11. ledna 2013

Domácí spotřebiče vás budou špehovat

Vařiče rýže a ledničky jsou vybaveny internetem a androidem

Steve Watson
Prison Planet.com
Překlad: OrgoNet


Bloomberg  přináší zprávu, která upřesňuje, jak zdánlivě nevinné elektrické spotřebiče jako vařič rýže a lednička jsou nyní vyráběny s operačním systémem Android od Googlu a s internetovým připojením.

Samozřejmě že tento článek zdůrazňuje, že je to dobrá věc, užitečný inovativní technologický skok. Pravdou však je, že tyto přístroje se nyní stávají nástrojem pro vaše špehování ve vašem vlastním domě.

George Orwell s jeho obrazovkami je jenom slabý odvar – dům 21. století jako špionážní centrum předčí všechno, co jste četli v jeho románu 1984. Od myček přes žárovky budou takzvané „chytré domy“ umožňovat průmyslu a vládě špehovat všudypřítomně všechny aspekty vaší existence.

Google už dávno oznámil, že bude používat v lidském okolí všudypřítomný zvuk v pozadí, prostřednictvím mobilu nebo mikrofonu počítače, aby mohl sledovat aktivity člověka a zaměřit na něj cílenou reklamu. Vše od X-bohu po Verizon TV boxy  má též stejnou technologii, umožňující průmyslu doslova zírat do vašeho domu a analyzovat vaši činnost, konverzace a vztahy. 

Navíc, ředitel CIA David Petraeus říká, že vzestup nových „chytrých“ přístrojů znamená, že Američané si sami nainstalují odposlechy do svých vlastních domů, a to ušetří práci americkým výzvědným agenturám při identifikaci jakékoli „podezřelé osoby“.

Petraeus při projevu na summitu pro In-Q-Tel, což je investiční operace CIA, zmínil při diskusi nové technologie, jejichž cílem je přidávat procesory a webová spojení do domácí spotřebičů jako ledničky, trouby a systémy osvětlení.

Wired informoval o detailech přes Danger Room Blog  :

„Převratné“ je příliš často užívané slovo, ale já myslím, že je velmi přiléhavé pro tyto technologie,“ rozplýval se Petraeus, „zejména pro jejich účinnost při tajných špionážích.“

„Objekty zájmu budou lokalizovány, identifikovány, monitorovány a na dálku kontrolovány technologiemi jako identifikace radifrekvencí, sítě sensorů, miniaturní vložené servery a sběrače energie – vše připojeno k internetu příští generace, s využitím hojných nízkonákladových vysoce účinných počítačových systémů,“ řekl Petraeus.

Počítačové technologie nyní používají cloud computing, v mnoha oblastech jdou stále více k supercomputingu, a nakonec povedou i ke kvantovému computingu.“ řekl šéf CIA.

Petraeus také uvedl, že podobné přístroje v našem domě „změní naše pojetí soukromí“.

Jeho komentáře se objevily ve stejném týdnu, kdy jedna z největších mikročipových společností na světě, ARM, zveřejnila nové procesory, které jsou určené k tomu, aby umožnily prakticky každému domácímu spotřebiči připojení na internet , tak, aby mohly být dálkově ovládány a fungovaly v tandemu s aplikacemi.

ARM popisuje tento koncept jako „internet věcí“.

Kam budou všechny informace z podobných zařízení posílány a kde budou analyzovány? Není náhodou, že NSA (National Security Agency) právě staví monolitické těžce opevněné zařízení za 2 miliardy dolarů hluboko v poušti Utahu  , uprostřed hor. Toto zařízení má být plně v provozu v září tohoto roku.

„Datové centrum v Utahu je centrálou Globální informační sítě, což je vojenský projekt, který bude shromažďovat yotabyty dat, což je tak obrovské množství, že po něm není už žádná datová jednotka.“ informuje Gizmodo.

„Toto cetrum spolu se všemi místy odposlechu, špionážním satelitem a napojeným datacentrem učiní z NSA největší špionážní agenturu světa.“ 



Wired informuje, že přicházející data jsou získávána napojením na spínače telekomunikačních společností, což je v zásadě stejná neblaze proslulá metoda, kterou NSA používá k nahrávání domácích komunikací bez upozornění, jak bylo odhaleno před šesti lety.

James Bamford, bývalý analytik výzvědné služby, který se stal autorem bestselleru, napsal podrobný popis zařízení NSA a varuje,  „Do určité míry jde o realizaci „programu totálního informačního vnímání“, který byl vytvořen za Bushovy vlády. Je to snaha, která byla zastavena kongresem v roce 2003, protože vyvolala znepokojení svým potenciálem vpádu do soukromí Američanů.“


Protože většina lidí se již rozhodla k tomu, že obětuje své soukromí svému pohodlí, takzvané chytré přístroje budou používány pro sledování jednotlivců a sběr dat, která pak budou prodávána velkým korporacím. Rozsáhlé většině lidí je to úplně jedno. Cení si více nové vymoženosti, že jejich lednička je schopna jim říci, kdy došlo mléko, a automaticky ho objedná přes Internet, než svého vlastního soukromí.

Uvidíme, zda začnou mít starost kvůli faktu, že vysílají vše o svých soukromých životech a umožňují vládám a korporacím, aby sbíraly tato data, až to skutečně začne mít na ně negativní dopad. Fakt, že někteří zaměstnavatelé nyní vyžadují od svých zaměstnanců jejich facebooková hesla, je možná prvním znamením, jak by se to vše mohlo odehrávat.




22 komentářů:

  1. my v ceskem krateru vse podepiseme a odkejvame a stejne to budeme obchazet.....na to jsme mistri sveta....takze treba lednici po koupi hned rozebereme,odcvakneme kontakty a usmevem idiota se budeme pri kontrole divit,jak to,ze oni nevi,ze mam k veceri dva burty,kdyz vedi,ze jsem koupil tri.To vyrazne smrdi antisemitismem!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Jeste v volbe presidenta....bude to spolehliva sonda,jak dalece kdo balancuje s hypotecni opratkou na prohnile exekutorske zidli a jak nas vymasti zbrane ovladajici mysl....

    OdpovědětVymazat
  3. na facebooku nejsem
    mikrovlnku jsem zahodila
    mobil používám jen v krajním případě, tak jednou týdně
    na TV nekoukám, pouštím si sama filmy z internetu
    žádné rádio neposlouchám, pouštím si hudbu, kterou chci já sama
    noviny a časopisy nečtu, sháním si nezávislé informace výhradně na internetu
    nevlastním žádnou kreditní ani platební kartu
    nemám hypotéku, nepůjčuji si v bance
    technické výkřiky typu mluvící pračky či ledničky si nikdy nekoupím
    na zahrádce si pěstuji své ovoce, zeleninu a bylinky
    udržuji pevné vztahy se svou rodinou i se všemi příbuznými, neb v jednotě je síla
    když je třeba, uplatňuji občanskou neposlušnost, aby si byrokracie tak na občana nevyskakovala, uplatňuji metodu, že čím víc byrokrat buzeruje, tím víc buzeruji i já jeho
    nechodím k volbám, nikoho zásadně nevolím, prosazuji přímou demokracii
    nekupuji žádné zbytečnosti a třídím odpad

    Poučení? Člověk má začít především u sebe a žádné sebevětší šmírování jim nepomůže

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tedy hypotéku a tím pádem i platební kartu :-( ..... ale co jsem nevěděla a dozvěděla se z tohoto článku je to, že mám chytrou ledničku. Manžel vždycky otevře dvířka a hlásí : dochází ti máslo, není mléko a nic na chuť ..... takže informační systém jsem rozeznala :-) a teď vzkaz pro ty,co mi ho sem nasadili : pánové, já teda vydržím hodně, ale tohle jste podělali nechat si takhle uniknout informace jak to vlastně děláte. Ještě dneska s tím informačním systémem zatočím :-)
      Navíc si říkám, jestli nejsem úplně blbá,když vařím rýži v kastrolu. No jednoznačně přehodnotím své priority :-)
      Krásný den všem
      J.W

      Vymazat
    2. dobrý komentár ,tak nejako som aj ja na tom..k tým voľbám dodám len to, že aj ja už nebudem voliť, pretože nechcem podporovať tento systém..

      Vymazat
    3. Kdepak,Velký bratr Tě vidí všude-i ze satelitu na oběžné dráze(i v podzemí).Jediné Tvoje štěstí je,že ho nejspíš nezajímáš.

      Vymazat
    4. Jsem stejného smýšlení jako vy, snažím se vyvázat se ze systému, jak je to jen možné, bez půjček, kreditek, účtu v bance, bez mobilu, mikrovlnky, TV, rozhlasu, novin a časopisů. Pimprlové divadýlko, zvané volby zásadně ignoruji, na byrokraty kašlu, chce se to jen zbavit strachu, který do nás neustále cpou horem dolem, prostě se vzbouřit proti matrixu. Jen kdyby nás bylo víc, kolem sebe vidím poslušné ovečky, co se dnnes chystají k volbám a půjdou volit seriozního knížete pána, případně milého pana Fischera, či hodnou paní Fischerovou. Ach jo, je mi fakt smutno a vymlouvat to těmto matrixovým ovčanům je marné. Ale co je horší i zde působící čtenáři se chystají k volbám a domnívají se, že je to důležité. K čemu ty stovky článků, když také nepochopili zhola nic. To se ani nedivím, že (kdyby to přece jen byla pravda) jsem se nikam neposunuli (do 5D), když je všude tolik neprobuzených lidí, kteří poslušně konají v rámci zločinného systému v domnění, že tak je to správné, že to tak musí být.Jinak k oné šmírovací technice chci říci, že zrovna u nás jsou lidé z všelijakých technických hračiček doslova zmagoření a jsou schopni dát za tzv. smart mobil 15-20 litrů, i kdyby si na to měli vypůjčit. Domnívají se, že to vylepší jejich image a kolikrát mnohé nadstandardní funkce ani neumějí využívat a většině by stačil bohatě i tzv. hloupý mobil. Stejné je i u počítačů, televizorů automobilů. Většina ani nepomyslí, že zanedlouho jim toto všechno bude jen ke škodě a především těm, co si napůjčovali peníze na takovéto zbytečnosti. Daisy

      Vymazat
    5. milá lásko,nehýříme s egem,prodáme byt v Praze a zavedeme si kibuc,kde se budeme živit pící....aaano,pak po pár letech u někoho kvikne ego,jako podsvinče a fše se rozsype.....trojka,trojka....dimenze drží chřtán....je MÁLO LIDÍ nad věcí....co si mohou dovolit tento luxus...

      Vymazat
    6. K volbám chodím a zeleninu nepěstujeme, nemáme kde.Jinak tohle podepisuji. Vladimíra

      Vymazat
  4. Kdo to vi tak si nic takoveho nekoupi,ale otazkou zustava,jestli z odstupem casu bezne veci,ktere jsou k dostani dnes pak nezmizi z obchodu a nebudou nahrazeny pouze temito-ale tohoto se uz sned nedoziju,zel bohu nase deti ano

    OdpovědětVymazat
  5. mikrovlnka udělá většinou z mrtvého jídla totálně mrtvé , mobil opravdu škodí už jen svým vyzařováním, dělá díry do aury , a že chytré telefony špehují člověka totálně , je už dávno jasné, Hd televize vidí co doma děláte, všudy přítomné nepřirozené záření z Wifi, mobilních vysílačů, tv a rozhlasových vysílání, škodí víc než si umíte představit, atd atd dalo by se pokračovat dále . proto jsou směšné snahy octovat - oblohu, když sami jste si domů přinesli technologie , které vám škodí daleko více , které brání tomu aby např. na zem nepronikalo záření z kosmu atd.

    OdpovědětVymazat
  6. myslím, že v článku nejde přímo o šmírování jako takové, které je možné dokonale jistě už i dnes (mám na mysli sledování konkrétního člověka) - stačí shlédnout film Echelon, což je střípek informací o možnostech sledování a to z 90.let!. Jde dle mne spíše o sběr dat a informací o lidech(dělat si jejich profily) a to povede k zjíštění potřeb člověka a jejich uplatnění na jeho ,,bezstarostný život". Pokud to život ještě bude, kdy člověk přestane využívat svých schopností a mozku, když za něj bude myslet jen technika => lehká manipulovatelnost. Starostlivost rádoby ,,pastýře" nad svými ovečkami je udivující. Vzhledem k filmu Echelon a již v dnešní době fungujícímu systému kamer, kdy na křižovatkách lze díky jejich pomoci snímat spz projíždějících vozů, tak proč by nemohlo fungovat na stejném principu rozpoznávání obličejů všude po světě už jen proto, že mnoho intitucí, firem jsou napojeny na Internet a je to považováno nza nutnost. Internet je celosvětové propojení informací a uvážíme li, že existují špionážní agentury, organizace a to je jen to co víme(většinou víme jen to co nám někdo řekne, co si přečteme, což je taky paradox civilizovaného člověka, kterého takto lehce tahat za nos - viz vědci, lékaři, farmac. spol. atd. atd.) tak mi nikdo nevymluví, že není na této planetě nikdo, kdo by neměl přehled o celém toku informací v rámci internetu. A jestli někdo chce použít argument jakože přece není taková technika aby posbírala toto množství dat o celé planetě, odpovím jen otevřete svou mysl a zbavte se omezení. Jen takhle lze prohlédnout a zakončím to větou: Není pravda ta, kterou bereme za svou vlastní a přitom ji stvořil někdo úplně jiný, za jiným účelem a s jistým záměrem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozlišení satelitů GPS je několik metrů..........
      Oficiálně přiznané rozlišení satelitů je 30 cm......
      Satelity dokážou rozlišovat obličeje,ty lepší číst noviny a zprávy v mobilu..........
      Ty nejlepší vám ustřelí vajgla u pusy...........
      Pomocí teravln lze monitorovat pohyb a činnost osob přes zdi a střechy...........
      Vlasta

      Vymazat
  7. možná to co jsem napsal bude působit na někoho negativně, jenže nejde pořád strkat hlavu do písku a čekat, že za nás někdo něco vyřeší. Ano zajisté tu někdo něco stále řeší, ikdyž máme hlavu v písku, ale má někdo právo řídit Váš a můj život? Odpovědí je nikoliv a zvláště né bez mého vědomého souhlasu. Mám za to, že je z tohoto všeho utrpení cesta ven. Ono to vlastně ani utrpení není, ale je to impulz k tomu, aby jsme otevřeli oči - což je pozitivní vjem :). Z vlastní zkušenosti, která je mým nejlepším vodítkem mám za to, že nelze měnit lidi okolo nás. Změna musí nastat nejprve u nás, v nás. Aneb čím jsme uvnitř, tím jsme navenek(jak nahoře, tak dole. Makro a mikro kosmos. Zapadá to přece do duálního fungování světa). Naše nitro je zrcadlem toho, co se děje okolo nás (né naopak!!) a z tohoto důvodu lze s úspěchem měnit pouze a jen u každého z nás a to námi samotnými. Jde o zákon rezonance - a už slyším jak někdo namítne, to je blábol přece. Ale přitom každý ví, že vesmír se chová jen podle zákonů, tedy daných pravidel a že náhoda je tak nepravděpodobná, že o ní nemá cenu ani smýšlet. Děkuji, že jsem se zde mohl podělit o své pohledy na svět a jeho budoucnost. Budoucnost, která leží v nás všech a kterou si tvoříme ať už na nevědomé úrovní - nechceme li se tímto poznáním zabývat, anebo vědomé - kdy chceme tvořit. Pro možnou inspiraci uvedu titul: Ruce pryč od této knihy - autor Jan Van Helsing.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto je mé pevné přesvědčení.Podepsala jsem příspěvek 9.19H.Protože takový směr jsem zvolila. Já se cítím být tvůrcem svého života! Vím,co mi kolem všichni říkají. A také si pamatuji, co mi říkali v minulosti.Došlo na moje slova. Ne na jejich negace.Náhody prostě nejsou.Každý okamžik života máme možnost volby.Vladimíra

      Vymazat
    2. http://gnosis9.net/obchod/?620,kdo-se-boji-smrti-

      tahle je taky moc hezky napsana od stejneho autora

      Vymazat
  8. Vzkaz pro ty, kteří si myslí, že je dobře, když nechodí k volbám. Omyl!! Uvědomte si laskavě svoji sílu, představte si, že by u minulých voleb, ty , kteří nevolili, přišli a zvolili úplně novou stranu. Ta by totiž dostala pře 50% a mohla by sama vládnout. K volbám chodím už k úctě k těm, kteří za volební právo bojovali a volím vždy malou neparlamentní stranu a doufám, že jednou se připojí více lidí a díky této straně konečně doje ke změně.
    U voleb si totiž vaše hlasy a peníze za ně rozdělí strany (systém dělení je velmi nespravedlivý).
    Měli bychom konečně začít bojovat za zákon o referendu a začít si o běžných věcech rozhodovat sami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřipadá mi moudré volit si za prezidenta někoho, koho znám pouze z novinových článků a televizních show jen na základě informací, které mi o něm někdo s předstihem předžvýkal. Co by se asi stalo, kdyby nešel ani jeden člověk k volbám? Byl by nějaký prezident? Dovolila by si nějaká černá ruka na místo prezidenta dosadit nějakou osobu, když by si to národ nepřál? Možná by jsme takhle lépe systém prohlédli, kdo ví. Jsme snad ve středověku, že oživujeme model mocnáře? Kdy naše místo bude jako remcající poddaný? :) změnil už někdy nějaký politik, prezident náš život k lepšímu tak, že nám dávají důvod jim dávat stále novou a novou šanci k nápravě? Anebo už pohár trpělivosti dávno přetekl a teď je vývoj národa na lidech samých... zodpovědných za sebe sama pracující pro blaho všech né jen v dnešní době, ale v dlouhodobém měřítku?
      Z tohoto důvodu už nemám špatný pocit díky ostatním lidem z vytýkání, že jsem nešel k volbám...
      L.

      Vymazat
    2. pokud tam z mého pohledu není takový kterého bych zvolil klidně nepůjdu , menší zlo neexistuje je jenom zlo

      Vymazat
  9. Jo,jo, nové hlídací a manipulativní technologie. Plno lidí si myslí, když je zakoupí, že jsou super moderní. Možná ano, ale co je zatím, to už jim nedochází. Nechci to dále více rozvádět, však si každý udělá obrázek sám, jen přemýšlím, zda se nevrátím ke krásným nezapomenutelným dřevěným hračkám, protože ty nás nikdy nešpehovaly a jedině, kdo je ovládal jsme byli my, šťastné děti a nic jiného jsme nepotřebovali. Tím neprosazuji minulý režim, jen to tak vidím......... :-) :-) :-)
    PS: nakonec dřevěné hračky byly i za první republiky..................nedovedu si představit, že bych měl "androidní vidle" a s nimi přehazoval třeba kompost.... :-)
    Hlavně vždy veselou mysl!!!

    OdpovědětVymazat
  10. jedině Bobošíková se bije za nás proti EU a proti globalistům. Otevřeně to na svých projevech říkala. Podívejte na její projevy v Bruselu! Ta jediná otevřeně říkala, že EU je cesta do chudoby, ale všímli jste si toho někdo? Kdo z Vás ji volil? Sami jste si vybrali. Proto se ji také pokusili z voleb vyšoupnout jako Okamuru. Chytré lidi kteří hájí naši suverenitu tam mít nechtějí.Ta měla být naší prezidentkou!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.