31. května 2013

Kouř z kotle

Klimateroristé vám dokážou i ucpat komín, což je úsměvné, avšak zřejmě pravdivé. Od Aoliana: (:-).

Ahoj Orgo,
srdečně Tě zdravím po delší době. Dneska jsem měl v plánu vyrazit do terénu, ale klimoušové začali festovně prudit s vychlazováním, tak mi napadlo, že bych Ti mohl poslat naše video ze 4.5. (kdy byla taky pěkná kosa). Na tom videu, které jsme si s kamarádem Nemem pojmenovali "Svévolné umlacování živlu ohně" je docela názorně vidět, kterak klimateroristi ubíjejí stoupavé vzdušné proudy, aby lépe technicko-chemická manipulace počasí. Párkrát jsme zkusili zaoctovat přes náš kotel značky Dakon (který po našich neslavných pětiletých zkušenostech rozhodně nedoporučuju, leda skalním otužilcům (:-))))))))) a nejspíš jsme s tím pěkně vytočili jejich Klimateroristické Veličenstvo, neboť od té doby u nás dochází k nadměrnému srážení kouře k zemi či zpět do komína. Jak to dělají, nevíme, zřejmě s pomocí vysílačů na mobily a s využitím nízko letících letadel vydávajících dunivé zvuky.  
Dalších komentářů již netřeba, neboť video je víc než výmluvné...
  
Měj se pěkně, ať se vše daří, i když počasí je vyloženě pod psa
A.

http://youtu.be/iXtnisbbeAk



Orgonet:
Podívali jste se, jestli vám někdo nepoložil cihlu na komín? Za starých časů se dělávaly takové žertíky (:-))))
Mně se děje něco podobného s kamny na zahrádce, ale není to tak esteticky úhledné (:-))).

24 komentářů:

  1. Od doby, kdy octujeme, máme problémy s komínem a kotlem. Myslela jsem, že už jsem paranoidní,ale taky mě to napadlo.Tak třeba teď,kdy jsme s octováním přestali,to bude lepší.Sám tím octem nic nezměním a ostatní spí,tak končím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velká chyba, s octováním to nemá nic společného. Prosím octujte dál. Osobně jsem investoval do octování asi 10 tisíc korun. Důležité je se nedat. Václav.

      Vymazat
  2. Existuje taková hezká finta: nejděte dvířka do spodku komína s dejte dovnitř zmuchlané zapálené noviny, případně i několik třísek. Tím ohníčkem se trochu ohřeje komín a ten pak začne táhnout. Pak teprve zapalte oheň v kotli.

    Studený kouř je totiž těžší než vzduch a nahoru do komína se mu proto nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Také mi takto kamna kouřila, než jsem přišla na to, že nejdříve musím dát suché noviny a třísky, zapálit a rozhořet a pak postupně přidávat další dřevo dokud není komín teplý. Musela jsem nejdřív mít 3x kouř v celým domě,protože jsem všechno naskládala do kamen, že se to rozhoří a ejhle venku bylo vlhko, tak to nehořelo.

      Vymazat
    2. Není to studeným komínem,kouří a bouchá to kdykoli.Jako kretén jsem čistila i třikrát za týden a volala kominíka.Kouř se válí po střeše.Velký vysílač máme asi 500m za vsí.Je tu ticho,slyšela jsem ta letadla celou noc nad tou poklicí a věděla,že zas bude hnusně.Chodím ven se psem ještě o pulnoci.Hvězdy po celodenním zatažení.A kolem 6hodiny rano už zas rozbíjejí mraky a je celodenní závoj.Tak to bylo v dubnu,tedˇ už je hnusně pořád.Zima,topit a čistit kotel.Myslím,že ten vysílač má ještě jiný učel než telefonní přenos.Ted o povodních,zima 5 či 6 st.A z lesa si to stoupá široký sloup páry.A je tam hodiny,pak nakratko zmizí a pak se zase objeví.Divný,co?Vyšla jsem k tomu vysilači nakopečku.Pořád drobně pršelo,ale výhled na lesy kolem dokola.A ejhle : Sloupy páry z lesů.Ale jen v těch třech směrech,kam míří ty tři potvory nahoře na vysílači.Jo,když se paří lesy,porostou houby.A ve mě vztek na ty služebníky darebáků.Držme se.Alena

      Vymazat
  3. dostal jsem humanitární záchvat si taky v Praze zaoctovat,ale protože jsem 65 letý bolševickými manýry ošlehaný dědek.....v životě by mě NENAPADLO octovat na terase našeho baráku...spíše popadnout vandr vařič,pekáč a usalašit se na zašitém místě parku u Nuselského mostu...zatím karmicky stručně....to nedozrálo k činu......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jsem také z Prahy 4 a octuji jak se dá. Přidávám ještě křišťály tak se přidej. Pa Hanka

      Vymazat
  4. To neee!!!!Pokračuj,kdyby si tohle řekl každý,kde bychom byli?

    Dita

    OdpovědětVymazat
  5. Křemílek a Vochumůrka by se mohli učit jak vařit mlhu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Toto je stará bolesť studených komínov, kde sa prestalo kúriť. Horúce spaliny v komíne majú nižšiu hustotu než vzduch okolo, stúpajú preto komínom hore a na ich miesto je nasávaný čerstvý vzduch. Tlaku, ktorý ženie vzduch komínom, sa hovorí ťah komína. Ten je závislý výške komína a pomere vnútorného priemeru k objemu spalín. Preto sú v priemyselných prevádzkach stavané vysoké komíny.
    Ľahká rada : Najskôr treba vyhriať komín zapálením novín a vložením do spodných dvierok ak sa prehreje vznikne ťah a potom môžete zakúriť po česky zatopit. Mám to overené na chate.

    OdpovědětVymazat
  7. Studeným komínem to není. Když kouknu ven, vidím směšný pohled - kouř jde z komínů, obtéká střechy a domy a válí se po zemi, kde jej rozfoukává přízemní prudivítr a mraky nad hlavou stojí. Až to bude dostatečně názorné a směšné, určitě natočím video. Nám se klimáci snaží ničit zahradu jen tehdy, když se na několik dní vzdálíme z bydliště, což zjistí dle bonzu mobilů.
    Octujte, co to dá a nezapomínejte ani na naší kamarádku kyselinu citronovou.

    OdpovědětVymazat
  8. To vypada jako tekuty dusik...

    OdpovědětVymazat
  9. Takhle teče tající suchý led, studený kouř nebo tekutý prchající dusík...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to jsme vlastně měli v laborce když jsme tekutým dusíkem vypalovali ženským bradavice. Tak je chemtrailsisty litej do vzduchu tekutej dusík.

      Vymazat
    2. No to asi ne. Ale bylo by zajímavé zjistit, co ten kouř vlastně obsahuje, a proč takto vzniká, a proč se takto podivně chová !

      Vymazat
  10. Ja som dnes na chalupe zažila podobnú situáciu. Kedže mi bola zima, chcela som si zakúriť v sporáku, ale dym sa mi namiesto do komína začal valiť do vnútra miestnosti. Vychádazal zo sporáka všetkými otvormi, cez spodné aj vrchné dvierka aj vrchom sporáka. Veľmi som sa zľakla, pretože v tomto sporáku som už kúrila veľa krát a ešte nikdy sa mi to nestalo. Nakoniec som musela vodou uhasiť oheň a dve hodiny vetrať miestnosť. Komín máme nový, takže tam určite neboli nanesené viacročné sadze. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to zapálit nějakou fakuli, co má velký plamen a strčit ji do revizního nebo vymetacího otvoru v komíně, aby se prohřál. Pak můžete v klidu zatopit.

      Vymazat
    2. Vďaka za radu, nabudúce to vyskúšam.

      Vymazat
  11. Stalo sa i mne pred mesiacom, a bolo to po 3 mesačnej prestávke. Ja na začiatok šupnem kúsok BEpa.
    Ale trošku o inom, u nás pod Tatrami je takmer nevidieť , čárymáry na oblohe, ale pribudli "bublifuky", a počuť burácanie.
    To sú z ničoho nič také kopiska mrakov a rýchlo pribúdajú. Ony nepriplávavajú, ony rastú !
    Hm, bude ocot účinný ?
    B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpařujou to mikrovlnama. Je někde blízko mobilní vysílač? Ocet stačí nalít do pekáče a nechat venku. Odpařej si ho sami. Nesmí do octa napršet.

      Vymazat
    2. Proč mikrovlnama? Vždyť i kdyby se do všech radarů vlila energie všech našich elektráren, tak neodpaří tolik vody, jako odpaří ty elektrárny v chladících věžích.

      Uvědomte si, že na vyrobení 1 kW elektrické energie v tepelné nebo jaderné elektrárně se další 2 kW musejí spotřebovat na odpar vody ve věžích. Mikrovlná zařízení pak asi třetinu energie spotřebují na svůj ohřev. Až to co zbude, jsou mikrovlny. V porovnání s věžemi elektráren nebo dokonce příchozím slunečním svitem, jsou to směšně nepatrné energie.

      Vymazat
  12. denně sleduji na podnikovem komínu je to o tlaku vzduchu/tlakova níže/-20 akouř se líně valí k zemi +25 a tlaková výše kouř stoupá pěkně rovně vzhuru ale proč se teply kouř v zime valí k zemi to mi hlava nebere/ komín vysoky 100 metru

    OdpovědětVymazat
  13. Také dál poctivě octuji.

    A.

    OdpovědětVymazat
  14. Ale jinak je vše v pořádku. Nebo ne ... ?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.