17. ledna 2021

40% hasičů v Los Angeles odmítlo očkování proti koronaviru

40% hasičů z Protipožárního útvaru v Los Angeles (LAFD) se nedostavilo k dobrovolnému očkování proti koronaviru, stejně jako mnoho zdravotnických pracovníků přední linie.

Zdroj: 40% of L.A. Firefighters Decline to Show Up for Coronavirus Vaccine (breitbart.com) 
16. 1. 2021
Překlad: OrgoNet



Deník Los Angeles Time v sobotu přinesl zprávu
"Koncem loňského roku dostali hasiči jako první z občanů města přístup k očkování. Po počáteční vlně aktivity však počet těch, kteří si přišli pro vakcínu, prudce poklesl. 

V minulém týdnu přišlo do očkovacích center útvaru pouze 143 požárníků, jak ukázaly údaje zveřejněné městem v pátek večer.

Dosud bylo naočkováno pouze 1 994 hasičů z celkového počtu 3 400, takže 4 z 10 jsou vydáni na pospas vysoce infekčnímu koronaviru.

Zdravotničtí experti praví, že neochota hasičů a zdravotnických pracovníků přijmout vakcínu je trendem, který by mohl mít vážné důsledky pro veřejné zdraví.“
The Times uvádějí, že starosta města L. A. Eric Garcetti uvažuje o tom, že učiní očkování povinným pro hasiče a další pracovníky v přední linii boje proti současnému nárůstu případů covidu-19.

Noviny San Francisco Chronicle v sobotu oznámily, že stát Kalifornie má ještě 2 milióny nepoužitých dávek vakcín, a že „dosud bylo vyočkováno jen 38% z 3,1 miliónu dávek, které byly do státu dodány.“

Též uvedly, že stát Západní Virginie očkuje nejrychleji v USA, protože zjednodušila systém plánování vakcinací.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.