29. dubna 2014

Iva Adamcová: Myslíte, že máte pravdu?

Náš normální 3D egoistický stav je, že se snažíme vzájemně si vysvětlovat a prosazovat své pravdy, za svou pravdu či za skupinovou pravdu bojujeme, nechceme si ji nechat vzít... Pochopit třeba s pomocí Ivanky, jak to s tou pravdou vlastně je, je velice úlevné ... a což teprve naučit se to používat v praxi (těžké, ale pomalu i to jde) ... jaká úleva, když člověka nevytočí jiný názor, či nebude vnucovat ten svůj, jakmile si připomene níže řečené ...
(=Orgonet=)


Dotaz: „Myslíte, že máte pravdu?“
Iva Adamcová
Z Benefice 26. 4. 2014

(2:09:00)
Jednou v Olomouci se mě jeden muž ptal – už jsem to vyprávěla asi stokrát, takže doufám, že vás nebudu nudit. On tam byl s manželkou, a pořád se na něco ptal, a byl takový bodavý. Já tyhle lidi miluju, protože oni nejvíc rozvíří takovou tu zvědavost, a ono je to užitečné pro všechny. Ta jeho žena se za něho už styděla a říkala: „Nech toho, dělej, přestaň!“ A já z toho pódia: „Nechte ho, nechte ho!“ A on říkal: „Myslíte, že máte pravdu?“ A já: „Víte co, já vám to vysvětlím trošku zdlouhavě, ale trošku jinak.“


„Napřed bychom si měli vysvětlit, co to pravda je. Zkuste si představit, že v těle člověka žijí milióny buněk. Každá ta buňka má jinou pravdu, protože jedna je kostní, jedna je jaterní, každá má jinou funkci, v tom životě žije jinak dlouho, jindy se narodí, jindy umírá, ty buňky se mění, ale pořád se všechny vyvíjí. A pravda buňky při narození je jiná než při úmrtí, protože ona projde dlouhým procesem vývoje a zažije spoustu situací a spoustu dění. Takže člověk každý sám, i vy,“ jsem řekla tomu muži, „jste prožil spoustu jiných pravd podle doby, jak jste procházel svým životem. Ale to není všechno. Teď vás trošku šokuju. Protože pravda Boha je součet všech pravd. To znamená, všech lidí žijících. A teď budu mluvit jen o naší planetě, ne o vesmíru, protože to už by bylo nad náš rámec pochopení. Stav na planetě je součet všech buněk žijících v tu chvíli. Jenže ony umírají a rodí se. Takže ta pravda se pořád mění.“ A říkám: „Stačí vám moje odpověď?“ A on: „Jo, jo, stačí.“

9 komentářů:

  1. Perfektně vysvětleno, díky

    OdpovědětVymazat
  2. Díky šprťasi ... :-D tiež to robím, díky Ivo. B

    OdpovědětVymazat
  3. Absolutne sem nepochopil, co si ta pani predstavuje pod pojmem pravda. Kazda bunka ma jinou pravdu? Jakou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...že každá žije svojim vlastným životom.

      Vymazat
    2. Je to obrazné přirovnání, chápej to jako:
      1 buňka = 1 člověk
      tělo složené z miliónů lidí = celý svět = Bůh
      pravda jedné buňky = pravda které věří 1 člověk - názor jednoho člověka
      pravda celého těla = pravda Boha

      Vymazat
  4. Pravda je naše přesvědčení. Naše osobní zkušenost a z ní vyvozené závěry. Ty se mění v čase. Jak rosteme a nabýváme nových zkušeností, poznatků ap.

    Jako dítě nejsme schopni pojmout "pravdy", ke kterým dospějeme v dospělosti, A i ty se časem , k stáří zas o něco změní, Naše pravda - o určité věci- odpovídá našemu stupni zralosti, množství zkušeností s danou věcí, jako i s rozvinutou mírou ůsudku, schopnosti dát si věci do souvislostí atd, - a tohle máme každý v různém čase a v různé míře,
    .
    Proto taky máme každý i různou míru pravdy. Jsme jenom sou-částí celku- boha a tak i naše prava je jenom částečná, Závisla na našem momentálním poznání, Stavět naše částečné pravdy proti sobě mi připadá jako mnoho pohledů z různých úhlů na stejnou věc.

    Představte si, že 20 lidí stojí v kruhu a dívá se na jeden nepravidelný předmět uprostřed, Vzájemně se hádají, kdo co vidí a každý má pravdu!

    Těším se na dobu, až lidé zapomenou na svoje pravdy a společně sladí své různorodé pohledy, které jsou všechny cenné, obohacující. Spolu dávají možnost "vidět vše" - tedy celek, tak jak to vidí bůh. Co vzejde z takového postoje je vždy dobré pro všechny.
    MG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ešte dodám maličkosť : Tých 20 ľudí sa musí vzájomne rešpektovať a snažiť priať pravdu druhých ! Vtedy uvidia väčší kus pravdy a viery :) Nie v cirkev ale vieru v seba a následne celok . Rešpektovaním jeden druhého sa posunieme v "pravde" :) o.

      Vymazat
  5. To, ze jedna bunka se rodi a druha umira neni podle ruznych pravd ruznych bunek, ale podle jedne pravdy Stvoritele vsech bunek.
    Jakmile tohle uslysi zly clovek, okamzite se v nem zacne penit krev jako indikator porouchanosti a ihnet kladivkem rozbiji tu cervenou kontrolku s pranim, ze Stvoritel a Jezis jsou nesmysly a pravdu mam ja, nebo muj mistr, guru, Iva adamcova, my vsichni dohromady, jenom ne ten Jezis z Nazaretu.

    Žd 9,27
    A jakož uloženo lidem jednou umříti, a potom bude soud,

    Řím 3
    22 Spravedlnost totiž Boží, skrze víru Ježíše Krista, ke všem a na všecky věřící. [23.] Neboť není rozdílu.
    23 Všickniť zajisté zhřešili, a nemají slávy Boží.
    24 Spravedlivi pak učiněni bývají darmo, milostí jeho, skrze vykoupení, kteréž se stalo v Kristu Ježíši,

    Jan 14
    6 Dí jemu Ježíš: Já jsem cesta, i pravda, i život. Žádný nepřichází k Otci než skrze mne.

    Jan 3
    16 Nebo tak Bůh miloval svět, že Syna svého jednorozeného dal, aby každý, kdož věří v něho, nezahynul, ale měl život věčný.
    17 Neboť jest neposlal Bůh Syna svého na svět, aby odsoudil svět, ale aby spasen byl svět skrze něho.
    18 Kdož věří v něho, nebude odsouzen, ale kdož nevěří, jižť jest odsouzen; nebo neuvěřil ve jméno jednorozeného Syna Božího.
    19 Toto pak jest ten soud, že Světlo přišlo na svět, ale milovali lidé více tmu nežli Světlo; nebo skutkové jejich byli zlí.

    Jan 5
    24 Amen, amen pravím vám: Že kdož slovo mé slyší, a věří tomu, jenž mne poslal, máť život věčný, a na soud nepřijde, ale přešelť jest z smrti do života.

    Řím 10

    8 Ale co dí spravedlnost z víry? Blízko tebe jestiť slovo, v ústech tvých a v srdci tvém. A toť jest slovo to víry, kteréž kážeme,
    9 Totiž, vyznáš-li ústy svými Pána Ježíše a srdcem svým uvěříš-li, že jej Bůh vzkřísil z mrtvých, spasen budeš.
    10 Nebo srdcem se věří k spravedlnosti, ale ústy vyznání děje se k spasení.

    Gal 1
    8 Ale bychom pak i my neb anděl s nebe kázal vám mimo to, což jsme vám kázali, prokletý buď.
    9 Jakož jsme již pověděli, a ještě znovu pravím: Jestliže by vám kdo co jiného kázal mimo to, což jste přijali, prokletý buď.

    OdpovědětVymazat
  6. No jo Ivanka, tu posloucham nejradej. Je to ze zivota a po lopate, presne pro mne ;-) Felicita+23

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.