19. května 2013

Abraham: Mohl být v r. 2012 kvantový skok k probuzení?


Rok 2012 přinesl mnohým z nás určité zklamání, protože se nenaplnilo to, co slibovaly (stále slibují) různé duchovní zdroje. Jistě jste si všimli, že z různými channelingy zde brzdím (:-)))¨

Avšak zdroje, kterých si osobně nejvíc cením, jako Eckhart Tolle, a Abraham, kterého tlumočí Esther Hicks, nic nereálného neslibovaly ... (Mimochodem, i Teal Scot zmínila, že Abraham je nejpřesnější zdroj ...)

Zde je názor skupinové duše zvané Abraham, vyjádřený v listopadu 2012.


Otázka pro Abraham: 
Udělá lidstvo v r. 2012 kvantový skok k probuzení?
Z přednášky v listopadu 2012.
Hovoří Esther Hicks
Přepis videa: OrgoNet

Posluchač: Mluvíte hodně o předvoji hnutí k probuzení, o tom, že se stále vyvíjíme, že jsme věčné bytosti. A v tomto širším a důležitém kontextu se hodně mluví o tomto roce. Udělá lidstvo jako celek tento rok skutečně kvantový skok k probuzení vědomí?

Abraham - Esther Hicks: My tomu říkáme „výzva k probuzení“, doba uvědomění si toho, kým skutečně jste. Je to určitě doba, kdy se věnuje větší pozornost a větší vnímavost této širší perspektivě. Ale co se týče toho pozdvižení, který lidé dělají kolem tohoto roku: myslíme si, že by bylo vhodné, aby lidé činili velkou záležitost z každého roku. Protože čelo pohybu, předvoj hnutí, je tam, kam je soustředěna veškerá pozornost.

Důvod, proč používáme výraz „probuzení“, je ten, že lidstvo mělo vždy přístup k proudu této nehmotné energie, ale pokud si jí nejste vědomi, nejste k ním probuzeni. O těchto věcech chceme mluvit na tomto shromáždění.

Odpověď na vaši otázku je jednoznačně ano. Ale ne proto, že by se něco měnilo z fyzického hlediska, ale proto, že stále více lidí si vědomě uvědomuje svůj vztah k tomu, čemu říkáte „nehmotné“. To, co vidíte svýma fyzickýma očima, je pro vás faktem. Dokážete se shodnout na tom, co vám říká zrak, sluch, čich, chuť, hmat, ale téměř nevnímá, že je spojení mezi emocemi, které cítí, a tím, co je nehmotné.

Teď to začíná pociťovat více lidí, a a začíná „ochutnávat“ - není to přesné slovo, ale docela výstižné – subtilnost nehmotné energie. To je to, co se právě děje. Není tomu tak, že by se nějak moc měnily věci, ale mění se schopnost je vidět. Vaše naladění, vaše frekvence je stále vyšší, a propast, která je mezi fyzickým a nehmotným, je tak stále menší. Uvědomění toho, co je nehmotné, je stále větší. Tohle se děje.

Takže to není žádný kvantový skok, ale cosi jemného?

Kvantové skoky nejsou vůbec dobrý nápad. Lidstvo se s nimi stěží dokáže vyrovnat dříve než za jedno století. Vy kvantový skok v podstatě nechcete. A vlastně ho ani nemůžete mít. Výraz „kvantový skok“ vyjadřuje spíš vaši touhu, změnu, po které už dlouhou dobu toužíte.

Věc – a mnozí z vás to vědí – spočívá v tom, že pokud se s tou realitou vibračně neshodujete, tak si ji neumíte představit. A není možné si ji neumět představit a pak do ní skočit.
.
Ukážu to na přehnaném kontrastu. Kvantový skok, to můžeme přirovnat k tomu, že byste odstartovali ve velké raketě do jiné reality. Vy byste si ale stejně stále udržovali vibrace té rakety, kterou jste odpálili, protože prostředí, které vás obklopuje, způsobilo, že jste ji odpálili. Byli byste stále ovládáni praktikovaným myšlenkovým systémem.

Kvantový skok by to mohl být tehdy, kdybyste odpálili tu raketu a nějakým způsobem dokázali zapomenout na všechno ostatní. Na jednu stranu by to pomohlo, ale zase byste přišli o mnoho z toho procesu. Vaše vibrace by se zvýšila, ale vaše přijímání věcí by zde nebylo uspokojivé. Postupný proces je mnohem lepší. Nejlepší známý proces, jak se přibližovat kvantovému skoku, je meditace. To proto, že vaši vibrační realitu všeobecně způsobuje život kolem vás.

Takže, co je třeba udělat, abyste byli připraveni na to, co je připraveno pro vás? Kvantový skok by byl skvělý, ale není to praktická věc. Vibrační frekvence se nedají takhle přeskočit. Musíte se jim svou cestou přizpůsobit.

Tedy se zjevně jedná o přizpůsobení?

Jde o přizpůsobení, kterému říkáme umění dovolit. Dovolit, připustit onu širší perspektivu, která je vaším skutečným já. Za níž se pachtíte po všechny dny svého života i dávno předtím. Je to umění dovolit sobě samému být v téže vibrační nádrži se vším, čím se stáváte. Se vším, čím jste. S energií Zdroje.

K tématu:
Eckhart Tolle k r. 2012: přednáška Bude v r. 2012 konec světa?)

6 komentářů:

  1. Proto je "evoluce".....každý a vše má svůj čas a prostor,vlastní vývoj sebe i v realitě se "vším ostatním"... a kdo věří,že všichni najednou "někam" skočíme naráz ať už "kvantově" či "duchovně"apod. názvy něčeho,co vystihuje pozorovatel-jednotlivec či subjekt ze svého "pohledu" ,tak jen uvěřil jiné "pravdě" -ale ta neplatí pro "všechno ostatní" jako nějaké dogma protože každý jsme jiný a jinde právě v té "evoluci"......

    OdpovědětVymazat
  2. Vek dobrodružstiev sa skončil. Aj keby sme dosiahli siedmu galaxiu, pôjdeme
    tam vybavení skafandrami a mechanizmami, no pre nás samých by sa tým nezmenilo
    nič. Boli by sme stále rovnakí - deti bezmocné voči smrti, živé bytosti, neveľmi
    isté, ako a prečo žijú, či kam smerujú. Tu na zemi sú preč časy Corteza a
    Pizarra, premáha nás stále tá istá všadeprítomná mechanizáca a pasca sa
    neúprosne uzatvára. No ako vždy sa ukazuje, že naše najskľučujúcejšie nešťastia
    sú našimi najväčšími príležitosťami, a že tento temný prechod len vedie k
    väčšiemu svetlu. Preto, zatlačení k múru, čelíme poslednému teritóriu, čo nám
    zostáva preskúmať, konečnému dobrodružstvu - sami sebe.
    Satprem: "Šrí Aurobindo alebo Dobrodružstvo vedomia"

    OdpovědětVymazat
  3. 21. 12. 2012 jsem opravdu přes orgonitový přívěsek cítil obrovský přísun energie. Tak kolem poledního. Takže se opravdu něco dělo. Staré civilizace se uměly na to napojit a využít to. Odpoledne a večer už to odeznělo. Některá odhalení od té doby začala více vyplouvat na povrch.

    OdpovědětVymazat
  4. Každej jsme někde jinde, at už duchovně či duševně, tedy intelektuálně. Není tedy "skok" kamsi tedy možný... teda jako hromadně... nás všech.... Je to náš vývoj, jeho etapa... Ale je třeba vědět, že jedinou cestou se KAMSI dostat, myslím tím to krásný, úžasný místo - je kolektivní myšlenka, protože ta má úder a správnou sílu...a modeluje veškerý čas, který je před námi... Myšlení nám připraví a následně vytvoří situace, na které jsme dříve mysleli... neumí od sebe rozeznat plus a minus, proto musíme cíleně myslet na kladné věci, či záležitosti a nemůžeme myslet na věci záporné - i když v kladném slova smyslu.... tedy nemůžeme myslet na :"Vrah je polapen", ale na smějící se oběť, protoža ta se obětí nikdy, za takovéto situace, nestane... A to je podstata věci.... Protože jak žijeme = a celý náš způsob života je důsledkem našeho vnitřního rozhodnutí a uvažování. Tedy je to odraz toho, jak přemýšlíme dnes, tak takové budou naše budoucí dny a celá naše budoucnost...
    veronika
    PS: Přeju všem krásný týden... :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Pro anonyma v 10:11
    Taky jsem cítila obrovský přísun energie, která se po celé planetě spojovala a zářivě vystřelovala a v cca12:15 jsem vnímala cosi, jak mi říká: Ted je to na VÁS, VY si tvoříte SVOJI REALITU, budoucnost... a pak jako NEBOOJ, MÁTE V SOBĚ OBROVSKOU SÍLU, ZVLÁDNETE TO....

    No a já se neboojím, protože vím, že jdeme do toho lepšího, i když to zatím tak nevypadá....- viz každodenní tv a jiné zprávy.....a lidi už veřejně v tv vystupují a říkají, že jsme na konci zavedeného pořádku, žE kapitalismus , socialismus, atd.,..- prostě nic se neosvědčilo, že at je to tam, nebo tam - tak bez základní změny vždy je a bude to stejný... chce to změnu nejen v základním náhledu jednootlivce na společnost, planetu,... ale hlavně v jeho komplexnímu přístupu k životu, v jeho odpovědnosti sám za sebe,...přírodu, která tady není jen pro něj, ale i pro ostatní... Člověk se stal strašlivě sobeckým, egoistickým jedincem, který má v popředí sám sebe..., pak dlouho nic a teprv za trojitou zatáčkou si začíná všímat těch ostatních...A kdo nesplńuje jeho rámec představ o správném světě, tak toho do své ulity naprosto nepustí...
    Takže je základně třeba, aby lidi rozvinuli svoji lásku k bližnímu... Není třeba mít o 20tříd lepší auto, než má soused, když on za pár nebude mít na jídlo a bydlení..., protože přišel o práci a víme, že sociální systém podporující tyto lidi se naprosto hroutí... Proč by jinak zvyšovali daně?? těch, kteří ještě mohou pracovat??? Jenžes poklesem této hnusné ekonomiky souvisí i to, že práce rapidně ubývá.. Před cca 3roky jste práci v poho našli, ale ted je to stále horší... Hledáte měsíce a bezvýsledně... Protože nemáte VŠ technického rázu nejlépe s červeným diplomem... no jo, ale kolik je takových lidí...??? A co ten zbytek?? Nemohou přeci být všichni s technickým VŠ vzděláním... Stejně jako nemůže být na světě jen a pouze zlatá barva... Právě ta různost je naprosto unikátní a zároveň úžasná... A člověk ten svět musí co nejlépe vzít se všemi jeho slabinami a problémy, které musí začít řešit. Není možný, aby rodiče šíleli kdesi, čemu říkají zaměstnání, kvůli pár stovkám od rána do noci, aby tak mohli svým dětem dopřát jídlo či střechu nad hlavou a jeich děti naprosto zvlčeli, tzn, že si dělají, co celé dny chtějí...A takto nám vyrůstá nová generace, která je bez zájmu o svůj osobní, životní úspěch, které je téměř vše jedno....a která tento svět zdědí....a bude jej po nás formovat..... právě z tohoto důvodu je načase zreformovat školství...., stát, společnost.... vždyt není možný nechat "ležet ladem" náš největší poklad, tedy naše děti...
    Opravdu si myslím, že onu zapalující jiskru máme - každý z nás - ve svém srdci a mozku, kterou máme možnost vše podstatné změnit....
    Jen si onen fakt musíme uvědomit...V přítomnosti tvoříme svoji buducnost...
    veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://barboraopelkova.blog.cz/1305/vsimnete-si-ze-jste-jiz-probuzeni

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.