21. ledna 2013

MUDr. Hnízdil: Proč občané z politiky stůňou?


Díky čtenáři za tento příspěvek, ani nevím odkud je, psal ho sám? Omlouvám se za všechny ty články k politice, už mě vůbec nebaví tyhle věci zveřejňovat, ale jak říká Louise Hay, když chceme vyčistit špínu, musíme ji vidět ... Už aby bylo po těch "volbách". 

 
Draví, bezohlední a bezcitní, prostě bestie!

Draví, bezohlední a bezcitní, prostě bestie. Tak mluví o lidech ve vysoké politice lékař a publicista Jan Hnízdil s odkazem na zjištění amerických vědců, podle nichž je mezi vysokými politiky a manažery mnohem větší procento nebezpečných psychopatů než mezi vězni ve federálních věznicích Spojených států. Ale na těchto hadech v oblecích to zprvu poznat není. Známý lékař, spisovatel a publicista Jan Hnízdil se ve svém vystoupení na pátém Setkání Gošárníků, což je akce občanského sdružení Goscha, které založil režisér, scenárista a duchovní hledač Igor Chaun, svěřil s tím, že dlouho nechápal chování, vystupování a názory našich politiků. Vysvětlení mu poskytla až úžasná kniha amerického psychiatra Roberta Hareho a psychologa Paula Babiaka, která se jmenuje „Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce“.





„Oni zjistili skutečně exaktním způsobem, že mezi vysokými politiky a manažery je mnohem větší procento nebezpečných psychopatů než mezi vězni ve federálních věznicích Spojených států. Jenomže to nepoznáte. Jsou nesmírně vzdělaní, inteligentní, jazykově vybavení, dokonale oblečení. Ale současně draví, bezohlední a bezcitní, bestie,“ přiblížil lékař Jan Hnízdil ve své řeči, která je k dispozici na YouTube coby video kanálu Igora Chauna pro sdílení naděje, optimismu a radosti, k jakým poznatkům o vysoce postavených politicích a manažerech američtí odborníci došli.




Nechápeme, že se může narodit někdo se zmrzačeným charakterem

Zároveň vysvětlil, že psychopatie není nemoc a že to nejsou nemocní lidé. „Jim chybí kus mozku, což je doloženo nukleární magnetickou rezonancí, jim chybí mozková centra, která jsou rozhodující pro svědomí, soucit, zodpovědnost a spolupráci. Oni to nemají. My rozumíme tomu, že se může narodit člověk s nějakou tělesnou vadou. Nevyvine se mu noha, ruka, oko. Podle toho se k němu chováme,“ podotkl odborník na komplexní medicínu Jan Hnízdil, který na sebe už několikrát upozornil kritikou současného společenského a zdravotního systému.

Na rozdíl od pochopení pro člověka s tělesnou vadou prý ale nechápeme, že se může narodit člověk se zmrzačeným charakterem, nebo úplně bezcharakterní. „A on se podle toho chová a my se divíme, jak se může tak chovat, jak může ukrást pero a nestydět se. A on se diví nám, čemu se divíme. On to skutečně není schopen vnímat,“ neodpustil si lékař narážku na příhodu z cesty české hlavy státu po Jižní Americe.

Vládne u nás skupina psychopatů dosazených podnikatelskými skupinami

Tito lidé, ať už vysocí politici či manažeři, mohou mluvit o emocích, ale neprožívají je. Mluví o demokracii, svobodě, ale pro ně to jsou vyprázdněné pojmy, které se naučili používat, ale neznají jejich obsah. „To ale není problém těch psychopatů, to je problém systému. Celý ten společenský systém je založený na dravosti, bezohlednosti, neustálém ekonomickém růstu a vyčerpávání energetických zdrojů,“ konstatoval Jan Hnízdil.

Podle něj je systém patologický a přitahuje typ osobností takto postižených a oni tento systém dál utvrzují a rozvíjejí. V té souvislosti také odmítl názor, že je ohrožena naše demokracie, jak tvrdí politolog Jiří Pehe. „Nemůže být ohroženo něco, co neexistuje. U nás vládne skupina psychopatů dosazených různými finančními podnikatelskými skupinami ve prospěch těchto skupin na úkor občanů. To není demokracie, to je patokracie, což je speciální termín pro vládu psychopatů,“ vysvětlil spisovatel a publicista Jan Hnízdil.

Léčit by se měli politici a společenský systém, ne občané

Proto je možné porozumět naší politické scéně pouze s učebnicí psychiatrie. „Tam máte všechno – hysterky, megalomany, narcistní psychopaty, sociopaty, lhavost bájivou, kleptomanii. To je pastva pro specialistu, ale hrůza pro občana. Tito lidé tady vytvářejí podmínky, které nejsou slučitelné se zdravím a s životem. Oni generují tak obrovsky negativní energii, že občané z nich stůňou,“ varoval lékař před politiky.

Prý si stačí pustit televizi, vypnout zvuk a už se na nás negace od politiků jen valí. „My se tím pak nakazíme, jsme z toho v napětí, a ti samí lidé, kteří generují naše choroby, nám organizují zdravotnický systém. Posílají nás do ordinací psychiatrů, abychom brali prášky. A stejně jako rodiče obcházejí lékaře s dětmi stonajícími z chování rodičů, tak my stůněme z chování politiků. Ten, kdo se má léčit, je politik a ten společenský systém. To ale oni neudělají,“ prohlásil Jan Hnízdil o politicích bez jakýchkoli iluzí.


P. S. Orgonet: 
Jako jeden z vrcholů současné české vymytosti mozků vidím petici, na kterou mě právě upozornil Namur. Viz článek v Britských listech: Agitátoři na Karlově univerzitě sbírají podpisy pro petici za zvolení Karla Schwarzenbergahttp://www.blisty.cz/art/67072.html
Petice: http://www.petice24.com/forum/45121
Vymývání akademických mozků ovládaných přebujelým egem je prý snadnější než vymývání mozků normálních lidí, i když logicky by člověk předpokládal opak (:-)))))))))))), tak to by odpovídalo ... Nic by mě neudivilo, kdyby pár vymaštěnců z VŠ stanovilo na svých školách podepsání jako povinné, a to i pro studenty. 
Už aby ty volby byly za náma.

9 komentářů:

  1. OrgoNet, len taký detail. Keď budeš videá vkladať už do perexu, tak sa načítavanie úvodnej stránky výrazne nezrýchli. Videá sú ten najväčší žrút dát aj výkonu. Doporučujem dávať do perexu iba text, prípadne menšie obrázky. Všetko ostatné až ďalej do článku. Ale veď ty si poradíš. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pana Hnízdila opravdu nemůžu! Jestli někdo jede na stejné vlně jako bilderbergovec Pehe a všichni pravdoláskaři, tak mu nevěřím ani dobrý den. Zeman není můj kandidát a je spousta toho, co nemohu odpustit Klausovi, ale jestli se někdo spolčí s ďábly (satanisty?), aby dostal Klause do blázince, tak pro mě to není žádný charakter a tedy není ani Hnízdil:
    http://www.youtube.com/watch?v=atWN2igGPsU&feature=youtu.be
    Jinak - beru, že zde již není nálada na volby a politiku, ale, bohužel, jak dění ukazuje, není v pořádku se od tohoto tématu distancovat. Důkazem je například honba celého uměleckého havlisticko-knížecího tábora na Dejdara za to, že volí Zemana. Tady přece už vůbec nejde o Zemana nebo Schwarzenberga, tady jde o svobodu slova a názoru! A ukazuje se, že s tou je zle! Nebo je snad toto normální:
    "Tak jsem byl zostuzen za svůj vlastní názor. Zradil jsem prý svou roli Antonína Maděry, protože jsem řekl, co si myslím. Vrátím se o pár let zpět. Svou práci jsem začal dělat těsně před sametovou revolucí. Těžko tedy mohu být nařčen z toho, že jsem si "zadal" s bolševikem. Podepsal jsem Několik vět, cinkal jsem klíči na různých prostranstvích, stávkoval jsem v divadle, hrdě jsem v lednu 90 tleskal na Hradčanském náměstí prezidentu Havlovi. Mimochodem, zvolenému bolševickým shromážděním. Vždy jsem podporoval pravici, vždy jsem byl ochoten veřejně podpořit vše, co by ukázalo zrůdnost komunismu.

    Sedmnáct let jsem pracoval na Zdivočelé zemi. Čtyřiadvacet let se tu snažíme prosadit jeden z hlavních principů svobodné demokracie. Jak říká klasik: "Řekněte svůj názor bez bázně a hany! Dejte si!" Tak jsem si dal. No to jsem si dal! Možná si mnozí moji větu o prezidentských kandidátech špatně přečetli a domnívají se, že bych volil majora Zemana. (Teď mě napadá, že několik mých kolegů hrálo právě v tomto seriálu, stejně jako ve Zdivočelé zemi. Ale to se nepočítá, já vím.)

    Nikdy jsem se nestyděl mít svůj názor. Nestydím se ani teď. Ale napříště si ho nechám pro sebe. Mediální hysterie, která se kolem volby hlavy státu strhla, mě jednak šokuje a jednak ve mně vyvolává pocit, že jde asi o hodně. Už chápu, proč je ve vyspělých demokraciích nevhodné ptát se ve společnosti na některé věci. Třeba na to, kolik berete nebo koho volíte. Vede to totiž k závisti a nenávisti. Což se ovšem u nás vehementně podporuje.

    Podle vyjádření pánů Bočana a Stránského se domnívám, že oni budou volit pana Schwarzenberga. Já jim to schvaluji. Pokud bude zvolen, myslím si, že i on může být pro tuto zemi dobrým a přínosným prezidentem. (Ovšem trochu mě děsí, aby potom nevznikaly seznamy, kdo s kým může točit a kdo s kým ne, což už tady bylo a ty jsi to, Hynku, zažil na vlastní kůži).

    Přes to přese všechno, co se píše, přesto, že mi ta extra silná slova vhánějí slzy do očí, a přesto, že mě to nesmírně zraňuje, zcela otevřeně a veřejně říkám, že si pánů Hynka Bočana a Jiřího Stránského nesmírně vážím a mám je rád. Jako lidi i jako umělce. A je mi nesmírně líto, že už spolu nikdy nebudeme dělat a že oni se mnou končí. Připadá mi to poněkud zdivočelé. A to nejsou kecy!!!

    Martin Dejdar"
    Tohle se přece může stát brzy komukoliv a za cokoliv! Ostatně, toto video, kde je řeč i o bylinkách a alternativních léčbách, hovoří za vše: http://www.youtube.com/watch?v=atWN2igGPsU&feature=youtu.be
    Kam to spějeme?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpusťte mi,můj názor. Ale myslím si, že pan Dejdar má pravdu když vyjadřuje pocit, že jde o hodně. Podle toho všeho šílenství, které v posledních týdnech ovládlo veřejnost jde opravdu o hodně. Hádají se mezi sebou rodiny, přátelé, kamarádi, otevírají se pomyslné nůžky nepřátelství a nenávisti. V čí je toto všechno režii ??? Aby lidé zapomněli na své běžné starosti a vyjadřovali zášť vůči odlišnému názoru "bývalého" přítele a kamaráda ? Tato semena nesváru byla mezi nás, obyčejné lidi, zaseta mocnými v honbě za mocí.
      Nesmírně si vážím pana Dejdara pro jeho názory.
      A asi bychom měli mít víc takových lékařů jako je MUDr.Hnízdil. Problémy pojmenovává jasnými a srozumitelnými slovy...ale asi právě proto, že jeho přístup k problematice kterou se zabývá je tak jednoduchý, je to pro některé lidi příliš složité a nevstřebatelné.
      Áron

      Vymazat
  3. MUDr. Hnízdil je moudrý člověk. A myslím, že ten, koho ta petice na UK Praha napadla, je taky zralý na zásah cvokaře. Tím se přece nedá ovlivnit zhola nic, volby jsou tajné a ačkoli mu to někdo z obavy o svůj post třeba i podepíše, při volbách se může chovat úplně naopak, dosvědčit mu to pak stejně nejde. Svět se zbláznil na kvadrát!

    OdpovědětVymazat
  4. Odpravdu mi naše republika a její občané
    připadají, že nemají vlastní rozum a musí být
    neustále někým ovládáni a média toho toho
    zneužívají ve prospěch politiků. Je to smutné,
    že se na tom podílí i umělci a vysokoškoláci.


    OdpovědětVymazat
  5. Hnizdil je zlodej ktorý kričí chytte zlodeja...to že pravdivo poukazuje na to,že v politika je zaležitosť deviantov ešte neznamená že on sám je anjel.Práve naopak

    OdpovědětVymazat
  6. Je vidět, že Hnízdil píchl do vosího hnízda. Postižení vždy nejvíc řvou.....

    OdpovědětVymazat
  7. http://www.youtube.com/embed/W0Mydquf9S8 toto je link na píseň k.Kryla nehrála se púroč asi tak si jí poslechněte a přeji krásný den

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.