6. května 2013

Biskajský záliv míval v létě trvalou tlakovou výši - už nemá

Díky Radkovi za upozornění na chemtrails nad Biskajským zálivem 5. 5. 2013.

"Tenhle záliv byl vždycky kuchařka evropského počasí, bývala tam v létě trvalá tlaková výše. už není (((
čus r."




Orgonet:
Svatá pravda. Dokud ještě předpovědi počasí v rozhlase či televizi byly skutečnými předpověďmi, a nikoliv prezentacemi plánů klimateroristů, tak se v létě často mluvilo o Biskajské tlakové výši. Dnes tlakové výše a níže prakticky neexistují, i když televizní meteurologové se nám je snaží namluvit. Klimateroristé udržují stálé tlakové podmínky, na něž aplikují své pokusy s teplotou, chemikáliemi a různě formovanou a přesunovanou vodou ve vzduchu ...

Za mého mládí tlaková výše znamenala hezké počasí, tlaková níže déšť. Jednoduché barometry spolehlivě předpovídaly počasí. Dnešní technika pro "předpovídání počasí "za milióny Kč/Eur/dolarů jen přihlíží, jak si počasí (v rukou klimateroristů) dělá prakticky co chce ...

Nejzbytečnější věcí v domácnosti jsou digitální "meteorologické stanice", taky jednu mám úplně k ničemu ... Leda tak mohu pozorovat, že v těchto dnech klimateroristé udržují stálé tlakové  a teplotní podmínky, a přitom konají pokusy s denní oblačností. Už několik dní se nám tu drží tlak na 1013-1014hPa, noční teplota na 10-11°C, a denní teplotu/srážky vytvářejí klimateroristé různými typy a hustotami umělé oblačnosti.






24 komentářů:

  1. Tak to se mi líbí : meteoUrologové :o)).Všiml jsem si,že tihle urologáci,když předpovídají-hádají-tipují počasí (třeba na ČR1),tak už neříkají :"zítra BUDE tak a tak...",ale :"zítra BY MĚLO BÝT...".A dodají:"oblačno,zataženo,polojasno,místy a ojedinělé s přeháńkami,někde i bouřky".Normálního člověka taková "práce" nemůže bavit,ale nedělejte ji za ty prachy,že :o)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesné. Zrovna se dívám na počasí a ukazují fotky jak dnes bylo v různých místech ČR. Možná už se nebude mluvit o budoucím počasí, ale o tom jak bylo, koneckonců aspoň to bude přesnější:-)

      Vymazat
    2. V předpovědi počasí na příští sobotu 19-28 (ne noc a den, tyto teploty jsou pouze na den).Takové rozmezí, to už by jim mohlo vyjít.

      Vymazat
  2. Tu by som odporúcal pozriet sa na nasledovné 2 filmy o apríly roku 2013, netreba rozumiet ziadnej anglicsine, stací sa pozerat, ten kto je technicky schopnejsí stlací na automatický preklad a prelozí si video do lubovolnej reci.

    http://www.youtube.com/watch?v=QXUHDJlAF-w

    http://www.youtube.com/watch?v=WcSmIO9wXiI

    OdpovědětVymazat
  3. To by mě velmi zajímalo, jak by se dnes chovala žába zavřená v láhvi? Dříve platilo, že když byla tlaková výše, tak žába stoupala po žebříčku nahoru. Když byla tlaková níže, tak žába sestoupila po žebříčku na dno láhve. Dneska by asi nevěděla co má dělat, asi by stále stála někde uprostřed žebříčku a koulela by bezradně očima na všechny světové strany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nereagovala ta žába spíše na vlhkost vzduchu než na tlak?

      Vymazat
    2. Nevím jak ostatní žáby,ale na tohle byla "specialistka" rosnička.Velice malé a sympatické stvoření.Naposledy mnou spatřena cca před 15 ti léty :o( .Člověk,který zná jen asfalt a beton si toho ani nevšimne,že se tahle pidižabka z přírody vytratila.Je ale taky docela možné,že se mi s věkem jen zhoršuje zrak.... :o)

      Vymazat
    3. Není lepší než nad žábou dumat nad nesmrtelností chrousta ?

      Vymazat
  4. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  5. Napadlo někoho, že třeba to umělé vytváření bouří a počasí je vlastně částecne pro naše dobro? :D Co kdyz je to jako marny pokus o oživení meteo. systemu planety...takový elektrošoky. Třeba bysme bez toho umělého pocasi zažívali brutalní meteo. extremy. Co když už mořské proudy moc neproudí :) At už to delají z jakýkoliv důvodu, brzo se to musí odhalit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem nikde nikdy neslyšel a nečetl, že by bylo chemotravičství byť jen částečně pro něčí dobro :-))))

      Vymazat
  6. Výše a níže už neplatí.Když je výše o 0,1 MPa vyšší, tak to u mne není výše. Barometr ukazuje výši jako hrom, a z komína kouř obtéká střechu a padá až k zemi. Čím tohle dělají? Kouř z táboráku se válí po zemi a barometr ukazuje vysoký tlak. Byl v záruce, tak jsem ten barometr dokonce i vyměnil, a nic. Digi teploměr ukazuje totální nesmysly. Z dnešního dne mám ale dobrý pocit - čistil jsem žumpu. To si nedovedete představit, co to s těma chemáčema udělalo. Mohli se ulítat k smrti a nehli s tím. Dycky za chvilku díra jak pěst na oko. Dobrá hra. Čpavek bude asi lepší než ocet. A na bárium sirovodík.
    N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že kouř půjde dolů, když směrem vzhůru klesá teplota atmosféry pomaleji, než by to odpovídalo adiabatickému rozpínání vzduchu. Nebude to záležet na tlaku, ale spíš na prohřátí země a rozložení vzduchových vrstev.

      To je ale jen laický pohled. Možná mne někdo opraví.

      Vymazat
    2. Co se týče tzv.oteplování, zaujaly mě dvě zajímavá zjištění : 1. slunce podstatně více hřeje, než tomu bylo ještě celkem nedávno. 2. více se zahřívá i jádro Země, a vysílá více tepla k povrchu. To znamená, že globalisté mohou zastavit nebo spíše podstatně zmírnit jen teplo přicházející od slunce tím, že povrch stíní tím chemosajrajtem. S teplem odspodu ale nic nepořídí - důkazy jsou v masivním tání ledovců a arktických krajin "věčně zmrzlých zemí" za polárním kruhem. Zvýšená činnost zemského jádra má zřejmě také hlavní vliv i na další projevy, jako je sopečná a zemětřesná činnost a geoinženýring počasí (globalisté tady svými technologiemi rádi napomáhají nebo udržují negativní stavy). Astronomové přitom zjistili, že slunce, všechny jeho příslušné planety a měsíce, bouřlivě reagují na cizí objekt, který se řítí do Sluneční soustavy. Napřed byl označen jako hnědý trpaslík, pak rudý trpaslík, a nyní koluje po netu termín černý trpaslík. Viditelný je údajně jen v ultrafialovém a rentgenovém,radiačním spektru. Jeho abnormální slapové a zřejmě i jiné dosud neznámé síly, mohutně působí na zmíněné objekty Sluneční soustavy, což mimo jiné vede údajně i k jejich vyššímu zahřívání, a následně vyzařování obrovského kvanta tepla a světla(zvláště u slunce). Spekulovalo se i o tom, že by to mohla být neutronová hvězda, černá díra nebo kvarková hvězda.Rozměry těchto objektů jsou obvykle v rozpětí jen 10-20 km. Jsou suprahusté a supravodivé. Ve vesmíru je málo pozorovaných osamocených neutronových hvězd, pozorování osamocené neutronové hvězdy je nesnadné, protože jsou to velmi slabě zářící objekty, neboť jejich povrch je velmi malý. Magnetické pole obyčejné hvězdy je několik setin tesla, na neutronových hvězdách jsou magnetická pole velmi silná, od 106 T až do 109 T. Intenzivní gravitační pole v okolí neutronové hvězdy dokáže přitáhnout vše hmotné k jejímu gravitačnímu centru. Případné srážky s jinými vesmírnými tělesy jsou doprovázeny uvolněním velkého množství energie, indikovaným mohutnou emisí gama záření – gama záblesk.
      Zde umělecké videozpracování, co asi Zemi hrozí, a co musí pro svou záchranu udělat lidé, dokud mají ještě čas - Evacuate Earth - http://www.youtube.com/watch?v=TOBgPZFFlFY

      Vymazat
  7. Já si pamatuji, jak v oknech domů býval domeček s panáčkem a panenkou. Když byl venku panáček s parapletem, znamenalo to tlakovou níži a déšť, když panenka, bylo jasno a slunečno. Dneska by chudáci panenka s panáčkem nevěděli, kam dřív zalézt... :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panáček s panenkou měřili vlhkost. S tlakem nemají nic společného.
      Kdyby jste na domeček vlhce dýchl, vylezl by panáček. Nad topením nebo jinde v suchu zase panenka.

      Podobný přístroj si můžete udělat z jednoho nebo několika odmaštěných dlouhých vlasů (napnout gumičkou nebo závažíčkem a odečítat jejich délku, použít minimálně 30 cm).

      Vymazat
  8. Vždycky mi z toho vyskočí otázka:"Dělají to dobří nebo zlí?"
    L.A.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dělají to především blbí. Ve středověku za teplejšího klimatického optima bylo moře o pěkných pár metrů výš a nic se nezastavilo. Všechno proudilo jak má a bylo snadné se v Evropě i severněji uživit.
      Jsou to obyčejné trubky, ti klimateroristé. Podle současného vývoje 11 letého slunečního cyklu jsme s příkonem energie naopak dost v prdeli. Za rok přijde překvapující ochlazení.
      http://www.swpc.noaa.gov/SolarCycle/
      Oproti předchozímu vrcholu sluneční aktivity jen připosražená stolová hora. Takhle začínala Malá doba ledová, tedy Maunderovo minimum sluneční aktivity v letech 1638 - 1715.
      http://cs.wikipedia.org/wiki/Maunderovo_minimum
      r.m.

      Vymazat
    2. dnes už z toho nic neplatí, cykly jsou jiné, vše se mění...a nejen zásahem člověka

      Vymazat
  9. I u nás jsou messety v severních a východních Čechách. A jsou kolem nich a nad nimi pozorována létající světla, hlavně po setmění a během noci !

    OdpovědětVymazat
  10. Pamatuji televizní předpovědi někdy od 70. let, kdy pan Seifert dřevěným ukazovátkem vysvětloval nad statickou meteorologickou mapou jak se vaří počasí pro Evropu nad Biskajským zálivem a Azorami. Dnešní Taťány a Dagmary o počasí jen plkají za pěknou gáži, opovrhujíce těmi, kdo se o ovlivňování ledva zmíní.
    petr z jbc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóóó Taťány a Dagmary, to je jinej kalibr než Počasíčko :-)))))

      Vymazat
  11. Jak řekl nedávno i samotný Kalousek v PS : všichni v tom jedou, ani poledne nedrží !

    OdpovědětVymazat
  12. "Tlaková níže nad Biskajským zálivem se zvolna vyplňuje a kolem ní bude do střední Evropy nadále proudit vlhký a studený oceánský vzduch." Toto je mé dětství - přelom 70./80. let.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.