12. ledna 2013

Nový protest proti amnestii

Milý Orgonete.
Posílám výzvu. Myslím, že je aktuální a možná pomůže něco změnit.
Přeji krásný den.Ivet.
zdravim

před dvěma dny vyšla iniciativa http://www.protiamnestii.cz
protože se jejich vyjádření slučuje s tím, co si myslím - tj. bezprecedentní zásah do probíhajících trestních řízení, který je už posledním hřebíčkem do rakve tzv. právního státu, ve kterém podle některých optimistů žijeme, a omilostnění tunelářů a dalších expertů na kradení veřejných peněz, vám přeposílám, kdybyste měli chuť se také připojit.
zdar a sílu občanskému aktivismu, rs 

http://www.protiamnestii.cz/

Protest proti amnestii vyhlášené prezidentem republiky

Amnestie vyhlášená prezidentem republiky a kontrasignovaná premiérem ČR je bezprecedentním krokem zajišťujícím definitivní beztrestnost pachatelům nejzávažnějších hospodářských trestných činů. Tato amnestie je odsouzeníhodným činem podkopávajícím základy právního státu a její původci si zaslouží celospolečenské opovržení.
Amnestie se v bodě, jímž se zastavují trestní stíhání trvající déle než 8 let, týká trestných činů i velmi závažných - majetkové a hospodářské kriminality, včetně podvodů a tunelování. Mnohým nebezpečným pachatelům této trestné činnosti se díky amnestii jejich trestné činy vyplatily. Zůstanou na svobodě s nakradenými majetky, zatímco tisíce okradených občanů a firem se již fakticky nemohou domoci náhrady škody, kterou jim pachatelé způsobili. Prezidentská amnestie je tak výsměchem občanům České republiky, kteří byli hospodářskými a korupčními podvody připraveni o své mnohdy celoživotní úspory. Tato amnestie navíc zmařila mnohaleté úsilí advokátů, policistů, státních zástupců i soudců, kteří se navzdory politickým tlakům či absenci politické podpory snažili zjednat průchod spravedlnosti.
Amnestie tak představuje tlustou čáru za podvody a korupčními skandály 90. let i počátku nového tisíciletí. Podle všeho je amnestie v těchto případech završením snah zamést pod koberec politicky citlivé kauzy, do nichž jsou zapleteni vlivní lidé a zaručit jim beztrestnost. Prezident se svým generálním pardonem s těmito zločiny a jejich pachateli identifikoval. Tato amnestie je přitom příslovečnou poslední kapkou v řadě činů a postojů prezidenta podkopávajících základy právního státu.
Podle čl. 54 Ústavy je prezident z výkonu své funkce neodpovědný a odpovědnost za vyhlášení amnestie dle čl. 63 Ústavy nese vláda, protože se jedná o pravomoc prezidenta podmíněnou spolupodpisem předsedy vlády nebo pověřeného člena vlády. Z toho vyplývá, že bez souhlasu vlády by prezident nemohl takovouto amnestii vyhlásit. Vláda proto nese za tuto amnestii plnou odpovědnost. Vláda a premiér tak zcela popřeli svou deklarovanou protikorupční politiku.
Z těchto důvodů, my níže podepsaní:
  1. Vyzýváme vládu ČR, aby se k amnestii vyjádřila a vyvodila z ní odpovědnost.
  2. Vyzýváme senátory, aby podpořili ústavní stížnost, jež by vedla ke zrušení neproblematičtějších částí amnestie.
  3. Vyzýváme plénum senátu a poslanecké sněmovny, aby celou věc neodkladně projednaly a přijaly usnesení odsuzující amnestii.

V Praze, dne 8. 1. 2013

http://www.protiamnestii.cz/

Připojte se svým podpisem i Vy:




19 komentářů:

  1. S amnestií sice nesouhlasím, ale to, jak ji média využila jako záminku k tomu, aby mohla házet špínu na Klause, je opravdu skandální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Škoda, Orgonete, že i Ty podléháš této evidentně médii vyvolané davové psychóze s cílem vyoutovat Klause z jeho dalšího politického působení.. :(

      Vymazat
    2. Ano média to není nic čistého, tak se živí. Jenomže, promyslil si to dědoušek Klaus do té hloubky? Chtěl na odchodnou jen učinit gesto dobré vůle se zavázanýma očima a neviděl důsledky toho činu. Ostatně i cirkevní majetky mohl vyřešit jinak. K čemu takový president, pokud mu vůle lidu je ukradená.
      Takže neudělal to i schválně? On nouzi netrpí ani nebude. Navíc nekryje si svá záda. Vždyť se pak může ztratit v davu osvobozených lumpů.Svých vysmátých kamarádů.Jak tedy se na to dívat z pohledu občanů?
      To, jak se vláda zachovala je trestuhodné. Ale to odpovídá naší skvělé společnosti. Necháme si ještě dlouho tak sr....t na hlavy??
      Tomáštak.

      Vymazat
    3. poznal jsem Tě Václave!!!

      Vymazat
    4. Jste spadl z Měsíce, viďte? Házet špínu na špínu Klause nelze, neboť je to zločinec, zloděj a mafián jak vyšitý.

      Vymazat
    5. A co bys jako chtěl ? Chválit toho zloděje ješitnýho ? Proboha tady v tom státě je to fakt samej magor !

      Vymazat
  2. Stejně, jako ji vužila při zatčení Ratha.

    OdpovědětVymazat
  3. toto se mělo řešit ve volbách v 90 letech...raději makejme do umoru na sobě..http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/denise-le-fay-galaktick-bubliny-praskly-v-tejte-ve-v-ku-vodn-e?xg_source=activity a naivní lidičky šli volit..http://www.blisty.cz/art/66853.html

    OdpovědětVymazat
  4. kdyby mela bytost,skvarici sve ego ve 3D tu moznost nahlednout treba osudy pricin a nasledku akteru Hsystemu v minulych zivotech,rozjasnila by ji lic vseobjimajicim porozumenim

    OdpovědětVymazat
  5. S amnestií do určité míry souhlasím spousta lidí je ve vězení zbytečně, co se mně nelíbí je způsob jakým naše společnost trestá své viníky. Zločin je odrazem toho že společnost je nemocná jde jakousi kolektivní duchovní nemoc a podle toho si představuji jak by mohlo vypadat moderní vězení, hodně prostoru, příroda, zdravá strava (kterou by si ovšem museli vězni pěstovat sami, aby to nebylo zadarmo),výuka meditace, návštěvy terapeutů atd. Kolem toho samozřejmě vysoký plot pořád je to vězení. Myslím pro ty lehčí případy, bohužel vždycky tu bude určité procento násilníků a vrahů, kteří musí být izolováni postaru, ale to si jen tak fantazíruju. K myšlence mě přived úvod třetího dílu Zeitgeist posun vpřed http://youtu.be/5rJfE135HEY

    OdpovědětVymazat
  6. Nebudu se vyjadřovat k amnestii. Ta byla vyhlášena podle ústavy a platí a nikdo jí nemůže zrušit. Jinak by to byl bezprecedentní čin.
    Ale vadí mě to, že se nikdo nezabývá obrovskými náklady vynaloženými za dlouhá léta soudy, státními zastupitelstvími a policií. To se to účastníkům kauz žilo, když dopředu věděli, že po tolika letech se už skoro nic nedá dělat. Nenasytní soudci stále požadují zvýšení svých platů a přitom desítky, možná stovky milionů promrhali na zbytečných soudních případech. A což teprve obhájci. Ti také získávali za neproduktivní činnost obrovské peníze, proto také patří mezi aktivní kritiky amnestie. Na policii a státních zastupitelstvích byly provedeny personální změny a mohu doufat (možná marně), že při nich byli postiženi i viníci chyb při procesech. Ale co soudy, tam se funkce zuby nehty drží předsedkyně Nejvyššího soudu, ale i všichni soudci, ale soudy mají za dlouhodobé trvání procesů, největší odpovědnost.
    Lidi, když něco chcete kritizovat, tak se snažte, v rámci svých možností, objektivně se podívat na všechny stránky problému. Nenechte se ovlivňovat medii a svým egem a emocemi. To jsou vždy špatní rádci.
    Snažíme se být duchovními bytostmi, tak se tak chovejme!

    OdpovědětVymazat
  7. Lidé českého, moravského a slezského národa nějak pozapomněli na to čemu se říká odpuštění, milost a milosrdenství. Naopak většina by nejraději trestala metodami středověku. Přitom podle mne většina těchto tzv. "spravedlivých" při stejné příležitosti si něco nahrabat pro sebe, by jistě nezaváhala. Neobhajuji stíhané a potrestané, jen mám soucit s jejich životy a životy jejich blízkých, kteří byli vystavení dlouholetému odsuzování a kriminalizaci ze strany médií, policie, státních zástupců i soudů, které však na ně zpravidla neměla a nemá 100% munici, aby je skutečně podle Zákona přistihla "se staženými kalhotami". Protože jsme v EU nemohou si dovolit zástupci rádoby práva to co mohli dělat před vstupem do společenství EU. Tehdy stačilo aby byli nepřímé důkazy (účelově vyrobené znalecké posudky neznalců, strachem motivované polo výpovědi zastrašovaných svědků) a především ochota soudce vyhlásit "Soud nabyl přesvědčení" a bylo vymalováno. Osobně jsem zažil tyto praktiky na vlastní kůži. Těm kteří měli zájem o likvidaci podnikatelů, aby se stará policie (..a nejen ta) zavděčila novým mocipánům řízenými tajnými službami západních mocností, které zase neměli zájem, aby to zde fungovalo. Bylo jim jedno, kolik lidí přijde o práci, hlavně když se očistí a budou opět platní pro sebe. Můj příspěvek směřuje k tomu, abyste přestali štvát proti Klausovi, respektive proti amnestii, jako aktu Milosti a Milosrdenství s těmi kdo porušili i neporušili zákony této země, s těmi kdo byli loveni jako zvěř bez ohledu na to zda jsou skutečně vinni nebo ne. Podle mne pokud někdo skutečně poruší pravidla či zákony v ekonomické oblasti, měl by přijít především rychle o všechen takto nabytý majetek a i část svého, jako sankci. Pokud se to rychle neprokáže, dát dotyčnému či dotyčným jednoznačně najevo, že nebylo sice dokázáno, ale i tak je povinností pochybně nabyté prostředky investovat do ekonomiky naší země, aby byl z něj užitek i pro ty, kteří nebyli tak obratní jako oni.LK

    OdpovědětVymazat
  8. A proč by neměla? Havel byl zrádce národa a kolaborant s Ilumináty, který zradil zejména duševní hodnoty a Klaus to provedl více v oblasti hmotné a finanční. Jediný rozdíl je v tom, že i když byli oba loutkami v rukou mocných, tak Havlovi stačilo být opěvován, na rozdíl od Klause, který se zhlédl v mocenských hrách. V tomto případě mají pravdoláskařská média naprostou pravdu. Kdyby tak šlo psát i o Havlovi, to by byla síla...
    Radim

    OdpovědětVymazat
  9. S amnestií také nesouhlasím, protesty proti něčemu nevratnému....? Na co? Energii vytvořenou vlnou amnestie bych navrhoval věnovat tomu, že se konečně prosadí zákon, který donutí všechny politiky a zámožné lidi prokázat jakým způsobem majetek nabyli - pokud neprokážou, bude zabaven a může nám být srdečně jedno, že nějaká amnestie proběhla. Mohl by to být úkol například pro nového prezidenta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, s amnestií už nic nenaděláme, pokud by se prosadil tento zákon, nakradené peníze by musely být vráceny, to je to co potřebujeme. Zákon už měl být dávno v platnosti, jen vláda a poslanci s ním nespěchají stejně tak volební zákon tak jak ho prosazuje Miloš Zeman.

      Vymazat
  10. Klaus osvobodil tunelare a jeste kolem sebe hazi spinu, kterym se nelibi.

    OdpovědětVymazat
  11. Co lidičky chcete?Od založení protinárodní skupiny OF kříženců komunista--žid--estébák je volíte.Zvolili jste si žida Havla,ukázel nám to Nepoučili jste se 23 let a zvolili jste si žida Klause.A také nám to ukázal.Co jste si mysleli,že nechá potrestat tuneláře?Vždyť jeho privatizační marasmus je jeho cílený výmysl přesunout společný majetek takto do rukou předurčených soukromých ososb.Kde si myslíte,že vzal majetek odhadovaný na 100mil?Z niktoše z prognostického ústavu.
    A nedivte se ,jak to dopadne,až si zvolíte spícího blekotu? Jeho předchůdce přežil s celým majetkem Hitlera do 48.Jinak Hitler velké majetky přepisoval na říši.Tak jako v pohraničí církevní majetky.V té době to mohl přežít jen kolaborant jako byla Havlova rodina..Jeho restituce podle rakouských zákonů ve výši 3 mld se rozrostla prý na 10-12 mld.To si koupil kus našeho státu?
    Jen si zvolte blekotu/za 23 let se vlastenec nenaučil česky./a možná nám už konečně zavlaje nad hradem hákový kříž.Nadarmo se neříká,že krev není voda,nebo ,že jablko nepadá daleko od stromu,A sudetáci se přihlásí o celé pohraničí.
    To opravdu stojí za to stydět se za voliče ,že jsem Čech a žiji v této krásné České zemi.
    Čech.

    OdpovědětVymazat
  12. souhlasím, Němce na hradě - to je poslední facka tomuto státu i bojovníkům proti německé moci i těm kteří padli a že jich za těch tisíc let bylo...jestli ho lidi zvolí, je to smutné, více než smutné...http://www.vasevec.cz/blogy/prezidentsky-kandidat-karel-schwarzenberg-jeho-podporovatele... a takovývh článků je hromada...rozesílejte je prosím všem lidem, zkusme se spojit a Němce nezvolit - levičáci, pravičáci, komunisti, zahrádkáři, všichni - prostě my , kteří ještě vnímáme tento stát jako náš i to , že jsme Češi, Moravané a Slezané - Slované...na to snad už probudit i Blanické rytíře...Němec na hradě je naprostá nehoráznost a zoufalství...neumí ani dobře česky, jeho žena-první dáma už vůbec ne...president je státní symbol...zvolení Němce nás naposled stálo třista let kruté germanizace...nyní to může být ještě na dýl...spojme se prosím...to přeci nejni možný...

    OdpovědětVymazat
  13. 2.kolo voleb v ČR v případě výhry Šláfenberkově bude něco jako druhá Heydrichiáda - dosazený říšský(EU)protektor !

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.