24. ledna 2013

Vědci našli mimozemské řasy

Odhalení mimozemského života začíná? 

http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/zivot-ve-vesmiru-existuje-nasli-mimozemske-rasy.html?utm_source=blog&utm_medium=odp

Život ve vesmíru přece jen existuje! 
21. 1. 2013


Vědci našli na Srí Lance meteorit a uvnitř něj drobné fosílie, které podle nich dokazují, že život existuje i mimo naši planetu. O objevu napsali v odborném časopise Journal of Cosmology.
Vedoucí studie, astrobiolog Chandra Wickramasinghe, v ní tvrdí, že nález řas v meteoritu, který spadl v prosinci na Srí Lance, je jasným důkazem existence mimozemského života.



Za pomoci elektronového mikroskopu meteorit, který spadl poblíž vesnice Polonnaruwa 29. prosince 2012, prozkoumali a objevili v něm "mikrostruktury morfologicky charakteristické pro širokou třídu rozsivek.“ Podle vědců je "přítomnost struktur tohoto typu v jakémkoli mimozemském tělese nezvratným důkazem života mimo planetu Zemi.“ Astrobiologové našli také několik řas, které nedokázali určit.
Chandra Wickramasinghe je spoluautorem teorie panspermie, podle které byl život na naši planetu zavlečen z vesmíru mikroorganizmy, které přicestovali na meteoritech a asteroidech.

"Náš objev se může ukázat jako nejdůležitější za posledních 500 let. Domnívám se, že jde o nezpochybnitelný důkaz, že předkové lidí pocházeli z kosmu,“ uvedl Wickramasinghe pro list Huffington Post,. "Někteří budou možná namítat, že byl meteorit z Polonnaruwy kontaminován až po dopadu na Zem, to je ale absolutně vyloučené.“

Jiní vědci ale objevu nevěří, protože profesora Wickramasingha považují za fanatika, který vidí mimozemšťany ve všem. A někteří cynici dokonce zpochybňují, že se skutečně jednalo o meteorit.

Orgonet: 
Myslím, že mnozí diskutující nepochopili význam tohoto článku. Toto je článek z mainstreamu, a veřejně přiznává (i když zlehčuje) možnost mimozemského života. To je obrovský pokrok! Oficiální vědecká verze stále je, že mimozemský život neexistuje. Takže každý takovýhle článek je důležitý, protože připravuje nevědomé lidi na "celou pravdu".

4 komentáře:

  1. To je ale překvapení, že? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Že by začalo nové druhové osévání Země ?!

    OdpovědětVymazat
  3. Na tyhlety "objevy" řas, baktérií, fosílií apod. jsem alergická. Myslím si, že skutečné objevy Nasa jsou důležitější a zásadnější než se nám snaží média s pravidelnými intervaly cca 1 měsíce předkládat v rubrikách "věda "

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak nějak. pitomosti podobného druhu mohou předkládat školáčkům 1.třídy na besídkách, ale ne nám, co už něco víme o programech NASA, DARPA apod.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.