5. dubna 2014

Petrodolary nebo petrorubly? Rusko zahájilo přechod na měnu podloženou zlatem

Rozlícený Putin nařizuje spuštění projektu "Dvouhlavý orel“ za účelem zničení ekonomik USA a EU
2. 4. 2014
Sorcha Faal
Překlad: OrgoNet
Odkazy jsou na články v angličtině.


Ruské Ministerstvo zahraničních věcí vydalo jednu z nejvíce šokujících zpráv od počátku ukrajinské krize, v níž oznamuje, že prezident Putin nařídil okamžité zahájení projektu Dvouhlavý orel, který, až bude plně zaveden, způsobí, že veškeré dodávky energie se budou hradit ve zlatě, a tím ukončí vládu amerického dolaru jako globální rezervní měny, což způsobí kolaps ekonomik USA i EU.  http://www.cnbc.com/id/101133131 .


Projekt Dvouhlavý orel, jak se praví ve zprávě, požaduje od Centrální banky Ruské federace (CBR http://www.cbr.ru/eng/ ), aby zahájila produkci 50rublových zlatých mincí obsahujících 0,1244 trojské unce čistého zlata, o průměru 18mm, s ražbou dvouhlavého orla se štítem a korunou, která se stane světovou alternativou jak k americkému dolaru, tak k euru při obchodování se zásobami energie. (Pozn. Orgonet: V původním článku je uvedeno 5rublová mince, předpokládám, že jde o překlep.)

(Pozn. Orgonet: Foto je illustrativní, není to obrázek nové mince.)



Jak pokračuje zpráva, velmi významné je to, že projekt Dvouhlavý orel zahrnuje i vytvoření nového „státního vyrovnávacího platebního systému“ http://www.zerohedge.com/news/2014-03-27/russia-create-own-national-payment-system-bid-reduce-dependence-west , který umožní Rusku vystavět nadaci, která by velmi brzy mohla vytvořit alternativu k bankovnímu systému společnosti SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications – Společnost pro celosvětové mezibankovní finanční komunikace http://www.swift.com/index.page?lang=en ) a dát státům celého světa možnost odstoupit od amerického dolaru a hegemonie USA.

Jak od r. 1795 kleslo krytí amerického dolaru zlatem: 



Důvodem k Putinově dnešní „zuřivé reakci" a spuštění projektu Dvouhlavý orel bylo, jak praví zpráva, „ilegální a absurdní“ zablokování převodu z ruské ambasády v Astaně (Kazachstán) pojišťovací společnosti Sogaz, které provedla tento týden největší americká banka JPMorgan prostřednictvím SWIFTu http://www.zerohedge.com/news/2014-04-02/furious-russia-will-retaliate-over-illegal-and-absurd-payment-block-hostile-jpmorgan. Mluvčí Ministerstva zahraničí Alexandr Lukaševič na to reagoval těmito slovy:

„Pokud tímto krokem chtěla americká finanční společnost „zaznamenat body“ v očích Bílého domu, pak zřejmě přestřelila. Washington musí pochopit: jakákoli nepřátelská akce vůči ruské diplomatické misi představuje nejen porušení mezinárodního práva, ale přináší s sebou též protiopatření, které nevyhnutelně postihne práci americké ambasády a konzulátů v Rusku.“ http://rt.com/news/jpmorgan-russian-diplomatic-transaction-689/

Zpráva dále píše, že Putin nejen zahájil projekt Dvouhlavý orel, ale i přikázal největší ruské i východoevropské bance Sberbank http://www.sberbank.ru/en/individualclients/ , aby zastavila vydávání spotřebitelských půjček v cizí měně, což je krok, před nímž varuje vysoce vlivný americký finanční web Zero Hedge: „rozbuška, která odnímá Rusku volbu, zda má či nemá opustit dobrovolně petrodolar, nýbrž činí z toho nedobrovolné řešeí http://www.zerohedge.com/news/2014-04-02/russian-retaliation-1-russia-largest-bank-halts-foreign-currency-loans

Jak říká zpráva, je významné si povšimnout, že SWIFT je „pojidlem“, které udržuje globální monetární systém na americkém dolaru, že tato „banka centrálních bank“ funguje jako prostředník pro výměny měn, a je ústředním bodem pro transakce s globálními komoditami a energiemi spjatá s rezervní měnou, ale ruský systém založený na zlatě ho „zničí za dva týdny“.

K nové ruské alternativě globálního bankovnictví, jak praví zpráva, se připojí i další státy BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika), které se postavily proti USA i EU a jednohlasně a mnohonásobně podpořily ruskou pozici na Krymu http://thediplomat.com/2014/03/why-did-brics-back-russia-on-crimea/ .



Zpráva dále praví, že USA nyní musejí platit svým oligarchům 26% svých dostupných daňových příjmů jako úroky http://www.zerohedge.com/news/2014-03-25/us-now-spending-26-available-tax-revenue-pay-interest , a že Evropská unie je varována, že zastavení importu ruského plynu ji bude stát 215 biliónů dolarů http://en.ria.ru/world/20140402/188995483/Europe-Risks-Losses-of-215-Billion-by-Stopping-Russian-Gas.html . Centrální ruská banka však byla schopna zvýšit ruské zásoby zlata na více než 1 040 tun http://www.goldcore.com/goldcore_blog/Russia_Raises_Gold_Holdings_By_7.247_Tonnes_To_Over_1040_Tonnes_In_February , což ukazuje její sílu vůči západním centrálním bankám, které žijí pouze z tištěných peněz.

Ministerstvo přírodních zdrojů (MNR http://www.mnr.gov.ru/english/ ) dle zprávy oznámilo, že k podpoře projektu Dvouhlavý orel  proti nevyhnutelnému prudkému odporu USA a EU byla již zahájena produkce zlata (Projekt Natalka), který je schopen poskytnout Centrální ruské bance „nekonečnou zásobu“ zlata na další podpoření úspěchu této nové globální měny pro nákupy energetických zásob.

Poznámka:
Rusko má druhé největší zásoby zlata na světě, 12 500 tun (více než 400 miliónů uncí). Projekt Natalka http://goldminersreport.com/library/from-russia-with-gold/ v Magadanské oblasti je pokládán za jedno z největších ložisek zlata na světě, má 32 miliónů uncí prokázaných a pravděpodobné zásoby a celkové zdroje 60 miliónů uncí, a zahájil výrobu tento měsíc.

Zpráva Ministerstva zahraničí zmiňuje rovněž neblahý fakt, že anexe Krymu je pro USA záminkou a ospravedlněním eskalace své vojenské přítomnosti kdekoli ve světě, i vzdáleně od Ruska http://news.antiwar.com/2014/04/01/us-to-send-more-troops-to-eastern-romania/, a že síly NATO plánují masívní přítomnost v kavkazských oblastech Arménie a Azerbajdžánu http://news.antiwar.com/2014/04/01/nato-plans-military-buildup-in-caucasus/ , určenou rovněž k rozdělení Ruska.

Válečná propaganda USA a NATO proti Rusku je už absolutně absurdní, stačí se podívat například na zpravodajství NBC News k ospravedlnění zvyšování počtu vojsk. Počátkem týdne vydala NBC článek s názvem „Cesta po rusko-ukrajinské hranici neukázal žádné známky zvyšování počtu vojska“ http://www.nbcnews.com/storyline/ukraine-crisis/tour-ukraine-russia-border-finds-no-signs-military-buildup-n67336 , poté se vše obrátilo, a dnes vyšel článek s názvem „Žádné známky stahování ruských vojsk z ukrajinské hranice“ http://www.nbcnews.com/storyline/ukraine-crisis/nato-no-sign-russian-troop-withdrawal-ukraine-border-n68741.

NBC News sice nedokáže vysvětlit, jak Rusko může nyní provádět „stahování“ svých vojsk, když před pár dny napsala, že tam nejsou, ale ani neočekává od svých diváků, že by si povšimli, že jde o válečné štvaní a pokrytectví v jakékoli formě.

Další články vysvětlující krizi na Ukrajině:
Obama In Shock After US Oil Giant Sides With Putin; Declares “No Ukraine War”, Putin In “Fury” After Saudis Brand Obama Regime Terrorist Organization, Russia Warns Of American Deaths As Ukraine Crisis Spirals Out Of Control, Putin Orders Largest Air Defense Drill In History As War Fears Accelerate, Putin Orders Russian Troops And Ministries To Atomic Shelters Over NATO Threat Of War, 800,000 Ukrainian Refugees Flood Into Russia As Nazi Forces Continue Eastern March, Putin Sends Feared Shock Troops, Division Into Ukraine, Warns Obama Is “Unstable”, Putin Orders Military Alert To Defend Ukraine Against Western-Backed Fascists, Ukrainian Mob Call To “Kill All Jews” Horrifies Russia, Putin Orders Troops To Crimea Passes, Warns NATO Of War, Russian Threat Of War Over Ukraine Stuns Obama Regime, US In “Shock And Turmoil” After Snowden Info Lets Russia Tap Top Obama Officials

April 2, 2014 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com. Freebase content licensed under CC-BY and GFDL.

Dodatek Orgonet:
Další aktuální články na téma plateb za energii anglicky:
http://www.zerohedge.com/news/2014-04-04/us-threatens-russia-sanctions-over-petrodollar-busting-deal
http://www.zerohedge.com/news/2013-05-16/petrodollar-petrogold-us-now-trying-cut-irans-access-gold



44 komentářů:

  1. Tak dlouho dráždili kobru bosou nohou, až jí došla trpělivost. Až tohle Rusové provedou, bude si moct Rockefeller dolarama leda tak vycpat štrozok! USA asi vůbec nedocházelo, s kým "tančí"...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co budeš říkat nato až se dozvíš, že USA a Rusko, spolupracovali...více než je známo ?

      Vymazat
  2. ...dvouhlavý orel je zednářský symbol... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opět... je to starý alchymistický symbol ,ne zednářský

      Vymazat
    2. to je jakobys řekl, že svastika je nacistický symbol:) ikdyž je pradávný a jen ho nějaká skupina zneužila

      Vymazat
  3. http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-emerging-dynamics-of-petro-yuan-standard.aspx?article=5353541706H11690&redirect=false&contributor=Jim+Willie+CB

    OdpovědětVymazat
  4. A co to je ta ¨reverzní¨ měna? Spíš perverzní, ne?

    Guess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Guessi, ještě chybí jediné: abys tu všem, co mají jiný, než z médií převzatý názor na to, že Rusko (potažmo Putin) je dacan, začal nadávat do bolšánů, jako se to děje na jiných diskusích na netu pod články o Ukrajině. A už to bude úplně kompletní.
      Ale ono je to trochu jinak: stačí myslet hlavou a nepodléhat předpojatosti (i když Češi k ní díky roku 68 možná nějaký ten důvod mají), a dojdeš ke stejnému názoru taky, že Rusko není dávno SSSR, že to není panáček, co bude pískat podle Obamovy píšťalky, že má obrovský a zdaleka ještě nenasycený trh, že má nezměrné zásoby surovin, a že v případě jakýchkoli sankcí je běžný ruský člověk ochotný se nejen uskromnit, ale pro svou zemi i položit život, aniž by z toho měl nějaký extra osobní prospěch. O tomhle se Američanům může jen zdát. Krom toho ruské zadlužení je minimální, americké obrovské. Takže: přestaň tu prskat jedovaté sliny a začni používat mozek bez toho, abys dělil na rudé a bílé, či bolševiky a menševiky. Chce to jen a jen čistou logiku a nezaujatost. Nic víc.

      Vymazat
    2. Pane anonymní, abychom si to srovnali.. Rusko nemá nasycený trh, jelikož kupní síla obyvatelstva mimo moskvu a pár dalších měst je v podstatě nulová. Jejich HDP na osobu dosahuje asi 4/5 HDP českého, přičemž výdaje ruského rozpočtu jsou poměrově výrazně vyšší. Většina financí a majetku je soustředěna do rukou pár oligarchů z vládnoucí třídy ( tady máte reálné Rotchshieldy, kteří ovládají společnost). Surovinově na tom také nejsou moc skvěle, při momentální poklesu cen zemního plynu ( kvůli břidlicovému) se jim finance uložené v zemi poměrně rychle snižují. Samozřejmě, mohou být na sibiři neobjevená naleziště ropy a plynu, ale náklady na jejich těžbu by byli velké. Navíc soustředění příjmu jen z jedné oblasti není dlouhodobě výhodné řešení, spíš rychlá záplata.
      Pokud si myslíte, že takovýto stát dokáže zničit EU nebo USA, nemáte vůbec představu o síle jednotlivých ekonomik. Navíc tvorba měny není jednostranná záležitost. Po tvůrci měny musí být také někdo kdo ji bude přijímat. A na to jim bělorusové asi nestačí.
      Orgonet: vím, že to stejně nenecháš zobrazit, ale nemohl jsem si to odpustit, bo ti tu ty lidi píšou děsný hovadiny.

      Vymazat
    3. Tak to je dobrá hovadina, trh nasycený nemají, střední třída roste a počet oligarchů se proti 90. rokům snížil. Těžba na Sibiři by byla nákladná, ale při současném trendu, kdy se Země otepluje je dost pravděpodobné, že na Sibiři se bude v budoucnu moct lépe těžit plyn i ropa a v současnosti má Rusko dost jiných zásob. A nechápu o čem tu mluvíte, souboj Ruska s Evropou? Myslím, že bez USA by Evropa neměla nejmenší šanci, armády EU mluví více jazyky a rozhodně nejsou tolik vlastenečtí, jako rusové a v nákladech na zbrojení je Rusko úplně jinde a je to dost vidět na technologiích.

      Vymazat
    4. Za Putina vzrostla realna prumerna mzda v Rusku 14x. Jak je na tom Obama? Jak je na tom EUrise?

      Vymazat
    5. Tohle bylo už na mnoha diskusích. Jednou si někdo spletl "růst o 14 %" s navýšením 14 krát a ostatní to bez ověření papouškují :)

      Vymazat
  5. A to bude asi horká novinka, když je na té minci vyražen rok 2009 :)
    Se už fakt musím smát....

    Guess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyz ctes clanek, tak ho cti dukladne. U obrazku je uvedeno, ze to neni realna mince, je to jen fikce. Tohle sfouknu v ObchodeSObrazky za dve hodky taky.

      Vymazat
    2. Nejdřív čtěte vše a hezky do konce, poté pište.

      (Pozn. Orgonet: Foto je illustrativní, není to obrázek nové mince.)

      Vymazat
  6. To už vyšlo článků před mnoha lety, jak každou chvíli padne dolar. Akorát z nás pořád dělají blbce...

    Guess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyčkej času jako husa klasu - praví staré české přísloví. Uvidíš sám, jak to nakonec dopadne.

      Vymazat
    2. čakám, čakáš, čakáme....

      Vymazat
  7. Uvidíme čo sa bude diať, KONEČNE TÁ BUBLINA, ohľadom Dolára SPĽASNE. Čo sa týka EÚ napĺňa sa to,čo už vedeli naši predkovia: SPOLKY-ČERTOVE VOLKY. Ďakujem Orgonet a prajem ti pohodový deň. Anastázia

    OdpovědětVymazat
  8. Technická poznámka: Na obrázku je vyfocena padesátirublová mince, nikoli pětirublová. Pokud vím, rubl má nižší hodnotu než koruna, takže zlatá pětirublvá mince mi moc smysl nedává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V původním článku je ale opravdu 5 rublů, taky mě napadlo, jestli to nemá být 50, 5 rublů je opravdu málo...
      Fotka nic neznamená, ta je "illustrativní"

      Vymazat
  9. ....aspoň sa konečne niečo bude diať...

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak je to tady, chtěli oslabit Rusko a vzali si moc velké sousto k šikanování, Putin se brání a stačí mu jen malý krok ve vlastním státě, aby položil zkorumpovanou EU i vojenskoteroristické USA, obě založené jen na fiktivních penězích v PC, papírcích a dluzích.....EU rozkradená domrtě a zadlužená, žádnbý favorit v nějaké produkci nebo jié oblasdti....domácí produkt USA je tvořen především zbrojením, válčením a kriminalitou plus obrovská zadluženost....

    Putin ani nepotřebuje použít násilí nebo agresivitu nějakého vojska nebo zbraní a dokáže položit během pár dní tyto dvě hovada co nedávno máchali hubou do masmédií.

    Zdá se že z toho vyleze forma 3 světové, kdy chytrá země která se nenechala rozkrást a má zdroje bude prosperovat a USA a EU pochcípá hlady a vyvraždí se vzájemně v jedné hluboké neustávající recesi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co ta tvoje nenávist ?

      Vymazat
    2. :D jaká nenávist...otevři oči a podívej se co se děje...už ted jsou v evropě zástupy bezdomovců a rozmáhá se chudoba do všech vrstev - kromě vysoké, kde se bohatství koncentruje - bohatství nejen přírodní ale získané o té nižší vrstvy....která za chvíli nebude ani mít co dát do pusy....

      Vymazat
    3. otevři srdce

      Vymazat
    4. V EU se vydělávají velké peníze podobným způsobem, jako je teď vydělává Bakala: Za 40 000 Kč/1byt koupil byty na severní Moravě, a teď je prodává po 900 000 Kč - na jednom jediném bytě má doma 860 000 Kč. V kolbence u soustruhu se takhle vydělávat nedá... Ale to musíš mít kámoše, aby ti ten první kšeft, co je za hubičku, dohodil.

      Vymazat
  11. Bravo Putin, bravo. To je voda na mlýn. A také zakázal v Rusku GMO potraviny z dovozu.
    Tomu říkám pořádná facka, kterou tímto Rusko uštědří USA i EU. Putin je momentálně nejvýznamnější osobnost této planety. A není to tak dávno, asi v minulém roce, co jsme tu měli, že Rusko bude hrát zcela zásadní roli v nové éře lidstva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Putin je pořád aparátčík a pořád používá metody KGB ,Rusko bude opět silné ..ale bude to až po Putinovi

      Vymazat
    2. ted jsi řekl opravdu velkou hovadinu....právě před putinem bylo rusko rozkradené a na pokraji krachu stejně jako státy EU

      Vymazat
    3. Vytvori sa nova zona AZIOZONA, kde sa dostane aj Slovensko

      Vymazat
    4. Nastane nova doba AZIOZONA...Rusko a Cina sa daju dohromady a mozno aj slovensko sa k nim prida. Cely zapad pokape od hladu. Znova sa vratime do starych cias, ked nastane vymenny obchod, tovar za tovar. Vtedy nam budu vsetky peniaze na dve veci.....

      Vymazat
    5. taky jsem zaslechl už kdysi,že Rusko bude hrát hlavní roli v nové éře lidstva. Ať se nám to líbí nebo ne :-) Potenciál na to má. Putim je liška :-)))) Je otázkou, jak to vše bude dál, s civilizací. Západ dávno skomírá a nic dobrého nevěští pod současným vedením. Škoda, jeho nenažranost nás svede do.....(_._)

      Vymazat
    6. A jeste tam zakazal hovorit pozitivne o teplousich, taky velike plus.
      I kdyz v Moskve je jich jak nas.ano, zejmena mezi ,,umelcema´´

      Vymazat
    7. v čem plus ? ti lidé prostě existují, stejně jako ty ...

      Vymazat
    8. Jo, at si TO kazdej dela kde a kam chce. Dnes jiz je problem v tom, ze to tvrdej i detem v jeslickach , ze mama Franta a tata Franta je normalni.
      A NORMALNI to neni. To bys tu totiz nebyl (a) ani ty, kdyby se tvuj tatka rozhodl pro pritele

      Vymazat
    9. Než to Pitin dotáhne do konce, otráví nás velký bratr jedem tozprašovaným z letadel (chemtrajls) a přírodními katastrofami (HAARP atd) To je velice mocná a nebezpečná zbraň proti celému lidstvu. Ti šílenci ji ale používají již dnes.

      Vymazat
    10. Obrana proti chemitrails je jednoduchá obyčejný ocet. Pokud máš balkon naji si pul litru osta do nějaké nádoby a po 3 hodinách se budeš divit jak se umělé mraky rozpouštějí.
      Já to používám skoro 14 dní a z ůžasem koukám jak je nad naším barákem a okolí krásně a jak se ti šulini snaží tu díru zalepit.
      Návod zde
      http://orgo-net.blogspot.cz/p/nepravidelny-denicek-chemtrails.html

      Vymazat
    11. Tady máš návod jak vyzrat na chemiotrails, já to mám na balkoně v misce cca 0,5l a světe div se obloho čistá, jasná sem tam se někdo snaží zamaskovat tu díru ale marně.
      Jiná metoda je zde
      http://orgo-net.blogspot.cz/p/nepravidelny-denicek-chemtrails.html

      Vymazat
  12. Tak si to přeti celý a nekomentuj po tom co si přečteš titulek a letmo koukneš na fotku. Kryple

    OdpovědětVymazat
  13. 2016 cena zlata 50000$ za unci, dolarů asi ne vlastně.

    OdpovědětVymazat
  14. No tak, děti, buĎte svorní

    OdpovědětVymazat
  15. Super diskuze....je dobré vědět, že jsme to ještě nevzdali !!

    OdpovědětVymazat
  16. Uplynulo devět měsíců od spuštění akce a dolar s eurem se stále nehroutí. Kdepak asi udělali soudruzi chybu? Nebo to ještě nestihli všechno vyrazit?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.