25. ledna 2013

Světové ekonomické fórum a geoinženýrství

V programu Světového ekonomického fóra právě probíhajícího v Davosu se nachází i téma X-faktory z přírody, obsahující pro nás zajímavé otázky jako geoinženýrství a odhalení mimozemského života.

Z programu Světového ekonomického fóra:

Téma „X-faktory“, vypracované v partnerství s editory předního vědeckého časopisu Nature, vybírá z 50 globálních rizik pět v současnosti nejdůležitějších, k nimž chce obrátit pozornost lidí, kteří rozhodují:
  • Nekontrolovatelná změna klimatu: Je možné, že jsme již překročili bod, z něhož není návratu, a že zemská atmosféra se rychle přibližuje k nepříznivému stavu? 
  • Významné vylepšení poznávacích schopností: do denního pracovního života by se mohla začít šířit etická dilemata podobná dopingu ve sportu; při nervovém „posílení“ bojových skupin by výsledkem také mohl být závod ve zbrojení. (To moc nechápu, jde o kontrolu mysli?).
  • Podlé šíření geoinženýringu: technologie k manipulaci klimatu jsou již vytvořeny. Státy či soukromí jedinci by je mohli použít jednostranně. 
  • Náklady na delší život: pokroky medicíny prodlužují život, ale dlouhodobá paliativní péče je drahá. Pokrytí nákladů spojených se stářím by mohlo být obtížné. 
  • Odhalení mimozemského života: Důkaz života jinde ve vesmíru by mohl mít hluboké psychologické důsledky pro názorové systémy lidí.
Program zní nadějně, tak mě zajímalo, co bylo předneseno ve skutečnosti, a chyba lávky. Na webu fóra zjišťuji, že příspěvky na tato témata jsou naprosto jalové. Žádná odhalení se nekonají. Nemá smysl to překládat.

Příspěvek k odhalení mimozemského života  se zabývá pouze možností, že v budoucnu budou odhaleny nízké životní formy, a že si lidé na to pomaloučku zvyknou. Žádní mimozemšťané ...

Příspěvek k geoinženýrství: ani v nejmenším netuší, že globální manipulace klimatu již dávno probíhá. Zatím pouze uvažuje o možnosti, co by se stalo, kdyby jeden stát chtěl počasí takové a jiný jiné. 

Takže celé Ekonomické fórum je jen taková zimní rekreace pro ministry, a z hlediska pomoci planetě a lidem se tam neřeší nic. Jenom kecy. 

Doufejme, že alespoň ten Medvěděv tam předal svůj vzkaz pro Obamu, aby koukal oznámit přítomnost mimozemšťanů, jinak to udělají Rusové...

4 komentáře:

  1. Významné vylepšení poznávacích schopností: do denního pracovního života by se mohla začít šířit etická dilemata

    No chápu to tak,že se začínají probouzet lidi,(a oni to ví) a uvědomují si. Např: někdo pracuje jako pojišťovák,spravuje lichvářsky půjčky,prodává creditky,nebo prodává nevýhodný paušály atd. Dřív to bral jako normální práci, nyní si uvědomuje,že tím lidem škodí, a dál už to nechce dělat.Tudíž to pro ně znamená menší zisky.(a to se jim nehodí) Nevím alespoň tak to chápu,třeba špatně:)
    A k tomu odhalení mim. života,kde píšou,že by to mohlo mít hluboké psychologické dopady na názorové systémy lidí. Proč asi tam píšou názorové systémy. Lidé by rychleji otevírali oči to znamená,že veškerý tento falešný systém by se zhroutil, církev by ztratila většinu své moci,novými poznatky by se překopalo vzdělávání chemie,fyzika atd. Veškerý pseudovědy. Nový technologie v lékařství tudíž konec farmakolobby atd.Prostě konec otrokářství. a konec temnářů a jejich přisluhovačů. Dokuď kámoši z vesmíru nepřiletijou za nějakým státem nedají mu třeba jenom lékařské a ekologické technologie a neřeknou teď to použijte pro dobro světa oznamnte,že jsme tu a ostatní se přidají pomalinku, tak k odhalení nedojde.Kapři si nevypustí rybník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si tím taky prošel, takže vím velice dobře, o čem to je. Taky jsem jednoho dne nechtěl lidem prodávat podvodné smlouvy, nechtěl je lišáckými smlouvami o půjčkách uvádět do neštěstí, přesvědčovat je a prodávat jim šunty za drahé peníze apod. Přesně : ONI moc dobře ví, že řada jejich dealerů, prodejců, promotérů apod. se tzv.probudila ze "snů", jimiž je ONI na svých seminářích,akademíích, trénincích apod.krmili jak husy "šiškami"(lidový výraz pro násilné krmení jatečních hus)! A ztrácí své naplánované zisky ! Je to stejně absurdita a ohavnost - naplánovat zisk = vnutit potenciálnímu zákazníkovi výrobek nebo službu i proti jeho vůli ! A budete se divit, děje se to velmi často, protože lidé jsou i přes všechny kauzy a varování stále stejně hloupí a přitom si málo hlídají své peníze !

      Vymazat
  2. "Významné vylepšení poznávacích schopností: do denního pracovního života by se mohla začít šířit etická dilemata podobná dopingu ve sportu; při nervovém „posílení“ bojových skupin by výsledkem také mohl být závod ve zbrojení."
    - napadá mě vztah k bojovým vojskům a jejich dopingu, aby neměli zábrany střílet... ?
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to souvisí s tzv.rebely "arabských revolucí", co se táhnou Afrikou od loňského roka až po dnešek v Sýrii. Viděl jsem jeden otřesný dokument ze Sýrie, kde jeden z rebelů na kameru bez okolků řekl, že není Syřan, žádný rebel,co bojuje za svržení režimu syrského prezidenta,a nastolení demokracie, ale že byl svým velitelem naverbován jako neznámý Somálec v Kataru na jednom tržišti ! Dále se rozpovídal, že dostávají od svého velení pravidelně alkohol, dolary a především drogy. Drogy musejí prý užívat všichni rebelové a povinně ! Tvrdil, že když je "pod drogama", je mu všechno jedno. Řeknou mu : jdi a vystřílej všechno živé tam v těch domech, tak jdu a vystřílím to tam. Dospělé,staré, mladé, ženy, děti, zvířata, všechno na jednu hromadu.Střílím i do spících nebo do modlících.

      Podobně se vyjádřil jeden americký bojový pilot, co létal bombardovat cíle v Iráku (a to už bylo po válce !). Velení těmto pilotům nařizovalo braní zvláštních umělých druhů drog a medikamentů, podporujících extrémní napětí a vypětí sil fyzických, nervových i psychických. V tomto stavu nastupovali do kokpitů svých letounů k akci. Když letěli nad cílovým územím, jejich zjitřená zdrogovaná mysl byla jak zdivočelý sršeň, útočili divoce na všechno, co jelo, plulo, šlo, prostě se hýbalo ! Tak se stalo několik vážných incidentů, kdy stříleli z kulometů a pálili rakety i na vlastní ! Armáda a vláda USA samozřejmě vše tutlá a popírá. Jak to s těmi rebely, že jsou to vlastně najatí žoldáci-cizinci-zijáci, tak to s těmi piloty-divokými neovladatelnými sršni !
      Toto je zřejmě myšleno tím odstavcem o obavě z narůstání nervového "posílení" bojových skupin, ať už jsou to rebelové nebo členové profi armády !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.