27. února 2016

Bosenská pyramida Slunce

Ahoj Orgonetku,

  jelikož jsem neviděl na tvých stránkách nic v poslední době nového o pyramidách odkazuji výborný dokument v čj z wm magazínu.


S pozdravem R.

Orgonet: Děkuji! Moc pěkné!!



Publikováno 3. 10. 2015
V Bosně byly objeveny pyramidy. Ale kde byly objeveny? V bosenském údolí u města Visoko, které se nachází asi třicet kilometrů severně od Sarajeva. A není to ani malá, ani bezvýznamná pyramida. Je vysoká 220 metrů s délkou stran více, než 360 metrů. Je obložena pískovcovými kvádry, což ukazuje na přítomnost neznámé civilizace.

Nejedná se o příliš známou archeologickou lokalitu. Pyramida je pokryta hlínou a vegetací, proto zůstala až do současnosti bez povšimnutí. Proč byla ukryta před zvědavci, aby vypadala jako běžný kopec, původně nazývaný Visočica?
http://www.wmmagazin.cz
http://www.novycestovatel.cz
http://www.faktax.tv



23 komentářů:

  1. Ve videu cca 28:16 zluta paska se zakazem vstupu...a napisem ROTARY CLUB...tak alespon vime, kam poputuji vsechny nalezy...

    OdpovědětVymazat
  2. Bol som tam, odporucam sa aspon ist pozriet. Ono to tam je strasne zanedbane a stale budete mat vnutorny rozpor, ci je to v skutocnosti pyramida, ci len obycajny kopec. Podzemne tunely vyhlbene v strku vas o tom urcite nepresvedcia. Nie su ziadnym dokazom vyspelej civilizacie. V udajnom starom megalite bol zaliaty kus tehly, ktory som videl v strbine. Jediny dokaz, ktory hra jasne v prospech pyramidy su odkryte umele kamene. Na pyramide mesiaca nie je dokopy nic, nestretli sme tam ani jedneho cloveka, to sme tam boli v maji. Krajina je moslimska, co sme predtym nevedeli a Visoko je moslimske okrem jedneho schatraneho greckokatolickeho kostola. Zeny nie su odete vo vreciach, ale chodia normalne ako my. Je to taka mierna forma islamu, predsa len su to slovania. Ale zase muzske mena same Ahmed, Omar atd.. Kazdopadne navstevu odporucam, ale naozaj stacia 2-3 dni. Ked prejdete cez hranice z chorvatska je to iny svet, stare auta, rozstrielane domy, chudoba.
    Daniel

    OdpovědětVymazat
  3. Takoví lidé jak Dr. Osmanagic by nás měli zastupovat ve vládě. Respekt!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím Orgonet a všechny čtenáře
    Odkazuji na Hanu Sar Blochovou a její přednášku ve Znojmě 2015 Pyramidy v ČR a Evropě
    https://www.youtube.com/watch?v=II5Kg-lhK8g
    Blochová jako Rosa de Sar i Jaroslav Růžička jsou autory knihy Pyramidy obři a zaniklé civilizace u nás.
    Velmi zajímavé a informačně bohaté - dozvědět se , že v ČR je několik desítek pyramid je šokující a jejich stáří ????..... ještě více šokující .... Pěkný poslech a počteníčko ..
    O dějinách se jednou bude psát jinak Pěkné dny

    OdpovědětVymazat
  5. http://youtu.be/ZqR2v9pEhJ4
    co si myslíte o tomhle videu? To co se tam vznáší a litá je nad plastikou v tunelech ravne pod pyramidou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím přesně, ale tyto "kouličky" jsou běžně v přírodě,a nejen, v různém množství, jakoby nějaký "živý" organismus (energie) reagují na komunikaci. Nejvíce je jich v negativním čase a zonách- např. při havárií, smrti, ale při přírodních katastrofách- jsou hojně zachyceny foťákem, hlavně při blesku (osvětlení) Tady, ve videu jsou jakoby aktivnější, rychlé pohybem :-) V jejich přítomnosti není fajně tedy :-)))(vlastní zkušenost) Někdo říká egregory, někdo energie duší, já nevím..ale mají různé stáří, jasné, bílé a malé jsou mladšího časového období-tj, pár let do sta, ty větší a průhlednější jsou staré stovky i tisíce let....co to je, babo raď :-))))

      Vymazat
    2. anonymní 9:32
      Těžko říci, ale možná je to přesně ten důvod, proč byly pyramidy postaveny a následně zavaleny.

      dan.

      Vymazat
    3. http://www.dianacooper.com/exercises-and-meditation/orb-gallery/


      http://www.dianacooper.com/books/orbs/

      Vymazat
    4. Proboha, tam na každé druhé fotce k normálnímu halu na objektivu píšou že je to světlo nějakého archanděla... na to bacha

      Vymazat
  6. https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Visočica
    Jak je možné že dodnes to oficiálně žádná pyramida není, a proč je Osmanagicuv výzkum takovýmto způsobem zdiskreditovan?

    Wiki: Nezávislé archeologické a geologické průzkumy ovšem tuto hypotézu vyvrátily a vzniklo důvodné podezření, že právě pod Osmanagićovým vedením dochází k úpravám místa za komerčním účelem, zatímco skutečné středověké naleziště je neodbornými zásahy znehodnocovany

    OdpovědětVymazat
  7. Dvakrat som sa zucastnil letneho kempu pre dobrovolnikov (2013 a 2014) a mozem povedat, ze to bola uzasna skusenost. Nie len pyramidy a tunely, ale hlavne skveli ludia, ktori su sucastou tohoto objavu. Vrelo odporucam.
    Martin

    OdpovědětVymazat
  8. Je prokázáno, že naše Země má už přes milion let. Také se obecně ví, že každá civlizace (druh dominantních bytostí) má pro svůj zrod a zánik (docílí nejvyěěí dokonalosti) za 26 000 let. To je doba. kdy se na nebi vrátí všechny tělesa do výchozí polohy. Spočítejme si tedy , kolik matka Země za těch milionů let odkojila dětí ! t(tedy civilizací) A ty pokaždé měly jinou genetickou výbavu než my, nynější pokolení. A proto byly na Zemi kdysi i civilzace, co ovládaly kámen, skřítci co milovaly jeskyně a podzemí i obři. Jen člověk se zrodil do časů, kdy se proti tomuto Božímu řádu vzbouřili ti Bibličtí andělé.A svedli děti Boží ze správné cesty. Neboť: "..i viděli synové Boží, že lidské dcery krásné jsou a brali si jich jak kdo chtěl" . Obecně tedy můžeme si o sobě myslet, že jsme ještě hezčí, než ti před námi. Nu, za pýchu se draze platí. A tak, schopnosti, které nám byly na začátku stvoření člověka dány jsme ztratily odvrácením se od Boha. Nepochopíme a rozum nám nepojme. Proč civilizace před námi dávaly tolik umu, moudra a dokonalosti do stavby pyramid. Díky Spasiteli Ježíši mají však mnozí z našeho pokolení šanci, že budou přijati do stavu duchovního a tuto utrápenou planetku učiní drahokamem pod nebeskou klenbou. Přeci proto byl člověk původně stvořený ! A co zůstává skryto v pyramidách , zůstane. Dokud se časy nenaplní.
    Hezký večer všem, přeje

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše Země je stará něco málo přes 4 miliardy let!!!

      Vymazat
    2. Ano to předpokládá evoluční teorie a její bludy.Ve skutečnosti má jen něco přes milion let.Evolucionisté musí datování udělat tak, aby se jim to hodilo do krámu, pač na svoji nesmyslnou teorii o náhodném vývoji planety, buněk, člověka pod. potřebují miliardy let a každý si může povšimnout jak občas po pár letech navyšují stáří, pač nové nálezy a nové datovací metody od nezkorumpovaných laboratoří hovoří poněkud v neprospěch samovolné náhodné evoluce života. Pyramidy jsou dalším pozůstatkem vyspělých civilizací, které byly podstatně na vyšším duchovním a technickém vývoji, než naše současná civilizační enkláva.Však tyto stavby stále jsou důležitým prvkem na Planetě Zemi a stále plní řadu funkcí na energetické urovni.

      Vymazat
  9. A už jsem viděla i dokument, ve kterém Osmanagič říká, že podle radiokarbonové metody určování stáří už se povedlo určit, jak je ta pyramida stará (při čištění vnitřních chodeb totiž objevili i zbytky dřeva). Jde o 29200 let +- 400 let. Takže je to nejstarší starověká stavba, jaká zatím byla objevena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano v době Atlantidy byly tyto monumenty součástí vývoje a procesů tehdejší vyspělé společnosti, hrály důležitou úlohu při harmonizování energetických polí Planety, lidí, při zasvěcování, cestování časem a td.

      Vymazat
  10. http://www.pyramidycr.cz/cs/index.php?index=prvni-civilizace U nás .

    OdpovědětVymazat
  11. Pyramidy jsou na celém světě. Některé z nich jsou už "pohřeny" pod nánosy zeminy.Tedy ano, jsou i u nás.
    Čím je objekt těžší, tím více zakřivuje čas. Původně mají za úkol "blokaci" Země. Tzv. "křišťálová pyramida" se nachází na Sibiři, druhá je v oblasti Tibetu - pověst říše Agara. Základna těch pyramid má několik km x výšku (!) pod zemí. Svět Shambala - pod základnou pyramidy (svět podzemní) a svět nadzemní. To samé je v oblasti Titiccaca, Egypt. To jsou ty důležité velké, ale jak říkám, jsou různě rozsety po celé planetě. A nedivil bych se, že by byly rozsety v různých formací, obrazců, nebo linií. Proč? Kým? Na co? Babo raď! :-))))

    OdpovědětVymazat
  12. odporucam knihu phdr vincent macovsky - co mi povedali v atlantide...su tam vsetky odpovede na otazky vyssie polozene.atlantida siahala od europy po ameriku..stredoatlanticky chrbat.patrila tam aj kuba a anglicke ostrovy.po velkej potope sa atlantania prestahovali do mexika- azteci,blizky vychod - sumeri atd. stonehenge je pozostatok klastora.podzemne chodby su po celom svete.odpovede v knihe...s pozdravom duch.p.s.2 neverte na bozi sud,nic take neexistuje vsetko je cesta k obnoveniu atlantidy cize frakcneho usporiadania.satanizmus je len zabavka mocnych .ale na kazdu svinu sa vari voda...

    OdpovědětVymazat
  13. Ja tu a v cine na nas cekaj dalsi@

    OdpovědětVymazat
  14. Byl jsem tam před necelým rokem, prozkoumal i části, kam vás průvodci nezavedou. Nafotil jsem spoustu detailů pro následný rozbor s geologem a oba jsme se shodli, že o žádnou pyramidu nejde. Je to přírodní útvar, nijak zvlášť nepřirozený vzhledem k lokalitě. Uměle hloubené tunely v měkké slepencové mase lze vytvořit velmi rychle i za použití obyčejných technik jako kopání ručními nástroji. Takže ty nejsou přesvědčivé už vůbec. Chápu místní, že v zoufalé situaci po válce se přimkli k něčemu, co jim může přinést alespoň nějaké peníze. Narazíte na to všude při prohlídce tohoto místa - prodavači suvenýrů a "zaručených" kamenů z "pyramidy" (které geologicky pocházejí zcela odjinud) vám nedají vydechnout. Celý systém průvodců je promyšlený tak, aby působili organizovaně a věrohodně, a navzájem se nemohli informacemi shodit. Kult pyramidy je všemi pěstován, protože přináší do této zanedbané a zapomenuté části země alespoň nějaké zahraniční peníze. Pochopíte to jen tak, že místo navštívíte, a to ne s nějakou cestovkou, ale sami. Z geologického hlediska jde nejspíše o masivní říční sediment, který se v oblasti dlouhodobě tvořil. Pevná slepencová hornina říčního dna pak byla v nějakém období vyzvednuta nahoru, kdy se zlomila jako deska a vytvořila štítovité uspořádání podobné jehlanu. Proto v odhalených částech najdete mnoho valounů ohlazených vodou, usazených v typických slepencových horninách, nikoliv v betonu, o čemž se vás snaží průvodci přesvědčit. Odhalená místa navíc ukazují různé horniny, a nepůsobí proto kompaktně, jako by tomu bylo u stavby. I když vždycky dávám i velmi pochybným věcem šanci mne přesvědčit, zde jsem od počátku jasně viděl, že nejde o nic jiného, než o přírodní útvar a nabalenou historku kolem. H.

    OdpovědětVymazat
  15. Byl jsem tam před necelým rokem, prozkoumal i části, kam vás průvodci nezavedou. Nafotil jsem spoustu detailů pro následný rozbor s geologem a oba jsme se shodli, že o žádnou pyramidu nejde. Je to přírodní útvar, nijak zvlášť nepřirozený vzhledem k lokalitě. Uměle hloubené tunely v měkké slepencové mase lze vytvořit velmi rychle i za použití obyčejných technik jako kopání ručními nástroji. Takže ty nejsou přesvědčivé už vůbec. Chápu místní, že v zoufalé situaci po válce se přimkli k něčemu, co jim může přinést alespoň nějaké peníze. Narazíte na to všude při prohlídce tohoto místa - prodavači suvenýrů a "zaručených" kamenů z "pyramidy" (které geologicky pocházejí zcela odjinud) vám nedají vydechnout. Celý systém průvodců je promyšlený tak, aby působili organizovaně a věrohodně, a navzájem se nemohli informacemi shodit. Kult pyramidy je všemi pěstován, protože přináší do této zanedbané a zapomenuté části země alespoň nějaké zahraniční peníze. Pochopíte to jen tak, že místo navštívíte, a to ne s nějakou cestovkou, ale sami. Z geologického hlediska jde nejspíše o masivní říční sediment, který se v oblasti dlouhodobě tvořil. Pevná slepencová hornina říčního dna pak byla v nějakém období vyzvednuta nahoru, kdy se zlomila jako deska a vytvořila štítovité uspořádání podobné jehlanu. Proto v odhalených částech najdete mnoho valounů ohlazených vodou, usazených v typických slepencových horninách, nikoliv v betonu, o čemž se vás snaží průvodci přesvědčit. Odhalená místa navíc ukazují různé horniny, a nepůsobí proto kompaktně, jako by tomu bylo u stavby. I když vždycky dávám i velmi pochybným věcem šanci mne přesvědčit, zde jsem od počátku jasně viděl, že nejde o nic jiného, než o přírodní útvar a nabalenou historku kolem. H.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.