24. ledna 2014

Zařízení na levnou energii dostupná již dnes

Velký dík čtenáři, který pro nás sepsal informace o již dnes dostupných zdrojích volné energie.
Zdravím Orgonet,

vsiml jsem si, ze se zde uz nejakou dobu zabyvate volnou energií. Taky bych rad prispel k tomuto tematu a tak jsem napsal krátký článek o zarizenich na volnou energii, ktere muzeme koupit jiz dnes. Posílám v příloze.

Zdraví čtenář Honza.


Zařízení využívající volnou energii, která můžete koupit již dnes
Zařízení na volnou energii se pomalu začínají objevovat na trhu a některá můžeme opravdu koupit již nyní. Vzápětí však dodávám, že jako u všeho nového si to nemůže dovolit každý. Ale buďme vděčni za první vlašťovky, nemusí hned pršet, stačí, když kape. Pojďme tedy k jednotlivým zařízením a podívejme se na ně blíže.

Samoběžný motor generátor
Toto zařízení funguje tak, že slabší motor pohání setrvačník a s ním společně silnější generátor.Tento princip je znám již delší dobu např. ze starých amerických traktorů, které měly slabý, malý motor, třeba jen 2HP, avšak celkový výkon traktoru byl díky setrvačníkovému ústrojí značně vyšší. Setrvačník zde tedy slouží jako zesilovač kinetické energie. Podobných zařízení můžeme najít více. Koho by zajímala teorie a další podobné zařízení, může se podívat na stránky indického vědce, který celý princip rozebírá blíže. V podstatě uvádí, že pokud zkombinujeme faktory jako určité časování, velmi nízké tření, určitá hmotnost setrvačníku a určitou rychlost, dojde k zesílení kinetické energie. Tento typ generátoru elektrické energie vám po podepsání smlouvy sestaví konstruktér Valy Valentin z nedalekého Rumunska. Cenu si říká jedno euro za watt výkonu, budete-li tedy chtít generátor o výkonu 10kW (10 000W) zaplatíte za něj 10 000 euro. Nevýhodou celého zařízení je vyšší hlučnost. Údržba pak spočívá v tom, že každé dva roky je potřeba vyměnit ložiska.
Stránky výrobce: http://valyenergistar.ro/
Stránky indického vědce: http://www.narasimmanlaw.com/


Magnacoaster
/Magnakoustr/ Dalším zařízením je bezpohybový magnetoelektrický generátor, který využívá energii silných permanentních neodymových magnetů. Základem je cívka, která má po obou koncích umístěné nedoymové magnety v určité konfiguraci. Na stránkách výrobce je to pěkně nakreslené. Touto cívkou poté prochází vysokofrekvenční pulzy, které jsou zesilovány magnetickým polem z magnetů. Toto zařízení nemůžeme ke spotřebiči připojit přímo, avšak má čtyři výstupy a ke každému z nich jsou připojeny baterie, které jsou zařízením udržovány nabité a zároveň slouží jako filtr, který srovnává výstupní pulzy na konstantní napětí. 

Konstruktér Richard Willis celé zařízení předvedl v soutěži, kde se lidé s různými nápady ucházejí o investice bohatých lidí a tento díl lze na netu vyhledat jako Richard Willis on Dragon´s Den. Richard Willis na svém twitterovém profilu také uvedl, že kdyby býval věděl, kolika byrokratickým překážkám bude muset čelit, není si jistý, že by do celého projektu znovu šel. Celé zařízení vyrábí v Kanadě a pošle vám kus, který si sám namontujete podle návodu a videí, která jsou na Youtube. Zařízení o výkonu 14KW, které může pracovat nezávisle na síti (off-grid) stojí 18000 dolarů.

Kavitační turbína
Pro další zařízení nemusíme chodit nijak daleko, stačí zůstat doma, v Čechách. Tentokrát se nejedná o zařízení na výrobu elektrické energie, ale je určeno k vytápění. Ten, kdo viděl dokument Jede to na vodu, tak hned pozná děrovaný buben rotující v dutém válci. Při rotaci dochází k jevu zvaném kavitace a je uvloňováno množství tepla. Tímto způsobem můžeme vyrobit horkou vodu nebo páru. Uvolňená tepelná energie je vyšší, než energie, kterou je potřeba dodat elektromotoru, který turbínou otáčí. Takto lze uspořit značné částky za vytápění. V dokumentu je to pěkně popsáno a zabývají se tam tím docela dlouho. V Rusku vyrábí stejné zařízení firma Akoil.

Stránky výrobce: http://www.top-topeni.eu/cs


17 komentářů:

  1. No to jsme zase tam, kde jsme byli. Spousta zázračných vynálezů, které fungují jen na stránkách prodejce/výrobce/vynálezce a nikdo nezávislý nikde napotrvdil, že by to fungovalo v praxi. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych pravdu řekl, tak na mě ze všeho nejvíce důvěryhodně zapůsobila právě ta kavitační turbína z Česka... Na ostatní se dívám stejně jako Vy.

      Vymazat
  2. Myslím, že některé tyto vynálezy mohou být i v provozu, jen se tím nikdo radši nechlubí.
    V každém případě díky za tyto informace.

    OdpovědětVymazat
  3. Setrvačník s největší pravděpodobností funguje. Čerpá kinetickou energii z energie gravitace, podobně jako hromada dalších hejblat s lítajícíma závažíčkama.
    Zato Smith je vysoce podezřelý pro podvod. Jednoduše tahá lidi za nos a sosá prachy. Lze se to dočíst na zapaďáckých FE forech. Zatím není znám jediný člověk, co by to měl doma a pochlubil se...

    Koho tohle téma zajímá, ať na skeptiky s*re a študuje od základů: http://www.free-energy-info.com/ http://pesn.com Jen upozorňuji, že ne všechno zde popsané je taky reálné...

    Ondřej

    OdpovědětVymazat
  4. Už jako dítě,nenakažené školními znalostmi, že perpetuum mobile je nesmysl, jsem takový "motorgenerátor" sestavil. Ale výsledek zklamal.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejlepší je si doma vyrobit magnetický motor, samozřejmě je to omyl pokus a dost času na to správně sestavit magnety atp. ale kdo si s tím dokáže vyhrát a poradit tak by to měl rozjet. Zde již starší patent ale dá se použít jako předloha: http://www.google.com/patents?id=4sIsAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&source=gbs_overview_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

    OdpovědětVymazat
  6. A koupil si autor nějaký z těch přístrojů? Rád bych věděl, jaké s tím má zkušenosti a případně jestli bych se na to mohl podívat zblízka.

    OdpovědětVymazat
  7. "Setrvačník zde tedy slouží jako zesilovač kinetické energie."

    - pak je to něco jiného než setrvačník - ten je definován na základě Newtonových zákonů mechaniky: zákon, síly, zákon setrvačnosti a zákon akce a reakce, zde žádné "zesílení kinetické energie" nepřipadá v úvahu. Prostě ten popis je blábol, kde si někdo plete pojmy s dojmy.

    A jak jste se srovnali s tím podvodníkem Keshem? Já jsem přesvědčen že existují možnosti čerpání tzv. volné energie - ale kabbala to za žádnou cenu nepustí, a podvodníky jako Keshe vyrábí sama, aby všechny správné cesty zdiskreditovala - tady na orgonetu bohužel občas chybí základní kritické myšlení, občas spolknete leccos evidentně scestného i s navijákem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a právě nad tím setrvačníkem jsem po shlédnutí videa uvažoval. Ve videu jako setrvačník slouží jakýsi těžký buben. Nějak mi stále uchází jak v tomto principu může vyvinout dostatek kinetické energie důležitou pro pohon takového generátoru slabším elektromotorem. Tento setrvačník ve videu na mě působí spíš jako zátěž než násobitel síly. Možná se ale pletu. Setrvačník by zřejmě měl mít určitou váhu, ale v tomto uvedeném principu jak je ve videu asi svůj účel nesplňuje.
      Tak si říkám, abych pochopil aspoň základy principu setrvačníku, tak budu muset někde sehnat dětskou hračku setrvačníkového autíčka. A podívat se tomu na zoubek takzvaně polopatě. Co si ale pamatuji, tak mezi setrvačníkem a kolem jsou ještě převody, které jsou asi základní podmínkou pro určitý výsledek a význam setrvačníku.

      Vymazat
    2. Převody jsou pouze pomocné haraburdí pro dosažení kloudné rychlosti setrváku. Jak může setrvák čerpat energii z gravitace, už je popsáno i vzorcema, který jsem viděl beztak někde na odkazu výše, tak hledej:)

      O.

      Vymazat
    3. Zakon zachovania energie. Co tie klinove remene a trenie, ktore ich sprevádza. Co samotný odpor generatora pri zatazi? Blbost na entu, ktora nikdy nebude fungovat ako na tom videu. len tolko

      Vymazat
  8. Zadny z uvedenych vynalezu doma nenam, ale napriklad u kavitacni turbiny jsou na strankach uvedena tel. cisla na konkretni lidi, ktery uvedeny system maji a pouzivaji k vytapeni. Co se tyka zesileni kineticke energie, nemyslim si, ze Newtonovska fyzika ma patent na rozum, kdyz neumi vysvetlit ani gravitaci a zavadi misto toho jakesi neurcite g. Ano, energie opravdu muze byt zesilovana, pomoci jineho druhu energie.

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím Vás,tak jsem udělal pokus s kavitací a chtěl jsem jí zakoupit u firmy která sidlí v brně a neuspěl jsem.mají internetové stránky s referencemi a clovek ktery si zakoupil celý SET po půl roce musel koupit tepelne cerpadlo protože to nefunguje zatím jeste je to v plenkach je to skoda protože misto 300000 jsem mohl dat jenom 100000.mejte se hezky ale duverujte ale proverujte.

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravim, tak jsem zkoušel ten VORKTEX - generátor - model - postavit a zapojit, různé konfigurace postavení permanentních magnetů.......První věc - stejnosměrné magnetizmus nelze transformovat, nevytváří indukci. Vorktex tedy nebyl ziskový - nevytvářel přebytek. Řešením by mohl být být dvojitý magnetický obvod, přepínaný, s permanentním magnetem, tzv. Meg., kde lze odklánět a tím vytvářet pulzní magnetizmus, potřebné k transformaci...Řešením čerpání Volné Energie by ještě byla tzv. Permanentní Baterie, využívající principu permanentních magnetů. Funkčnost lze vyzkoušet na Kondenzátorech svitkových, nebo elektrolytech a to tak, že kondenzátor nabijeme stejnosměrným napětím, necháme 10 minut polarizovat dielektrikum. K měření použijeme dig.multimetr. Změříme napětí na kondenzátorech, pro kontrolu, krátce skratujeme - vybijeme kondenzátor a měříme - sledujeme jak na kondenzátoru opět narůstá napětí. Polarizace na kondenzátorech vydrží jen určitou dobu a potom je zanedbatelná, ale trvá. U permanentní baterie při korektní polarizaci, zůstane efekt zachován, stejně jako s permanentními magnety. Tedy můžeme čerpat elektřinu neomezeně dlouho, výkonem který je schopna p.baterie dodávat. Využití je pak na jednotlivcích, jak to použijí.

    OdpovědětVymazat
  11. ješte k tem setrvačníkům používaných k "zesílení! slabých motorů na traktorech oborníci ví že ty motory,dnes již muzejní kousky bývaly vetšinou jednoválcové a čtyřdobé o tudíž setrvačník sloužik k vykrívání třech nepracovních dob splovacího motoru

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den všem,
    rozhodl jsem se zveřejnit svůj dlouho vyvíjený koncept gravitačního motoru. Výsledkem podrobné výpočtové analýzy je skutečnost, že by tento motor skutečně měl být funkční a měl by tedy představovat zdroj na bázi "volné energie".
    http://www.omforum.cz/forum.php?t=308&str=1#8276
    Adam Benda

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý den jsem Analitik pročítám různé články o volné energji a podobné pokusi o konstrukce zařízení na výrobu jakéhokoliv druhuenergie. Je to jenom jakési dom . kutilství které nikomu neubližuje a nekonkuruje. Ale to pravé ořechové to není.
    Takové stroje a přístroje na energiji jsou už dávno skonstruované jejich plány jsou v trezorech. Přemýšlejte jak by to asi mohlo fungovat předně musíme mít vzdělání a být schopni myslet kombinačním způsobem. Nevyvíjet nic od nuli ale použít polotovary a komponenty již vyrobené z dokonalých materiálů. A co je podstatou použití seskupení dostupných ELEMENTÚ.Gravitace - Setrvačnost - Napětí pružiny - a Magnetizmus. Přemýšlejte třeba na něco příjdete.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.