13. ledna 2016

Všichni je máme nenávidět


Všichni je máme nenávidět
Zdroj: Jim Stone
12. 1. 2016
Překlad: Orgonet


Stálé mediální omílání "muslimové udělali toto a muslimové udělali tamto" při všech příležitostech je taková hromada sr@ček, že mi až vaří krev.

Je to prostě a jednoduše válečná propaganda.

Někdo ztrácí zázemí a POTŘEBUJE VÁLKU.

Takže zaplatí za transport miliónů muslimských imigrantů, a pak si vymýšlí hororové příběhy, které imigranti v žádném případě neudělali. To vše proto, že ten někdo chce Evropu dostat do války. Jestliže tento někdo může zaplatit za transport miliónů lidí, může také zaplatit pár stovek herců, aby zahráli kdekoli jakoukoli scénu, a jsem si jist, že právě toto se v Evropě děje. Jenom idiotský nebo totálně slepý muslim by šel do Evropy, kde probíhá tohle všechno, ale jestli tam má být přivezeno ještě dalších 10 miliónů, pak myslím, že to už aby se tam rodil každou minutu jeden kojenec, užitečný idiot.


To vypovídá vše o vládách, které dovolují, aby se toto dělo, způsobují, aby se to dělo a dokonce platí, aby se to dělo, i proti neústupné vůli lidí. Jestliže něco říká, že je čas na revoluci, tak je to tato situace s migranty. Bohužel, skuteční viníci budou pravděpodobně pojídat v klidu své židovské matzo knedlíčky a veselit se z vítězství v synagogách. Nebude to poprvé.

Cože to vymysleli nového? Znásilňovací hry? Lidi modlící se na ulicích, bránící dopravě?
Muslimové takové věci nedělají. Žádná znásilňovací hra neexistuje. Ale rozpočet o miliardě dolarů může nabrat mnoho a mnoho placených herců, kteří mohou tyto věci na veřejnosti dělat.

Poslední věcí, kterou by muslimové kdy udělali, je zablokovat dopravu kvůli modlení. Jsou jistá kritéria, která musejí při modlitbě dodržet, a zablokování dopravy je narušením všech těchto pravidel. Není možné, aby se to stalo, kromě případu, že to budou provádět najatí herci. Tvrzení o zablokování dopravy kvůli modlitbě je právě důkazem, že to vše jsou výmysly.

Jejich vzorec zní: LEŽ LEŽ LEŽ nenávist LEŽ nenávist LEŽ a všeobecná NENÁVIST. Pak se sebereme a budeme bojovat v jejich válce nenávisti. Za sionisty. Proč by to vyvolený národ "SION" dělal čestným způsobem, když vše za ně udělá rozdmýchávání nenávisti?

°°°°°°°°°°°°

"Dostal jsem spoustu komentářů od lidí, kteří mi říkají, že jsem zcela pomýlený a že muslimové jsou opravdu tak zlí, i od muslimů, kteří mi děkují, že jsem jedním z mála, který říká pravdu.

Já na to říkám: Někdo chce válku. Nejsou to američtí lidé, ani muslimové. A ten velmi zvláštní "někdo", kdo je zvláštnější než celý svět dohromady, je tak zvláštní, že se infiltroval do všech médií a všechna zničil. Pokud tento někdo chce válku, a nikdo jiný ji nechce, pak tento někdo musí režírovat četné psychologické operace a dávat je na první stránky zmanipulovaných médií.

V Německu při silvestrovských událostech byli na videu ukazováni muslimové, kteří pili alkohol a pak dělali výtržnosti. To je zajímavé, protože skuteční muslimové nepijí alkohol. Ale sionističtí trollové tvrdí: ano, to je pravda, že nesmějí pít alkohol, ale všichni ho pijí a je to banda opilých prasat.

Ze všech muslimů, které znám, jsem u nikoho neviděl pivo. láhev Jacka Danielse ani tajnou lahvičku "ústní vody". Když uvidíte propagandu s opilými muslimy, očekávejte, že jde o PODVOD.  Muslimští muži nesmějí ani nosit šperky, pouze stříbrný nebo jiný nikoliv zlatý zásnubní prsten. Prakticky všechny psychologické operace ukazují muslimské muže mající na sobě šperky, a to i videa ISIS zobrazující stínání hlav. To říkají trollové, že muslimové nosí šperky. Ve skutečnosti nenosí. Je to zakázáno. V islámu nosí šperky pouze ženy, a mohou jich nosit hojnost, kolik chtějí. Muslimským mužům to není dovoleno, a nedělají to."


36 komentářů:

  1. Nejen že jim sionisté zaplatili cestu, ale i vymyli jim mozky propagandou o evropském ráji, kde je čeká automatický blahobyt a absolutní svoboda konání. Nepochybně zde je používána i elektronická kontrola mysli, která zvedá ony východní davy, aby bez rozmyslu byly ochotny se přemisťovat jako tažní ptáci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je to správné pojmenování - vymyli jim mozky, elektronická kontrola mysli - bez toho by celá řada věcí v matrixu vůbec nemohla fungovat...

      Vymazat
  2. Myslím, že sa to obráti proti zosnovateľom. BE

    OdpovědětVymazat
  3. Tento náhled na podstatu dění kolem muslimů mám také. Argumentace o militantních textech Koránu neobstojí při porovnání s vybranými texty evangelií a o talmudu ani nemluvím. Varujícím je pro mne i to hysterické všesměrné vzedmutí mediálních útoků. Vždy, když se prestituti spojí a útočí na někoho, nebo něco, nebo naopak něco sborově vychvalují, tak to smrdí! Uměle vytváří prostor pro konflikt a každá aktivita o jeho logické a racionální řešení je nepřijatelná. Děkuji za Vaše informace a názory. Korutan

    OdpovědětVymazat
  4. Emigranti z islámu by měli v obrovských počtech směřovat do Izraele,je to jejich historická země a má to i velikou logiku....do té doby nebude pořádek.....uvidíme,jací jsou židé humanisti i směrem k historickému původu.......

    OdpovědětVymazat
  5. Já souhlasím v tom smyslu, že obyčejní muslimové válku nechtějí a raději by u nás v Evropě v klidu žili a zakládali rodiny. Avšak, my nemůžeme mít žádnou jistotu, že k nám do Evropy pouští pouze tyto umírněné věřící v Alláha ! Vzhledem k politice, která nás bílé uměle odstavuje na pozici "bílí bez práva a ochrany", cítíme dobře, že vše není a nebude, jak by mělo být. A podporované násilí se bude dít. Jakože se děje. Viz cigáni, viz muslimské komunity a jejch no go zony. Viz bitky jeich puberťáčků a našich např.v Německých školách. Víme dobře a víte to i vy, že když se spustí dobrá propaganda, jsme v nebezpečí války všichni. Jak jinak tomu zabránit, jakože jsme vůčí skryté politice bezbranní všichni, než se bránit přílivu dalších invazí muslimů ?! Migranti jsou vskutku "jejich" trojský kůň puštěný do Evropy proti bílým Evropanům. Tady není na místě obhajovat muslimskou komunitu ! Pochopte..sionisti jednají dle skryté kabaly a kabala je převrácené Boží nařízení naruby !Je to návod, jak ovládnout celý svět. A chaos mezi národy je z toho principu pro ně důležitý.

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý z nás se narodil do tohoto stavu světa proto, abychom se v něm naučili žít, to znamená, abychom se naučili odložit negativní emoce. Nikdo nás před naší vlastní negativitou nezachrání, ale sami ji můžeme odložit a tím se stát svobodnými. Sami jsme si totiž před svým narozením tento osud vybrali, a chtěli jsme si toto prožít, abychom se učili a vyvíjeli.

      Je jen klamným zdáním, že kdyby nás "neohrožovali přistěhovalci", byli bychom šťastni. Nebyli bychom šťastni. Naše mysl a naše ego by nám okamžitě vytvořilo jiného nepřítele, kvůli kterému nemůžeme být šťastni. A nejhorší je takový, který je v dosahu našeho těla - manžel, manželka, soused, příbuzný, šéf. Proto naše ego teď raději brojí proti nepříteli vzdálenému, nedosažitelnému, ba přímo vymyšlenému, aby odsunulo nepohodlné řešení skutečných vztahů, které je v naší moci, ale do něj se nám nechce. Pohodlnější je svést to, že se nedobře emocionálně cítíme, na vzdáleného nepřítele a vyžadovat, aby jiní zjednali nápravu.

      Vymazat
    2. ? kdo tady mluvi o stesti? vy pletete jablka s hruskama. ano mate se ucit, ale take mati v inkarnaci reagovat a brat v uvahu, ze zivot je vzacny a zaslouzi uctu = nepotrebuji tedy agresora nenavidet, ale proste agresorovi ukoncim inkarnaci. tohle co povidate jsou nejake divne esotericke radoby moudre nesmysl...pardon.

      Vymazat
    3. anonymní 13:05
      Nerozumíte asi tomu, co píšu. Invaze muslimů je nastavena proti nám bílým !Tady není možné cosi řešit stavem ega ! Vy sám jste snad již své ego pokořil a dbáte o svůj duchovní vývoj. Tak, jak by tomu mělo být. A zůstanete navzdor všemu pod Boží ochranou. Ale ne všichni jsme takoví .A když začne pomyslný armagedon,kdy se bude v našich ulicích umírat ve velkém, pak tím budete trpět též. Ale pak už bude pozdě. Nebo vidíte dosud málo příkladů, kterak úspěšně nás vyvoleci štvou proti sobě ? Dnes my křičíme, že nám oni muslimové prýzdní dívky, zítra totéž může být použito obráceně. A hádejte, co se může stát pak ! Takhle bychom měli uvažovat. Říkejme tomu "prevence".

      dan.

      Vymazat
    4. netušil jsem že Kabala je zlá.....asi záleží na tom, jak člověk informaci použije, dobrým či zlým způsobem, nehledě na to zda je to Kabala, Křesťanství, Budhismus, Taoismus, magie, věda, apod.

      Vymazat
    5. Múdro vravíte, akonáhle zvládnem jedného, holá hop a je tu druhý rušič, nezostáva nič iné iba fakt, ale fakt viac mať rád, ľúbiť,... Be

      Vymazat
  6. Další podobný pohled na situaci ohledně migrantů ve kterém jsou důležité informace, jak "neskočit na lep" těm, co to organizují a burcují http://za-svetlem.blogspot.cz/2016/01/odjinud-temnota-v-posledni-fazi.html

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímavý úhle pohledu.

    OdpovědětVymazat
  8. Včera jsem byl s dcerou na bazénu a nezávisle na čemkoli mě to napadlo též. Natahají je sem, pak by je mohli i vyzbrojit. Jejich deset milionu napáchá s kalašnikovama takovou paseku, že se z toho zblázníme, protože většina z nás nedržela v ruce ani vzduchovku, zatímco oni se s kalachem rodí. Pak nás slavně přijde zachránít USA, zatímco z Evropy bude půlka. No a když se bude v tom zachraňování , tak se vyhladí i původce - Euroarábie + jako bonus Afrika. Takže depopulaci bude učiněno zadost, a nikdo ani necekne, protože je bude každej tak nenávidět, že budou rádi, když poletí komínem. Hitler, to udělal taky tak nějak.

    OdpovědětVymazat
  9. Stačila by jediná věc. Důkladně uzavřít hranice pro ilegální přesun a nemusíte podobné články jako tenhle ani psát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak!! Můj názor.

      Vymazat
    2. TEĎ chcete uzavírat hranice? Řekla bych, že teď už je hodně pozdě. Jak nadávali na pana Orbana a ten jediný se nebál říci přímočaře svůj názor. Měl pravdu a přehled. Takového bychom potřebovali člověka a ne ty naše trapné figury, které od samého začátku myslely jen na to jak se finančně zajistit na 300 let dopředu. Ani jedinému nešlo o lidi jakožto celek. Je mi ze všeho smutno jak jsme se zahodili ...

      Vymazat
  10. Ono s tím alkoholem je to jak u kterého. Jezdili sem sportovní oddíly a chlastli jak duhy,ptali jsme se jak je to možné. Odpověď byla ze je tady Alah nevidi... Ovsem jiní co přijeli z Maroka byli velice slusni-zřejmě kvůli trenerovi který je hlídal. Ten se dokonce i ostychal bavit se ženou protože byl ženatý....

    OdpovědětVymazat
  11. To ale nič nemení na veci, že ich tu nechceme. Nemusíme ich nenávidieť , ale takisto im nemusíme otvárať naše krajiny, aby sa sem nasťahovali a aby sme ich živili. Nie sme schopní uživiť ani našich, je vyše 10% nezamestnanosť. Povedať NIE moslimským prisťahovalcom nie je nenávisť.

    OdpovědětVymazat
  12. To ze nekdo zaplatil trensport migrantů a chce valku - ANO, ale to ze jsou migranti neskodni - NE. staci se podivat na jejich viru, vyznani a inklinaci ke svate valce. maji dojem ze si sem jdou pro to co jim patri a my jsme v jejich ocich optroci a povl, ktery je podle alaha nutno pozabijet a zotrocit. takze mame tady dva problemy - pricinu (tedy toho kdo za tim stoji) a dusledek (migranty). oboji je hrozba.

    OdpovědětVymazat
  13. I já se s kritickými pohledy snažím na věc dívat tímto způsobem. Kdysi jsem dokonce souhlasně tleskal projevům známého českého muslima pana Sáňky, kde vysvětloval, že 11/9 nelze směšovat s Islámem. A tomu věřím dodnes - je to dílo vnitřního prediktora USA na zakázku globálního prediktora a snad i vnějšího prediktora k nastartování krize ve světě, kde muslimové do toho snad ani zapletení vůbec nebyli. Jenže pak ke mě přišla smršť informací a pochopil jsem, že to je poněkud jinak a divočejší. Zjednodušeně řečeno: Islám je víra formovaná globálním prediktorem (jehož existence se táhne již do starověkého Egypta, k faraonu a jeho 22 hierofantům stojícím proti sobě ve dvou křídlech - viz. fotbal, kde míč je planeta a týmy hierofantů jsou ty jedenáctky... = zkrátka GP svůj symbolismus nastrkal do mnoha oblastí našeho života a i do fotbalu!)- za účelem svedení lidstva na falečnou spirituální cestu za účelem zabránění lidstvu objevit skutečnou spiritualitu a tak nastoupit cestu ke své svobodě... - tedy jde o ovládání lidstva. Podobně tedy: Islám, judaismus i křesťanství mají dokoce dosti shodnou symboliku a ta je odvozena od symboliky starého Egypta i Babylonie či Persie. Viz. např. film Islámské konexe a mnoho dalšího materiálu na netu. A protože si přeji mír, došel jsem k názoru, že nikdo bychom neměli lézt na území jiného kmene/národa/víry - a tím se shoduji třeba s Karlem Čapkem. GP společně s VP USA dnes dění zařídili tak, aby muslimové začali se svými hodnotymi žít mezi námi = bude z toho jistá mela, kterou VP USA a GP chtějí k přeformování světa a nastolení NWO. Albert Pike to naplánoval již v 19. století v konceptu 3 světových válek, kdy ta třetí má začít mezi sionisty a muslimy - a postupně do konfliktu vtáhnout všechny národy světa nějak v této otázce rozdělené... Závěrem mají zoufalé národy žádat řešení těch hrůz a bude jim nabídnuta celosvětová diktatura, kterou rádi všichni přijmou... Vše dohledatelné na netu! Takže jediné rozumné jednání je: Když se tedy z nějakého důvodu budu chtít usídlit třeba v S.Arabii, budu muset akceptovat jejich normy a ne tam zavádět své! Podobně muslimové by se u nás měli vzdát těch svých hodnot - kdyby to udělali, GP a VP USA by prohráli! Ale nejlépe je, aby si každý žil tam, kde se narodil a snažil se o zvelebování své vlasti... Dám se nějaké odkazy: http://eurabia.parlamentnilisty.cz/default.aspx
    http://leva-net.webnode.cz/products/rozkol-v-globalnim-prediktoru-dve-kridla-princip-tvurciho-konkurzu/ http://pravdive.eu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=155
    http://pravdive.eu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=155
    a
    https://www.youtube.com/watch?v=SO5_QQVYlpA
    a zde:
    http://zvedavec.org/naokraj/2016/01/6736-pravda-v-krivych-zrcadlech-bible.htm
    Jinak si zagůůglete i na informace o nauce Taqiyya, která je naukou o přetvářce muslimů... A té nauce muslimové velmi dobře rozumí, neb se ji učí od mala. Když tedy nějaký muslim někde zabije nějaké nevěřící, v duchu to odsouhlasí, ale dle Taquiyy bude nahlas ten čin odsuzovat! To nepíši s nějakou nenávistí - z pohledu té víry to má svou jasnou logiku!
    Zkrátka GP investoval do vzniku náboženských rozporů již před dávnými časy, a nyní těch rozporů využívá k manipulaci námi. Problém v podstatě ani není Islám, Křesťanství či judaismus, nebo i Hinduismus atd., ale náboženský fundamentalismus v těchto vírách! Já si mohu třeba přečíst Bibli či Korán a cítit se těmi texty spirituálně obohacen, ale pro ty texty bych bližnímu svému nic nedělal, kdyby s tím nesouhlasil + odsuzoval by to atd. Ale někdo je spirituální trpaslík, a je schopen kvůli tomu vraždit. A tak si myslím, že podstata je prevence náboženských nepokojů - a prevence je nemíchat etnika a víry (tedy stop imigrační kalamitě)... atd. apod.

    OdpovědětVymazat
  14. Nemáte až takovou pravdu. Osobně jsem byl svědkem opakovaného požívání alkoholu během svých studií na škole XY v jednom městě XY. A byli to jak hoši ze Sýrie, Íránu, Iráku, Etiopie, Eritrei, Libye a já nevím odkud ještě. Svým náboženstvím se oháněli vehementně. Nebyla mezi nimi výjimka, která by nepožívala alkohol, mám samozřejmě na mysli lihoviny. Samozřejmě většina i kouřila. A po holkách jeli jako bez rozumu. To je zase má zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  15. Pane autore článku, tady by se možná mělo lidem vysvětlit, o co vlastně jde. Kde jsou původy tohoto veškerého chování. Kdo skutečně napsal Korán, nebo spíše přepsal, kdo vymyslel veškeré hlouposti jako byly kapitalizmus, komunizmus, demokracii, mám na mysli tu tzv. dnešní, kdo lidem tlačí do palic hlouposti tipu tibetského dalajlámy, který se mimochodem považuje za marxistu, zajímavé. Všechno jede podle jedněch osnov a ty osnovy někdo tvoří, popravdě dávno stvořil a jede se podle nich. Napište nám prosím o "autorovi". Věřím, že to teprve zaujme a možná se někomu rozsvítí v palici dubové. Díky a budu se těšit.

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za tento článek. Konečně mi to dává smysl. Plán akce NWO se naplňuje a válečné tažení je v plném nasazení .... přesně toto mě pomohlo pochopit, proč se mainstreem media i alternativní media snaží tlačit někam kam si nikdo nedokážeme představit že kráčíme... je to cesta kde ani sluníčkáři ani konvičkovci nemají pravdu ... vidím tu cestu taky uprostřed ta je ta správná a nechtějme naletět což asi už říkáme pozdě ... rozeštvat lidi a pak je poslat proti sobě. Tak to fungovalo za 1WW ale i 2WW a bohužel i teď. Souhlasím stím že zde nechci žádné afričany ani muslimy ale nejsem konvičkovec ...musíme se na to dívat tak že svině sedí tam nahoře které nám to vše plánují ...ti tahají za nitky loutek které plní jejich válečné plány.

    OdpovědětVymazat
  17. Ještě se musím vrátit. Že "migranti" jsou chudáci, které máme mít rádi, rozdělit se s nimi o vše naše, přijmout je a živit. Ano je to vše umělý plán- migrace, aby se zničila "nejen" Evropa. Jak mohu mít rád souseda, který dělá bordel? Nepracuje a žije z mé práce a když jsem v práci, abych vydělal na něj tak on tančí a směje se mi do ksichtu, případně obtěžuje moji manželku a terorizuje moje děti?! Na tom není nic nelogického- že ho nemohu mít rád! A pokud je takových parazitů více na jednom místě- děsí mě to. Media mi nemusí podsouvat fakta o nich ani báchorky aby ovlivnili můj postoj (uměle). Začlo tzv. odpočítávání bílé rasy- její existenci na Zemi a já se mohu jen ptát-proč? https://www.facebook.com/video.php?v=10203827461687131&set=vb.1837652491&type=2&theaterhttps://www.facebook.com/video.php. Bůh dal každému území, kde má žít (i zvířatům).

    OdpovědětVymazat

  18. Ing. Janko Sloboda, Dřísy
    Čtvrtek, 14. ledna 2016, 16:06:26 | Souhlasím |
    Nesouhlasím |
    +166

    Tak nějak nechápu, fotka > Vyhladovělý muž ze syrského města Madája obléhaného armádou prezidenta Bašára Asada..

    tato fotka asi před 2 rokmi kolovala facebookem a bylo pomozte nemocným s AIDS, tak co je to zas za hru?
    http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/391802-cynicti-syrane-posilaji-hladovejicim-krajanum-fotky-z-hostin.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad tomu někdo nevěřil ! Muž a dítě strhaní hladomorem a baculinky ve frontě na humanitární dávky ! To vše v Syrii ! Nejlépe je, Reuters apod, vůbec nebrat vážně.

      dan.

      Vymazat
  19. Vie mi niekto povedat aj nazor z opacnej strany? Vie mi niekto povedat aj to ci,,,nahodou,, nie je v islamskych mediach uplne opacna propaganda, ze nejaky krestan niekde vykrykol: za jezisa krista a odpalil sa???
    Stale len islamisti robia peklo na zemi??? Nezda sa mi to....

    OdpovědětVymazat
  20. A takhle se snazi vychovavat nase deti na decku, Multikulturni snehurka: http://aeronet.cz/news/video-multikulti-snehurka-pro-deti-na-ct-podle-noticek-poradce-premiera-sobotky-unikle-emaily-opravdu-dokazuji-ze-ct-toci-pohadky-pro-deti-podle-tezi-poradcu-premiera-a-zajmu-nwo/

    OdpovědětVymazat
  21. Ano, nekdo se snazi prilevat olej do ohne, to urcite ano, ale migranti zadni svatousci nejsou,ba naopak, nejsou to vyspele duse, jako my v Evrope, nasili je pro ne normalni! naschval se siri protichudne informace, aby lidi nevedeli, co je pravda...nektere alternativni servery dokonce zachazeji tak daleko, ze chrani migranty na ukor slusnych lidi, podsouvaji jim, ze jejich spatne ego jim brani v prijeti migrantu, coz je hloupost nejvetsi, ztrata zdraveho rozumu a manipulace...
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/391926-migrantum-vstup-zakazan-mnichov-a-dalsi-mesta-chrani-zeny-v-bazenech.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to všechno manipulace Double Think.

      Muslimové páchají násilí v západní Evropě už mnoho let. Takové Švédsko které je teď díky nim druhé na světě ve znásilnění by Vám o tom mohlo vykládat. Právě že média dělají pravý opak,muslimské násilí cenzurují už hodně dlouho. V západní Evropě téměř 100%. To co se teď dostává na povrch třeba v tom Německu,to už jednoduše nemohou ututlat,lidé se nebojí mluvit a to je dobře. Ano je jasné že imigrace muslimů do Evropy je řízená o tom není pochyb a účel je zničení Evropy,jejího obyvatelstva a hlavně bílé rasy.Protože ti co to organizují moc dobře vědí co jsou muslimové zač. Ale ať nikdo nezkouší dělat z muslimů svatoušky a že média je očerňují a špiní. To snad ani nikdo nemůže vypustit z úst kdo ví o muslimech Islámu a jejich "žití" v EU dost.

      Vymazat
  22. Omluva , nevím kam to správně umístit , ale posílám dokument , který si myslím by mělo znát víc a víc lidiček . Děkuji . https://www.youtube.com/watch?v=1uQZAJclYtM

    OdpovědětVymazat
  23. www.stophalal.cz
    www.pravdaozrude.cz

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.