4. května 2013

10 moderních metod ovládání mysli

Díky čtenáři za odkaz na dobrý článek. Pěkné shrnutí.

Zdravím OrgoNete,
zasílám odkaz na zajímavý článek o metodach ovládaní mysli.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2078-10-modernich-metod-ovladani-mysli

  Ahoj  Standa


10 moderních metod ovládání mysli
Vytvořeno 2. 5. 2013 10:49
Čím více se zabýváte ovládáním mysli, tím více si musíte myslet, že existuje nějaký koordinovaný plán, který je realizován již velmi dlouho a jehož cílem je učinit z lidí nemyslící stroje. Po celou dobu, co jisté skupiny usilují o ovládnutí mas, snaží se o ovládnutí mysli jedinci, kteří zkoumají lidské chování v zájmu toho, aby podřídili celé masy vůli úzké „elity“.
Nyní se nacházíme v nebezpečné fázi, v níž ovládání mysli vstoupilo do hmotné, vědecké dimenze, jež by se mohla stát permanentním stavem, pokud si neuvědomíme, jaké nástroje používí technokratická diktatura, ochromující postupně celý svět.
Moderní metody ovládání mysli jsou jak technologické, tak psychologické povahy. Testy dokazují, že pouhým odhalením metod ovládání mysli mohou být její účinky redukovány nebo eliminovány, přinejmenším v reklamě a propagandě. Složitější je bránit se fyzickým dopadům, které vojensko-průmyslový komplex neustále vyvíjí a zdokonaluje.
1. Vzdělání – Jde o nejzjevnější, přesto dosud nejzáludnější metodu. Největším přáním budoucích diktátorů vždy bylo „vyškolit“ přirozeně vnímavé děti, a proto se tato metoda stala hlavní součástí všech komunistických a fašistických diktatur. Nikdo neodhalil podstatu moderního vzdělávání lépe než Charlotte Iserbyt – chcete-li se více seznámit s těmito postupy, stáhněte si zdarma PDF její knihy The Deliberate Dumbing Down of America (Promyšlené ohlupování Ameriky), která odhaluje, jak globalizace vede k budoucnosti, v níž budou produkováni servilní trubci, ovládaní plně vzdělanou, informovanou elitou.
2. Reklama a propaganda – Edward Bernays je považován za zakladatele spotřebitelské kultury, jejímž základním cílem je mířit na lidské sebevědomí (anebo jeho nedostatek) s tím, že chtění se mění v potřebu. Původně se to týkalo například cigaret. Bernays nicméně uvedl ve své knize Propaganda z roku 1982, že „propaganda je výkonným nástrojem neviditelné vlády“. Je to zřetelné v dnešních policejních státech a rostoucí práskačské kultuře, zabalené do pseudo-vlastenecké války s terorismem. Postupující unifikace médií umožňuje korporacím, aby prorůstaly s vládou, která dnes využívá princip umístění propagandy. Tištěná média, filmy a televizní zpravodajství dnes mohou uceleně vytvářet jednotné poselství, jež má zdánlivě punc pravdivosti, neboť vychází současně z tolika různých zdrojů. Jakmile se jedinec ztotožní s hlavním „poselstvím“, bude jeho otisk nacházet všude. A to se ještě nebavíme o podprahových signálech.
3. Prorocké programování – Mnozí lidé jsou dosud přesvědčeni, že nic takového jako prorocké programování neexistuje. Doporučuji všem, aby si prošli veškerou dokumentaci, kterou shromáždil Alan Watt, a změnili svůj názor. Prorocké programování má své kořeny v převážně elitářském Hollywoodu, jehož filmy nabízejí ohromnou vizi toho, kam naše společnost směřuje. Vzpomeňte jen na knihy a filmy, o kterých jste si mysleli, že jsou za vlasy přitažené či že se jedná o pouhé „sci-fi“, a podívejte se zblízka na dnešní společnost. Chcete-li konkrétní příklady, server Vigilant Citizen je výborným zdrojem, díky němuž začnete patrně vnímat „zábavu“ ve zcela jiném světle.
4. Sport, politika, náboženství – Některých z vás by se mohlo dotknout, jsou-li náboženství a dokonce i politika chápány spolu se sportem jako metody ovládání mysli. Jejich hlavní cíl je však stejný: rozdělit a ovládnout. Metody jsou poměrně jednoduché: narušit přirozenou tendenci lidstva spolupracovat v zájmu přežití a naučit je vytvářet týmy zaměřené na dominanci a vítězství. Sport hrál vždycky roli hlavní kratochvíle, jež z kmenových tendencí vytváří nedůležitou událost, která v dnešní Americe nabyla absurdních rozměrů, kdypropuknou protesty, jakmile nějaká sportovní celebrita opouští město, zatímco základní lidské hodnoty, jako je svoboda, jsou považovány za nepodstatné. Politický diskurz se odehrává výhradně v pravolevém paradigmatu snadno ovladatelné opozice, zatímco náboženství je v pozadí téměř jakékoli války.
5. Potraviny, voda a vzduch – Aditiva, toxiny a další jedy v potravinách doslova mění chemické složení mozku v zájmu dosažení poslušnosti a apatie. Fluorid v pitné vodě prokazatelně snižuje IQ; aspartam a glutaman sodný jsou excitotoxiny, které dráždí mozkovoubuňky tak intenzivně, až odumřou; a snadno dostupné rychlé občerstvení, které obsahuje tyto jedy, vytvořilo populaci, která postrádá jakoukoli motivaci žít aktivním způsobem života. Většina současného světa je dokonale uzpůsobena k pasivnímu vnímání – a přijímání – diktátorské elity. A jestliže se rozhodnete, že budete pečlivě hlídat své stravování, jsou připraveni postříkat populaci ze vzduchu.
6. Drogy – Může se jednat o jakoukoli návykovou látku, úkolem těch, kteří se snaží o ovládání mysli, je však zajistit, abyste byli závislí alespoň na něčem. Jedním z hlavních nástrojů moderního ovládání mysli je psychiatrie, která usiluje o to, aby všichni lidé byli definováni podle jejich poruch, nikoli na základě jejich potenciálu. Tento princip byl nastíněn v knihách typu Konec civilizace. V dnešní době nabývá ještě extrémnějších rozměrů, kdy zdravotnická tyranie dosáhla toho, že téměř každý z nás trpí nějakou poruchou - zejména pak ti, kteří zpochybňují autority. Používání neurologických léků v armádě vedlo k rekordnímu počtu sebevražd. Nejhorší ze všeho je skutečnost, že dnes více než 25 procent amerických dětí užívá mysl otupující léky.
7. Armádní testy – Armáda má mnohaleté zkušenosti s testováním živné půdy pro ovládání mysli. Mozky vojáků jsou zřejmě v tomto smyslu nejtvárnější, neboť ti, kterým jde v armádě o život, obecně podléhají strukturám hierarchie a kontroly a potřebě absolutní podřízenosti dané misi. Jelikož přibývá členů armády, kteří zpochybňují vojenskou indoktrinaci, Agentura pro výzkum pokročilých obranných projektů (DARPA) přišla s helmami ovládajícími mysl, které je udrží v soustředění.
8. Elektromagnetické spektrum – Elektromagnetická polévka nás obklopuje všechny, s pomocí moderních přistrojů, které mají přímý dopad na fungování mozku. Jeden výzkumník pracoval s božskou helmou, která má probouzet vize tím, že mění elektromagnetické pole mozku. Naše moderní přístroje nás zaplavily vlnami měnícími mysl, zatímco existuje řada prostředků, jako jsou vysílače mobilních sítí, díky kterým nás mohou lidé usilující o ovládání mysli přímo zasáhnout.
9. Televize, computery a „frekvence blikání“ – Je velmi špatné, že to, co je „programováno“ do vaší televize, je zrežírováno; vše je jednodušší, když vás doslova ukolébají ke spánku a z televize učiní psycho-sociální zbraň. Testy frekvence blikání ukazují, že alfa mozkové vlny se mění a vedou k určitému typu hypnózy, což nevěští nic dobrého v souvislosti s nejnovějšími poznatky o tom, že světla mohou přenášet kódovaná internetová data, když „blikají rychleji, než je oko schopno zaznamenat“. Frekvence blikání u computerů je nižší, nicméně prostřednictvím videoher, sociálních sítí a základní struktury, která zaplavuje mozek informacemi, dokáže moderní komunikacevyvolávat hyperkinetické poruchy. Vyzkum videoher odhalil, že dlouhé hraní může vést k nižšímu proudění krve do mozku, což snižuje ovládání emocí. Hry, ve kterých se válčí nebo odehrávají policejní manévry, navíc snižují spojení s realitou.
10. Nanoboti – Ze sci-fi hororu přímo do lidského mozku; nanoboti se blíží. Přímé modifikaci mozku se už říká „neuroinženýrství“. Server Wire napsal v roce 2009, že přímé ovládání mozku prostřednictvím optických vláken je zatím v poněkud chaotickém stádiu, nicméně jakmile se uvede do praxe, „bude možno učinit někoho šťastným prostým stisknutím tlačítka“. Nanoboti to dokážou automaticky. Ještě horší je to, že tito mini-droidi se dokážou sami replikovat. Člověk pak musí přemýšlet o tom, jestli se tento džin někdy vrátí do lahve, ze které byl vypuštěn. Očekávané datum příchodu? Rok 2020.
Je vyvíjeno koordinované úsilí o řízení a předvídaní lidského chování, tak aby vědci a diktátorská elita mohli ovládat masy a bránit se proti útoku plně probuzeného lidstva. Jedině když prohlédneme jejich snahy nás uspat, uchováme si svou svobodnou vůli.
Další články k tématu:
Překlad: Tomáš Piňos

14 komentářů:

  1. V seznamu chybí konspirační teorie, které zacpou lidskou mysl nesmysly a brání lidem rozumně vzdorovat špatnému vládnutí vládců.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je teda mazec! Koukla jsem i na to video, co na něj je odkaz dole pod článkem - nikdy bych si těch "odkazů" nevšimla, kdyby to nebylo zpomalené. Úpadek vzdělání je vidět kdekoli, kde se mládež nějak písemně projevuje, hrubkami se to tam jen hemží a ti, co je páchají, jsou na ně navíc ještě i hrdí... Jinak: rozhodně jsem moc ráda, že mě nemá co ovlivnit přes sport (na sport. přenosy v TV se u nás nedívá nikdo), náboženství (kostel vnímám jen jako barák na kopci ve městě) a politiku - ani na zprávy se nedívám. Aspoň, že v něčem mám nějaké rezervy. :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Dobry clanek, Orgo, ale kdyby se lide drzeli odkazu nasich predku kuprikladu v Bibli, byli by umirnenejsi a celkem O.K.Probiha to uz od padu zelezne zdi a nastupu hajz.iku na dedicne posty.Take jsem si to uvedomila kdyz jsem cetla clanek na free... co odporucuje ekonom na zvladnuti krize, ktera bude jeste horsi nezli ta prvni: chozeni v zacarovanem kruhu kup trvanlive potraviny - to aby vzrostl natlak na komodity pestovane na uzemich statu pod patronatem USA; zaopatri si zbran - aby sme si uvedomovaly opodstatnenost NATO a stanneho prava;pozemek s vodou - aby ti ho mohli vzit, kdyz ty's ho koupil;vyber majetnych clenu rodinnych klanu a vznik pospolitosti sobe rovnych;orientace ciste na hmotnou stranku preziti. To je alfa a omega, zacarovany kruh, ktery nic nevyresi. Verim, ze dost lidi se s tim neshodne a najdou treba v Bibli state, ktere cloveka pred takto nastinenym zivotem varuji."Budte mirni jako holuby a lstivi jako hadi", neduverujte kdyz ve vas vystane pocit nejakeho schemata, nastin neduvery, nenechte se zatlacit zadnymi urady ani "opodstatnenymi pozadavkami". Jde do tuheho, ale pomoc prichazi z hury, tedy ne z te hladiny , v ktere se momentalne nachazime "proste a bude vam dano" ," za cokoliv prosite, jako by jste uz dostali",nekdy nedohledneme ani za nejblizsi roh.

    OdpovědětVymazat
  4. http://zpravy.idnes.cz/severem-italie-se-prohnalo-tornado-dud-/zahranicni.aspx?c=A130504_141756_zahranicni_ert

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.czechfreepress.cz/ekologie/system-haarp-generoval-plazmovy-mrak-ve-vysce-170-km-nad-zemi.html
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  6. absolutně k tématu: http://www.czechfreepress.cz/evropa/co-musite-vedet-o-uropodvodu.html. Doporučui k přečtení. MK

    OdpovědětVymazat
  7. Pokud se podíváte na televizi,tak se nestačíte divit, je to horší a horší, více agrese,extrem konzumu,živení ega, hnusu nad hnusu. To je realita dnešní televize. Na televizi se už vůbec nedívám krom pár dokumentů na zoomu:)často jsou tam skvělé informace. Každopádně zaplá tv v bytě mi je hrozně nepříjemná. A ta manipulace je zřejmá. Např: ČT24 informovala,že v Praze nyní protestuje pár stovek zastánců legalizace konopí,ale ve skutečnosti to byli 4000 lidí. To je malá infomrace. A na co se taky dívat? Na zprávy na nově? Primě? nebo cesty domů,ulici,ordinace a já nevím co ještě. Hlavní pilíře těchto seriálů co nejvíc negativ a hnusu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to především o odpovědnosti vybírat si takové pořady z nabídky, které mě mohou něčím oslovit. Mě třeba upoutaly tyto filmy s vynikajícími hereckými výkony, a scénáři, které mají "hlavu a patu". Tedy, že mají divákovi co zajímavého a poučného ukázat i říci :
      Například Trilogie Tři barvy : bílá/modrá/červená,Seznamte se Joe Black, Svět podle Prota, Zelená míle, Anděl-A, Útěk ze Sibiře, Kraj, Hrozba v poušti, Immortal, Modlitba za umírající, Habermannův mlýn, Hlídač č.47,Kapitán Alatriste, Goyovy přízraky, Domov šedých motýlů, Děkujeme že nekouříte,Divoká řeka,Štvanec, V kůži Johna Malkowiche, Brbavica,Neviditelné děti,Sur, Rozhovory s mým zahradníkem, Na útěku, Hlubina, Bobby, Odposlech, Lolita, Radiace útočí, Šup sem šup tam,Spalující romance, Princezna de Cléves, Mandžuský kandidát, Smoke,A.I., Moon, 2001 : Vesmírná Odysea, Mise na Mars, Minority report, Malá ryba, Legenda o vášni, Dobrodruh, Soupeři, Madisonské mosty, Smím prosit ?, Nenápadný půvab buržoazie(od Buňuela), Papírový voják,Metropie,Kráska dne, Ocelové magnolie, Na sever, Zlatý Kompas, Tudorovci,Svatý boj, Pramen panny, Sedmá pečeť, LouLou, Den vítězství, Sophie School, Černá kniha, Pevnost Saganne, Smrt pannen, Děláš si prdel kámo, Most osudu, Čtyři pírka, Equilibrium, Měsíc 44, Sprejeři, Halo soudruzi !, V pasti, Faunův labyrint a mnoho dalších.
      Zvláště zajímavé jsou dokumenty na ČT2 (např. Goudji, Technické divy světa, Kamera na cestách, Architektura světa, Cíl cesty:potápění, Zázračná planeta, Cestománie, Žraločí noc, Tajemné vraky v hlubinách,Odhalování vesmírných záhad, Vesmír : Gravitace, O podstatě LSD, Zázračná planeta : Na ptačích křídlech, Mýty a fakta historie, Život na jiné planetě a mnoho dalších).
      Ale i televizní tvorba, jako např.film Zlaté kapradí, Ezop, Kočár Nejsvětější svátosti, Záhořanský hon,Romance pro křídlovku, Obchod na korze, Želary,filmový cyklus Soukromé pasti, Na psí knížku, Kvaska, Kalamita, Bylo nás deset, Perličky na dně, Kladivo na čarodějnice, Markéta Lazarová, Ucho a mnoho dalších.
      Zvláštní místo zde mají pohádky a legendy, které jsou v podání našich filmových i televizních režisérů snad nejlepší na světě. Nesmím zapomenout také na zábavné pořady pana Krampola Nikdo není dokonalý nebo pana Šípa a jeho nepřekonatelné Všechnopárty případně Bolka Polívku a jeho Manéž.
      Takže ? Nabídka je převeliká, jen si dobře vybrat.

      Vymazat
    2. Máte pravdu v tom, že jsme před listopadem dělali kvalitní produkci. Tytam loňské sněhy jsou. Já se už na televizi nedívám. Ještě před pár lety jsem viděla rozhovor mexického režiséra, který přijel na pozvání do České republiky. Hovořil nadšeně o českém filmu a televizní tvorbě. Byť studoval režii v USA, česká tvorba je v Mexiku ještě pojem a to velký. Redaktorka mu asi chtěla udělat radost a tak se zmínila, že my také vysíláme mexické apod. seriály. Nezapomenu na jeho výraz, musela mu to zopakovat, že ano, že dáváme. Tehdy pronesl větu - jak jste mohli dopustit vysílání takového braku. Proč jste to kupovali? A co diváci? Nechápal. Proč asi? Televizní produkce, a tím myslím veškerou, není v českých rukách, ne v těch opravdových.

      Vymazat
  8. Nový blog Petry Bostlové na : http://petrabostlova.wordpress.com/
    Čtěte, co se u nás v ČR děje za neuvěřitelné věci v pražském zednářském templu. Svoje černé rejdy, invokace a oběti chtějí rozšířit i do tzv.Temelína - železobetonové pevnosti(novodobého hradu) na okraji křivoklátských lesů nad zámkem Zbirohem, a nedaleko zříceniny raně gotického hradu Krašov (Rakovnicko/Plzeň-sever)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtěte : http://petrabostlova.wordpress.com/
      TAJNÉ PEKLO POD PRAHOU! Církevní zednářská triáda krvavými masakry vybíjí pod Prahou opoziční světské zednáře, a tak se zbavuje své konkurence !

      Vymazat
  9. To o čem se tady píše musí probíhat už velmi dlouho.Jako malý jsem měl do třetí třídy výbornu paměť.Hrál jsem divadlo, nic nebyl problém.Pak jsem s rodiči navštívil Bulharsko.Měli tam Coca-Colu,která v té době v čechách ještě nebyla.Bylo to úžasné pití.Pak se mé výsledky ve škole zhoršily...a hlavní roli ve školním divadelním představení jsem musel opustit.Nepamatoval jsem si text.Od té doby jsem byl ve škole slabší průměr.Hovoříme o 60tých létech minulého století...Podobné změny jsem pozoroval i na svých dětech v 80tých letech.Děkuji vám za tuto diskuzi.Uvědomil jsem si, že jsem nezblbnul jen tak z ničeho nic.

    OdpovědětVymazat
  10. nedávno som čítala na istom blogu, že cocacola je najlepšie pitie na svete. Nepoužíva sa do nej kys.citronová ale iná. Tak to je děs....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Coca-Coly se dává kyselina fosforečná. Proto se s ní tak dobře čistí záchodové mísy nebo třeba staré mince. Na druhou stranu moc neprospívá vodním tokům. Je to totiž výborné fosfátové hnojivo, takže podporuje růst řas.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.