18. října 2015

Džihádisté v Sýrii si potupně holí bradky a prchají před ruskými nálety do Turecka


Stovky bojovníků Islámského státu denně prchají před ruskými nálety do Turecka, v Sýrii nechávají své džihádistické bradky.


17. 10. 2017
Na sociálních médiích se množí fotografie z turecko-syrských hranic, na nichž jsou na zemi ležící hromádky oholených bradek a žiletek. Podle ruského Ministerstva obrany každý den prchá ze Sýrie kolem stovky bojovníků Islámského státu vydávajících se za uprchlíky.  Bojovníci al-Nusry si údajně našli cestu do Turecka přes hraniční přechod Reyhanli, zatímco bojovníci ISIS prchají na severu přes Jarabulus. 


Zero Hedge:
"Existuje samozřejmě mnoho (celkem uvěřitelných) teorií, které tvrdí, že některé brutality, které vidíme na videích ISIS, jsou jen hrané, a nehodláme hodnotit, do jakého stupně je brutalita této skupiny inscenovaná či skutečná, ale jedna věc je jistá: bez ohledu na to, kdo je platí, cvičí anebo podporuje, na půdě Středního východu existují bojovníci, kteří mávají vlajkami ISIS a v jeho jménu páchají krutosti.
Ono to nějakou dobu funguje: jakmile se podaří destabilizovat křehké státy, které jsou již tak sužovány sektářským hašteřením, je snadné získat od bezbranného obyvatelstva rozsáhlá území.
Ale moderní bojové letouny nemůžete jen tak zastrašit máváním mečem, a jste-li na vojenské scéně Středního východu nováčkem, neodstrašíte válečné veterány, kteří slouží 30 let v armádě, stětím hlav pár lidí, což z vás činí ISIS. Kombinace ruských leteckých sil a pozemních sil Hezbollah je absolutně děsivá.
Jak jsme psali včera, Hezbollah a íránská vojska postupují na Aleppo a Moskva je podporuje vzdušnou ofenzívou, což znamenán, že směska protirežimních sil, která ovládá největší město Sýrie, bude téměř (říkáme téměř, protože ve válce není žádná věc jistá) jistě rozdrcena v dosahu týdnů, ne-li dní, což by účinně posloužilo obnovení Assadova režimu v Sýrii.
A potom ruský medvěd a íránský generál Quasem Soleimani obrátí své zraky k východu země, a ten okamžik bude znamenat pro ISIS konec hry.
Možná, že někteří bojovníci al-Nusra a ISIS nejsou ještě úplně ztraceni, protože pokud věříte ruským médiím, tito sunnitští extrémisté si nyní holí bradky a prchají, aby si zachránili holé životy."


Odstranění obličejového porostu je podle výkladu islámu al-Nusry a ISIL zakázáno, a extrémističtí bojovníci jsou vždy asociováni s bradkami. 

Foto: Google obrázky na téma "jihad beard".)





V pondělí byla ve Švédsku téměř zatčena skupina mužů z „Klubu vousáčů“ kteří si organizovali skupinovou fotografii s černou vlajkou, ale kdosi na ně zavolal policii, protože se domníval, že ti vousatí muži nemůže být nikdo jiný než bojovníci ISIL chystající teroristický útok. 

Foto: Švédský klub vousáčů:












7 komentářů:

  1. to je fakt dobrý:) aspoň se pobavíme:)

    OdpovědětVymazat
  2. Nu, občas zastřihnout plnovous jistě potřebuje každý bradáček ! Těžko by se jim za úprku svírala v dlaních bambitka a odhazoval přerostlý plnovous. Chápu-li ale dobře, tak dle muslimské víry platí, že manžel, starající se o rodinu vousy nenosit nemusí , kdežto "bojovník za Alláha" či co, ten se holit nesmí. Ale nyní vážně :
    Tady jsem našla ten text. Možná mnohé udiví, že je to text z Bible (mě ne :-)) ) Tedy:
    "Až přijdete do své země a zasadíte jakýkoli ovocný strom..." a abych Hospodinova slova zkrátila, je dále nařízeno: .
    "Nezastřihujte si vlasy na skráních a nezkracuj si vousy na bradě.
    Nedělejte si na těle smuteční jizvy ani žádné tetování. Já jsem Hospodin.
    Nesmíš znesvětit svou dceru tím, že bys ji nechal smilnit – země by jinak propadla smilstvu a naplnila se zvrhlostí! "(Leviticus 19,23-29)
    Jelikož se za ta staletí lecjaké nařízení přivedlo k dokonalosti, činí trochu jinak pejzatí a jinak muslimové. Asi nemluvím přímo k textu, ale vysvětlení, proč plnovous, je snad jasný.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  3. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby to první byla pravda. Je to totéž, jako s těmi, kdo šikanují své kamarády ve škole. Na slabšího a v přesile si troufnou, ale když se jim postaví někdo silnější, ve školním případě dospělý, sevřou zadek a zdrhají. Tady to funguje úplně stejně. Násilník, který terorizuje neozbrojené obyvatelstvo, je náramný king jen do chvíle, než se ukáže někdo silnější, kdo se s ním mazat nebude. A to je taky ten jediný rozumný přístup i k imigraci - ničíš ubytovnu, nechutná ti jídlo, chceš nějaké výhody? Tak to nám přijde levněji koupit ti rovnou letenku tam, odkud jsi sem došmátral - a s postrkem ho vyprovodit. Neboli: žádné mazání s nimi, na hrubý pytel hrubá záplata.

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou ti novodobí černí koně černokněžníků: isisáci a bokoharam. Naštěstí je tu někdo na zemi, pod zemí a i nad zemí, který je nenechá dělat, jak by chtěli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všichni hrajou v konečném důsledku o naše duše. To je to, co je skutečně zajímá.

      Vymazat
  5. Je to velká zrada Koránu! Zanechat boje a odhodit bradu, znak věrnosti Alláhu. Všechny byl je dal pochytat a usekat hlavy. Myslím, že bych je nechal na jejich utěšení,pak jenom vyhlásit za mučedníky! Jako všude na světe, se má ZRADA potrestat smrtí! To už ortodoxní Židé, co mají taktéž povinně pěstovány bradky, jsou věrnejší svému náboženství a nezutíkají. A jejich protějsky - kabalisté,neocony, tak to už nemám slov. Likvidovat.

    OdpovědětVymazat
  6. Tito nemaju s nabozenstvom nic spolocne - su to vycviceni drogovani zabijaci.
    Kam ale utekaju??!!?
    K nam - a u nas si zase tie briadky vo vhodnu chvilu (na povel) nechaju narast a zacnu svoju aktivitu. Chce mi sand niekto tvrdit, ze toto nie je planovane? Ze sa naraz vsetci uplne v rovnaky cas dali na pochod z krajin, kde su roky/desatrocia vojny a NARAZ VSETKYM DOSLO, ze je treba utekat do Europy?
    A ze tito "nabozenski fanatici" si teraz kludne oholia brady (a to mozu ked su veriaci???) a utekaju do Europy, do Germany a Norska. Ako to vedia? A maju pravdu, stale ich tam prijimaju - ako vedia, ze prave (hlavne) v tychto krajinach su pre nich dvere otvorene?
    Chce mi niekto povedat ze to nie je sucast planu - ktory bude ukonceny po ich odchode zo Syrie, Iraku, Pakistanu, Afriky... ?
    Sme na rade, vazeni, ci chceme alebo nie. Je cas si zabalit.
    Ale kam?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.