21. listopadu 2008

Nemoc z ozáření v místech tsunami

Překlad článku:
21. září 2006
Nemoc z ozáření v místech zasažených tsunami vyvolává podezření

Na severozápadním pobřeží Afriky a na Arabském poloostrově se náhle začala projevovat u tisíců lidí nemoc z ozáření. Program životního prostředí Spojených národů (UNEP) říká, že tato nemoc byla přinesena tsunami.
Muži, ženy a děti všeho věku prožívají hrozné utrpení z důsledků nukleárního ozáření, jako náhlé krvácení z uší, nosu a úst, vnitřní krvácení a další symptomy nemoci z ozáření, jak praví zpráva UNEP nazvaná „Po tsunami: následky pro životní prostředí“, vydaná v březnu. Stovky vesnic a měst v africkém Rohu jsou závislé na studniční vodě, ale nyní jsou bez zdroje pitné vody následkem kontaminace způsobené radioaktivním materiálem na povrchu podzemní vody. Milióny lidí v oblasti jsou ohroženy rakovinou. Jsou zprávy i o radioaktivních mracích táhnoucích na západ.
Zahraniční zdroje zpráv včetně několika hlavních zpravodajských agentur již informovaly o probíhajícím vyšetřování. Současně byl bývalý prezident USA Bill Clinton ve Speciálním konvoji pro odstranění následků tsunami. Americké ministerstvo vnitra poskytlo pouze brífing o možném nukleárním viníku pákistánským novinám v ledni tohoto roku (2006).
V USA nebyla zpráva o nemoci z ozáření v oblasti tsunami vůbec médii podána.
USA mají důvod, aby bránily domácímu uvedení informací o radioaktivním spadu právě nyní, když mezinárodní společenství začalo tuto světovou velmoc podezírat z falešné hry. Zejména poté, když byla odhalena vojenská tajemství USA a Velké Británie. Odtajněné zprávy od r. 2000 poskytují detailní chronologii amerického a britského testování „tsunami bomby“, prováděného na pobřeží Nového Zélandu.
Pět dní po tsunami Jan Egeland, zástupce generálního tajemníka Spojených národů pro humanitární záležitosti a koordinátor humanitární pomoci, důrazně prohlásil, že si přeje, aby „byl učiněn konec řečem“, že podzemní zemětřesení u Sumatry bylo způsobeno nukleárními „testy“ v Indickém oceánu, praktikovanými již po mnoho let od 2, světové války nukleárními mocnostmi.
9. ledna posytlo americké ministerstvo vnitra své hledisko k tomuto tématu prostřednictvím Todda Leventhala, svého šéfa pro odstraňování dezinformací na brífingu pro Daily Times v Pákistánu. Řekl, že jejich nukleární testy nikdy nezpůsobily žádnou „významnou“ tsunami v oblasti, a citoval z údajů poskytnutých NOAA 6. ledna. V témže dokumentu NOAA připouští, že „vlny tsunami mohou být rovněž generovány rozáhlými jadernými výbuchy.“
Ministrstvo vnitra tedy začalo snižovat význam otřesů a citovalo změnu v seismickém hodnocení zemětřesení z 5. ledna, jak napsaly Daily Times.
Leventhal zopakoval, že zemětřesení pocházelo z přirozených procesů „jak je tomu již milióny let“.
V brífingu neposkytl vědecké dementi, obracel vše v žert, namísto co by bránil svou vládu, a nepřipustil podezření, že USA a Británie testovaly „ttsunami bomby“ v oblasti, jak je citováno v britském vojenském dokumentu. Jeho komentáře spočívaly v hře slov a popírání vědeckých dat.
Navíc je evidentní, že vědci z PTWC (Pacific Tsunami Warning Center – centrum varováni před tsunami) na Havaji byli pod zřejmým nátlakem amerického ministerstva obrany, když snížili kalkulaci síly podmořského zemětřesení ze stupně 9 na 8; tato revize se poté obrátila. Stupeň 8 je jenom z jedné desetiny tak těžký jako stupeň 9, podle Geologického přehledu USA. Americké ministerstvo pro dezinformace od té doby nepodalo další vysvětlení.
V únoru vědci přehodnotili sílu asijského zemětřesení na 9,1 – 9,3, pokud ne ještě těžší.
V květnu také prohlásili, že bylo nejdelším zaznamenaným, jak oznámila televize CNN, trvalo 10 minut. Zemětřesení, jak je známo, trvají běžně v průměru několik sekund.
Mnozí, kteří byli nejprve skeptičtí, pokud jde o jaderný původ, začali navrhovat, aby oceán a zasažená území byla podrobena testům pro ověření jaderného výbuchu, protože důkazy o atomovém výbuchu se těžko utají a radioaktivní spad nepochybně vyjde na povrch.
Radioaktivní spad již vyšel na povrch i v nezasažených oblastech a přichází do kontaktu s lidmi prostřednictvím vodních studní a radioaktivních mraků. V Jemenu nejmenované vládní prameny původně obvinily tajný jaderný odpad v Rudém moři „po tsunami 26. prosince 2004“, že je odpovědný za přítomnost radioaktivity objevující se na nepravděpodobných místech.
Nyní se víří hněv, protože americká média odmítají publikovat zprávy o nemoci z ozáření, která se rozšířila a je vážnou hrozbou pro zbytek regionu, navzdory tomu, že to může mít vážné následky pro již tak křehkou globální ekologii. Mnozí ekologové hovoří o spadu jako o „Africkém Černobylu“.
Může být pouze jeden důvod, proč jsou tak důležité zprávy potlačovány.

2 komentáře:

  1. Hello! Would you mind if I share your blog with my
    zynga group? There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks
    My webpage : youtube.com

    OdpovědětVymazat
  2. Hello Dear, are you actually visiting this site on a regular
    basis, if so after that you will without doubt get fastidious know-how.
    Feel free to visit my blog : how to get rid of acne scars

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.