1. dubna 2014

Peter Staněk: Vitální problémy budoucnosti

Díky čtenáři za odkaz na následující přednášku. Vynikající, ba geniální analýza, vřele doporučuji. =Orgonet=

Peter Staněk: Vitálne problémy budúcnosti

Doc. Ing. Peter Staněk CSc., host.prof., je slovenský ekonóm a prognostik, pracujúci v Slovenskej akadémii vied. Je predsedom vedeckej rady Ekonomického ústavu SAV a pôsobil ako poradca expremiéra Roberta Fica.

Zveřejněno 26. 03. 2014
24.3.2014, ASA, Bratislava
http://nezavisla.sk

http://youtu.be/4ccK6xHh1Kc



Peter Staněk viz též:

P. S. Orgonet:

Všimli jste si závěru?

"Podstatné problémy neřeším, ty se vyřeší samy, a malé problémy nestojí za to, aby se řešily."

Vidíte, že špičkový vědec došel zcela racionální analýzou (logická levá mozková hemisféra) k témuž závěru, který nás učí Ivanka (duchovní pravá mozková hemisféra).

Autorita vědce možná přiměje některé z těch, kteří tento přístup dosud chápali jako "pasivitu", k aspoň malinké snaze připustit, že na tom postoji něco může být ... (:-)))

Ti, co si veškeré zmiňované světové problémy stále berou na svá bedra a bojí se a domnívali se, že je "musejí" řešit, nebo si alespoň činit starosti (nečinit si starosti by jim totiž působilo špatné svědomí za nezodpovědnost, anebo spíše se obávají, že ostatní by je z nezodpovědnosti mohli obviňovat ostatní)  si mohou způsobit tak leda stres a z něho pramenící choroby ...

Přes ty choroby i oni jednou (možná až v dalších životech) musejí pochopit, že je to zbytečné ... Tak radši si přestat dělat starosti dřív než později, ať zbytečně netrpíme, ne?

17 komentářů:

  1. Ano, samozřejmě z jeho velkých životních zkušeností vycházejí tyto teze ale pokud dojde k dalšímu posunu vědomí v systému cibule kdy jsme pouze jedna část slupky v této realitě 3D a připustí systém zaměřený na volné energii zdarma tak se tímto se vyřeší všechny nejistoty života od bydlení až po potraviny a kvalitní vodu, čistá energie zdarma je jediný klíč k záchraně naší planety a zlepšení kvality života jejich obyvatel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nieje. Hocičo zadarmo je skazaľudstva. Iba ak by ste za záchranu považovali lenivosť, otupenosť, žiadnu motiváciu ísť dopredu - pretože to by tá voľná energia spôsobila...

      Vymazat
    2. ve vesmíru je vše zadarmo, lidé se ale změní...a na prvním místě bude solidarita , sdílení ,a Mír , pak bude i ta energie zdarma :-)

      Vymazat
  2. .. Fico je expremiér ? to by bolo fajn :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Preco? Specialne pre teba by potom zlacnel chlieb? Problemom predsa nie je Fico, problemom je neschopnost, alebo neochota, rozhodovat za sameho seba. Ale ono je tak lakave zbavit sa zodpovednosti. To, ze sa tym ludia zbavuju aj vlastnej slobody, si vacsinou nevsimnu.

      Vymazat
  3. Peter Stanek, no pekne hovori ale treba si uvedomit,ze tento clovek bol poradcom predsedu vlády SR Vladimíra Mečiara, potom štátnym tajomníkom ministerstva financií, ale hlavne poradca Roberta Fica v jeho prvej aj druhej vláde. Zaroven sa ucastnl znacneho mnozstva ekonomickych analyz krajiny.... takze tento pan sa priamo podielal bud na vzniku tohto marazmu na Slovensku, alebo jeho hlas nikto nebral vazne a bol v tychto funkciach len do poctu... od urciteho bodu uz nezalezi ci ma pravdu, alebo nema, lebo je to len popisovanie veci, ktore nikto z nas a ani on nezmeni....

    OdpovědětVymazat
  4. Super projev, moudré slova a ten konec mě dostal :)

    OdpovědětVymazat
  5. problémek samozvaných Jelit,kapitalistické aristokracie..Karikaturista Jiří Žentel z Rudého Práva by se vyřádil.. http://www.outsidermedia.cz/10-ceskych-politiku-kteri-za-sve-kariery-nejvice-ztloustli-1.aspx

    OdpovědětVymazat
  6. At jsem blbý,jen když jsem tlustý..http://pravyprostor.cz/poslanecka-kantyna/

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím všechny přátele tohoto webu a vyprošuji si prosím delší absence webmastera :), chybíš nám!!!. Teď k tématu. Tito lidé z akademické sféry jsou naprogramovaní tak že jenom pořád varují a vyhrožují a díky tomu že jsou dr,doc,CsC atd. tak jim to lidé věří, jsou pro ně tímto autoriou a řídí se podle toho co říkají ale opravdu jak čtu výše neví o dalších variantách a řešení v podstatě jednoduchých a ani si nedovede připustit co se děje ve skutečnosti za oponou. Mám z něho pocit že je velmi naštvaný na to co se děje a napadá mě citát v jeho případě - vím že nic nevím- :(

    OdpovědětVymazat
  8. Odporúčam --

    BBC This World - How China Fooled The World (2014)

    OdpovědětVymazat
  9. A co když je to všechno ještě jinak?
    http://aeronet.cz/forum/showthread.php?t=7538

    OdpovědětVymazat
  10. Skončil jsem v půlce, nedá se to poslouchat - čiší z něj zloba, strach a nenávist

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...to se vám zdá...jde z něj jen energie zoufalství nad blbostí druhých.....naopak dobře a stručně pojmenoval dnešní stav a prognozu dál. Není dobré se schovávat a žít v nevědomosti z vlastního rozhodnutí. Ať chceš nebo ne týká se to všech, tj, i tebe.

      Vymazat
  11. V půlce jsem to vzdal, strašně negativní, nenávistné......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mozna, ze tu negaci a nenavist chcete proste z toho videt, treba to vychazi z vas. nevidim v tom nic nenavistneho. ten pan rika jednoduse pravdu nahlas, a jestli se tim citi nekdo manipulovany nebo nenavideny, tak je to jenom jeho vlastni ( vnitrni ) pocit. Osvobodte se od techto emoci., ulevite hlavne sobe.
      mirca

      Vymazat
  12. není vše jen pozitivní :-) I negativní věci máme znát,poznat...ano,zde jde pána vypnout...a neposlouchat pravdu, je lehší žít ve lži...škoda.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.