2. května 2011

Roztroušená skleróza je způsobena nedostatkem vitamínu D


Konvenční medicína konečně připouští, že roztroušená skleróza je způsobena nedostatkem vitamínu D

M. K. Tyler, NaturalNews, 2. 5. 2011

Je pravda, že ti, kteří trpí sklerózou multiplex, prostě potřebují jen trochu slunce? Zdá se, že vědci na Oxfordské univerzitě se to domnívají. V r. 2006 ukázala studie Časopisu Americké lékařské asociace, že vyšší úroveň vitamínu D by mohla snížit všeobecné riziko rozvoje této choroby. Nyní vědci z Oxfordské univerzity podpořili tuto studii dalšími důkazy, a rovněž ukazují, že existuje spojitost mezi nedostatkem slunečního světla a způsobem, jak tělo reaguje, má-li čelit infekci. Výzkum činí závěr, že roztroušená skleróza je způsobena kombinací několika faktorů, ale je zřetelně spjata s nedostatkem vitamínu D.

Je to opravdu tak jednoduché? Stačí vstřebat trochu slunečních paprsků?

V době, kdy je fenomén deficience vitamínu D pozorován v celém světě http://www.naturalnews.com/vitamin_D_deficiency.html , zaznamenávají země severní polokoule nápadně zvýšený počet onemocnění sklerózou multiplex. Například Skotsko je mezi státy s největším počtem nemocných touto chorobou, a naopak v Africe je tato nemoc „prakticky neznámá“ http://www.naturalnews.com/disease.html . I ve slunečných oblastech zeměkoule není vzácností, že lidé mají v zimě nedostatek vitamínu D, protože sluneční paprsky nejsou dostatečně vysoko, aby pronikly atmosférickými vrstvami.

Výzkum prováděný Oxfordskou univerzitou dále uvádí, že ti, kteří již mají SM, pravděpodobně nebudou moci být přímo vyléčeni prostým zvýšením hladiny vitamínu D, ale zvýšení příjmu slunečního záření může být účinným preventivním opatřením proti rozvinutí nemoci a pro kontrolu symptomů.

Důležitější je, že nemocní mohou příjmem vitamínu D zřejmě zvýšit svoji imunitu vůči jiným stavům. Nedávná studie, kterou provedl Výzkum proti rakovině, tvrdí, že normální dospělý člověk potřebuje mnohem více než denní dávku doporučenou americkou vládou.http://www.naturalnews.com/031577_vitamin_D_scientific_research.html .  
Podle tohoto výzkumu dávka mezi 4 000 a 8 000 mezinárodních jednotek vitamínu D denně může nejen pomoci zabránit SM, ale také několika typům rakoviny a cukrovky 1. typu.

Průmysl péče o zdraví samozřejmě nebude propagovat přirozené a bezpečné preventivní opatření proti degenerativním chorobám. Namísto toho jsou lidé varováni před nebezpečím vystavování se UV záření a před toxicitou vitamínu. Ale vzhledem k tomu, že deficience vitamínu D postihuje již 90% americké populace, možná už přišel čas trochu se opálit. Zde je pár zajímavých faktů o vztahu mezi vitamínem D a zdravím:
 
  • 1. Slunce je zdarma. Pět až třicet minut na slunci párkrát za týden je obvykle dostačující k tomu, aby si tělo vytvořilo dostatek vitamínu D.
  • 2. Získat dostatek vitamínu D z potravy je prakticky nemožné.
  • 3. Krémy proti slunci mohou zablokovat schopnost těla vytvářet si vitamín D.
  • 4. Vitamín D je nezbytný pro absorpci vápníku v těle.
  • 5. Ti, kteří žijí dále od rovníku, všeobecně potřebují delší dobu vystavení slunci, aby si vytvořili dostatek vitamínu D.
  • 6. Nedostatek vitamínu D může postihnout sílu kostí. Jedna teorie tvrdí, že ženy, které ho mají nedostatek, mohou trpět stažením pánve, což může mít za následek smrt dítěte během porodu.
  • 7. Deficience vitamínu D nemůže být odstraněna rychle. Tělu trvá několik měsíců, než zvýší a začne regulovat úroveň vitamínu D. Proto jsou časté krátké dávky oslunění nejen bezpečné, ale i nezbytné pro syntézu této důležité substance.

Pro ty, kteří již mají SM, může být slunění snadným a bezpečným preventivním opatřením proti další kognitivní a fyzické degeneraci. Protože to je však přímou hrozbou pro současný lékařský systém, uvidíme, zda další vládní varování a regulace vitamínu D skutečně odradí lidi od slunění.

5 komentářů:

  1. A proto budeme sprejovat dokud nebudem všichni blbí.

    OdpovědětVymazat
  2. Orgonete,
    diky moc za tenhle prispevek!
    Muzu se pod to vsechno podepsat, zvlastni je, ze jsem onemocnela nekolik mesicu pote, co jsem se odstehovala do UK....Nebe je tu skoro porad sede, plne chemtrails a Haarpovych mraku. A k tomu byl stres a zal a bylo vymalovano. Poslednich par let chodim kazdy den o poledni prestavce na prochazku a vubec jsem venku, jak se da a jsem v pohode, az na nejake to mravenceni v nohou. Takze to funguje a uz brzy si budu uzivat slunicka jenom doma v CR, teda jestli nam nejake pusti ;o))))
    Preju Tobe a lidickam co sem chodi jen vse krasne
    sun

    OdpovědětVymazat
  3. Jeste jsem Ti vcera zapomela napsat jednu dulezitou vec - MS (RS) je krome nedostatku slunce (vit D) zpusobena take strnutim/ztuhnutim krcnich a zadovych svalu a s tim souvisejici dislokaci paternich obratlu (nebo obracene).
    Prikladam odkaz na stranky, ktere zmenily muj zivot: http://www.ms-cure.com/
    Vic neni potreba vysvetlovat, staci se mrknout na video na strankach. Jen jsem si rikala, ze by to nekomu mohlo pomoct tak,jako me :o)
    To uz je opravdu vsechno :o)
    Mej se moc krasne a at se Ti dari
    sun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý deň, napíšte mi prosím viac, čo bolo na tých stránkach publikované, nedostala som sa na ne. ďakujem

      Vymazat
  4. Co prispevek, to ruzny nazor na vznik RS.
    Az 40% diagnoz roztrousene sklerozy ovsem neni roztrousenou sklerozou, ale chronickou infekci, napriklad boreliovou.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.