20. ledna 2016

O systematickém vykořisťování Afriky

Díky čtenáři za odkaz!

https://youtu.be/xOrJqbcS_KA



Publikováno 11. 1. 2016
Časť prednášky na berlínskom TEDx, v ktorej Mallence Bart-Williams jednoduchým a zrozumiteľným spôsobom vystihla podstatu toho, akým spôsobom Západ udržuje systém vykorisťovania bohatej Afriky. Mallence sa narodila v Kolíne nad Rýnom v Nemecku. Je spisovateľka, filmárka a módna návrhárka Nemecka a Sierra Leone. Študovala ekonómiu a financie v Paríži, Singapure a Veľkej Británii. Dnes žije na celom svete, prevádzkuje čisto prírodný kozmetický podnik v Hongkongu a je zakladateľkou a kreatívnou riaditeľkou FOLORUNSHO, kde pracuje s deťmi ulice v Sierra Leone. Vzhľadom k jej nemecko -sierraleone koreňmi vníma seba ako most spájajúci dva diametrálne odlišné svety. Jej pozadie jej umožňuje vidieť kreatívne riešenia spoločných problémov. V rámci troch rokoch prevádzky, jej kolektív vzal deti bez domova z ulíc a umiestnil do škôl, vyvinuli teniskové a odevné kolekcie, vydali knihu a dokument ich príbehu, a uskutočnili umelecké výstavy v Berlíne, New Yorku, Paríži a Miami. Vďaka jej práci s FOLORUNSHO, spája kultúrny kontrast, ktorý umožňuje ľuďom zdieľať ich myšlienky, prijať opatrenia a dosiahnuť výsledky.

2 komentáře:

  1. Velmi zajímavá přednáška, škoda, že ještě není udělán překlad celé té přednášky. Člověk má díky těmto lidem možnost nahlédnout do dalších skrytých praktik toho zvráceného panstva našeho světa. A je pravda, že nikdo z nás nemáme naprosto tušení, co za zvěrstva se všude děje. A abych byla upřímná, myslím si, že na tom pódiu by dnes mohl "žalovat" za národ každý z nás. Všechny země jsou nějakým způsobem ožebračeny, okradeny a vylupovány. Na všechny národy přišly poslední zkoušky.

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není na tom nic skrytého, kolonialismus, války atd . ,...to všechno Evropané a Američané vyváží do světa stovky let !! Dnes už jen sklízí ovoce svého konání. Takže žádní Muslimští ..haj.lové ..., můžeme si za to sami, za to co se dnes všude děje .

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.