6. března 2010

Tajemné kruhy nad raketou Atlas na Floridě

Kruhy do třetice: 11. února 2010 byla z mysu Canaveral na Floridě vypuštěna raketa Atlas V., nesoucí na oběžnou dráhu Observatoř sluneční dynamiky. Po chvíli se nad raketou vytvořilo tajemné kruhové vlnění, které rozptýlilo prizmatický sluneční odraz (sundog, perihelion. Tento odraz se vytváří, když slunce svítí skrze ledové krystaly. V našich podmínkách se často vytváří po hustém sprejování, když se slunce chýlí k západu a je asi 40° nad obzorem. Viz zdejší článek.)
Pozorovatelé se dohadovali, co způsobilo tento jev. Nejpřijímanější hypotézou je, že když raketa dosáhla rychlosti zvuku, supersonický náraz rozptýlil krystalky ledu a sundog zmizel.
Víc nikdo neví, ale mnozí se domnívají, že se to dost podobá kruhovému vlnění nad Austrálií.


4 komentáře:

  1. Bych řekl, že to co je tam ve 2 minutě je snad haarp nebo něco takového, všimněte si jak to změní strukturu mraků. Je to vidět v HD rozlišení dobře na velkém videu zde http://www.youtube.com/watch?v=SsDEfu8s1Lw


    orgo.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Super díky. To je podstatná informace.


    Ozvu se časem. Nechám si to poležet a procítit.

    OdpovědětVymazat
  3. To zpis vypada jako elektromagneticky stit rozproztren nad planetou, slouzici jako detektor provozu co k nam vstupuje a vystupuje.
    Vypada to ze kdyz neco narusi stit tak to detektory zachyti a vedi kde a kam se maji zamerit a vypada to jako docela ucina vec.
    Pravde podobne to funguje od urcite richlosti coz odpovida faktu ze pokud neco vstupuje do admosfery planety ma to vysokou rychlost.
    Coz je presne tento pripad, proto to neni bezne vydet a take proto ze je to vysoko kde normalne nic nelita.

    Pokud bych chtel mit prehled o tom co se deje tam nahore takto bych to udelal.

    Ale to je jen teorie.

    OdpovědětVymazat
  4. ja jen dodam ze to datum je opet klasickou ukázkou iluminatske NASA - aneb co kdy kde a jak. Vsechno pěkně podle pravidel. Zas ta 11 - z datume je 7 a raketa je 5. kdo ví pochopil, ostatni mavaji rukou. mimochodem . 21.12.2012 = 11 , copak na nas asi chystají

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.