9. května 2013

Celosvětový pochod proti Monsantu 25. 5. 2013

Díky čtenáři za zaslání odkazu na článek z freepub. O celosvětové akci vím, a vyčkávám s informací, protože jistě zareagují i naši aktivisté, a už je to tady (:-))))

http://www.freepub.cz/2013/pochod-proti-monsantu-na-slovensku/

Pochod proti Monsantu 25. května 2013 v 14:00 Bratislava.
Zveřejněno 9. 5. 2013

The fight for our food!! – Boj za naše “jedlo”!

Událost na Facebooku >> [zde]

Informačná kampaň (cca od 10:00) a pochod za zdravé plodiny a potraviny na Slovensku bez GMO a za GMO Free Slovensko o 14:00 – počas Celosvetovej akcie „March against Monsanto“ – Chceme otvoriť tému a vyjadriť nesúhlas s gmo a záujmami nadnárodnej spoločnosti Monsanto aj tu na Slovensku.


(Myslíme si, že na Slovensku žijú oveľa lepší odborníci na pestovanie ako je Monsanto a to su tí, ktorí nám vedia zabezpečiť zdravé a kvalitné jedlo aj bez postrekov a GM.):

Pred pár rokmi, keď sa ešte len rozhodovalo o zavedení pestovania GM na Slovensku nás snáď nikto (okrem Greenpeacu, ktorý bojovali proti tomuto zámeru) neinformoval o čo tu ide (súdiac z faktu, že mnoho ľudí na Slovensku ani len netuší čo Monsanto a zavedenie GMO do životného prostredia znamená a takisto nás o tom neinformujú dostatočne ani média.

ÚKSUP má zoznam lokalít, kde sa GMO pestuje na komerčné účely (a ten zatiaľ nepoznáme, ak ho niekto pozná, sem s tým, vďaka), zatiaľ čo pre mnohých je už vôbec zoznam toho, čo sa pestuje na Slovensku pokusne pre “vedu a vyskum” na neuverenie (táto mapa je prístupná verejnosti).

Rozhodli sme sa podporiť celosvetovú akciu “March against Monsanto” , ktorá sa 25. 5. bude konať v mnohých miestach vo svete – ich zoznam nájdete tu – https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah7h2ApbBPnpdGhOMElaSVg1QUQtRlJQWm1FaUZISlE#gid=0 – všade, kde to ľudí štve, že Monsanto (najväčšia firma na svete zameraná na distribúciu GMO semien a herbicídov s tým spojených) presadzuje svoje ciele všade bez akejkoľvek nevyhnutnosti pestovania (myslíme si, že na Slovensku a vlastne ani nikde inde pestovanie GM plodín naozaj nepotrebujeme).

Nie sme organizačne prepojení so žiadnou organizáciou ani skupinou a nie je to pochod v mene žiadnej skupiny ani organizácie (iba vrámci celosvetovej akcie “March against Monsanto”, co je tiež len dobrovoľná iniciatíva ľudí, ktorá sa rozšírila – tiež to bol len nápad jednej osoby a pridal sa takmer celý svet.

Sú pozvaní aj tí, ktorí sa touto témou v minulosti zaoberali, ale aj ľudia, ktorých gmo ohrozuje a aj ľudia ktorí ho jesť nechcú, alebo sa chcú dozvedieť viac a prečo to odmietame – verím, že tam prídu.

Chceli by sme podať ľuďom informácie, že aj na Slovensku môžu vyhlásiť GMO FREE Zónu (Zóna bez pestovania GMO), tam, kde to poľnohospodári pestovať nechcú, môžu to vyhlásiť, najlepšie, ak je to širšie územie – takých poľnohospodárov a farmárov tu máme veľa, len zatiaľ nám chýbajú v tejto mapke http://www.gmo-free-regions.org/gmo-free-regions/maps.html .

Chceme podporovať lokálnych poľnohospodárov zo Slovenska, od ktorých vieme, že kupujeme bez GM. (Takíto poľnohospodári majú možnosť prísť podporiť túto akciu aj svojím predajom.)

Existujú štúdie a dôkazy o tom, že GMO má poškodzujúce účinky na živé organizmy a nemá ani také výživové hodnoty ako plodiny a potraviny bez GMO.

  1. Nesúhlasíme s kontamináciou pôdy GMO na Slovensku a žiadame kompetentných aby nám sprístupnili aj údaje, ktoré máme právo vedieť, pretože nie je nám jedno kto pestuje GMO a nevieme ani, či to náhodou nebude niekde blízko nášho domova, aj niekoľko kilometrová vzdialenosť je ohrozujúca.
  2. Myslíme si, že Slovensko GMO nepotrebuje pestovať a nesúhlasíme s tým, aby boli pretláčané Monsanto produkty k našim Slovenským farmárom, zahradkárom a poľnohospodárom.
  3. Chceme naďalej považovať svoje “Slovenské potraviny” za zdravé a chceme ich podporovať, taktiež aj miestnych farmárov a komunitné pestovanie.
  4. Želali by sme si aj označovanie všetkých potravín v obchodoch, ktoré obsahujú GMO (nielen od istého percenta obsahu GMO) – aj živočíšnych (ktoré boli kŕmené GMO).

Ak ste kreatívni a máte sa chuť realizovať a vymyslieť výtvarno – umelecké vyobrazenie alebo objekt čo vznikne spojením génov žaby s pomarančom, alebo génov ryby alebo aká budúcnosť nás čaká s keď sa všetci zmodifikujeme – všetko vystavíme 25. 5. na našej pouličnej akcii niekde tam, kde budú aj infostánky a snáď sa podarí to vystaviť aj bezprostredne po akcii v nejakých priestoroch O:) a aj niekedy potom… čiže diela určite neupadnú do zabudnutia, ale budú prezentovať Váš postoj – fantázii sa medze nekladú a môžete sa stať fanúšikom aj tejto stránky – ukážme sa , že nám to nie je jedno a že aj umelci chcú zdravé jedlo O:)))) ešte sa to aj rýmuje O:))))
https://www.facebook.com/ArtistsAgainstMonsanto

Všetky diela si len zapožičiame, ostávajú stále Vaše a kedykoľvek Vám budú navrátené.

Zapojte do našej organizačnej skupiny – aktuality a ďalšie info ohľadom podujatia 25. 5. sa dozviete už čoskoro. Stále hľadáme ľudí, ktorí nám chcú pomáhať a prispieť svojimi názormi.

Chceme zorganizovať akciu, zapojiť aj informačné stánky a aktivity alternatív, ktoré na Slovensku GMO nepotrebujú.

Naša organizačná skupina na Slovensku / Our group of organizers in Slovakiahttp://www.facebook.com/groups/130732460446614/134369960082864/?comment_id=134370403416153&notif_t=group_comment

P. S. Orgonet: 
Mnoho článků o činnosti koncernu Monsanto a geneticky modifikovaných plodinách (GMO) najdete zde na blogu pod štítky Monsanto a GMO

25 komentářů:

  1. Škoda, že to tady, je u sousedů na Slovensku, jinak bych se na výlet do Prahy taky vydal.. Honza J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... škoda je umrieť s podporou Monsanta. B

      Vymazat
    2. https://www.facebook.com/events/456119527796751/

      Vymazat
  2. Super bude něco i v ČR?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud něco zorganizuješ bude

      Vymazat
    2. V ČR asi nic nebude. Politici, úřady, media i Akademie věd jdou Monsantu na ruku. Přečtěte si jejich propagandu - snůška polopravd, mlžení, popírání nezávislých studií, uvádění falešných důvodů. Informovanost veřejnosti je žádná, a když tak zcela pod taktovkou biotechnologické lobby. Někdy se zdá, že to tu patří amerikánům.

      Vymazat
    3. když to zkoušelo Greenpeace, tak byli jen pro smích, a možná jste byli mezi těmi , kdo se jim smál

      Vymazat
    4. vytvořily jsme na FB událost pro celou ČR, jako platformu k setkávání a propojování všech, kteří chtějí něco dělat.
      http://on.fb.me/19EFF5a
      Ti, kteří FB nemají, najdou úvodní úvodní text tady na blogu http://bit.ly/12Aneh3
      Přidejte se

      Vymazat
  3. GMO na Slovensku sa pestuje všade najme kukurica..Veď si všímajte tabulky pri poliach...Nie len Monsanto produkuje GMO ale aj napríklad PIONIEER atď...Však sa dívajte vôkol seba

    OdpovědětVymazat
  4. Podľa mňa by tam nemal byť v ČR problém to zorganizovať a určite by prišlo viacej ľudí ako tu. Len to chce schopného organizátora a verím že v ČR ich máte celkom dosť. Nebola by škoda keby sa Gosharna na to prišla pozrieť tiež :)

    OdpovědětVymazat
  5. Když jednou matku Terezu požádali, zda by se účastnila pochodu proti válce, tak odmítla. Kdyby jí nabídli pochod za mír, tak by šla...

    Co kdyby se místo tady toho konal pochod za zdravou půdu, vodu a potraviny?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě také přemýšlím o tom, že když je něco PROTI něčemu, nesedí mi to.

      Vymazat
    2. To je skvělý nápad, až mě mrazí!!!

      Vymazat
    3. Přesně tak!:)

      Vymazat
    4. Tak to máme stejné pocity. Vždycky si vzpomenu na ten příběh s matkou Terezou. "Proti" jen posiluješ zlo proti kterému vystupuješ. Jinak, má pravdu ten, kdo napsal, že jsme americká kolonie. V naší zemi si to mnoho lidí nechce ani připustit.

      Vymazat
  6. https://www.pioneer.com/home/site/us/products/end-use/products3

    OdpovědětVymazat
  7. Měli bychom si vzít příklad z Maďarů. Jsou to naši sousedé, navíc jsou s námi ve Vyšegrádské čtyřce. Ti mají GMO semena úředně zakázána. Když přišli na to, že se přece dostala GMO semena kukuřice na pole, tak ji zničili a zaorali. Myslím, že to bylo 1000 hektarů, jupíí:-)). Ne všechny státy bývalého "východního" bloku a jejich úředníci jsou padlí na hlavu a úplatní. S láskou JanaR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JE to tak nejak, bývam na maďarskej hranici a ani tie chemtrailsy tu moc nelietajú - myslím Maďari sú kapánek iní, ako zvyšok európy.

      Vymazat
    2. Jsou to Arpádovci, potomci divokých a nezpoutatelných Avarů a Hunů ! Ti byli vždy hrází jak proti Vídni (římská expanze), tak proti Istanbulu (osmanská expanze)! Věřte, že ti si od nějakých pidimužiků z EU nenechají diktovat proti sobě žádné blbosti ani sviňárny !

      Vymazat
  8. Petice - Monsanto v EU
    Přátelé, zbývá ještě půl milionu podpisů, aby EU vyslyšela "hlas lidu" a začala se zabývat tím, zda nebezpečné aktivity firmy Monsanto opravdu povolí, či nikoli.... Děkujeme!

    Petici najdete zde:
    http://www.avaaz.org/en/monsanto_vs_mother_earth_doy/?twZdmab

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Awaaz nie je spoľahlivá organizácia. Má na konte akcie proti Lýbii a teraz tiež proti Sýrii.
      Ide na ruku americkej administratíve.

      Vymazat
    2. Jako vždy je dobré připomenout, že VŠICHNI V TOM JEDOU, ANI POLEDNE NEDRŽÍ !

      Vymazat
  9. Kdyby Bůh nezavřel ve svém milosrdenství obě oči a uši, ani jediný z lidí pro své hanebné činy by nebyl pro věčnost zachráněn. Tak obrovsky moc je lidstvo zkažené, že se stává postupně hrozbou pro celý vesmír !

    OdpovědětVymazat
  10. Divíte se pak, že se s námi nikdo "z venku" nechce kontaktovat, natož přátelit ? Proto to vypadá, jakobychom ve vesmíru byli sami. A za svou samotu si svým myšlením a skutky taky sami můžem !

    OdpovědětVymazat
  11. Presne tak Nie proti niečomu ale za niečo nie boj ale obrana alebo pozitívna zmena.
    Pochod za ZDRAVÉ a GENETICKY neupravené potraviny.
    A v tom prípade aj jemné vyššie energie sú nám nápomocné a tie nízke energie to
    výrazne oslabuje.
    Každý ďalší protest by sme mali zmeniť na Iniciatívu za pozitívnu zmenu a potom sa len začnú
    diať veci.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.