17. února 2016

Vojenský rozpočet USA představuje polovinu všech vojenských výdajů světa


Americké vojenské výdaje ve světové perspektivě

Překlad: Orgonet


Graf: Vizualizace světových výdajů na obranu



Nezdál by se vám divný svět, kde by 50% veškerých zbrojních výdajů bylo vynaloženo na pouhých 5% populace (a jimi hrazeno)?

Avšak pravda je někdy podivnější než fikce.

Každý rok vydává vláda USA na každého pracujícího/zdaněného občana 3 300 dolarů ze svého vojenského rozpočtu. Celková obrovská suma činí 610 miliard dolarů na výdaje spojené s obranou, což je zhruba polovina celkových světových vojenských výdajů.
Další největší vojenský rozpočet má Čína, 216 miliard dolarů ročně. Ale abychom se jenom přiblížili k americkým výdajům, museli bychom sečíst dohromady vojenské rozpočty Číny, Ruska, Saudské Arábie, Indie, Japonska, Spojeného království a Francie.

Z jiné perspektivy jsou vojenské výdaje na pracujícího člověka v USA vyšší než příjem na hlavu v 70 zemích světa, jako například v Maroku, Nigérii, Nikaragui, Indii a na Ukrajině.

To znamená například, že kdyby obyvatelé Nikaraguy byli zdanění 100%, a všechny jejich peníze by šly na vojenství, přesto by jejich vojenský rozpočet dosáhl pouze 1,8% vojenského rozpočtu Spojených států.

Původní graf: BofAML, Business Insider

5 komentářů:

  1. "Pýcha predchádza pádu". BE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. problem je jasnej jako facka většina amíku jsou prostě malo chytrý díky tem látkám kterejma je ovlivnujou

      Vymazat
    2. Ano, vydávajú dokonca knižky, série, volajú ich príručka pre "dumplings" - teda pre knedľu :-). A si predstavte, predávajú sa, sú obľúbené !!! Ale je to myslím, hlavne z jedla. Bola som veľakrátv USA, nuž sú aj chytrí američania zrovna moji vnuci, ale to majú naše korene .

      Vymazat
  2. To uvidíme, jaké budou další možnosti vojenského rozpočtu, až světový finanční leader zavede zlatý standard: http://politicalvelcraft.org/2016/02/01/shanghai-shock-april-2016-yuan-based-gold-standard/ A jaké budou finanční možnosti (jestli vůbec budou nějaké), až bude nějakou dobu trvat snižování cen ropy za současného trvání odběratelů na platbách v juanech či v jiné měně, jen ne v usdolarech. Zadlužení Států pruce vzrůstá, přitom ekonomický výkon nikoliv. Takto nelze jít donekonečna, ale jen do bodu zlomu.
    http://geopolitics.co/2016/02/12/2-us-air-force-a-10-bombed-9-targets-in-aleppo-to-sabotage-russian-efforts/ A také, navzdory všem sabotážím, lze předpokládat vítězný vojenský postup Ruska a Východní Aliance, majících vyspělejší systémy než protistrana... A pak tu máme i duchovní souvislosti a to, že energie jde tam, kde je pravda.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten článek je mimořádný. Díky. Svět se blíží k nějakým divokým zvratům. Považte: Leden 2015: "V Německu letos očekáváme cca 400 tis. imigrantů." 31.12.2015 - registrováno přes 1 180 000 osob + cca 300 tis. neregistrovaných (odhad)... Leden 2016: "V Německu letos očekáváme JENOM cca 750 tis. imigrantů." Jen za leden 2016 jich prý přišlo 10x více než za leden 2015! Z trendu, čísel i odhadu lze tedy vyvodit, že pokud celá EU nic nebude dělat - tak jako loni - tak jen do Německa letos dorazí na 3-4 miliónů mladých muslimských válečníků prorokových, pardon intelektuálních elit. A voliči si to pořád nechají líbit - opravdu jsou celkem ještě dost pasivní. Nejhorší jsou tedy ta neskutečná bezpečnostní rizika, která málokomu dochází - a nejde jen o terorismus. To nejen Německo, ale celá EU nemůže rozhodně nijak zvládnout. Pokud ti lidé nedostanou auta a domy zadarmo, jak jim kdosi sliboval, a pokud budou sexuálně frustrovaní, jak je logické pro mladé muže bez žen, o něž rodilé Evropanky pochopitelně (až na výjimky) nestojí - už jen proto, že mají svých chlapů dost..., pak dojde jednou zcela zákonitě k výbuchu nezvladatelného násilí - prostě si to slibované budou chtít vzít nakonec sami silou... Silvestrovský Kolín atd. jsou jen zkušební balónky... A jakmile to dostane džihádistickou platformu, tak než stihnou pořádkové jednoty dát situaci pod kontrolu s nasazením armády, výjimečného stavu a vojsk, může se začít z muslimského světa sem tlačit přes nehlídané hranice na další milióny muslimských džihádistických zlatokopů... a s Evropou s jejími pidiarmádami může být velice rychle ámen. Jen taková malá ukázka z mnoha kázání v mešitách na podobné téma: https://www.youtube.com/watch?v=hxGmRwKYfVg Ti lidé to myslí smrtelně vážně!!!!! Merkel a sluníčkáři jsou zvráceně šílení, když to sem zvou a pouštějí. Jak jde čas a množství muslimů v EU přibývá, roste i pravděpodobnost katastrofy. Již letos na podzim až na jaře 2017 může být riziko takového výbuchu již téměř 95%... A jestli nezačneme jako kontinent něco konat, do roku 2025-2030 je s námi konec! Ne-li dříve... To není jen o zákonitosti dobývání Evropy přes dělohy muslimských žen, celé to má svou vlastní divokou neodhadnutelnou dynamiku. Když v nějaké zemi v ročnících 17-cti až 35-ti letých mužů vznikne jejich přesila nad stejnými ročníky domorodého obyvatelstva, což se nyní v Německu či Švédsku děje (!!!), má šanci Islám danou zemi převzít již při cca 10-15% muslimského obyvatelstva násilím!!! Je to prostě o mladých silných válečnících!!! Jenže to není vše... Do USA začnou proudit z poražené EU mozky - a tak USA vydělá. Rusko je od nás odděleno rusofobními Polskem a Banderovskou Ukrajinou... (až na cestu RF-Krym-Bulharsko/Rumunsko). Takže na válečnou pomoc v EU spoléhat od Ruska nemůžeme. To USA, budou-li chtít, mají exkluzivitu na válečnou pomoc EU!!!! Strýček Sam je prostě drsný pokerový hráč! On nehraje šachy, jako Rus. On hraje poker a má v kapsách poschovávaných 5 es...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.