11. března 2010

Melbourne: jak se supersucho změnilo v superbouři

Další překlad z webu Colina Andrewse, který sleduje podivné kruhové vzory objevující se na australském radarovém webu.

Melbourne, Austrálie: Co obrátilo největší sucho za 1000 let v největší superbouři za 100 let?

Colin Andrews, 10. 3. 2010

V Melbourne se 5. března odehrála bouře století. Nikdo tam nikdy nic takového nezažil, což bylo oficiálně potvrzeno. (Pozn. Orgonet.: V Melbourne a okolí napršelo za hodinu 26-70 mm vody, padaly kroupy o velikosti golfového až tenisového míčku, vichřice 100 km/h. Mnoho částí města bylo bleskově zaplaveno, bez proudu zůstalo asi 200 000 lidí, škody jsou obrovské. Na videu můžete vidět, jak se v řádu minut melbournské ulice staly splavnými ... Viz článek anglicky zde.)


Návštěvníci tohoto webu vědí, že už po dva měsíce podávám zprávy o podivných a nevysvětlitelných radarových vzorech, které se objevují na webu australského úřadu pro meteorologii (Bureau of Meteorology, BOM). Od ledna bylo pozorováno množství designů: radiální paprsky, spirálovitá ramena a vzory podobné americkým koblihám s dírou uprostřed. Vypadají jako jakési piktogramy nějakého úžasného domorodého umění.

Ptal jsem se na vysvětlení přímo úřadu BOM. Jeho mluvčí odpověděl  tak, že navrhl jako příčinu interferenční vzory, které se objevily v radarových přenosech. Připustil, že úřad se pokouší rozluštit to, čemu říkají „neznámé interference“. Nejzvláštnější z těchto vzorů se pravidelně objevovaly nad Melbourne. Tyto vzory se objevovaly pravidelně po celém kontinentě a zdá se, že jejich objevení mělo vliv na povětrnostní podmínky. Celek vypadá jako šachová hra, kterou hraje někdo, kdo manipuluje počasí  nad Austrálií.

Moje pátrání začalo 15. ledna zprávou o tom, že jeden můj přítel, který si přeje zůstat v anonymitě, pozoroval nad jihozápadem země „koblihový“ vzor. Uviděl ho na radaru ve chvíli, kdy se díval, jaké bude počasí na narozeniny jeho dcery. Jeho zpráva mě zaujala a vyvěsil jsem ji.

Jak ubíhaly dny, objevovalo se stále více nevysvětlitelných vzorů. Začal jsem dostávat zprávy od lidí z celé Austrálie . Když moje pátrání v lednu začalo, země byla v období sucha, o kterém experti řikali, že se jedná o největší supersucho za 1000 let. Sucho skončilo tento měsíc největší bouří za posledních sto let, superbouří, při které padaly kroupy o velikosti golfového míčku. Bouře byla posledním stádiem v náhlém extrémním posunu vzorců počasí od supersucha k tropické bouři Olga.

Zprávy na mém webu vyvolaly emailovou reakci od profesionálních meteorologů, někteří z nich byli z BOM, a řekli mi, že nejsem jediný, kdo se diví, co se děje. Řekli mi, že některé z těchto radarových vzorů dosud nebyly nikdy zaznamenány. Nebyla to jen příležitostná zvláštnost, ale skutečné vědecké tajemství. Tlak na BOM měl za výsledek dvě oficiální prohlášení. Také umístili titulek o vzorcích na svém oficiálním webu. (Omlouvají se za technické problémy radaru, pozn. Org.)

Kontaktovali mě i přední světoví vědci, jako Thomas Bearden  a další, kteří nechtějí být jmenováni. Tito vědci vyjádřili názor, že za interferencemi stojí vysoce tajný společný projekt USA, Kanady, Velké Británie a Austrálie, zvaný High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP). Domnívají se, že tento program je zapojen do modifikací počasí. Pokud je to pravda, to by znamenalo, že je to posvěceno australskou vládou.

Pozorovatelé detailně sledovali, jak tropická bouře Olga  byla jakoby přítahována na jih a jihovýchod přímo na Melbourne, kde se spojila s novým systémem počasí, který byl záměrně nad městem „zaset“. Co můžeme říci s jistotou, je, že nad mnoha částmi Austrálie se významně změnilo počasí, zejména v Melbourne a na jihovýchodě, a že se to odehrává současně s pozorování zvláštních interferenčních radarových vzorů. Je velmi dobře možné, že za tím, kdo nebo co způsobilo, že nad Melbourne se 5. března 2010 tisícileté sucho obrátilo ve stoletou superbouři, stojí mnohem větší mezinárodní příběh.

Colin Andrews

5 komentářů:

  1. Jen faktická připomínka - tyhle interference mohou způsobovat klidně wifi sítě (nevím, na jakých frekvencích fungují australské meteoradary, ale asi to bude podobné). Viz. http://www.chmi.cz/meteo/rad/updated_show_wo_rr.php

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodné datum 5.3.2010 nebo snad symbolika 11/9?
    5+3+2+1=11
    63. den v roce 6+3=9
    tj.:
    * 5 443 200 sec. 5+4+4+3+2=9+9
    * 90 720 min.=9+9
    * 1512 hod.=1+5+1+2=9
    * 9 týdnů=9

    OdpovědětVymazat
  3. Podobný vzor jsem viděl i na radaru CHMI. Nacházel se přibližně na sever od Budějic. Ale jak píše komentátor nademnou, může to být od WiFi. Příště udělám otisk a pošlu to.

    OdpovědětVymazat
  4. ruseni wifi ceskeho radaru nelze porovnavat s obrazci z australie


    z dat radaru je patrne

    - ze to byl velmi intenzivni zdroj (mnohem vic nez wifi ci gsm)

    - ze byl velmi rozsahly, az na stovky km

    - ze trval relativne dlouho, minimalne jednotky minut, tedy zadny nahodny "lupanec", "blesk" apod.

    OdpovědětVymazat
  5. To co je na snímcích z Austrálie není ani rušení pozemními cíli, ani letadly ani nějakým vysíláním (rušení wifi se v ČR projevuje jako relativně uzký paprsek směřující od radaru pryč). Je to buď technická porucha samotného radaru nebo zařízení, které odražený signál vyhodnocuje a zpracovává (software). Proto se objeví v celém rozsahu a dosahu postiženého radaru. Měl jsem pár takových snímků i z našich radaů, ale bohužel jsem je už asi smazal, jinak bych je poskytl jako ukázku.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.