22. dubna 2015

Prašný oblak z Polska přišel na Ostravsko, kde ho doplnili letecky

Díky čtenáři za následující příspěvek k podivnému počasí. 
http://infomet.cz/index.php?id=read&idd=1429611558
2015-04-21 09:03 UTC
V pondělí po 8. hodině večerní dorazil na Ostravsko zvířený prach z Polska. Oblak prachu se zvedl dopoledne po 11. hodině při silném větru na rovinách mezi Bydhoští a Varšavou a přesouval se ve směru severo-severozápadního proudění se dál směrem na jihovýchod Polska. Jeho postup bylo možné sledovat na družicových záběrech (obr. 1, 2, 3), z nichž je patrné, že kromě několika vojvodství na JV Polska, zasáhl večer i část Moravskoslezského kraje a dále také oblast středního Slovenska. Zvířený prach se projevil zvýšenými koncentracemi částic PM 10 na stanicích ČHMÚ určených pro sledování čistoty ovzduší (obr. 4, 5). Např. hodinová koncentrace polétavého prachu na stanici Ostrava-Poruba stoupla po 20. hodině na 98 µg na metr krychlový. I na ostatních stanicích v Moravskoslezském kraji a v sousedících vojvodstvích v Polsku došlo k několikanásobnému nárůstu koncentrací těchto znečišťujících částic v ovzduší (obr. 6,7,8). Ve druhé polovině noci postoupil „prachový oblak“ se zvýšenými koncentracemi dále nad střední Slovensko a východní Maďarsko a koncentrace částic PM 10 začaly klesat.
Z minulosti je pravděpodobně nejznámějším podobným případem prach z Ukrajiny, který k nám přišel a pokryl kapoty aut 24. března 2007.
Připojené obrázky je možno použít v médiích, uveďte prosím zdroj.


Obrázky přejaty, šipky přidal Orgonet: 
Zajisté šlo o nějaký haarpový experiment, když ne přímo útok...
(Obrázky kliknutím zvětšíte.)

  • Prach je ten růžový obláček (ukazují ho červené šipky).


Kromě oblaku prachu lze využít snímků ke sledování dalších manipulací počasí nad Evropou.
  • Zelená šipka ukazuje na chemtrailsovou oblačnost.
  • Modrá šipka ukazuje na haarpové vlnění.
Níže pod obrázky je ještě animace pohybu onoho růžového oblaku prachu, natočil Orgonet ze zdroje http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/data_jsmsgview.html.





Teď už šipky nepotřebujete... růžový oblak se šíří dál.





Animace: Zdroj: http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/data_jsmsgview.html

https://youtu.be/qnZRKkifUbc




Závěr Orgonet:

Myslím, že ten oblak by tolik prachu až z Polska nedonesl, a že klíčový okamžik je kolem 17.00, kdy nad Ostravsko dosypali ještě letecky další prach, aby vytvořili požadovanou prašnou situaci, viz temné čáry nad růžovým mrakem. (Obrázek zvětšil Orgonet.) Zdroj: NOAA/Metop http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/data_jsavhrrview.html






14 komentářů:

  1. Už mě ale fakt s...u, jak dlouho si to všechno ještě necháme líbit, vždyť to rozum nebere!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V otázce je rovnou odpověď - dokud si to necháme líbit.

      Vymazat
  2. tady je pruvan odjinud http://benjamin-fulford-cz.webnode.cz/news/korporatni-vlada-spojenych-statu-je-v-bankrotu-od-17-dubna-2015-ale-nechce-o-tom-vedet/

    OdpovědětVymazat
  3. Něco podobného...

    Kouř z požárů na Sibiři dorazil do USA
    http://infomet.cz/index.php?id=read&idd=1429705015

    OdpovědětVymazat
  4. Velké výkyvy jsou nyní i v počasí v Austrálii:
    http://www.novinky.cz/zahranicni/367661-na-vychodnim-pobrezi-australie-plati-stav-prirodni-katastrofy.html

    OdpovědětVymazat
  5. Tady někdo něco záměrně rozbrnkává... Údajně "na výzkum" se kupují nové typy harpíčků
    https://www.youtube.com/watch?v=IG82OfX5WVs
    https://www.youtube.com/watch?v=YsCRzSKP-p8

    OdpovědětVymazat
  6. Tak už vím, proč "depka". Byla to teda síla, jdu do MMS hned večer. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímavé. Dnes ráno kolem 7:20 jsem na obloze nad Prahou vyděl zbytky tohoto vlnění v podobě jemných podivných mraků + nějaké chemtrails. Na západě ještě kus modré oblohy. Bylo to tak okaté, že jsem si musel říci, že si zase někdo hraje. Doufám, že můj HHG, který mám kousek od tohoto místa doma, pracoval na 100%. Takže se snažili účinky HHG vyrušit. Moc se jim to asi nepovedlo, neb dopoledne bylo krásně jasno, i když úplně modrá obloha to nebyla. Někdo zase něco kuchtil. Uvidíme jaké počasí nám naordinují. Třeba se jim to nepovede a ta zima příští týden nebude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás na jihu Čech tu "haarpují" celé koridory umělých mračen v různých výškách. Protínají se jak na gigantické mnohaúrovňové křižovatce. Některé létají velmi nízko jen 200-300 m, takže je možné vidět i jejich strukturu. Podobá se to děravé pavučině cigaretového kouře, a nikoliv jednolité mase vodné mlhoviny. Ty koridory jsou vidět od obzoru k obzoru, takže někdo tu oblačnost transportuje na stovky možná i tisíce km daleko.

      Vymazat
  8. Zajímavé je zasažení Opavy a koncentrace vyšší než 35-50. Od Ostravy a dalších měst je to celkem vzdálenost od 30 km a jeví se mi to zajímavě jen prostě Opava a okolí do určité vzdálenosti je na tom lépe. Prosím, čím to může být způsobeno, máte k tomu někdo nějaké vysvětlení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že tam přisypali prach z letadel, jak ukazuje poslední obrázek v článku,.. temně červená až černá barva označuje velmi vysokou oblačnost, co jiného by to bylo než oblak prachu vysypaný z letadla? Vysypali to kolem 17.00, do 20.00 to kleslo a už bylo co měřit na zemi (:-)))

      Vymazat
    2. Děkuji. Sedí to přesně. Zeměpis a čtení v mapách neumím.

      Vymazat
  9. Co čekat, "elita" je v koncích a snaží se zvrátit situaci, jak se dá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo "za oponou" jim slíbil, že to vyhrajou, když budou dělat to a támhle. Ale neřekl jim, že za to budou platit, neboť jeho audience končí vždy stejnou větou : milujte mě, jako já vás nenávidím. Oni tak přijdou do stoupy temnoty jako poslední. Žádnou vládu jim temný v rukou nenechá, ani píď. Všechno koncentruje pouze a výhradně na sebe !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.