14. prosince 2011

Přehrada Šance v Beskydech: sucho


Ahoj orgonete,
posílám Ti pozdrav a zprávu o suchu, které nás společně trápí již více měsíců. Dokladem jsou snímky z přehrady na pitnou vodu  - Šance v Beskydech (3. 12. 2011). Možná tě fotky zaujmou a dáš je na blog.

S přátelským pozdravem Karel

Orgoneta fotky samozřejmě zaujaly - a taky by ho zajímalo, kdyby Karel chtěl ještě třeba napsat, jak ta přehrada vypadala v minulých letech? Za jak dlouho takhle vyschla?


Aktualizace 15. 12. 2011:
Karel napsal:

Ahoj Orgonete,
komentáře jsem si přečetl. Moje zpráva pro tebe byla o suchu, které nás postihlo. Upřesňuji, že přehrada Šance je u koruny hráze na cca 50% výšky a fotky jsou z druhé strany od Starých Hamer, kde přehrada není tak hluboká. Od srpna zde pořádně nezapršelo. Přehrada Morávka ve vedlejším údolí je na tom obdobně. Při pohledu z okolních kopců mi připadá, že jsou obě nádrže na pitnou vodu více než poloprázdné.
 
Přeji ti hodně úspěchů ve tvé bohulibé činnosti.
Zdraví tě Karel








12 komentářů:

  1. Je to síla, ale stačí se podívat na mapy.cz je tam krásně vidět situace v minulých letech 2009, 2006 a 2003 to byla situace taky taková jako je ted. Odkaz je tady http://mapy.cz/#l=8&c=14-23-27-28-29-30-31-34-h&x=18.440566&y=49.467959&z=16
    Tak věřím, že je zase šance a nádrž se znovu naplní jako tomu bylo již v minulosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Přehradu Šance asi čeká rekonstrukce toto je z roku 2009
    http://fm.denik.cz/zpravy_region/prehrada-sance-projde-velkou-rekonst20090324.html
    Zpráva z 22.11.2011
    http://zpravy.idnes.cz/na-ostravsku-uz-mesic-neprselo-hladiny-klesaji-pod-hranici-sucha-phj-/domaci.aspx?c=A111122_1688845_ostrava-zpravy_jog

    OdpovědětVymazat
  3. zde je aktuální stav nádrže Šance
    http://www.pod.cz/portal/nadrze/cz/

    OdpovědětVymazat
  4. přehrada Šance byla vyschlá před 8 léty, toto je z let 2003 http://jr.jaromirvanek.com/obrazky-z-vyschleho-dna-vodni-nadrze-sance/.Letos v tomto měsíci je míň vody cca je zaplněná jen z 60%,
    nevím kde Karel vzal foto,snad z doby před 8 léty nebo foto dokumentuje jen vyschlou nějakou zátoku.Ale prezentuje svoje foto jako by byla přehrada úplně vyschlá a to NENÍ PRAVDA.Bydlím zde v tomto kraji.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc DĚKUJI Orgonete za Tvoji záslužnou osvětu a buzení všech spících lidiček...Taktéž velký DÍK p.Karlovi za foto z přehrady Šance. Ještě o prázdninách jsem tam na hrázi trávila s rodinou příjemné chvíle...ale pohled na záběry ze dna přehrady je moc smutný...Jezdíme kolem spoustu let, ale tohle snad ještě nebylo.

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou stary fotky, orgonete ty taky vypustis kdejakou blbost co ti kdo posle. Pockejte,ja si taky neco vymyslim a udelame z toho na orgonetu senzaci :)

    OdpovědětVymazat
  7. zde jsou smínky od Povodí Odry , že nádrž Šance má vodu ! http://www.pod.cz/Fotogalerie/fotogalerie_sance.html, najdete tam i jiné údaje.

    OdpovědětVymazat
  8. Šance nešance, faktem jsou srážky na 25% v lepším případě na větší části Evropy.
    Tady je mapa http://gnosis9.net/img2/srazkove-uhrny-listopad-2011.gif
    červená území dosaďte do geopolitiky a máme další indicii
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  9. Karel nepíše,že přehrada je vyschla,ale že těmito fotkami (z 3.12.?)poukazuje na sucho a úbytek vody na šanci !!!Tak kdo tady,co překrucuje ?!Na fotkách je horní část přehrady.Blbost vypouští jen pochybovač bez protiargumentu (i ů).

    OdpovědětVymazat
  10. Anonym 13:57 :ty fotky přehrady Šance jsou opravdu nevyvratitelný důkaz.Prosím jen o doplnění technického detailů: z kterého letního dne a roku pocházejí ??

    OdpovědětVymazat
  11. Co se tu pořád rozčilujete ???!!! Copak Orgonet je Bůh, aby všechno věděl, znal a prohlédl ???!!! Jděte už s tím pokrytectvím do pr.ele, začněte se chovat slušně, a veďte smysluplné diskuse, a ne samé napadání nebo vyčítání za to či ono. Od toho se tu mimo jiné scházíme, abychom odhalovali "falešné vlajky" od "skutečných praporů" !!! Tak se, anonyme 9:56 a jemu podobní, koukejte krotit ve svých vášnivých výlevech o pravdách a interpretacích skutečnosti. Nezapomínejte nakonec, že OrgoNet je především SOUKROMÝ BLOG, a nemá žádné povinnosti vůči komukoli z vás !!! OrgoNet funguje především na bázi sdílení společných zájmů a aktivit, které se však nemusejí dokonale krýt s představami některých konfliktních případně egoistických nebo dokonce narcistických jedinců ...

    OdpovědětVymazat
  12. Mrkněte se na stránky http://www.pod.cz/portal/nadrze/cz/ a přestaťe panikařit nebo kalit vodu.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.