma pro většinu lidí- bohužel...ale mnohé by vyčistlo? Asi jo, ale ten chaos...a ztráty..hmm..

      Vymazat
  7. stačí sáhnout do tmy a máme ten správně neotřelý projev k situaci..https://www.youtube.com/watch?v=dWelUe1cq2Y

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám že ten co to psal a Ti co tomu věří mají v hlavách nejspíš prázdno nebo něco nechutnějšího. ten co to napsal je dobrým aspirantem na velezradu pokud je čech .Přirovnání z úvodu článku k příjezdu wermachtu nebo co to je defilé sovětů. Neřekl bych že to byla přehlídka. To jako myslí dotyčný vážně že je to stejné? Pochybuji že by přesun vojáků NATO (jehož jsme stále členem) někdo nazval "dragounská jízda" to jen pisatel odvádí pozornost od lží které šíří.

    OdpovědětVymazat
  9. https://www.youtube.com/watch?v=RdARD9Qi8w0

    OdpovědětVymazat
  10. Nedělám si žádné iluze, že politické strany v Česku vznikly na základě vůle lidí tedy že by vznikly spontánně. Teď jsem si ještě více jistý, že politické strany v Česku vznikly na politickou objednávku Washingtonu. Posílám ti OrgoNete fotku kterou si dobře prohlédni.
    Američané v ČR nenechávají už raději nic náhodě a tak americký velvyslanec Schapiro pro jistotu zasedá na všech důležitých sjezdech politických stran.. byl jak u Babišovců, tak teď u socialistů.. to Sověti to tenkrát sledovali spíš zpovzdálí... Amíci tady jsou od doby, co zde pomohli s progresivní větví KGB zinscenovat s Václavem Havlem velvet revoluci..
    Podívej se na fotku ve kterém je americký velvyslanec na obou sjezdech politických stran. Opravdu jsou politické strany skutečně demokratické ? Nebo je to tak, že jsou řízeny z Washingtonu ?
    Je mi z toho hanba a zle. Je to na zvracení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. do politiky jsou korupcí dosazeni nemocní lidé,sociopaté,pedofilové,homosexuálové,který jsou tak snadno vydíratelní pro jejich slabustky...

      Vymazat
    2. Máte pravdu!!! Je to tak!! Bohužel !!! My obyčejní budeme jen přihlížet a plakat !!!

      Vymazat
  11. A co takhle "vrahounská jízda"?

    OdpovědětVymazat
  12. Měli bychom je přivítat s červenými kartičkami a vajíčky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v jednou životopisném filmu o Jaroslavu Haškovi,kterého hrál Josef Abrhám se skupina rebelantu s HAŠKEM otočila k projíždějícím pohlavárum C.K. a vystrčila na ně holé zadnice...

      Vymazat
  13. Vse je dobre prelozeno, reptiliani dokopávajic ostatni ostentativné kam potrebují.
    Kdyby si aspon koupili dalnicni známky, hajzlici. Po 25 letech se chystam jit demonstrovat svuj postoj. A i s vajicky.

    OdpovědětVymazat
  14. http://www.haaretz.com/news/israel-election-2015/1.647404

    OdpovědětVymazat
  15. Hold, vojáky v kasárnách už nemáme, tak se budeme dívati na spanilou US jízdu. Jen by mě zajímalo, co mají za lubem. Normální to není, aby se promenádovali na silnicích, mezi civilisty. K vojenským transportům, jak už bylo tisíc krát řečeno, se normálně používají vlaky a letadla (lodě). Taky se mohli vylodit v Hamburku. Ale to by asi Němcům nebylo po vůli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono jim asi nic jineho nezbylo když jim rusáci ochromily lod:) Podle mně se snažili prorazit na severu do ruska a ted zdrhaj:)..doufám

      Vymazat
    2. Jen aby nevyprovokovali cestou nějaký konflikt s obyvatelstvem, a budeme tu mít druhou Ukrajinu !!!

      Vymazat
  16. Vlasta Parkanová by mala oprášiť svoj starý sHIT :)))) https://www.youtube.com/watch?v=kEUpjrCtCyk

    OdpovědětVymazat
  17. No, kdyz se podívám, kudy pojedou, tak začínám chapat českou dálniční síť. Pred 68 rusové take nejdrive udelali spolecne cvičeni okolo našich hranic, nebo snad i u nás. Proste budou dokumentovat stav silnic a jak rychle se po nich dá jet apd.. hruza mne trochu jimá, kdyz si predstavim kolik droubu Jim bude mavat...

    OdpovědětVymazat
  18. Mám tak trochu obavy, aby ta "dragounská spanilá jízda" nebyla zároveň odpočinková jízda na dalších několik let. Vědí dobře, že nemohou "vstoupit" na naše území podobně, jako rudá armáda před let. Vědí, že by Češi v panice způsobili cirkus. Tak prostě budou "projíždět" a zároveň tam něco odloží a tam a pak tamto....No, vidím v celém tom plánu opět usackou všivárnu. Pozor, jaro se blíží !

    dan.

    OdpovědětVymazat
  19. Ja navrhujem chlapcom z klubov vojenskej historie ktorý vlastnia tanky otečka aj bvp nech tým us vrahuňom zablokuju s touto technikou hranične prechody a na našej strane ich treba výtať aj im vyťať s plechovicami s ružovov farbov nech vrahovia vydia čo si o ních myslime.

    OdpovědětVymazat
  20. uvědomujete si všichni že to nejsou slovíčka ale realita že jsme zase okupováni?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme SLOVANÉ, /většina / stejně jako Rusové. Ti co se snaží dělat paniku jsou z opačného tábora nebo jsou úspěšně klamáni.
      Pokud zachováme klid, rozvahu, názorovou jednotu, hrdost, pak není potřeba se bát víc než ostatní na druhé straně, jejichž mužstvo se pomalu rozpadá, přebíhá na opačnou stranu a jejich bezradnost až šílenost se stále více stupňuje. Vidina světovládce zase nevyšla a zase v tom má prsty "agresivní" Rusko které si to dovolilo a "obklíčilo" obranný pakt NATO:-).
      Hold zase tam v Rusku budou meset zorganizovat další barevnou revoluci, zvláště když ta snad úplně první skončila VŘSR a to už je hoooodně dávno. Za tu dobu se to už můžou naučit né?
      Opravdu snad raději ne a pak bude i čas na vyhlášení výsledků a rozdělování "cen" - to snad pak už i soudy budou spravedlivější a do vězení půjdou ti co tam skutečně patří a budou ne ležet, ale pracovat a ne skrytě, ale veřejně, ať si tu hanbu vychutnaj a přetasnou paratizovat na ostatním světě a třeba to odradí "mocichtivce":-)

      Vymazat
    2. Závěrečné dějství před nastoupením nwo právě začíná. Je smutné, že se to děje právě na území ČR. Copak máme málo zkušeností v historii s okupanty a zrádci ?!
      Chtějí zničit srdce Evropy, pak přijdou na řadu další její části.

      Vymazat
    3. Ano, to je ono, novodobá okupace. Ti všiví Amíci jsou vynalézaví, jak se na naše území dostat.

      Vymazat
    4. Nesouhlasím, že jsou vynalézavý, naopak jsou čím dál stejní. Neumí nic jiného než rozeštvat lidi a pak na tom profitovat.
      Rozeštvat začalo to už od pradávna i indiány, jak vzít území dělaj stejným trikem do dneška po celém světě pravda-různými způsoby, pak si hrají na soudce. Jenže tentokrát je to trochu velké sousto a vylámo si zuby.
      Srdce Evropy zůstane a věřím že na Čechy a Slováky Vítacím aktem nezapomenou.
      Ruský Medvěd až zabručí, nastaví zrcadlo a pošle vše zpět jak bumerang zpět tvůrci, ať si vše vychutná.

      Vymazat
  21. Okupováni jsme ještěrkami již 26 000 let a jsme v jejich otroctví, jen jsme si toho nevšimli, plahočíme se z jedné inkarnace do druhé a ještěrky nás stále přeprogramovávají, abychom podstatné věci zapomínali a ztráceli souvislosti. Už nemáme duchovní vyspělost a otevřené vědomí, za to máme ještěrčí i náboženství. Však on Hašek mnohé tušil a proto do toho ryl. V bývalých inkarnacích jsme bývali mj. v Lemurii či Atlantidě, procházeli hvězdnými btranami, měli vysokou emoční inteligenci a IQ v řádu 10 krát větší než dnes.
    Ale ještěrkám se to nepodaří. I když třeba teď řada věcí vnějškově vypadá v jejich prospěch. Zvítězí protivníci ještěrek a to jsou naši přátelé. Ano, jaro se blíží!

    OdpovědětVymazat
  22. 17.3.15 www.zvedavec.org uveřejnil tuto krátkou zprávu:
    Česká republika: Tak přeci malá změna oproti roku 1939, teď se nesmí ani hrozit, ani házet vajíčka. Za případný vajíčkový útok na americké vojáky na našem území hrozí vězení.
    „Vojáci a jejich velitelé budou mít množství příležitostí popovídat si s místními, uvědomit si kulturní diverzitu v alianci a prohloubit vzájemné uznání, respekt a důvěru,“ uvedl podplukovník Childs – a zjevně to nemyslel jako černý humor.
    Klasifikace: kuriozity.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.