2. října 2015

Film na víkend: Zázračné dítě Internetu: Příběh Aarona Swartze

Díky čtenářce za odkaz na krásný film podle skutečných událostí. 

Zázračné dítě Internetu: Příběh Aarona Swartze
https://youtu.be/vXr-2hwTk58




Aaron Swartz už od dětství miloval počítače. Z geniálního programátora se postupně stal aktivista, který si začal uvědomovat, že technologie jsou dobrý sluha, ale snadno zneužitelný pán. Internet považoval za demokratické médium a bojoval proti snaze úřadů a veřejných institucí redukovat prostřednictvím technologií občanské svobody a přístup k informacím. V roce 2011 čelil trestnímu stíhání za stahování článků akademického časopisu JSTOR. Kauza se před soud ale nikdy nedostala. Aaron si v šestadvaceti letech vzal život. Snímek o životě zázračného dítěte internetu otevírá otázku internetové bezpečnosti a vztahu technologií a občanských práv v současném světě.

2 komentáře:

  1. Už se těším až tyto vládní zrůdy všech odvětví budou spláchnuty do smradlavé díry při konci lidských systémů, jak to popisuje Bible. Tito ničemové- Soudci, právníci, fízli a vrazi budou odříznuti od života navždy. Země potom bude naplněna spravedlivými lidmi a na ta prasata si už nikdo ani nevzpomene. Takovíto lidé co zemřeli za blaho druhých budou snad vzkříšeni také, moc bych mu to přál. Skvělý dokument, lepší jak ty bláboly na meinstreemu, díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Právě jsem film shlédla a musím jen říct, že mi tečou slzy proudem. Používám internet každý den a vůbec jsem netušila,že takový člověk žil. Jen okrajově jsem vnímala informace ohledně různých aktivit kolem ovládnutí internetu a informací, ale tohle mě dostalo úplně do kolen.Je navýsost jasné, jak důležité je nás obyčejné lidi držet v nevědomosti. Zrůdnost vládnoucí elity nemá absolutně obdob. Děkuji milý Orgonete za odkaz na tento film, jsem šťastná, že už VÍM zase o něco víc a budu to šířit dál. Nepřestávám s každou informací žasnout, jak neskutečně je VŚE zmanipulované.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.