15. srpna 2009

Věřte Telecomu: Mobily jsou dokonale bezpečné, dokud ...

Mobilní telefony budou prohlašovány za dokonale bezpečné, dokud Telecom nevyždímá vše z dosavadního systému. Pak ho prohlásí za zdraví škodlivý a hodí na trh nový (už ho má patentovaný), který prodá další miliardy mobilů.

Opět něco z dílny Next-up. Bylo by to humorné, kdyby to nebylo zřejmě pravdivé.

http://www.next-up.org/pdf/A_Telecom_strategy_12_08_2009.pdf

Strategie Telecomu


Örjan Hallberg, Hallberg Independent Research, 12. 8. 2009. Překlad  Orgonet.

Když jsem pracoval u Ericssona jako manager pro životní prostředí pro dvě největší obchodní oblasti, pevné a mobilní systémy, měl jsem za úkol zabývat se všemi aspekty naší práce. S výjimkou jediného: vlivu elektromagnetické radiace. Touto specifickou oblastí se zabývali určení experti, kteří vždy říkali vedení to, co chtělo slyšet. Záření je pro zdraví neškodné.
Ale jak šel čas, hromadila se fakta. Experti nejsou idioti a nejvyšší vedení taky ne. Všechny ty tisíce miliard dolarů pohřbené pod stožáry mobilních stanic se musí využívat tak dlouho, dokud je to možné. Je třeba řídit se nějakou strategií a pevně ji dodržovat. A toto je ona strategie:


1. Nejvyšší vedení potřebuje speciální skupinu expertů, na niž je vždy spolehnutí, že bude říkat správné věci. Mobilní telefony jsou dokonale bezpečné.


2. Pouze jedna státní instituce by měla mít právo říkat něco o možných zdravotních rizicích mobilních telefonů a přenosových systémů. Touto institucí je Úřad pro bezpečnost záření (Radiation Safety Authority – švédsky SSM). Veškeré ostatní instituce jsou povinny říkat to, co říká SSM a nesmí publikovat svá vlastní mínění o této otázce.


3. Vedení SSM se musí opírat o mínění speciální skupiny expertů, kteří byli vybráni, protože je o nich známo, že říkají správné věci. V jejich hodnoceních nejsou nikdy zahrnuty zprávy, které naznačují problémy. Mobilní telefony jsou bezpečné.


4. Členové této zvláštní skupiny expertů musí být členy organizace ICNIRP. Tato organizace je založena průmyslem mobilních telefonů a stala se velmi důležitým nástrojem, protože definovala „bezpečné úrovně“ záření tak vysoko, že pro průmysl mobilních telefonů nikdy nečiní žádné problémy. Mobilní telefony jsou bezpečné.


5. Telekomunikační průmysl mezitím vyvíjí nové telefonní systémy, aby byly připraveny, až se stane zřejmým, že staré mobilní telefony a zdraví nejdou dohromady tak, jak se myslelo. Patenty na omezení výstupní síly a systémy IR/UV jsou ohlášeny, ale drženy v sejfu, dokud instituce nepožádají o lepší a bezpečnější výrobky. Mobilní telefony jsou bezpečné.


6. Aby byla zajištěna dlouhá doba pro vývoj a uvedení nových mobilních telefonních systémů, je důležité podporovat projekty studií o zdraví, které běží už po desetiletí, aniž by se dospělo k nějakým závěrům. Jedním z příkladů je studie Interphone, další je studie COSMOS. Pokud tyto studie někdy ukáží jakýkoliv vliv na zdraví, pak budeme mít v každém případě nový a lepší fungující mobilní systém. Do té doby jsou mobilní telefony bezpečné.


7. Až bude vývoj nové generace mobilních telefonů užívajících IR/UV dokončen, bude důležité vyzdvihnout výhody tohoto systému také ze zdravotního hlediska. To pomůže marketingu nového systému a prodeji dalších 6 miliard telefonů. Skupina expertů ze SSM bude nyní smět vydat zprávu, podle níž jisté obavy o zdraví vedou ke změně na nový systém. Ale nový mobilní systém bude dokonale bezpečný.


2 komentáře:

  1. Přesně tak. A není to takhle se vším? Není to prostě jen přirozený jev daný limity tehdejší technologie a přístupem "proč to měnit, když to lidi stále chtějí?" Na základě tohoto článku by se totiž klidně mohl objevit názor, že je to předem připravený tah proti lidstvu a další ze spikleneckých teorií bude na světě :)

    OdpovědětVymazat
  2. je to předem připravený tah proti lidstvu

    :-)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.