7. dubna 2014

Bludný balvan pro MUDr. Elekovou a Zkamenělý mozek pro Sisyfos

MUDr. Ludmila Eleková patří mezi několik našich odvážných lékařů, kteří působí na poli alternativní medicíny a prezentují veřejně své názory a rozumné pravdy. V r. 2012 dostala slovo v televizi, které využila k tomu, aby prezentovala pravdu o neúčinnosti a škodlivosti očkování, a napsala několik článků. Její web Léčivá cesta: http://www.lecivacesta.cz/o-nas/

Publikační činnost MUDr. Elekové jsme zde na OrgoNetu sledovali, můžeme si ji připomenout:
Za její aktivity jí "vědecký" spolek Sisyfos letos v březnu udělil Bludný balvan v kategorii jednotlivců, viz http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1396030087

Ješitní Sisyfovci se rádi medializují, a senzacechtivá média to celkem ráda akceptují. Legrace je, že jejich cílem je sice nějaký "alternativní" názor zesměšnit, nicméně je to zřejmě kontraproduktivní - medializací nezbytně přibudou další lidé, kteří o tomto názoru začnou přemýšlet a pochopí jeho pravdivost. A dle mého selského rozumu lidé na straně "očkování" (kde jsou skoro všichni) už těžko mohou přibývat, avšak ubývat mohou; logické je, že se teď bude rozrůstat strana "neočkování".

Takže, díky za dobrou práci na poli propagace NEočkování, Sisyfovci! (Možná byste se mohli přejmenovat, to, co děláte, není marná práce!)

=Orgonet=


Reakce MUDr. Elekové (díky čtenáři, který mi ji zaslal mailem):

Zdravím všechny,
v příloze posílám svou odpověď, otevřený dopis spolku Sisyfos, který mi udělil zlatý bludný balvan za "mimořádné zásluhy", čert ví, co tím mysleli. V úvahu připadají jen dvě možnosti a obě ve svém dopise komentuji.
Oni své předávací akce medializují, svou odpověď tedy hodlám také šířit. Všichni adresáti mají volnou ruku k posílání dále, publikování na svých stránkách i na facebooku apod.
s pozdravem
Ludmila Eleková



Vážení členové spolku Sisyfos,

beru na vědomí udělení vaší ceny Zlatý bludný balvan. 

Není mi nicméně zcela jasné, jaké mé zásluhy považujete za tak mimořádné. Je to moje angažovanost v oblasti očkování nebo alternativní metody léčby, které praktikuji? Vzhledem k tomu, že jsem se stala známou v souvislosti s očkováním, je možné, že cenu jste mi udělili za mimořádné zásluhy na tomto poli, protože mé jiné aktivity po celé roky unikaly vaší pozornosti.

Je-li tomu skutečně tak, pak jste střelili do vlastních řad. Označujete se za skeptiky, což z definice znamená ty, kdo z principu pochybují - nebo by měli - o všem. Takže si dovolím položit otevřenou otázku: pochybovali jste někdy o zdánlivě samozřejmých „pravdách“ o očkování? Já jsem to udělala za vás, nepřijala jsem zažitou mytologii a očkování jsem podrobila skeptickému zkoumání.

Vážení, vy jste mi měli spíše nabídnout členství a ne dávat balvan! Ten si zasloužíte sami, jestliže v očkování pouze věříte a nikdy jste ho kriticky nezkoumali. 

Je ovšem možné, že jsem vaši pozornost vzbudila svými aktivitami kolem očkování, ale cenu jste mi udělili za mou činnost na poli alternativní medicíny. Tato varianta nestojí za komentář.

Cenu si osobně nepřeberu a nemusíte mi ji ani posílat. Váš spolek Sisyfos je z celospolečenského a právního hlediska stejně (ne)významný jako jakýkoli jiný zájmový spolek. Význam vaší ceny tomu odpovídá. Umíte se sice medializovat lépe než např. filatelisté, ale kdyby mi udělili jakoukoli samozvanou cenu oni, bylo by to pro mě stejně (ne)významné.

Kdybych měla čas na nesmysly, mohla bych s přáteli také založit sdružení a udělovat anticeny, kterými bychom vyjádřili svůj názor na myšlenkové oponenty. Začali bychom vašim ctěným spolkem a udělili bychom vám všem dohromady historicky první kolektivní cenu Zkamenělý mozek.

Nepochybujte o tom, že bychom dokázali zajistit přinejmenším stejný zájem médií, jaký dokážete
upoutat vy se svými balvany.

S pozdravem

MUDr. Ludmila Eleková



Dodatek Orgonet:
Nejčtenější článek o očkování na OrgoNetu - zkušenost rodičů, jak se lze legálně vyprostit z očkovací "povinnosti": Jak jsme neočkovali


12 komentářů:

  1. Radoby vědci a odborníci na všechno.

    OdpovědětVymazat
  2. Celý ten Sisifos mi připomíná novodobou inkvizici. Univerzitně "vygumovaní" lidé bez špetky oteřenosti,prozíravosti a prospěchu pro lidstvo.

    OdpovědětVymazat
  3. To je prostě perfektní komentář. Blahopřeji paní MUDr. Elekové. Ti šašci ze spolku Sisifos si takový odpal a vyjádření jejich (ne)významnosti a zhodnocení zkamenělých mozků již dlouho zasloužili. Ještě jednou bravo.

    OdpovědětVymazat
  4. celá parta Sysifos jsou lidé,kteří ví,která bije a udělali si kšeftík se zesměšnování..Sám slovutný Grygar je VĚŘÍCÍ v něco,co nemuže vědecky dokázat....

    OdpovědětVymazat
  5. mne sa s tym spolkom stale miesa podobne slovko, Syfilis.
    zeby podobnost ciste nahodna ?

    OdpovědětVymazat
  6. Spolek Sisyfos si již vytvořil takovou "image", že si zaslouží spíše soucit......Vzpomínám na jedno vyjádření nějakého "obdarovaného" z let minulých, které je přilehavé a přesné..."servilně se smáli a vykřikovali, potili se a smrděli...." paní doktorko o dost jste přišla!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ano Sisyfos vedecky klub dela zasluznou praci zkouma a bada, snazi se sec muze, jen si ve svem akvariu vytvoril prilis tesnou ohradku ve ktere vidi mene nez malo. Pro me kazdy Bludny balvan znamena inspirativni a zajimave tema. Vzdy si vazim obou stran odvaznych lidi-novatoru a stejne tak vedeckych hodnotitelu. Neni to jednoduche pro nikoho.



    OdpovědětVymazat
  8. Nejsou schopni jinak, než že si přízemně brousí rozum. Ani nechápou, jak jsou ubozí, neboť majitelé vědomostí nemusí být nutně vědoucími.

    OdpovědětVymazat
  9. Pan Grygar si jel večer za tmy nechat udělat horoskop. Zpráva od důvěryhodného kamaráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pan Grygar se jeden čas horoskopy zabýval , jako matematik a fyzik to chtěl pochopit a vyvrátit, vyvrátil.., ale jen pro to že nepochopil , že k výkladu je třeba intuice a tad .

      Vymazat
  10. ...... se spíš divím, že to paní stálo za to jim něco psát ........

    OdpovědětVymazat
  11. Celý klub Sysifos mi připadá, jako klub lidí, kteří se nedokážou otevřít nové myšlence, já sám jsem věřící ve své vlastní náboženství (smíchanina New Age, buddhismu, šintoismu, animalismu, hinduismu a křestanství) a je mi všech skeptiků opravdu líto, doufám, že komunita na orgonetu vytvoří klub, který bude vydávat cenu Zkamenělý mozek, název je přesný, velmi jsem ze zasmál :D
    Příjemný den a pozitivní energii :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.