14. dubna 2014

Video: Pravda o vodě

Od čtenáře:

V rámci naší dosavadní spolupráce při informování lidí k tématu „VODA v ČR“ (Pozn. Orgonet: viz článek 10. 4. 2014 Ekonomická válka o vodu v ČR http://orgo-net.blogspot.cz/2014/04/ekonomicka-valka-o-vodu-v-cr.html,) vám posílám informace a nabídku další spolupráce.

V minulém týdnu jsme společně s dlouholetým členem představenstva okresní vodárny Vak Přerov zaslali členům vlády a parlamentu informace a důkazy o závažných problémech odvětví. Současně jsme je vyzvali, aby problematice věnovali pozornost a připravili řešení nevýhodného systému prodeje vody pro lidi a stát.
1)      Chceme, aby politici brali Výzvu vážně a chceme, aby tlak na ně byl shora i zdola. Zřídili jsme proto internetovou stránku www.pravdaovode.cz, kde v krátkém videu (4 min.) vysvětlujeme lidem největší důvod růstu cen vody a hlavní důvod nedostatku zdrojů pro financování investic ve vodárnách.
2)      Na to navazuje seznámení lidí s Výzvou vládě a všem lidem dáváme možnost zapojit se do tlaku na politiky formou souhlasu s Výzvou, přes podpis Petice „PRAVDA O VODĚ“.

Chceme dostat informace k lidem a nenechat politiky věc zamést pod koberec. Proto vás chci poprosit o spolupráci.

Video: Pravda o vodě, aneb chcete platit za vodu méně?


ZDE SE JE ŘEŠENÍ:
 www.pravdaovode.cz. Článek k tomu je ZDE: www.vodalidem.cz/pravda/


10 komentářů:

  1. Pozor, vodu z kohoutku nepoužívejte k ničemu, snad jen na mytí nádobí a auta. Je to totální jed, který vám zničí zdraví. Nelze lít ani do akvárií, veškerý život tam pak zkkolabuje. Chce to donutit společnost Velonia, aby zveřejnila celý seznam jedů, co do té vody leje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste prodejce balené vody, že ano? Tak to chápu. Lidi pijou kohoutkovou a vám klesají zisky, tak je třeba si vymyslet nějakej blábol.

      Vymazat
    2. Bývam naráz v dvoch lokalitách s jedným dodávateľom vody, Veolia. Je dôležité odkiaľ je voda čerpaná. Na nížine som mala nepeknú vodu, ešte k tomu pribudlo obdobie výstavby kanalizácie, niekedy aj 2 dni voda ako mlieko a bežne hodne železitá, všetko červené. Nu a o 10 km ďalej, som na kopci, voda ako krištáľ, krásne chutí, ... pijte vodu z vodovodu ! Lebo fľaše sú humus a ten humus sa hromadí a hromadí, skládky rastú... raz tam , raz tu... :-/ jj, každý svojho boha chváli.

      B

      Vymazat
    3. Poridte si filtr s reverzni osmozou(doma jedeme na sestavu RO 75 GPD za necelych 16set - nejsem prodejce!) a muzete pouzit vodu treba z vlastni COVky, tak jako kosmonauti na ISS. Tato i jine moznosti upravy vody popsany pekne zde: http://zdravi-az.cz/Hydratace_organizmu_02.php
      Osobne me treba zajima, jak se perou se spadem po sprejovani v nasich upravnach vod.
      B.T.

      Vymazat
    4. Já ti teda nevim....... akvarka mám už vic jak 25 let a rybičky se množej jedna radost. Vodní kytky chcipají tak po dvou třech letech ( to je běžné) a točím to z kohoutku stále.

      Vymazat
    5. K balené vodě asi tolik : voda je přirozené rozpouštědlo, a tak není nic neobvyklého, že z PET lahví se do v ní stočených tekutin uvolňuje karcinogenní látka FTALÁT, který napadá trávicí trakt (rakoviny střev a konečníku !!!). Každý si to přeberte po svém, ale za své zdraví jste si odpovědný každý jeden sám za sebe !!!

      Vymazat
  2. Ve videu je sice pravda, ale s vlastní zkušenosti také vím, že když u nás zdražili vodu, tak lidé začali šetřit se spotřebou vody. Což znamená nezaplatit více než předešlé období. Jenže co vodárny po dalším období prohlásily ? Protože klesla spotřeba vody, musím přikročit k dalšímu zdražení. Takže pokud mají vodárny za cíl určité množství peněz ze spotřebitelů dostat, tak je stejně dostanou.
    Je však všeobecně známá věc, že jakmile se něco prodává přes prostředníka, nebo dokonce přes prostředníky, tak je to pochopitelně dražší. A v této zemi se to zprostředkováním jen hemží. Je to zlodějský zdroj příjmu a mnohdy jsou tito zprostředkovatelé v úzké vazbě na takové podniky, výrobce, dodavatele atd.. Jsou příbuznými, nebo velmi dobrými známými představitelů těchto podniků, výrobců atd.. A to je značná přítěž pro celý stát, pro její občany. Toto překupnictví by mělo být ve správně fungujícím státě trestným činem. Jenže legislativa právě takovému podnikání přeje, proto tento způsob obchodu tak kvete. Dokázal se zde velmi dobře zakořenit. A v některých případech se tomu říká svoboda podnikání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč se zdražuje voda ? No protože námi volení politici byli tak k nám laskaví, že mezi vodárny a nás postavili zahraniční distributorské firmy, které veškeré zisky přeposílají do zahraničí na výplaty,dividendy ziskuchtivých investorů, a tito mají bezedné chřtány, a chtějí ještě více. Proto to zdražování !!! Jediné řešení je vyhnat všechny zahraniční parazity tam, odkud k nám přišli. Krást umíme sami velmi dobře, a ještě lépe než oni, proto žádné zahraniční zloděje zde rozhodně nepotřebujeme !!!

      Vymazat
  3. voda pro mesta udajne zpracovava i vodu z odpadu, z toalet ap, z niz zpetne dela vodu pitnou, tahle voda je prohnana jeste ruznymi chemikaliemi, vypada jako cista, ale obsahuje napriklad pozustatky antikoncepce z moce lidi, zbytkove casti hormonu leku atd, alespon jsem to cetla a docela i tomu verim, neni voda jako voda...

    OdpovědětVymazat
  4. Jak to komousi delali,ze voda byla levna a to tu byli navic Slovaci,Kubanci,Rusove,bylo levne,pece o lid,zilo se zdraveji bez jedu,E v jidle...Zdarma bylo zdravot.,skolstvi,doplacely se detem tabory,pracujicim rekreacky,byly ruzne vyhody...Nyni se tahaji z lidi jen penize a je tu stale hur...Odchod do duchodu dyl,proc nejdou dyl i pani,ty maji extra vyhody jen pro sebe.Ducodcum pridaji drobne,ale sobe penize maji a rovnou tisice...Voda z kohoutku podle stupne byva zatezova,co skodi telu,jidlo sama chemie a lide maji vic nemoci,ml.jsou chudokrevni,nemaji zdrav.vyzivu,je vic invalidu,ze se tu nezije zdrave...Jeste ze pamatuji plnou vanu vody,penu,Nyni se rychle sprchuje,zlata doba driv...Driv bylo vseho,pece o lid,vyhody,ml.mohli mit deti,nyni nelze,nemaji bydleni nic.Stat byl vetsi a vseho dostatek,nyni je hur,jen pani maji extra vyhody,maji se dobre,horentni platy za nic...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.