23. května 2013

Převratný objev: NASA zjistila, že CO2 OCHLAZUJE atmosféru


Díky čtenáři za odkaz na článek s novým převratným objevem NASA, který potírá celou teorii lidmi způsobeného globálního oteplování! Jestlipak (a za jak dlouho) si toho všimnou globální oteplovači a zruší uhlíkové daně? 
Mám jen chvilku času, tak překládám jen tu nejkratší informaci. V dalších článcích (viz odkazy dole) je toho ještě mnoho zajímavého ... snad to přeložím později.

http://iceagenow.info/2013/04/nasa-study-shows-co2-cools-atmosphere/
To nema vadu.. Posledni studie NASA zjistila, ze Oxid uhlicity
OCHLAZUJE atmosferu !
Mc Cali


Nová studie NASA ukazuje, že CO2 OCHLAZUJE atmosféru
20. 4. 2013
Překlad: OrgoNet

Oxid uhličitý účinkuje v zemské atmosféře jako ochlazovadlo.

„Výzkumné středisko NASA v Langley shromáždilo data dokazující, že „skleníkové plyny“ ve skutečnosti zabraňují až 95% škodlivých slunečních paprsků v dopadu na naši planetu, a tak snižují ohřívací vliv slunce,“ praví se v tomto článku na principia-scientific.org.



Údaje shromáždila výzkumná instituce NASA zvaná SABER (Sounding of the Atmosphere using Broadband Emission Radiometry – Zkoumání atmosféry za použití širokopásmové emisní radiometrie, http://saber.gats-inc.com/ ), která monitoruje infračervené emise z horní části zemské atmosféry, zejména CO2 a NO, dvě látky, o nichž se soudilo, že hrají klíčovou roli v energetické rovnováze vzduchu nad povrchem naší planety.“

„CO2 a NO jsou přírodní termostaty,“ vysvětluje James Russell z Univerzity Hampton, hlavní výzkumník SABER. „Když se horní atmosféra (neboli termosféra) ohřívá, tyto molekuly se snaží jak mohou odstínit toto teplo zpět do vesmíru.“
No není ta věda skvělá? Nejprve dokážou, že CO2 ohřívá atmosféru. A nyní „dokážou“, že atmosféru ochlazuje.
Ať je to jak chce, můžete za to vy, a tak budete platit vyšší daně.

Celý článek anglicky:
http://principia-scientific.org/supportnews/latest-news/163-new-discovery-nasa-study-proves-carbon-dioxide-cools-atmosphere.html#.UVYwRz4bXF4.facebook

Studie NASA anglicky 22. 3. 2012: http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/22mar_saber/

12 komentářů:

  1. Jen takovej menší problém: ta originální studie je (pokud dobře vidím) z loňského roku, tzn. 22.3.2012. Takže ten převratný objev se stal již docela dávno a očividně si ho ani nikdo nevšiml....

    OdpovědětVymazat
  2. Přečetl jste si celou studii? Jestliže ne, nemůžete tvrdit že CO2 ochlazuje atmosféru. http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/22mar_saber/

    OdpovědětVymazat
  3. A máme na světě globální ochlazování, které bude pro lidi znamenat to samé co globální oteplování...super :) a nevím jestli je NASA mezi těmi, kterým by se dalo věřit.
    Honza J.

    OdpovědětVymazat
  4. Podíval jsem se na hodnoty, které článek opisuje, ale připadá mi ta energie, odražená termosférou relativně dost malá.

    Běžně dopadá na Zemi ze Slunce asi 173 000 terawattů energie. Článek popisuje, že termosféra odrážela po tři dny navíc asi 0,3 terawattu energie, která se přihnala ve formě výronu sluneční koronární hmoty (CME).

    To je sice velmi důležité jako ochrana povrchu Země před radiací, ale z hlediska tepelné bilance je to zanedbatelné.

    (pokud jsem se spletl v číslech, opravte mne)

    OdpovědětVymazat
  5. Ako môzeme vediet ze tento clanok nie je manipulácia zo strany tmavej vlády vo svete, aby tak odvrátili pozornost od chemtrails? Dozvedel som sa ze nejaký rolník v juznom Svédsku pouzíva Monsato semená, lebo iné mu nevyrastie. = Chlad a nedostatok slnka + chemtrails dázd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jasně poukazuje na to, že elity chtějí mít pod totální kontrolou lidský potravinový řetězec, a vydírat s tím celé národy k nwo porobě !

      Vymazat
  6. jim nevěřím ani pozdrav

    OdpovědětVymazat
  7. Haha NASU už dávno neberu vážně. Podle mě, je to cílená dezinformace aby se prumysl nemusel omezovat nejakymi limity a mohli ty jedy vypouštět do ovzduší nefiltrované a ve větší míře. Protože to neděláme pro naše zdraví, ale pro přírodu a té to prospívá :D Protože kvetiny potřebují CO2 aby mohly růst a čím víc CO2 tím víc porostou. hanYs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k velikosti popisovaného jevu ten článek stejně neříká prakticky nic o tepelné bilanci nebo globální teplotě.

      Mnohem významnější bude například záporná zpětná vazba, daná změnou zalednění. (Pokud roztaje část polárních ledovců, obnaží se mořská hladina. Tmavý povrch vyzáří víc tepla, ale u pólů, kde je Slunce nízko nad obzorem, přijme Země jen málo tepla navíc. Bilance se v těch místech posune více k vyzařování. Celkově to tedy Zemi ochladí, a do velké části eliminuje skleníkový efekt)

      Vymazat
    2. No ony zvláště letos rostou jak divé ! Letos už tady v okolí 2x sekali trávu !!!!!!! Stromy vypučely a obalily se květy téměř na povel, což jsem nikdy předtím neviděl !

      Vymazat
  8. nooo, to se v NASA pochlapili... bože!!! :-)))) Mj. daň, která už je vypsaná a platí se, zrušená nebude, to teda fakt nemám strach - moloch, který s tou daní operuje, se jí jen tak snadno a dobrovolně nevzdá. Jde o příliš mnoho peněz.

    OdpovědětVymazat
  9. http://www.geoengineeringwatch.org/documents/19680002906_1968002906.pdf
    Našla jsem nějaký dokument z roku 1966 o ovlivňování počasí.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.