9. července 2013

Formace tří světelných bodů pozorovaná u Svitav

Ahoj Orgo,

Já jsem na tvých stránkách velmi často, ale jen málo příspívám a jsem opatrný v soudech. Ale i z toho
opatrna je člověku nepříjemně, co se kolem děje.

Včera večer 8.červenec 2013 jsem seděl s manželkou na zahradě s manželkou, nedaleko Svitav. /Sklené u Svitav/ Povídalo se  a koukali jsme na oblohu. Byly na jižní straně vidět pořádně v podstatě jenom Arcturus z Pastýře plus nějaká havěť. Ale obloha byla jasná.
Nicméně jak je na obrázku, z ničeho nic se vlevo od Arcturusu objevily tři body přibližně stejné magnitudy jako zmíněný „Artur“. V první chvíli mne nenapadlo dumat, co je to za podivný trojůhelníkovitý přírůstek, ale ono se to téměř neznatelně pohybovalo k východu. Dloubnul jsem do manželky a říkám jí – hejbe se to? Deset vteřin jsme se soustředili a potvrdili si, že se to pohybuje. Jev trval cca 2 minuty a poté pravá dolní pohasla, následně levá horní a ta co tvořila levou špičku pohasla, opět se rozsvítila a pohasla. Dále už ani stopa. Pokud to svítilo, tak stabilně a bíle s velmi velmi jemným načervenalým nádechem. Velikostí i magnitudou to bylo podobné Arcturusovi. Stalo se ve 22.19-21 letního času.

Pozoruji blikání Iridií již roky.
Sledování přeletů různých satelitů sleduji roky.
Mimo to jsem koncesovaný radioamatér a sledování satů jak ve vidu tak v radiospektru trochu ovládám.
Sleduji v souvislosti s teorií chemosprejů letecký provoz na obloze ve dne v noci dle nálady dost často, abych věděl, jaký je letový provoz, tedy vím jak to na obloze rychle lítá.
Sám lítám na větroních, takže něco o lítání taky vím a otec lítal Migy
Vlastním astronomický dalekohled a mám trošku povědomí o astronomii.
A znám dobře jak létají lampióny štěstí a meteobalony.

Zkrátka proč tolik vět, no aby bylo jasno, že když řeknu, že to nebyla formace letadel, formace lampiónů a ani formace satelitů, tak aby ze mne někdo okamžitě neudělal nýmanda, co jako pošuk volá do Novy pokaždé, když na obloze něco blikne :).

ISS, Progressy i číňani byli naprosto mimo a Tiangong 1 byl nad africkým rovníkem, mimoto, tyto  svítící potvory na oblose sviští jako čerti.
Toto se za dvě minuty posunulo skutečně zanedbatelně, ale prokazatelně.

Pravděpodobně to nebyla známa trojúhelníkovitá „UFA“, ale formace něčeho. Vše bylo bez zvukových projevů

Zajímalo by mne, zdali bylo více pozorovatelů a zdali jsou jiné skupiny lidí na netu, které se o tyto jevy zajímají, já je neznám.

Orgo, děkuji za čas a ať se ti daří. Snad jsem to sesmolil souvisle.

Petr Weiss

Dodatek od čtenáře: hezké ....

Ahoj,

zahlidl jsem pred chvilkou clanek „formace u Svitav“.
Shodou okolnosti jsem mel v nedeli sen o kontaktu a takto jsem ho zhmotnil do obrazku.
A ted koukam, ze byla shlednuta formace u Svitav. Bydlim blizko Svitav.
A zacinam mit pocit, ze to nebyl asi jen sen :).

Hezky den...

dekuji, ze jeste prispivas....





33 komentářů:

  1. Já sledoval Arcturus 7.7. , ale nic tam nebylo , jinak je tohle vidět dost často, družice pozná každý, ty nemění trasu , letí pořád rovně, ale světelné body/ útvary , kličkující , zastavující se , nebo rozsvěcující a zhasínající se , je vidět často .

    OdpovědětVymazat
  2. Nehrál si někdo s dálkově řízeným mikrovrtulníkem na který si před tím přidělal knoflíkovou baterii a pár LEDek ? 99% "UFO" je děláno pozemšťany, stejně jako kruhy v obilí, které jsou takovými polními grafiti. Také mohlo jít o skupinový let klubových pilotů, jako bylo seskupení šesti "UFO" nad Prahou na Silvestra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to "UFO" nad Prahou na Silvestra jsme viděli a hrozně jsme se divili, co to může být. Jsem ráda, že teď už to vím.:)

      Vymazat
    2. Až něco takového uvidíš , sám uznáš že je to dost vysoko na pozemskou techniku, nebo že to nedělá člověk

      a Crop circles.., není záležitost pozemská , myslím výroba

      Vymazat
    3. Pro Anonymní 9. července 2013 12:01
      Méně mlžení a plkání bych prosil ohledně UFO a crop circles !

      Vymazat
    4. to to už je dávno odhaleno vysvětleno

      Vymazat
  3. Já sice nevím, zda jsem sledovala zrovna Arcturus 7.7. či něco jiného, ale v noci asi ve dvě hodiny jsem pouštěla psa ven a všimla jsi: Obloha byla jasná, nádherné hvězdy, ale něco mi tu nehrálo - dvě hvězdy, byly pod sebou, jako dvojtečka. Oblohu pozoruji stále čistě jen pro ten pocit nádhery, vím, kde má která hvězda být a tohle bylo nějak jinak. Za pět minut jsem Lolitu pouštěla zpět a hvězdy "dvojtečky" tam už nebyly. Byla jsem dost rozespalá, ale považuji za jisté, že dle pouhého oka se ony hvězdy nepohybovaly. Ale prostě tam neměly být a za chvíli tam také nebyly. Bydlím v Černé Hoře na blanensku, od Svitav nedaleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zase informace od lidí, kteří viděli, jak dvě hvězdy si kruhovou otočkou vyměnily svá místa vedle sebe. Pozorovali to dál celé hodiny až do rána, a už se nic podobného nestalo. Byly to tedy vůbec hvězdy ?

      Vymazat
  4. V dnešní době je to běžné, každý den nám to létá nad hlavou...... stačí se večer chvíli dívat na oblohu.
    V médiích ani zmínka........děje se něco podivného

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni také vědí, pozorují, ale mlčí, pokud nechtějí přijít o místo !

      Vymazat
  5. Možno to nie je presne k tématu, ale....povedzte mi...čo som videl ??? ...
    Asi pred 2-3 mesiacmi som sa prechádzal po sídlidku, šiel som na jeho koniec, aby som nastúpil na autobus a zároveň sa aj prešiel, hoci mám zastávku hneď pri vežiaku kde bývam..... Pozrela som sa na oblohu, bola totiž už tma.... Videl som hviezdy, bolo ich tam dosť, asi jasná noc.... Pozerám.... a jedna hviezda začala strácať jas, pomaličky....zastal som, pozeral som sa na oblohu, a asi 5-6 sekúnd jej trvalo, kým stratila jas asi na 1/3 pôvodného jasu.... Povedal som si "o.k., to hviezdy niekedy "robia", alebo aspoň náám čo sa na ne pozeráme, sa to tak vidí.... ALE - potom sa tá "hviezda" pohla, a vydala sa PREČ....... Pozeral som sa na jej "odchod" asi 5 sekúnd, ale nečakal som, kým zmizne úplne, a či naberie na rýchlosti, alebo niečo podobné.... JA SOM VEDEL, ŽE JE TO BUĎ UFO, ALEBO IFO (lietajúci tanier zostrojený tu na Zemi, s pozemskou posádkou)........... TO BOL DôKAZ. Bola noc, nebolo počuť žiaden zvuk.... Som presvedčný o tom, že to bolo UFO (resp. IFO, ktoré ale v podstate je zároveň pre bežného človeka UFO). Asi o mesiac na to sme pri ohni s kamarátmi viedli debatu o svete, a podobne.... Padla tam aj otázka, či existujú mimozemšťania, alebo nie.... Vyjadril som sa, že som PRESVEDČENÝ, že ÁNO..... SRANDA JE, že som NESPOMENUL čo som videl na oblohe.......NIE PRETO, ŽE BY SOM SA BÁL ŽE SA ZOSMIEŠNIM PRED NIMI......... Proste som na to nejak ZABUDOL, lebo pravdupovediac.... ROKY VIEM, ŽE EXISTUJÚ MIMOZEMŠŤANIA, A UFO.... a tak keď som uvidel na vlastné oči dôkaz, tak kým som došiel na zastávku autobusu, tak už som na to cestou autobuom ani nemyslel........ LEBO TO PRE MŇA NEBOLO NIČ DIVNÉ, DOKONCA TO VO MNE NESPôSOBILO ANI EMÓCIE, akurát tak emócie trvajúce 10 sekúnd (emócie typu : "ÁNO, VEDEL SOM TO !!!!")....
    Ešte jeden prípad sa mi stal..... Raz večer som šiel z posilňovne domov.... Pozrel som sa na oblohu ku streche jedného 8 poschodového bloku, a uvidel som tam niečo ako NÁDHERNÚ DÚHU, ale farby boli trochu iné..... akoby taký ZÁVOJ, ktorý mohol merať asi 3 metre, resp. videl som len tri metre, ktoré asi za pol sekundy "zmizli" za blok. Uvidel som nádherné farby zoskupené v "dúhe", boli 3, alebo maximálne ich bolo 5..... Videl som to o veľkosti asi 3x2 metre. NEBOLA TO PETERDA, ANI NIČ PODOBNÉ..... NEBOLO POČUŤ ŽIADEN ODPAL PETARDY, ANI ŽIADNE "SVIŠŤANIE", a bol už február, alebo marec. .......... Čo to mohlo byť ??? Chcem sa týmto spôsobom opýtať, či NIEKTO Z VÁS videl niečo podobné ? ..... Netrpím halucináciami, neberiem drogy, nejem sladkosti, nepijem alkohol (len 2cl vodky nalačno - zdravotné dôvody, inak nepijem VôBEC ...a nemám auto, takže si to môžem dovoliť :D), SOM UZEMNENÝ, "neuletela" mi "strecha", nehrávam počítačové hry, nepozerám filmy (pozriem si 4 filmy ročne ?), seriály, totálne ma to nezaujíma, akurát pozerám dokumenty a počúvam audio (hudba, prednášky...).... Viem čo som videl.
    Ale ako vravím - aboslútne žiande "wau" emócie to vo mne nevzbudzuje..... Neviem prečo, ale asi je to bežné, asi u viacerých ľudí je to také "málo emotívne", lebo predsa len - nie je to dotyk mimozemšťana, ani pohľad na mimozemskú loď z 10-tich metrov... :-)...

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mnohé tyto objekty jak popisuje autor příspěvku a také Marek G. se pohybují mimo naši atmosféru. Vzhledem k velké vzdálenosti nejsou za denního světla pozorovatelné, - podobně je to i s pozemskými družicemi, ty se však nezastavují, nemění směr letu, ani nejsou ve dvojici, nebo jiné formaci. V noci je to však jiné. Objekty jsou osvíceny sluncem, takže vzniká lepší možnost pozorování.

      Vymazat
    2. Ty objekty se nepohybují jen v okolí Země, ale v prostoru CELÉ SLUNEČNÍ SOUSTAVY ! A JSOU JICH MILIONY, MOŽNÁ AŽ MILIARDY ! TO JE TO, CO NAŠE MOCNÁŘE SVĚTA ZVLÁŠTĚ UZNEPOKOJUJE !

      Vymazat
  6. první lod jsem viděl pod trampským širákem v roce 1967......pak jsme je viděli s rodinou ve dne i v noci...spíše se zabývám svým haraburdím...myšlenkovým,což je celoživotní makačka...Ufo je tudíž taková druhotná kratochvíle,o chemtrails nemluvě...

    OdpovědětVymazat
  7. Řekl bych, že 99% kruhů v obilí nedělají pozemšťané, nejsou toho schopni, možná jen na National Geographic nebo Discovery. Taky myslím, že nadšení falešných tvůrců již z velké části opadlo. Podle mého názoru byla kdysi pomocí dvou opilých Britů, co vytvořili od pravých kruhů něco dost odlišného, pouze záměrně spuštěna dezinformační kampaň, kterou živily například výše uvedené kanály. Pro zběžné zkoumání vzhledu různých kruhů v obilí doporučuju stránku http://www.cropcirclecenter.com/. Fil

    OdpovědětVymazat
  8. To stejné jsem zřejmě viděl i já. Seděl jsem večer venku a něco mě přimělo se podívat na jižní oblohu. Viděl jsem tři "hvězdy". K mému překvapení se ale pomalu pohybovaly nahoru a držely stejný tvar trojúhelníku. Ten pohyb byl pomalý, družice se pohybují rychleji. Bydlíme vzdušnou čarou 16 km od Svitav.

    OdpovědětVymazat
  9. Dnes v noci, těsně po druhé hodině jsem zaslechla zvuk letadla, nebo spíš nějakého o dost většího stroje - ale muselo to být něco obrovského, podle mé noční představivosti :) tak třikrát větší, než naše město - dlouho trvalo, než zvuk posunujícího se stroje ustal. Zvuk slábl jen velmi zvolna.
    Raději jsem ven ani nekoukala...a třeba to bylo něco jiného, ale přece to sem píšu, kdyby měl někdo podobnou zkušenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam podobnou zkusenost,je to asi 2 roky,co jsem byla odpoledne na prochazce s pejskem a najednou slysim nad hlavou preletavat nejake letadlo,ale normalni letadlo,nebo stihacka to nebylo,mi to pripsdalo snad jako nejaky velky tezky bombarder,hlavne to rvalo,ba primo buracelo,koukala jsem jestli se nekde na obloze za chvili neobjevi UFO.Byla tam pani s malym deckem a to zacalo plakat,jak se vylekalo,no nevidela jsem vubec nic,jenom ten zvuk byl priserny,az mne jimala hruza a to buraceni bylo jeste, avsak uz tlumeneji slyset mozna dalsich 5-7 minut.Nevim,co by to mohlo byt,nikdy predtim jsem nic takoveho neslysela,jo a jeste jednou jsem taky podobny rev slysela,nebyl vsak uz tak intenzivni.

      Vymazat
    2. Mohly to být "Kosmosféry", taktické vojenské vdušné plošiny, které jsou asi 3-5x větší než letadlové lodě. To by odpovídalo vašemu dojmu, vjemu z té události, že to muselo být něco obřího,jak jste napsala : "většího než naše město - dlouho trvalo, než zvuk posunujícího se stroje ustal."

      Vymazat
    3. Pro Anonymní 10. července 2013 17:47

      To mohly být zvukové emise vektorů haarpu a TTA, neboli když se použije vícero klimateroristických technologií souběžně.

      Vymazat
    4. Anonymní10. července 2013 21:30

      to je tak když někdo z přemíry informací blbne..no ty , ano

      Vymazat
    5. Pro Anonymní 11. července 2013 13:52

      Pokud nemáte nějaký věcný komentář k tématu, laskavě s tím neustálým napadáním a urážkami držte hubu !

      Vymazat
    6. jaké urážky?? ty vidím u tebe , prostě to máš trochu pomotané , prostě guláš...

      Vymazat
  10. Dobrý den, rád bych přidal svou zkušenost s jevem, který se dle mého týká zde diskutovaného tématu. V pondělí 8.7. jsme se skupinou přátel pozorovali hvězdnou oblohu jakožto amatérští astronomové v lokalitě Brťov-Jeneč nedalko Černé Hory. Jev o kterém se zde bavým podle mého, nastal někdy po půlnoci z 8. na 9. července, bohužel nikoho znás nenapadlo zkontrolovat přesný čas. Pozorování mělo dost podobný charakter jak ho poisuje autor článku, ovšem formace se skládala pouze ze dvou bodů. Z ničeho nic se na východní straně oblohy oběvily dva body(bohužel přesné umístění již dohromady nedám), které byly umístěny nad sebou a drželi se ve stejné formaci během celého pozorování. Všech 5 z nás si hned tohoto jevu všimlo protože tyto body se rosvítili z nenadání a svítili velice intenzivním a konstantním bílím světlem a staly se nejajsněšími body oblohy, né jako hvězdy jejichž svělo nepatrně bliká. Tyto body vykazovali velice nepatrný pohym směrem k dolů k východnímu obzoru, ovšem neustále udržovali svou formaci. Pozorování trvalo také cca 2 minuty během kterých světla velice plynule strácela na své intenzitě až na konec úplně pohasla.
    Musím říct že pozorování mi velice připomnělo pozorování satelitů, které prolétají přes nebe krátce po západu slunce, kdy je již dostatečná tma na to aby byli vidět, ale zároveň jsou ještě osvíceny sluncem, které se odráží od jejich solárních panelů a svítí velice jasně, asi jako tyto objekty. Jak sem ale již napsal toto pozorování proběhlo uprostřed noci, proto bych toto vysvětlení vyloučil. Dalším argumentem pro vyloučení satelitů je že takovýto satelit se pohybuje po obloze relativně rychle a to několikanásobně rychleji než zmínené objekty. A za několik málo let co se astronomii věnuji sem nikdy takovýto satelit neviděl aby letěl ve formaci s jiným.
    STejně tak jsem za tuto dobu co se věnuji pozorování oblohy nebyl svědkem podobného jevu a jsem rád že i jiní byli jeho svědky a sami se mu podivují.
    Uzavřel bych toto povídání tím, že to co sem viděl si nedokážu na základě svých zkušeností vysvětlit a tím můžu řící že jsem spatřil svůj první (U)neidentifikovatelný (F)létající (O)objekt, ale velice by mne zajímalo vysvětlení tohoto jevu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napadlo Vás se na to podívat dalekohledem? My to také celkem často vidíme.

      Vymazat
    2. Jeden Řek taky pozoroval podivná světla, a podíval se na ně astronomickým dalekohledem, a nestačil se divit, co vidí ! V srpovité lodi pod kopulí zachytil ET´s šediváky a také bytost velmi podobnou staroegyptskému Anubisovi (jakoby lidské tělo se psí hlavou)!

      Vymazat
  11. zdravim vsechny.ja bych meltaky jeden postreh z nocni oblohy.asi 2roky zpatky kdy jsem se zacal vice pozorovat nocni oblohu,protoze mam celkem dobre podminky,(bydlim v mene obydlene oblasti)a zajimam se oto co se deje tam nahore.krome vsech tech satelitu co nam litaji nad hlavou,ze kterych jsou iridia fakt silene,jsem zacal celkem casto pozorovat prelet svetelneho objektu ktery je pro me fakt zahadou.jednoho vecera uz se smrakalo, ukazovali se prvni hvezdy a nad zapadem jasne svitila hvezda(nebo planeta venuse)kousek od ni byla dalsi jasna hvezda,rikam si co toje,tohle jsem nikdy nevidel aby vedle venuse svitila tak jasna hvezda.po chvili jsem zpozoroval ze se ta hvezda pohybuje smerem ke me.takze jsem cekal co se ztoho vyklube.cim vic se to priblizovalo ti vic rostlo moje prekvapeni ze to nedokazu identifikovat.uz z odhadu vysky jsem pochopil ze ten objekt neleti az tak vysoko aby to byl satelit(odhad 1500m,moje pozice pri pozorovani 450m.n.m),cekal jsem vrtulnik se zapnutym prednim reflektorem,omyl.nic takoveho.ten intenzivne svitici bod si to sinul nad moji hlavou smerem na vychod.zadna extra rychlost,ale hlavne zadny zvuk,to me dostalo.podotykam ze jsem se hodne zajimal o letectvi a vim jak vypadaji a jaky zvuk vydavaji letadla a helikoptery letici na obloze.mel jsem jeste po ruce obycejny triedr,zkousel jsem to prohlidnout,neuspesne,i pres ten triedr vidite jenom jasne zarici bod namodraleho svetla bez jakehokoliv zvuku.takze neni to letadlo,vrtulnik,ani satelit,co toteda je?ze by balon?v noci?:)od te doby jsem to pozoroval castokrat,krome zimy.ono taky zalezi kolik toho casu obetujete na pozorovani.vzdy stejny scenar:jasne zarici objekt letici vy vysce1000 max1500m,vetsinou od zapadu na vychod.nevydava zadny zvuk.jednou byla nizka oblacnost ale ridka ze sem tam prosvecovaly hvezdy,ten objekt se blizil od zapadu a vypadalo to ze leti primo nadtou obacnosti,takze ji ozaroval ze shora,vypadalo to uchvatne,bylo uplne ticho.cloveku se taji dech kdyz vidi takovou vec a nedokaze ji nikam zaradit.jo abych nezapomel na misto pozorovani:podhuri beskyd,jizne od fm.takze preji vsem hodne stesti v pozorovani veci cose nam dejou tam nahore

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkejte, brzy začne divadlo na nebi i na Zemi, že nám z toho půjde hlava kolem !

      Vymazat
    2. Kéž by, doufám, že nekecáš, těším se, Vašek

      Vymazat
    3. Nevím, zda se těšit, nebo opačně. Bude to rychlé a překvapivé. Nikdo se na to nebude moci připravit !

      Vymazat
  12. Stejné pozorování v neděli 28. 7. asi 2 km západně od Roudnice nad Labem. Tři tichá, nepohybující se světla ve velké výšce, seřazená do rovnostranného trojúhelníka. Poté co jsem je začal pozorovat, nějakou chvíli svítila, načež postupně hasla - nejprve jedno a vzápětí dvě zbylá.

    OdpovědětVymazat
  13. Zde v Litomyšli vidím dost často tyto jevy i velké světelné koule .Pozoruji mnoho let.
    Kontakty se dějí ...

    OdpovědětVymazat
  14. Casto se mi stava ze vydim tyto jevy..ale neco opravdu podivneho se mi stali v cervenci tohoto roku.byly sme s kamoskoz v praze na staromaku krasna nocni obloha zadny mracek a najednou podivny hlasity zvuk z nebe jako od vrtacky podivam se nahoru zluta koule a stala na miste..a pak beze zvuku udelala smycku a zmizela v hluboke noci i kamoska neverila svym ocim a mrazilo ji v zadech a to na podobne jevy nikdy neverila az do teto chvilee..ma nekdo podobny zazitek?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.