15. ledna 2013

Kde se berou peníze?

Díky čtenáři za pěkné osvětové video. Nemyslím si, že by toto lidé běžně věděli. Moje okolí tomu aspoň nijak nenasvědčuje. 

Kde se berou peníze? Jakou mají vůbec reálnou hodnotu? Kdo ovládá tvorbu a toky peněz? To vše spolu proberou v hypotetickém rozhovoru invalidní důchodce Harpagon a Dr. Faust, toho času zastupující vyslanec pekel (za Mefista na dovolené). Jak se dostat z šíleného kolotoče zadlužování a diktátu bank? Tak doktore, poraďte!

 Recept Dr.Fausta1: Mezi půlkami 6 - YouTube

http://youtu.be/6CfIDK2Jf_o







8 komentářů:

  1. http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle věci jsou hodně k nasrání ...pravda je bohužel napsaná v komentářích "bude se jen kafrat", to je vše...max nějaká petice. Lidi jsou zásobený - problém, starost, obava... těžko se sjednotit a namést to svinstvo do Vltavy :-)

      Viktor

      Vymazat
  2. To video se Valdemortovým smrtijedům líbit nebude :o)

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.youtube.com/watch?v=ZJ6EWnfdeqQ

    OdpovědětVymazat
  4. K r á á á s n é é video. Moc chválím za jeho uveřejnění.
    Já nevím, proč by to co dělají banky u nás, nemohly dělát např alespoň jedna nebo dvě státní banky a alespoň dva důchodové fondy.
    Tyhle těžké miliardy by mohly jít místo do cizích bank, tak na krytí části státního rozpočtu a krytí důchodového deficitu. Já nevím jak ostatní, ale já bych si v ten moment o cizí banku neopřel ani kolo. A nakonec, je v mocí každého státu komu povolí a nepovolí za takových podmínek půjčovát. Vždyť k tomu by licenční politika vlastně měla sloužit né?
    Opravte mne kde se mýlím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je v mocí každého státu komu povolí a nepovolí - ALE NE OKUPOVANÉ KOLONIE...

      Vymazat
    2. Zapomněl jste dodat skryté formy protektorátu (ČR) !

      Vymazat
  5. Anonymní18. z ledna 2013 16:20.
    Kruci.., tak mi řekněte když za socialismu jsme nemohli volit koho chceme a teď můžeme, když za socialismu jsme nemohli říct svůj názor a teď můžeme, když za socialismu jsme nemohli uveřejnit svoje myšlenky a teď můžeme(ne sice všude ale můžeme), stále ještě si můžeme zvolit vládu jakou chceme(jen se na ni musíme většinově shodnout), tak ať jsme "protektorát" či "kolonie", proboha dělejme něco co legálně můžeme!!!!!
    Jen si to musíme uvědomit že to opravdu chceme.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.