14. května 2012

I dvanáctiletá holčička ví, proč jsou země světa v dluzích

Dvanáctiletá Victoria Grant vysvětluje, proč její vlast Kanada a většina světa jsou v dluhu. Svůj projev přednesla 27. dubna 2012 ve Filadelfii na konferenci Public Banking in America. Public Banking je vzdělávací organizace hledající způsoby, jak nahradit dosavadní zkorumpovaný systém bankovnictví veřejným systémem (web http://www.publicbankinginstitute.org).

Svůj projev si Victoria připravila sama z vlastního zájmu jako školní referát, pak jej přednesla před 600 členy Rotary klubu, a byla pozvána, aby ho přednesla i na konferenci Public Banking ...
Ve své pozoruhodné řeči řekla více, než by dokázal říci kterýkoli ze současných politiků ...

Zatím pouze v angličtině, věřím, že se někdo pustí do překladu, já to asi nebudu, nestíhám... (:-)))

Aspoň začátek její řeči - vidíte, že je to moc chytrá holčička ...

"Zajímalo vás někdy, proč je Kanada v dluhu? Proč kanadská vláda nutí občany platit tak mnoho daní? Ptali jste se někdy, proč bankéři jsou stále bohatší? Ptali jste se někdy, proč je státní dluh Kanady přes 800 miliard dolarů? Nebo proč splácíme 160 miliónů dolarů denně na státní dluh, 60 miliard ročně? Ptali jste se, kdo krade těch 60 miliard dolarů? Já jsem zjistila, že jsou to banky a vláda, které finančně zotročily kanadský lid.

Řeknu vám tři základní body, podle nichž můžete sami provádět dál svůj výzkum a přimět vládu,  aby zastavila tuto činnost proti kanadskému lidu.


Nejprve se krátce podívejme na Kanadskou banku. Pak na to, jak dnes funguje bankovní systém, a pak nabídnu schůdné řešení, které by mohla naše vláda uplatnit.

Velmi málo známou postavu v historii je Gerry McGeer. Byl to právník, člen parlamentu a starosta Vancouveru. Jeho přínos pro Kanadu je pravděpodobně největší v historii. Prosadil založení Státní kanadské banky za účelem správy kanadských peněz. Byla založena v červenci 1934 a byla vlastnictvím všech Kanaďanů.

V sedmdesátých letech, díky Státní kanadské bance, byl státní dluh Kanady na stálé a udržitelné úrovni. Pak se vláda rozhodla zavést moderní bankovní systém, který okrádá kanadský lid. Jak nás okrádají? Vysvětlím, jak dnes spolupracují soukromé banky a vláda.  

Nejprve si kanadská vláda půjčí peníze od soukromé banky. Banky jí půjčí peníze na úrok. Vláda pak stále zvyšuje zdanění Kanaďanů, rok za rokem, aby mohla splácet úrok, který exponenciálně narůstá. Výsledkem je inflace, která zastavuje ekonomiku, a peníze Kanaďanů jdou na splácení dluhů a skutečné peníze do kapes majitelů soukromých bank.

Vláda také dala bankám možnost půjčovat peníze, které neexistují. Když vám banka dá hypotéku, což ve skutečnosti znamená půjčku či dluh, oni vám vlastně nepůjčí peníze, ale na počítači vytvoří falešné peníze, které v bankovním fondu nemají.  V současnosti mají banky rezervu jen 4 miliardy dolarů, ale půjčily 1,5 triliónu dolarů. (3:50)" 




Kdyby vám nešel odkaz na youtube (chvílemi je to blokováno), je to taky na http://vimeo.com/41954094 

13 komentářů:

  1. Klobouk dolů, holka docela frajerka :)

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=rfiD9Xuwo-U
    ROK 2012 - z cyklu Odpočítávání budoucnosti (CZ - dab)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale PRD,všechno je jinak...jak sdělil umírající rabbi svým žákum...

      Vymazat
  3. Už to video ti šmejdi satanští zablokovali !!!

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, rotary...
    Hmm, dievcatko pozera prevazne dolava...
    Kto to vysvetli tym co naleteli na tuto propagandu?

    OdpovědětVymazat
  5. Země světa jsou v dluzích, jenom proto, že nám tady vládnou Rathové, které příjímají úplatky viz
    http://zpravy.idnes.cz/policie-obvinila-ratha-0bu-/domaci.aspx?c=A120515_104912_krimi_jw

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je zajímavé, že zrovna jeho a zrovna před hrozícími volbami chytli. Proč nechytnou třeba Bendla, kterej v rámci ODS dělal před Rathem to samý a ještě horší čachry? Nad tím se nehodláte pozastavit? Škoda, že Vaše mysl a zrak končí tam kde jiní začínají vidět.

      Vymazat
    2. Rath a Bendl jsou jen čudly, jak trefně Rath poznamenal. Musíte se dívat mnohem výš - ale i to jsou jen čudly.

      Vymazat
  6. jo,a nezapoměnte panáčkovat k volbením urnám,až nás opět potěší http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=744543

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujímavé pohľady, ktoré sa veľmi nepublikujú o roku 2012 nájdete na tejto stránke http://www.z7h.sk/ .

    Ďalej, rozsiahla štúdia o ekonomike, lokálnych finančných systémoch ale extrémne dôležité informácie, ktoré sa v škole neučia o tom ako sa zo zúfalého Nemecka po nástupe Hitlera stala najvyspelejšia ekonomika sveta, ako došlo k Nemeckému povojnovému ekonomickému zázraku (žiaden zázrak ale prvky zdravej ekonomiky)taktiež nájdete na tejto stránke. http://www.z7h.sk/

    Podľa môjho osobného názoru si treba tieto informácie minulých úspešných ekonomík , ktoré doslova a do písmena vstali z hrobu NAŠTUDOVAŤ a tie prvky začať používať. Teda otázkou je či by bola politická vôla, lenže ak nieje tak treba prinútiť vládu a to sa nedá inak len tak , že o tom ľudia budú vedieť. A preto to sem dávam.

    OdpovědětVymazat
  8. Vláda ČR i SR jsou jen protektorátní panáci amerických a britských bankéřů umně podvodnými volbami dosazení do svých pozic. Tito lidé neslouží svým občanům, svému lidu, ale výhradně banko-korporátním pánům v EU, ve FEDU a podobných satanských spolcích ! EU řekla české vládě : "tady máte okovy (Maastrichtskou a Lisabonskou smlouvu) a přikovejte ty bastardy pod sebou ve "stále těsnějších žalářích" a donuťte je žít na pokraji existence. Země totiž patří jen vyvoleným, a to občané ČR nejsou"...

    OdpovědětVymazat
  9. když už jsme u těch holčiček a jejich moudrých řečích :)
    tak jedna opravdu zapomenutá z roku 1992
    http://www.youtube.com/watch?v=wC-WgQwVK-4

    OdpovědětVymazat
  10. Tak jestli ji to tatínek učil od 4 let, jak se říkalo v televizi, tak toho holčička zase tak moc neví a jenom něco papouškuje. Zázračná by byla, kdyby řekla naprosto přesně co a jak udělat aby to fungovalo a zamezilo se okrádání lidí, co poctivě pracují. Ten její téměř neustálý pohled doleva taky říká své. Podle mě tyto krize nezavinili žádné banky, ale pár (napočítáno tak do 100) nenažranců, co dřou s lidí kůži protože nepochopili, že kdyby to nedělali, měli by se stejně ne-li ještě líp a ještě by jim lidi zobali z ruky (protože když už teda manipulace, tak ať je to pozitivní). Absolutně nechápu proč má někdo zapotřebí okrádat všechny, když stejně jednou umře a k životu nepotřebuje 100 miliard, ale max. 100 milionů a i to nedokáže utratit

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.