8. prosince 2011

Vaše dotazy na chemtrails a oficiální odpovědi

Nedávno se někteří čtenáři pokusili dotázat na oficiálních místech, co je to za podivné čáry za letadly, které nemizí, ale roztahují se přes celou oblohu. Připomínám akci Kamaly, viz zde: http://orgo-net.blogspot.com/2011/11/meditovat-ale-i-aktivne-jednat.html
Odpovědi přišly, avšak oficiální meteourologové drží basu, takže dle očekávání opět nic nevysvětlili, jak je vidno z níže uvedených dvou mailových konverzací.
Ale to neznamená, že se nemáte dále ptát. Jenom pište, ptejte se, co nejvíc.


Poučení, které je možno vyvodit z předešlých dotazů:
1. Ať se obrátíte s dotazem na kohokoli, přepošle ho Martinu Setvákovi z CHMÚ.

2. Martin Setvák se pokusí ho přehrát svým kolegům, nebo odpoví sám, ale obsah odpovědi je prakticky stejný - odkazy na předešlé oficiální dezinformace.
3. Pokud se ptáte, co je to za čáry na konkrétních snímcích, musíte přiložit přímo ty snímky - stáhnout si je do počítače. Odkaz nepomůže - snímky z webu mizí, archivují se jen několik dní.
Malá ukázka, co byste jim mohli třeba poslat místo odkazu:


4. Nenechte se otrávit tím, že oficiální meteourologové zpochybňují váš zdravý rozum. Víte svoje. Něco s rozumem musí mít ten, kdo ty čáry nevidí/nechce vidět.
4. S uspokojivým vysvětlením nepočítejte, ale obtěžujte, obtěžujte - jednou se to musí prolomit, je nás čím dál více, kdo vidíme ty ohavné manipulace s počasím.
Zdraví Orgonet


Konverzače s ČHMÚ č. 1 - Kamala Shanti:


From: Kamala Sante [mailto:kamala.sante@gmail.com]
Sent: Thursday, November 17, 2011 11:00 PM
To: chmi@chmi.cz
Subject: dotaz

Dobrý den,
Můžete mi, prosím, vysvětlit, co jsou ty čáry jdoucí křížem krážem na těchto snímcích?
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201111171841_NOAA16/201111171841_NOAA16_CZ_NM.jpg
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201111171558_NOAA15/201111171558_NOAA15_CZ_NM.jpg
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201111170845_METOP2/201111170845_METOP2_CZ_RGB124.jpg

Předem děkuji
Kamala Shanti


From: Martin Setvak [mailto:setvak@chmi.cz]
Sent: Monday, November 21, 2011 10:41 AM
To: kamala.sante@gmail.com
Subject: Re: dotaz
Dobrý den,
jedná se o kondenzační stopy za letadly.
S pozdravem,
Martin Setvák
družicové odd. ČHMÚ


Kamala Sante
22.11.


komu: Martin, jiri.vodka


Pěkný večer,
Snímky, na které jsem posílala odkazy, už jsou smazány? Již se mi nezobrazují.

· Pokud vím, tak kondenzační stopy za letadly celkem rychle mizí a netvoří se vždy. Jak je tedy možné, že na snímcích jsou přes celou Českou republiku?

· A proč například do východního Německa nepokračují? Není tam snad letecký provoz? http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201111190344_NOAA15/201111190344_NOAA15_CZ_NM.jpg

· Jak je možné, že tyto čáry jsou shlukovány v některých místech a jinde nejsou, když letecký provoz je nad celou Evropou?

· Jak je možné, že se rozšiřují, když kondenzační páry by měly mizet?

· Tak silný letecký provoz přes ČR kolem 6 ráno a nad Německem skoro nic? http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201111190646_NOAA16/201111190646_NOAA16_CZ_NM.jpg

Zajímaly by mne i některé detaily ohledně tvorby kondenzačních stop. Můžete mi to, prosím, jako kompetentní osoba objasnit?

1) Které konkrétní fyzikální veličiny a jevy se významně podílí na době trvání kondenzační stopy za letadlem?

2) Jakého rozsahu tyto fyzikální veličiny ve výškách 8 km až 11 km dosahují a jak se tyto krajní meze projevují?

3) Jaké klimatické podmínky panují v letové hladině tehdy, když kondenzační stopa za letadlem mizí po 20 vteřinách a jaké klimatické podmínky panují v letové hladině tehdy, když se kondenzační stopa drží a nerozplyne ani po 10 hodinách a to v celé své délce, tedy neumizí a nerozptýlí se ani konce těchto stop?

4) A ještě prosím, můžete mi objasnit k přiloženému obrázku, o co se jedná? Je to v létě, teplota téměř 30 stupňů, suchý, teplý den.

Prosím o objasnění mých otázek, ráda bych tomu porozuměla.

Předem děkuji

Kamala Shanti



CB (12).JPG









Kamala Sante
22.11.


komu: TomasPolicieCR, mně



Přeposílám.


From: Martin Setvak [mailto:setvak@chmi.cz]
Sent: Tuesday, November 22, 2011 9:24 AM
To: Kamala Sante
Cc: Petr Dvorak; Jiří Vodka
Subject: Re: dotaz


Dobrý den,
na většinu Vašich dotazů naleznete odpověď v níže (pod Vašim původním dotazem) nakopírované odpovědi na podobné dotazy; nemám čas se tomu opakovaně podrobněji věnovat. Část odpovědí (snad) naleznete i na mých neoficiálních stránkách, věnovaných intervalovému snímání oblohy zde: http://www.setvak.cz/timelapse/2010-cz.html (hned první případ nahoře) a zejména pak v podrobnému komentáři k tomuto případu zde: http://www.setvak.cz/timelapse/2010/20100202_note-cz.html. Případně pak zde:http://www.setvak.cz/other/tiskove-prohlaseni_chemtrails.pdf.


Ohledně umazávání starších snímků z polárních družic - je to zcela normální automatické umazávání snímků starších než cca dva dny, nastavené správci našich serverů. Sami jsme před časem po správcích webových serverů opakovaně požadovali prodloužení intervalu umazávání snímků AVHRR alespoň na týden až dest dní, ale marně. Delší interval (cca 10 dní) jsme měli nastaven na starších serverech, tyto stránky ještě najdete na adrese http://old.chmi.cz/meteo/sat/avhrr/index.php - stránky jsou doposud funkční, správci výpočetní techniky ČHMÚ by ale měly být definitivně ukončeny koncem roku.


K Vašemu poslednímu dotazu: to, že na zemi je teplo, kolem 30 stupňů, vůbec nic neznamená z hlediska teploty ve vyšších hladinách - doporučuji Vám základní populární knížky věnované meteorologii, kde mimo jiné naleznete informace o změnách teplot s výškou. V hladinách, kde se běžně létá, jsou teploty kolem -50 až -60 stupňů celý rok, bez ohledu na přízemní teploty, viz např. stránky našeho aerologického oddělení, http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/oa/ptu_grafy.html (podrobnější informace o sondážnch měřeních pak naleznete zde: http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/oa/sondaz_info.html).


V případě dalších podobných obecně-meteorologických dotazů týkajících se kondenzačních stop se obraťte, prosím, na našeho tiskového mluvčího RNDr. Petra Dvořáka (v CC), který je zároveň leteckým meteorologem.


K zodpovězení Vašich dotazů z jiných zdrojů můžete rovněž využít službu vyhledávače Google, např. zadáním hledaného výrazu "kondenzační stopy za letadly", viz www.google.cz/search?q=kondenzační+stopy+za+letadly.


S pozdravem,
Martin Setvák,
družicové odd. ČHMÚ


Konverzace s ČHMÚ č. 2 - Martin 

From: martin pokl [mailto:martin2606@seznam.cz]
Sent: Friday, September 23, 2011 10:00 AM
To: chmi@chmi.cz
Subject: vysvětlení jevu chemtrails

dobrý den
po dlouholetém pozorování marků a oblohy jsou v poslední době čím dál více
videt za letadly čáry, které se nerozplynou ale vznikají z nich mraky-pásy,
podle fotografií a videí toto např. před 10-15 lety nebylo,
tážu se proč za některými letadly se stopa ihned rozplyne ale za většinou ne
a je tam vidět a vzniknou z toho vždy mraky které zatáhnou oblohu, kdyby to
nevznikalo bylo by jasno. viz níže odkaz

 http://www.aktuality.sk/clanok/190045/chemtrails-su-skutocne-a-skodia-nasmu-
zdraviu-tvrdi-terapeut/
pokud tvrdíte že chemtrails je nesmysl tak mi odpovezte na tyto otázky:
 1. proč to dříve nebylo? v čem je počasí jiné že to ted vzniká? Jiné palivo
 letadel? Jiné motory letadel? Jiné ovzduší? Musí tam být nějaký důvod...
2. proč za některými ledadly to vzniká za jinými ne? Proč to za letadlem
 náhle vznikne a posléze náhle skončí? Vypadá to jakoby letadlo vyplo motor
což je ale nesmysl. Při pozorování letěla letadla ve stejné výšce a počasí
bylo stabilní-měřeno přístroji
3.Při úplně jasné obloze ráno se pak po přeletu řady letadel obloha zatáhne
bílými pásy, které tam pak zustavají. čím tyto pásy vznikají jaký je princip
vzniku?

Děkuji za odpověď Martin DAVID

From: Martin Setvak
To: martin pokl
Cc: Petr Dvorak
Sent: Tuesday, September 27, 2011 5:02 AM


Subject: Re: FW: vysvětlení jevu chemtrails

Přeji dobré brzké ráno,
důvod, proč před lety bylo kondenzačních čar výrazně méně, je zcela obyčejný nárůst leteckého provozu (pokud požadujete čísla, obraťte se na ministerstvo dopravy, třeba Vám je poskytne). Od cca poloviny 70. let jsem se amatérsky zabýval astronomií, a již tehdy kondenzační stopy představovaly pro focení jistý problém, a dodnes se pamatuji, jak jsme byli tehdy naštvaní když nám nějaká takováto stopa zkazila třeba dvouhodinovou expozici noční oblohy ... Léta jsem jezdil na observatoř na Kleti v jižních Čechách, kde již tehdy byl patrný značný provoz v koridoru nad Rakouskem (jižní trasa na Vídeň) a obloha nad Rakouskem bývala často "začmárána" podobně jako bývá nyní i u nás... Takže není pravda, že dřív se stopy netvořily, jen jich bývalo výrazně méně.

To, zda se kondenzační stopy za letadly tvoří či nikoliv, závisí na několika faktorech: relativní vlhkosti (čím vyšší, tím větší šance na stopy), teplotě (čím nižší teplota, tím vyšší šance na stopy) a vertikálních pohybech (vzestupné pohyby podporují dlouhodobější přetrvání stop), přičemž toto se týká letových hladin, tedy výšek mezi 8 až 12 km. Přitom tyto prvky jsou velmi proměnlivé, jak horizontálně, tak vertikálně - což vysvětluje, proč za některým letadlem se stopy tvoří a za jiným nikoliv, resp. proč se stopa začne nebo přestane za některým letadle tvořit jakoby "najednou", během přeletu (viz několik ukázek na mých stránkách, věnovaných intervalovému snímání oblohy, (http://www.setvak.cz/timelapse/timelapse-cz.html). Vnímejte to jako názornou, pěknou demonstraci proměnlivosti fyzikálních podmínek v atmosféře, a nikoliv jako nějaké spiknutí temnych sil a "chemtrails"...

Proč kondenzační stopy nepředpovídáme? Z prostého důvodu - nemá to žádný praktický význam. Pokud se obloha po výskytu stop zatáhne, není to pouze stopama samotnýma, ale tím, že se stopy většinou tvoří v brázdě nižšího tlaku, a obloha by se tak zatáhla později tak jako tak (stopy to jen trochu urychlí). Jsou ale situace, kdy se "zatáhne" pouze samotnými stopami, bez předfrontální oblačnosti, ale z praktického hlediska to nemá sebemenší význam, jedná se pouze o oblačnost podobnou cirrům, takže není sebemenší důvod tím zatěžovat provozní meteorology, kteří mají své důležitější práce víc než dost. A věřte mi - drtivá většina občanů se kondenzačními stopami vůbec neznepokojuje, protože nevěří v nesmysly šířenými "zastánci chemtrails", a samotné zastánce chemtrails nepřesvědčí žádné argumenty, prostě chtějí mít svou "záhadu", své "spiknutí" proti kterému se snaží "bojovat". Těch, kteří jim na tento nesmysl naletěli, mi je líto, ale když nechtějí poslouchat argumenty a raději uvěří temným silám, tak to je již jen jejich problém. Doufám, že Vy se zařadíte mezi ty rozumné ...

Víc Vám již na dané téma odpovídat nebudu, nemám na tyto nesmysly čas, nestíhám pro mě a meteorologii mnohem důležitější věci. V případě doplňujících dotazů s eobraťte na našeho tiskového mluvčího, Dr. Petra Dvořáka (je v kopii této odpovědi).

S přátelským pozdravem,
Martin Setvák

----- Original Message -----
From: "martin pokl" <martin2606@seznam.cz>
To: "Martin Setvak" <setvak@chmi.cz>

Sent: Monday, September 26, 2011 9:48 PM


Subject: Re: FW: vysvětlení jevu chemtrails

Děkuji za Vaši odpověď ale oficiální stanovisko ČHMU je mi už dávno známé. Pokud je to pravda tak proč nepředpovídáte tyto čáry za letadly, které pak udělají z jasné oblohy oblohu skoro zataženou.
To že tyto čáry nebyly dříve musí být vysvětleno.

Mám řadu fotek před 10-20 lety kdy na obloze nic takového nebylo, mám videa, protože se atmosférou zabývám řadu let.

-bud letadla spalují jiné palivo
-nebo je v palivu ruzná příměs a nikdo o tom ani neví
-letadla létají v jiných výškách
-v atmosféře je něco rozptýleno a na techto částečkách vznikají pak ty mraky ze stop
-v atmosféře došlo k nějaké změně která nebyla před 10-20 léty

Proč dnes tj 26.9. 2011 jsem nevidel zádný náznak čar za letadly? A 18.9. jich bylo plno. V čem byl rozdíl v počasí? V atmosféře? Nebo v nečem jiném????
To mi prosím vysvětlete a pokud byste to i předpovídali v počasí alespon na internetu tak uklidníte řadu občanů, pokud tedy je pravda že to nemá s chemii nic společného.
Ale pravda je i Vy mi to potvrdíte že se stane po průletu nekolika letadel obloha zatažena mračny, které se vytvoří z techto letadel at je jejich původ jakýkoli mne to znepokojuje, proč mi mají najaká letadla přivodit zataženou oblohu, když by bylo jinak jasno???

Děkuji za Vaši odpoved
Martin DAVID


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Martin Setvak <setvak@chmi.cz>
> Předmět: Re: FW: vysvětlení jevu chemtrails
> Datum: 26.9.2011 12:27:36
> ----------------------------------------
> Vážený pane,
>
> oficiální stanovisko ČHMÚ k této problematice naleznete např. zde:
> http://www.setvak.cz/other/tiskove-prohlaseni_chemtrails.pdf
>
> Odkazy na odborné články týkající se kondenzačních stop pak např. zde:
> http://www-pm.larc.nasa.gov/sass/sass-ref.html
>
> S pozdravem,
> Martin Setvák
>
>

>

21 komentářů:

  1. Martin Setvák je k*k*t... :oD
    Stejně, jak skoro většina lidí na univerzitní půdě.
    To jsou odpovědi, jak bolavá pata, fakt

    OdpovědětVymazat
  2. Čo tak sa ich opýtať na vplyv politiky na počasie? Ide o to, že chemtrails sú pozorované až na výnimky len v krajinách NATO, kde majú vojenské lietadlá povolené lietať ako sa im zachce.

    OdpovědětVymazat
  3. Za čo berú platy ? Za bľabotanky.
    P. Setvák hovorí ako detvák. /spisovne decko/.
    Obdivujem Kamalu Sante a Martina Pokla,
    ja by som sa už vzteky rozsypala z týchto odpovedí. I am not hero..
    bed

    OdpovědětVymazat
  4. Na rovinu za sebe - je velice hezké a oceňuji vaši snahu, že se ptáte. Ale myslíte, že mohou přiznat (na takovém dobrém, teplém, dobře placeném a zajišťujícím pracfleku), že na nás vědomě bez našeho souhlasu sypou jedy? Vždyť v jedné z odpovědí se pan Setvák sám nachytává - "V hladinách, kde se běžně létá, jsou teploty kolem -50 až -60 stupňů celý rok, -" ano ty teploty jsou cirka stabilní a deset stupňů již v tomto nehraje roli. Dotazy podobného stylu určitě mají svůj význam- aspoň jsou- ale když jim pošlete důkazy v podobě patentů apd.. ozvou se? Budou mlžit a tak. Vždyť možná mezi odpověděmi Vám, posílají a zpracovávají report o "chemtrails" na obloze a zasílají na vyšší místa. Z těch odpovědí na mne normálně čiší nepravda a manipulace. Prostě všichni kdo se tomu podivujeme a chceme to objasnit řeknou, že jsme fanatici a nekritičtí argumentům odborníků. Je to stejný, jako když nebudete brát léky, začnete se léčit a vyléčíte alternativně...co by asi páni doktoři řekli? Že jsme hazardéři z vlastním zdravím apd.. Za sebe - myslím, že tudy cesta nevede.... ten vlak už dávno vyjel z nádraží a moc lidí to živí..bohužel....

    OdpovědětVymazat
  5. Ozvěte se, kdo jste posílali dopis na zastupitelstvo. Jak jste dopadli?
    Vlabi

    OdpovědětVymazat
  6. budte milí probuzení milosrdní k panum SETVÁKUM,kopete jim do karierní židle,aby z ní nespadli do bahna krize nezaměstnanosti,odhrkají vám poučky,jako za socialismu,v životě se vám nepodaří tu židli zvrhnout,hypotéka,leasing,to je škrtící oprátka těch,co koukají přes plot a chtějí stále více.....

    OdpovědětVymazat
  7. To by mě zajímalo, čeho se tím snažíte dosáhnout. Vy pana Setváka o vaší pravdě stejně nepřesvědčíte a stejně tak on nepřesvědčí vás, jak to ve skutečnosti je.
    A i kdybychom přistoupili na myšlenku, že máte třeba pravdu, myslíte, že by vám to přiznal? Nebylo by to moc jednoduché? :-). A nemyslíte, že by po prvním zjištění, že jsou snahy mocností "odhalené", přistoupily k tomu, aby se to příště tak snadno odhalit nedalo?

    Mějte se fajn,
    D.H.

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že by to chtělo se ptát víc konkrétně, aby pan Setvák a jemu podobní museli odpovídat také konkrétně a ne jen obecně. Pokud bychom věděli přesně, za jakých podmínek mohou "persisting contrtails" nastat a jak takové podmínky jsou četné/pravděpodobné, byl by to nepřímý důkaz toho, že se děje/neděje něco nepatřičného.
    Je třeba vědět jak souvisí relativní vlhkost a teplota vzduchu s délkou trvání contrails. Měl by na to být nějaký alespoň přibližný matematický vzorec. Dále by bylo třeba vědět, v jaké výšce je teplota dostatečně nízká pro vznik contrail. Mám za to, že chemtrailsová letadla létají poměrně nízko. Také by mě zajímalo, jestli za jasné oblohy je vlhkost vzduchu dostatečná pro vznik contrail.

    LK

    OdpovědětVymazat
  9. Jak a kdy chemy mohou vzniknout tu již několikrát bylo a to jak pro laika, tak i po odborné stránce. Chce to nebýt lenoch a hledat. Je to nemoc naší doby, čekat že všechny informace nám budou dodány až pod nos a my si je vychutnáme od PC s nohama nahoru a teplým kafem před sebou.
    Michal

    OdpovědětVymazat
  10. Podle mě nemá vůbec žádný význam, ptát se na chemtrails - tedy minimálně - ptát se někoho na CHMI. Jak známo o studovaných lidech,neví v podstatě nic, a nejmíň z jejich vlastního oboru. Takže chmáci, včetně čt 1 hvězd v čele s paní Zárybnickou neví nic o počasí a umí akorát posat aktuální zveřejněný model počasí (který moc často nevychází. Kdo nám tu práší a proč stále nevíme, a asi vědět nebudeme a tito nám to nepoví. Zeptejte se někoho z vůdčích psychopatů - Gatese nebo nwo přisluhovačů, ti by to měli vědět.

    OdpovědětVymazat
  11. Pan Setvák bere výplatu od občanů ČR a má pracovat v jejich zájmu, ne v zájmu klimateroristické lobby viz. sucho ve Střední Evropě, zjevně chtějí umírnit Německo, které se snaží, aby soukromé aglosaské banky zaplatily část svých špatných investic (půjčování peněz za nekřesťanský úrok)
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, já jsem takové odpovědi čekala. Na konkrétní odpověď - za jakých se přesně podmínek může vytvořit dlouhotrvající "contrail" - mne odkázal na prostudování meteorologické literatury. Na otázku, zda se dá jednoznačne pozorováním pouhým okem určit, zda se jedná o con nebo chem trail mi neodpověděl. Nesnažím se je přesvědčit, pouze chci mít korespondenci pro další akci, pro naše zastupitelstvo Cb a policii CR, která se tím začala zabývat. Ve čtvrtek jdeme na zasedání zastupitelstva v CB, budeme to nahrávat a pošlu to pak Orgonetovi. Budeme požadovat, aby se informace dostaly do sdělovacích prostředků. Můj přítel skonstruoval malý zvukový laser, chceme ho v lednu vyzkoušet, do té doby je bohužel zaneprázdněn. Snažím se být trpělivá, přestože bych chtěla, aby se to řešilo rychleji. Každá vaše aktivita, podpora, šíření informací pomůže. Pokud můžete, obraťte se na zastupitele ve vašem městě, může se to pak strhnout jako lavina. Zatím mnoho zdaru. Kamala
    kamala.sante@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Já vím, že kdo chce, ten si informace najde, ale byl bych rád, kdyby s těmito fakty byl přímo konfrontován pan Setvák. Takhle mu to neinformovaná část veřejnosti může baštit. Kdyby musel odpovídat konkrétně na odborné dotazy, tak by se buď totálně znemožnil, nebo by neodpověděl vůbec, což by možná mnohým skeptikům otevřelo oči.

    LK

    OdpovědětVymazat
  14. Tak, tak, židobolševismus se rozlézá po celém světě jak temná rakovina

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den.Chci se dotázat,zda je někdo z přítomných ochoten podpořit akci dle vzoru Kamaly a to tak,že by připojil své jméno a adresu pod petici dle Kamaly,kterou chci také zaslat obecnímu zastupitelstvu v mém bydlišti,JM kraj, Hodonínsko.Pokud by byla kladná odezva,uvedu svůj kontakt.Čím více podpisů,tím lépe.

    OdpovědětVymazat
  16. ahojte, věřím, že je něco v nepořádku, ale že jsem taková, že si potřebuji vše ověřit, ptala jsem se na barium a prý se rozpouští za několik milisekund, co co ho vypustí za letadlem, takž nemá šanci se do stat do atmosféry natož na zem, abychom ho mohli vdechnout, nevím, možná to chce víc vědecky podložených důkazů. Katka

    OdpovědětVymazat
  17. jj, jsem taky ochotná

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý den.Pokud chce někdo svým jménem a bydlištěm podpořit petici dle vzoru Kamaly pro Hodonínsko,ať tak prosím učiní na tento E-mail :pinda17@seznam.cz.Předem mnohokrát děkuji,Pinda Jiří

    OdpovědětVymazat
  19. http://jakubroth.blog.idnes.cz/c/322800/Masiblem-roku-se-stava.html

    OdpovědětVymazat
  20. http://jakubroth.blog.idnes.cz/c/322800/Masiblem-roku-se-stava.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.