23. března 2015

Hledání obrázků na Google - výborný nástroj pro zjišťování různých manipulací

Google nám poskytuje nyní výborný nástroj pro odhalování různých manipulací s fotkami, zvaný Search Google with this image
Sepsal Orgonet 23. 3. 2015.


Například: 
Několik čtenářů mi (už dříve) zaslalo ke zveřejnění mailem tento snímek s textem.


Ta fotografie i její uváděný původ jsou mi podezřele, ani jako v Ostravě to tam nevypadá. Nedá se náhodou skutečný původ té fotky najít na netu?



Takže, vyzkoušíme hledání obrázku:  klikneme na tuto fotku pravou myší, a pak na Search Google with this image. (Pokud jste to ještě nikdy nepoužili, možná tam ta možnost nebude, pak budete muset povolit tu aplikaci pro svůj vyhledávač, Google vám rád sdělí jak.). (Samozřejmě to jde hledat jen s fotkama, které jsou na netu, nikoliv jen ve vašem počítači. Když vám někdo pošle fotku mailem a chcete ji ověřit, musíte ji prvně někam přístupně vyvěsit - facebook, google účet, picasa web, blogger a tak. Pak ji třeba zase můžete vymazat... )

Dle výsledků hledání okamžitě zjistíte, kde všude se na netu ta fotka vyskytuje. U této fotky raket ve vagónech dostanete na prvním místě jako nejbližší odhad "ракеты в вагонах", zkusíte, a už ji máte  v několika exemplářích. Když si dáte dost práce (porovnáním dat), můžete odhalit, kde byla původně, a jak kdo ji přebral, eventuelně manipuloval. Na každé z těch vyhledaných fotek můžete ještě znova opakovat hledání, a dostanete se na další použití.

Tento vyhledávací nástroj Googlu použili američtí novináři, kteří takto zjistili, že fotografie "ruského vojska na Ukrajině" poskytnuté delegací ukrajinské vlády pocházejí z jiných konfliktů, před lety. Viz článek Kyjev napálil amerického senátora http://orgo-net.blogspot.cz/2015/02/kyjev-napalil-americkeho-senatora.html

Soudím (nemám čas to vše prohledávat), že jedno z prvních vyvěšení těchto raket mohlo být někdy v r. 2013 (17. 7. 2013: http://infoglaz.ru/?p=31243 informuje jeden web, že jde o odvoz starých raket k likvidaci.).

Dle jednoho ruského webu jeden americký web tuto fotku použil k vtipu:
"Jestli Rusové převážejí rakety v otevřených vagónech, bojím se představit, co asi vozí v těch uzavřených." (:-))) (Můžete si zmíněnou metodou vyzkoušet ty odkazy přesně najít (:-))) )


Téměř jakoukoli fotku může na webu uchopit kdo chce a využít ji jak chce. Některé mají ochranu proti kopírování, ale to se dá snadno obejít.

Když se nám tedy s nějakou fotkou něco nezdá (a tohle je hodně okaté), víme, jak to ověřit (:-)))

P. S.
Výše zmíněným hledáním se dostávám na tuto fotku i na českém  blogu http://www.misantrop.info/stop-medialni-manipulaci/#more-2245 , kde je o ní napsán velice podobný článek s vysvětlením, že jde o odvoz starých raket k likvidaci. Možná.

Mně jde spíše o to ukázat, jak si podobnou "podezřelou fotku" ověřit (:-)))
Rozhodně to tedy není fotka z Ostravy.


Pomíjím zde záměrně fakt, že tato fotka je zřejmě nějaký fotošop - pochybuju, že rakety do starého železa se převážejí takhle, i když nakonec, proč ne, když se Američané můžou promenádovat v bojových vozidlech s ostrejma po našich silnících... I to, zda je to fotošop, by se možná dalo tímto dohledat, ale už mě to přestalo bavit...




9 komentářů:

  1. Temnáři se prostě snaží pracovat pro udržení svého panství. Dělají temné věci a potřebují pro ně utajení. Před časem někdo dal na web informaci, že z vatikánského nádraží něco v noci odvážejí ve vagónech jeden za druhým...

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím,
    ta fotka mi byla povědomá. Podle vyhledávače tineye.com se obrázek s tímto motivem pohybuje po internetu od března 2013.
    http://www.tineye.com/search/1190a29f34d16e1cf6d1b08ebeb85cbfe47f1dbe/
    Platnost tohoto odkazu vyprší možná za 72 hodin, tak mě nekamenujte, pokud bude nefunkční. Zadejte si vlastní hledání. Píšu to jen kvůli tomu, aby někoho nenapadlo považovat tuto fotku za důkaz přesunu zbraní na Ukrajinu.
    Vůbec pochybuju o důvěryhodnosti fotografie. V dnešní době se převáží nezaplachtované snad jen uhlí a surové dřevo. Myslím, že by armáda neprovokovala převozem taktických zbraní, které nemohou vidět jen zaměstnanci dráhy, ale i obyvatelé okolních činžáků atd. Jistě by také zaplachtovali rakety.
    Honza Pospíšil.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle fotku s těma raketama ve vagonech ale prezentovala Ruská propaganda orgonete.. Měl to být důkaz, že NATO dodává tyhle zbraně Ukrajině, což je samozřejmě podvrh

    OdpovědětVymazat
  4. Už si přesně nepamatuji co to jsou za rakety, ale co mi zůstalo v mozkových závitech, mělo by se jednat o rakety, které byly vezeny na likvidaci. Prý někde v Rusku? Jestli se jedna o úzko-kolejnou trať to nepoznám. Každopádně pokud by to byly skutečně funkční rakety, tak by jednak byly zakurtované a jednak i zaplachtované, protože by si s tím nikdo nedělal problémy. Navíc, když by takto vezli ty rakety vlakem, tak si nedokážu představit, co by se po pár kilometrech stalo s elektronickými a mechanickými součástkami. Ale buďte F pohodě, protože oni tam podobné nesmrtící zbraně vozí hromadně, v humanitárních vojenských lodích, eventuálně když je to akutní, pošlou to letadlem, jako ty tanky od nás :o)

    Doporučuji shlédnout i níže uvedené odkazy a monitorovat je, včetně youtube kanálu s Pjakinem.
    http://leva-net.webnode.cz/products/george-friedman-stratfor-hlavnym-cielom-usa-bolo-a-bude-nedopustenie-spojenia-nemecka-a-ruska/

    http://leva-net.webnode.cz/products/v-v-pjakin-otazky-a-odpovedi-ze-dne-16-3-2015/

    případně i toto: http://afinabul.blog.cz/1503/burka-v-ukrajinskom-serbli
    Pěkný den. Pepé.

    OdpovědětVymazat
  5. Orgo tie magnety by mali byt dva v konfigurácii prítažlivosti. polomer hlavy cca 20cm jeden oproti druhemu napr oba nad ušami oproti sebe .zapuzderene neurony majú el.magneticku podatatu.
    O tomto nevie hocikto a ani to nepochopí hocikto.

    OdpovědětVymazat
  6. Orgo common...!!!! To nemyslíte vážně....

    OdpovědětVymazat
  7. Nevím, odkud fotka pochází, ale troufnu si tvrdit, že takovým očitým způsobem by dnes ani demonstrativně žádný stát rakety nepřepravoval. Víte, to zajištění proti otřesům, proti šmírovacím satelitům či proti "zběračům kovů" je trochu moc podceněno. Takže, spíše fake. Zdraví

    dan.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím,
    jestli je to pravé, nebo ne, nevim..
    Každopádně jsem přesvědčen, že je to fotka z Ostravy Svinova. Konec nástupiště směr na západ..
    Michal - Ostravak

    OdpovědětVymazat
  9. A tuhle od V+W znáte? "Už panikáři jedou, už panikáři jdou..." Kladu si otázku, zda my vyhledáváme prostřednictvím "Gůglu", nebo spíše Gůgl využívá nás... Je mylné domnívat se, že RWE vám potrubím dodává ruský plyn, za který platíme Němcům, anééébo těmito trubkami z našich domácností a vytápěných objektů RWE odsává penízky a ne malé, když ještě navíc manipulují s měřidly?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.