21. května 2013

MUDr. Petr Lukeš: O parazitech, Coca-cole a jiné

Sešlo se mi několik mailů s přáním publikovat něco od dr. Petra Lukeše z Boskovic. Tak tady to je. 

Podnětný rozhovor s MUDr. Lukešem

MUDr. Petr Lukeš má velmi zajímavé názory, s nimiž nebudete třeba souhlasit. Ale jemu to funguje.

Rozhovor s ním jste mi už zaslali několikrát, ale mně se tam nezdála ta cola coby nejzdravější nápoj, tak se mi to nechtělo zveřejňovat, dokud se nepřesvědčím. Tak to už nějakou dobu prověřuju na sobě, a zdá se mi opravdu, že na té kole není nic špatného, naopak dělá mi to fakt dobře, na rozdíl od kafe!!! (Dva litry denně jí teda nesnesu, moc kofeinu ...)

Jinak, se vším ostatním vřele souhlasím. Nezapomeňte, že na parazity máme i orgonitový zapper!!

Ukázky z jeho rozhovorů:

O parazitech

 Zápal plic u dětí, antibiotika 

   Dítě prý má zápal plic, dostane antibiotika. Přes den nezakašle. Večer lehne do postele a kašle a kašle a kašle. Rodič ale nepřemýšlí tak, že dítě přes den lítá, nic mu není, jakmile ale lehne do postele, začne intenzivně kašlat.
   Antibiotika jsou bez efektu, navíc třeba rozbory zjistí, že dítě nemá zánětlivé markery. To znamená zvýšené leukocyty, není zvýšená sedimentace, CRP - a ten se zvyšuje už po několika hodinách jakmile do vás vlítne nějaký virus či bakterie.
   Na parazity nikdo nemyslí. Když já pak dávám přípravky na škrkavky a roupy, matky se diví, že dostaly léky proti parazitům. Ti červíci leží v plicích tři týdny a ty děcka jsou z toho strhaný, kašlou celou noc, matky jsou naštvaný, otcové taky, kantoři taky, protože to přetrvává i v dopoledních hodinách, protože děcka mají překrvený dýchací cesty. Když uděláte rentgen, najde se tam zastínění, které skutečně ukazuje na pneumoponii. Musíte si to dát dohromady a říct si - toto už má potřetí, vždycky tři neděle se čtrnáctidenní nebo i delší pauzou a pak to znovu začne. Pro parazity je typické, že začnou klást vajíčka v době novoluní - týden před dozráním měsíce a týden po.
   Možná tomu nebudete věřit, ale já jsem třeba za týden měl pět svých registrovaných dětí a patnáct nepříslušných, se kterými přišli rodiče za mnou na radu - nešlo by mu zvednout imunitu a podobně. Samozřejmě, že jsem si pomáhal ještě laserem, udělal jim akupunkturní body, které mají vliv na zvýšení imunity. 

   Používal jste tedy i čínskou medicínu.    Ano, ale laserovou, která byla bez bolesti. Ty děcka ke mně chodily rády, protože to nebolelo, chodily na světýlko a ještě měly doporučenou kokakolu a zmrzlinu a k tomu ještě sladké ledové kuličky. 

   Proč sladké ledové kuličky a dokonce každou hodinu?    Matky se divily. Tak jsem říkal - podívejte se, nás v mikrobiologii vždycky učili, že 90% těch nejpatogennějších mikrobů, jako jsou streptokoky a pneumokoky a podobně se množí od 45 do 90 minut. A když jim za 60 minut dáte něco ledového, nemůžou se namnožit. Proč studené kuličky? Když nechceme, aby nám něco sežrali mikrobi, dáme to do mrazáku nebo lednice. Ty naše drobečky tam dát nemůžeme, takže jim musíme každých šedesáti minut dát něco studeného do toho krčku. Matky koukají, pak to vyzkouší a zjistí, že to funguje. Proč třeba toto neříkají děckaři? 

   O parazitech toho zatím moc nevíme    Moc o nich nevíme, spíš tušíme. Světová zdravotnická organizace říká, že dětská populace má 80% promoření roupama. A ty jsou tam furt. Likvidujete je léky, ty však likvidují pouze dospělé jedince. Nezlikvidují jejich vývojová stádia, vajíčka, larvy a ty v nás pak dělají ten binec – spolu s plísněmi snižují imunitu. Zde je vysvětlení všech těch hrozných kašlů a podobně. A proto by se měly občas ty antiparazitární přípravky dávat. Není ale jen dětský roup a dětská škrkavka, jsou i kočičí a psí roupy a škrkavky. Ty u lidí nedojdou do vyspělého jedince, ale jen do larválního stádia, takže ty děcka můžou ty larvičky mít v sobě třeba rok. Ony se tam salaší a když mají příhodné podmínky, začnou se hýbat, dělat paseku a děcka začnou kašlat nebo mít potíže s čuráním, protože se larvy hodně usazují v močových cestách. Nebo se děti pomočují - to dělají ty krevničky, pak se usazují v játrech a plicích a bohužel i v mozku. Přes lymfatický systém se dostávají do nosohltanu – do středouší, do mozkové tkáně. Vznikají také parazitární zápaly mozkových blan a ono se vůbec nepřijde na to, proč. Dále polypy v dutinách, objevují se i u populace dětské. Ale to, že si doma pěstují kočičky, pejsky, a další miláčky, neřeší. Ať si je chovají, ale měli by se pravidelně odčervovat nejen miláčci, ale i lidi. 


Coca-cola je zdravá

Když řeknu, že Coca cola je nejzdravější nápoj u nás, tak 90 procent lidí, kteří jsou zblblí podplacenými lékaři, se chytne za hlavu a myslí si něco o mé pomatenosti. Když chci psát nebo povídat o Coca cole, tak své tvrzení musím mít podložené, což se o mnohých pisatelích říci nedá.
Já vypiju denně 2 litry coly. Nepředpokládám, že by doktoři byli tak hloupí sami od sebe, když vystudovali medicínu, a že by si nepamatovali, že například kyselina fosforečná je pro nás nejdůležitější kyselina na této planetě. Drží totiž genetický kód DNA, protože ta jediná je schopna tvořit esterické můstky, které drží šroubovici DNA, aby se nerozpadla. Kdybychom tu kyselinu neměli, budou se rodit různé zrůdy. Coca cola, která je kyselinou fosforečnou 
konzervovaná, nám vůbec neškodí, právě naopak.
Další důležitou funkcí kyseliny fosforečné je její schopnost tvořit makroenergetické vazby v ATP, dále s glukózou a fruktózou a kyselinou pyrohroznovou. Při odštěpení jedné molekuly této kyseliny se uvolní energie 12 kcal, která je okamžitě zpracována pro další funkce a reakce v buňce (opakování pro lékaře).
Rovněž s despektem je tvrzeno, že výborně vypucuje záchod a povolí šrouby. Zkoušel jsem to, ale není to pravda. Když chcete vypucovat varnou konvici, použijete na to ocet nebo kyselinou citrónovou, a nikdo vám neříká – kromě mne – že je to šméčko pro tělo.
Kyselina fosforečná a fosfáty se dřív, kdy ještě nebyl farmaceutický průmysl tak hladný, používaly do mýdel, čistících prostředků a saponátů. Nyní se fosfáty pomalu odstraňují a do čistících prostředků a saponátů se dávají bioenzymy, které člověku škodí. Fungují totiž jako dráždidlo a alergen na sliznici dýchacích cest. Takže: když si kupujete prací prostředek, kde je psáno velkým písmem bez fosfátů, je velmi pravděpodobné, že si přivodíte alergii. 


Jakou cestou jsme v minulosti získávali kyselinu fosforečnou? 
No, ze stravy. Když jíte maso, tak ze stavby masa samého, ale i z buněk ostatní stravy, protože obsahují DNA. Coca-colu piju již od roku 1963, kdy jsem ji dostal jako odměnu za to, že jsem udělal přijímačky na zdejší gympl. Vím, že je to nejzdravější nápoj u nás, protože obsahuje kromě kyseliny fosforečné trávící fermenty, které jsou podobné wobenzymu. 


A za ten platíme velké peníze, když ho potřebujeme. 
Coca colu vymyslel v roce 1885 americký lékárník John S. Pemberton z Atlanty v Georgii a při výrobě mimo jiné použit extrakt z cocy a colových ořechů. Nápoj se prodával v okolních lékárnách jako „tonik stimulující mozek“. Kdo má trávící problémy jako například zvracení a nechutenství a dá si vyštěrchanou a mírně naředěnou ledovou coca colu, tak se mu udělá dobře. Bohužel přesto, že to lidé již vyzkoušeli, se nikomu nerozbřesklo. Že by si řekli, že na zanícený trávící trakt se dá šméčko a ono se to vyléčí...
Dále by si měli doktoři vzpomenout, že naše kosti jsou složeny z 85 procent z fosforečnanu vápenatého. To je ohromná zásobárna vápníku a kyseliny fosforečné. A jak někdo tvrdí, že Coca cola odvápňuje, tento proces není tak jednoduchý. Protože naše kost je tvořena a odbourávána dvěma druhy buněk. Jedny se jmenují osteoblasty, které tu kost staví za pomocí alkalické fosfatázy. A dále máme osteoklasty, které kost odbourávají, a tuto reakci katalyzuje (spouští) kyselina citrónová. 



LUKEŠÍ DESATERO NEDOPORUČENÝCH POTRAVIN 

Bylo sestaveno na podkladě zkušeností občanů Boskovicka, kteří jsou starší 85 let a jsou soběstační, kteří se neřídí dle reklam a nečtou „odborné” časopisy a tisk typu AHA, BLESK, SPY a jiné.

1. Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.

2. Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry a způsobují afty a žloutenku typu A. 

3. Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou). Je i ve spoustě potravin a bonbónech. Odvápňuje organismus – způsobuje křeče svalů a leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie. 

4. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách. 

5. Nepoužívejte margariny – umělé tuky. Máslo je zdravější. Žádná kráva své telátko neotráví – to raději zdechne, ale člověk člověka pro pár mincí otráví postupně, jak potkana. 

6. Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivostí. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat ACTIVII, která má položivé bakterie. 

7. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech. 

8. Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal. 

9. Nejezte pečivo uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans. 

10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný černý čaj – pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem. 

DOPORUČENÉ POTRAVINY jsou ty, které jedli Vaši předkové, kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců. Pokud Vás nevyměnili v porodnici, máte to dáno geneticky do vínku.

...........................................................................


Přečtěte si celý rozhovor s dr. Lukešem zde, (je dlouhý a chci zachovat formát, takže ho vyvěšuju na Docs).

Též na webu zde:
http://www.adastra.estranky.cz/clanky/medicina-nekonvencni/mudr.-petr-lukes.html:
a zde:
http://www.adastra.estranky.cz/clanky/medicina-nekonvencni/mudr.-petr-lukes-podruhe.html





52 komentářů:

  1. Tak nevím, z cizokrajného ovoce jím pouze citrony a to ještě v kombinaci s medem, vit.C a většinou zeleným nebo ovocným čajem - to celé udělané jako limonáda. Zemřu dříve ? ? ?

    OdpovědětVymazat
  2. doporucovat coca-colu mi prijde zvraceny, je to peknej sajrajt, staci si precist slozeni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také tomu doktorovi nedůvěřuji, když doporučuje korporátní coca-colu. A korporátní activie bych se také ani nedotkla. Prostě coca-colu nikdy!!!

      Vymazat
    2. No vidíte, a zrovna cola na takovej těhotenskej žaludek je k nezaplacení, na mírné žaludeční potíže taky, nevypiju ji litr a půl, ale 2 skleničky za den při potížích ano..

      Vymazat
    3. Taky vás to přece nikdo nenutí pít, když máte takovýhle názor. Nicméně myšlenky pana Lukeše opravdu nejsou mimo mísu a myslím, že by svou profesní hodnotu neriskoval tím, že by kázal nějaké bláboly nebo něco, co si v praxi sám neověřil, že funguje.

      Vymazat
    4. Pravda je přesně v polovině, coca-cola vám sice dodá něco dobrého, dobře působí na zveacení, bolavý žaludek kašel, ale ten cukr osažený v ní vám zase žere minerály a vitamíny a když si koupíte slazenou stévií je v ní 5% stévie ostatní sladidla aspatman a podobné neřádstvo. Piju vody ze studánky a mám pokoj. Jednou za čas si dojedu pro minerálku do Poděbrad, naplním 60 skleněných lahví od kořalky a mám zásobu minerálů. V Poděbradech teče-zatím všude zadarmo. U nádraží, u města na kolonádě a poděbradka s menším obsahem soli teče v Netřebicích u Poděbrad. Jedem soukromník co tam pěstuje včaly našel tento pramen na svém pozemku a zpřístupnil ho lidem.

      Vymazat
    5. A co je tak špatného na cukru který se vyrábí věky ? Člověk by správně měl přijímat energii a to buď z tuků nebo cukrů. Z cukrů se "přeměňuje" mnohem rychleji a tělo ji spotřebuje, kdežto z tuků trvá rozklad déle a tak se to uloží. Proto je lepší konzumovat spíše věci sladké (myslím ovoce, nikoliv čokoládu aj.) než např. vlašský salát a chlebík na svačinu ... :))

      Vymazat
    6. Měla jsem tu čest chodit k doktorovi jako dítě. Jakmile jsem měla střevní chřipku, ztrátu emergie kdy jsem spala 16hodin denně a poté mi zjistili nízký obsah fosforu, špatné trávení apod. Doporučil mi zmiňovanou coca colu, vyštěrchanou a po lžičkach. Střevní problémy odešly a při ztrátě energie jsem se zpravila do 3 dnů. Za mě to FUNGUJE a blbost to není.

      Vymazat
    7. Presne tak!!!mam vyzkousene v mnoha smerech a fakt funguje.neni to blabol !!!

      Vymazat
    8. Kláro, na cukru je špatné to, že ho většinou konzumujeme příliš mnoho. A zrovna v Coca Cole je ho požehnaně. Pokud přijmete energii ve formě cukru, ale energii nevydáte a nestihnete ho spálit, přemění se na tuk. A budete tloustnout. Dále je třeba si uvědomit glykemický index. Sladkosti a tedy i Coca Cola ho mají typicky velmi vysoký. To znamená, že se cukr velmi rychle dostane do krve, ale pokud ho okamžitě nespálíte, opět se uloží do tukové tkáně. Navíc dostanete brzy hlad a musíte znovu jíst. Cukr se dá přijímat i z lepších zdrojů, které mají nízký index, jako rýže, těstoviny, celozrnné pečivo, mléčné výrobky (neslazené). U tlustých lidí hrozí riziko cukrovky, obezity, přetěžování kloubů a bolesti zad atd. apod. A věřte mi, to nechcete. Já nejsem doktor, ale zkusil jsem si to. Byl jsem dost obézní a teď už zas nejsem. A rozhodně jsem se obezity nezbavil pitím Coly a jezením sladkostí - to bylo první opatření, co jsem udělal - přestal jsem jíst sladké. Úplně. Teď hodně sportuji a energie mi nechybí, cítím se skvěle, lépe než kdykoliv dřív.

      Vymazat
  3. S tim slozenim to prave neni vubec nic hroznyho, jediny problem, ktery s tim mam je ten, ze je tam HOOODNE moc cukru. Kdyby se to trosinku prosladilo stevii, tak je to asi opravdu ta nejzdravejsi limonada. Nerikam nejzdravejsi vec k piti, tak me hned nesestrelte...
    Kdyz ma me dite zaludecni nebo strevni potize, tak prvni vec, kterou nevyzvrati je prave coce-cola, skoro stenje dobre funguje jiz jenom cerny caj.

    OdpovědětVymazat
  4. Dalsi z pohladov, celku zaujmave, myslim hlavne ze sa to da pouzit aj na bribratie a vela inych veci

    http://www.novazem.info/teal-scott-ako-schudnut/

    OdpovědětVymazat
  5. vsade pisu o cole aky je to sajrajt a dokonca aj na etikete same humusy pridane v nej,jeden napise to druhy hento ,napriklad http://prolife.cz/?a=71&id=1782

    AsgarD

    OdpovědětVymazat
  6. coca-colu z mého pohledu bych rozhodně nedoporučovala. Možná má ten pán pravdu v tom, díky jistým látkám prospívá coca-cola k udržení můstků DNA, avšak tento nápoj obsahuje i mnohé jiné látky, o jejichž vlivu na naše těla víme rovněž velmi málo a navíc, jak jsem zjistila já, obsah umělého sladidla, které je v coca-cole velké množství (jako ve většině "limonád" či "minerálek") velmi silně kazí zuby. Což jsem poznala sama na sobě. Od chvíle, kdy jsem "usoudila", že je lepší to nepít, mám zuby bez kazů. Což je už 15 let.
    Takže, raději budu "čmelíky" a kyselinu fosforečnou získávat "náhodnou" cestou, jako je třeba malý podíl ve stravě, než mít zuby na rozpadnutí. Přeci jen, je to dnes drahá záležitost.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  7. Duše K: Jaroslav Dušek a Anna Strunecká (autorka knihy Doba jedová)
    https://www.youtube.com/watch?v=BTM4BmzY35I

    OdpovědětVymazat
  8. Kolko ludi tolko chuti- kazdopadne si vyberiem iba to co citim, ze je spravne.
    Priklanam sa k nazoru, ze odporucat ten WC cistic (Coca cola, Pepsi..) je zcestne :)
    Takisto doporucat kravske maslo plne pre cloveka nestravitelnej laktozy :)
    Ale zase sa mi paci ten nazor o pecive z igelitov- stale mi to nejde k sebe preco ludia vsetko balia do plastov-urcite z nich je nieco vypustane.Jem to co citim, ze je spravne a sledujem ako reaguje moje telo. Osobne si myslim, ze je schopne stravit vsetko a viac podstatne ako zlozenie je emocny stav v case ked nieco konzumujeme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od kdy je v másle laktoza - mléčný cukr ? Obsahuje hlavně min.90 % mléčného tuku a v něm obs.
      v tuku rozp. vitamíny A, D, E !!!
      Zopakuj si chemii !!!
      Vašek

      Vymazat
    2. ....ČLOVEČE, o čom tu preboha píšeš...........Maslo je ten NAJLEPŠÍ TUK PRE ČLOVEKA (overené tisícročiami), a obsahuje NULA CELÁ TRI (0,3) GRAMU LAKTRÓZY NA 100g...... A aj toho sa môžeš zbaviť úplne, keď si z masla doma urobíš Ghí....
      Takže si čo sa toho masla týka ÚPLNE VEDĽA.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    3. Chlapci take it easy ! A s tou chemiou si tu dal ! :)))
      Nemas ani ponatie ake sracky nas ucili v skolach-kolko bludov a zcestnych teorii nam vtlkali do hlav.
      K maslu a inym mliecnym vyrobkom len toto - skus si to pozriet a pochopis :

      http://rense.com/general26/milk.htm

      http://svetlojelaska.blog.cz/1305/proc-zeny-v-cine-neonemocni-na-rakovinu-prsu

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zMuJ-bDs30M

      Vymazat
    4. anonym 19:34 : K tvojmu odkazu len toľko.... Pred 5timi rokmi som SÁM hanil mlieko..... Ale nie je mlieko ako mlieko....A NIE JE TUK AKO TUK...........
      Masajovia pijú celý život mlieko a krv zvierat, k tomu mäso (tí "vyvolení").... TEŠIA SA PERFEKTNEJ KONDÍCII... Samozrejme, nemôžeme porovnávať pasterizované "akože mlieko" kráv, ktoré sa živia "odpadom", a mliekom divokej kravy, alebo iného divokého zvieraťa.... Navyše - pasterizácia úplne ničí mliečny produkt a vytvára z neho ŠKODLIVINU. Výnimkou je MASLO, lebo pasterizácia sa "nedotkne" TUKU, tuku pasterizácia NEPREKÁŽA. Preto kto chce (môže, nemusí) si môže z masla urobiť GHÍ....
      KOZIE MLIEKO, BRYNDZA, KOZÍ SYR (občas)..... PECKA NABITÁ VITAMÍMNY A MINERÁLMI, OMEGA 3 TUKMI (keď sa koza a ovca pasie na lúke), prospešnými baktériami...
      Anonym 19:34 ............ a čo nám chceš odporučiť jesť ???? Sacharidový "OBROK" ??? ...Obrok plný fytátov, obrok bez tuku (takže zabudni na elastické cievy v pokročilom veku a na kvalitnú výživu mozgu, ktorú ponúka LEN KVALITNÝ TUK, hlavne živočíšny), S MIZERNÝMI BIELKOVINAMI v malom množstve...
      A k tomu zase sacharidovú zeleninu a sacharidové ovocie ?
      Vieš ty, aké problémy má telo so spracovávaním AKÝCHKOĽVEK sacharidov (keď ich je dosť) ? POTREBUJE NA TO VYUŽÍVAŤ BIELKOVINY.... na spracovanie sacharidov...... A dá to riadne zabrať PEČENI.....
      Keď človek konzumuje MÁLO sacharidov a veľa kvalitných živočíšnych tukov, PEČEŇ ODDYCHUJE.......
      Viem o čom hovorím, som na takej strave 26 mesiacov, a už sa nevrátim ku "kytkožrútom"..... Obilniny sú odpad plný inhibítorov tripsínu a fytátov.
      Denne mám MINIMUM VLÁKNINY, a stolicu mám kvalitnú a každý deň..... A som štíhly, zdravo vyzerajúci..... nesmrdia mi nohy, aj keby som si týždeň nemenil ponožky... Môj telesný pach je príjemný..... Vysvetli mi to teda, ako je to možné.
      Ahoj.

      Marek @ Marek G.

      Vymazat
    5. Myslel som, ze na tuto stranku chodia iba uvedomeli ludia.-Neviem z akeho dovodu ma atakujes, ale nebudem hrat tvoju hru :) Poviem ti uz iba jedno :
      Je to tvoja vec co konzumujes, ja iba tvrdim, a mozes mi tu vypisovat tisice teorii z chemie a biologie, ze mliecne vyrobky su pre ludske telo skodlive , takisto ako maso a s nim suvisiace produkty. Nase telo trpi, pretoze nevie stravit tazke zivocisne bielkoviny a to da zabrat celemu telu.Zamyslel si sa niekedy nad tym, preco si unaveny vzdy po obede ? Mliecne vyrobky su privatne urcene iba pre mlada toho konkretneho zvierata (teda tela konkretnej kravy atd.) Vies, ze okrem tvojich "peciek nabitych vitaminmi" je to mrtve jedlo bez akejkolvek energie, plne rastovych hormonov, antibiotik a v poslednej rade aj prirodzenych hormonov, kt. sa vyskytuju v mlieku, kt.posobia na cloveka ako droga (preetoze maju na mlada posobit navykovo aby mlieko konzumovalo) , a preto je vela ludi zavislych na mlieku a pod. Kazdopadne je kazdeho vec co konzumuje- mal by sa riadit svojim telom a nie kadejakymi tabulkami a teoriami skorumpovanych vedcov.

      Mozme sa tu hadat do rana a este aj cely den, kto ma pravdu. Je plno nazorov, kt.tvrdia co ty a takisto je plno nazorov co ti oponuju.

      P.S : Vrelo ti odporucam pozriet si video, kt.som vyssie pridal. Ziskas na konzumaciu masa a mlieka trocha iny pohlad- hlavne z etickeho hladiska.

      Vymazat
    6. Anonym : NIKDY nie som po jedle unavený, až na výnimku, keď som pred jedlom bol v silnom negatívnom emočnom napätí. Takže - mýliš sa :-) ... A mňa nezaujímajú názory "vedcov" a vychudnutých vitariánov či vegánov bez lesku vlasov a s mdlým výrazom tváre... ;-) Ja som fešák, s dobrými nechtami, zubami, vlasmi, kožou. Aj to je dôkaz :-) ...A NEBOLO TO TAK VŽDY (!)

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  9. vyzdvihovat celou coca colu kvůli dvoum položkám ve složení mi přijde přehnané. V článku se mluví o kyselině fosforečné a trávících fermentech není pochyb že tyto dvě látky tělu prospívají, ale zároveň podle mě neni důvod pít s tím ty další s....y co to obsahuje dále (po rychlém kouknutí na netu.. neobsahuje náhodou i tu špatnou kyselinu citronovou? - nemám potvrzeno). Také bych pochyboval jestli má dřívější cola co vymyslel p. Pemberton vůbec něco společného s tou současnou. A ten uměle vyráběný cukr nikomu nevadí? Mě to přijde jako kdyby v Lukeším desateru bylo: jezte cizokrajné ovoce - to nevadí že to má nějaký obsah organických kyselin, obsahuje to ten a ten vitamin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jsem si byl koupil coca-colu a opravdu to složení není hrozné. Jak píšeš cola light a cola zero = aspartam, kyselina citronova atd... :O---
      ale normální cola obsahuje: voda, cukr, oxid uhličitý, karamel E150d (http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E150) kyselina fosforečná

      ale jen tak pro představu když byla reč o americe.. myslim že průměrný den američana může klidně vypadat takhle (http://www.stream.cz/peklonataliri/798224-peklo-na-taliri-skryte-cukry) a potom když doma k tomu všemu jeste vyžbruní 2L coca coly : 400g denní jídlo + 214g (2l coly navíc v kině, doma.. kdekoliv) = 614 GRAMŮ cukru... což mi přijde opravdu humus.

      I jenom těch 400g je pecka... pak lidé v americe vypadají tak jak vypadají. A když láhev coly tvoří půlku celkového příjmu cukrů, tak se popravdě ani nedivím že jí rodiče dětem odpírají.

      Vymazat
    2. Je vidět, člověče, že o aditivech v nápojích nevíš nic ! Jestli je pro tebe aspartam cennější než klasický cukr, pak si rovnou vykopej hrob, a počkej v něm krátce, až natahneš z toho aspartamu (ale také cyklamátu sodného, acesulfamu apod.) brka !

      Vymazat
  10. V USA je tradičně coca-cola chápána jako lék na žaludek, takže děti, když chtějí dostat od rodičů colu (kterou jim poučení rodiče středních vrstev odpírají z důvodu údajné nezdravosti cukru), tak tvrdí, že je bolí bříško. "Mami, mě bolí bříško, můžu dostat trochu coly?"

    Normální cola obsahuje cukr a kyselinu fosforečnou, žádný aspartam ani kyselinu citronovou, viz údaje na nálepce. Cola light (v Americe zero nebo diet) obsahuje aspartam.

    Pravá cola v přiměřeném množství mi opravdu dělá dobře na žaludek. Ať už při trávení oběda, či když je špatně od žaludku (to nemívám).

    Kolik coly za den, to už záleží na toleranci kofeinu. Třetinka coly je údajně jako jedno kafe.

    OdpovědětVymazat
  11. Coca cola je nejzdravější nápoj?Vážně?12,5g/100ml cukru tj. čtvrt kila cukru na dvoulitrovku.Ale určitě to stojí za to,aby se nám nerozpadla DNA :)

    OdpovědětVymazat
  12. Co se tyka kyseliny citronové,piše že ,,Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou,, jak je to s MMS? vždyt je to super lek... 10% roztok kyseliny citronové +chloritan sodný (MMS)

    Prosím o radu.

    děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus CDS a máš po problému. Je to oxid chloričitý jímaný ve vodě a nemusíš řešit kys. cittr.
      Viz. např. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=3543
      zdraví Vašek
      Navíc v posl.době aktivují MMS 1 kys. chlorovodíkovou!!!

      Vymazat
    2. podle mě je lepší aktivovat citronovou šťávou (vymačkanou) samozřejmě ve správném poměru - pro občasné pročišťovací účely. S kyselinou citronovou v prášku mohou být ještě nějaké komplikace že může obsahovat zbytky nějaké plísně z výroby.
      Každopádně mms se užívá nárazově a když někdo je v situaci 3 kapky kyseliny citronové (ať už z prášku nebo ne) versus rakovina, tak myslím že není moc o čem přemýšlet

      Vymazat
    3. MMS nemoze byt pre telo nic zdrave. Ved napr. sa cast z neho sa pouziva na hlbkove cistenie textilii. Podla mna tym telo velmi trpi a daval by som si na to pozor a velky ! Radsej sledovat co jem ako uzivat neprirodzene chemikalie.

      Vymazat
    4. Zde bych si troufl říct, že se jedná o trochu jinou látku - na počátku jsou sice reagenty - kyselina citronová a chloristan sodný (v případě MMS1) - ale po zreagování už tato směs obsahuje rozštěpený produkt.... troufl bych si i říci, že se bude podobat Acetylu, neboli soli kyseliny octové.
      Ve smyslu nejezení citronovky je to myšleno - dle mého - nejezte nic v čem je natvrdo nasypaná kyselina - typický příklad - starý dobrý vitacit. Dochází k přímému kontaktu kyseliny s trávícím ústrojím a dochází k jeho naleptání.
      Pokud se pletu-prosím opravte mne

      Vymazat
  13. Kdysi se původní kola pila po skleničkách jako třeba víno nebo žaludeční likér.Měla to být náhrada alkoholu, recept byl tajný.To co je kola dnes je z původního jen tvar lahve, firma a kyselina fosforečná.Tehdy to mělo stimulovat mozek jak píše pan doktor, dnes kdo ví,když je potřeba průměrné stádo.Ocenil bych spíš názor máslo versus rostlinné tuky a názor na prací prášky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus si vyrobit domácí máslo a uvidíš tu mňamku. A margaríny-tu chem. sračku nechcou žrát ani mikrobi v čističce odp. vod. A alerg. prací prášký-zkus domácí gel na praní viz. http://www.home-made.cz/2012/08/domaci-gel-na-prani.html, jen JELEN (mýdlo) soda a voda. Peru i montérky.
      Vašek

      Vymazat
    2. Vašek....skúsim to.............. Zaujímalo by ma, čo sa deje, keď sa niekto spotí do prádla, ktoré sa pralo v chemickom pracom prášku a k tomu ešte v aviváži.............. Nedostáva sa to náhodou do tela ? ... Hmm....
      =) Teším sa na to..... Len, je tu jedna vec.... budem si prať sám, lebo moje pribrzdené rodinné príslušníčky (mama a sestra) odmietajú každý nový nápad (ak sa to netýka zábavy)..... Proste ovce... =)

      Marek @ Marek G.

      Vymazat
    3. Tak to ani nechtěj vědět, a pokud ano, sežeň si knížky od Ing. Jiřího Janči, jednoho z nejlepších a nejpilnějších léčitelů z Ostravy, vyloženě varoval před prac. práškama a aviváží a černém prádle !! Mimochodem nejlepší aviváž je OCET. Takže bychom ho měli všichni doma vyrábět z přebytků ovoce a zabít jednou ranou tři muchy - chemku, aviváž a bumbat na doplnění zásad.
      Vašek

      Vymazat
  14. Kyselina fosforečná ???
    Zatím jsem se všude dočetla, že je velmi pro organismus škodlivá,tak nevím...
    Máte o tom někdo nějaké jiné informace ????
    Celkem by mě to zajímalo...

    Bára

    OdpovědětVymazat
  15. Prednasky k parazitom

    Blahova:
    http://www.youtube.com/watch?v=CrLfWDcSCOQ

    Totkova:
    http://194.160.126.184/vedatechnika/video/vk/ba/2011/201106totkova.mp4

    OdpovědětVymazat
  16. Colu pijeme s mužem již druhý rok. Ale ředíme ji napůl s vodou a přidáváme šťávu z citronu. Pijeme ale jen do 14ti hodin, abychom dobře spali. Takto je to super nápoj.

    OdpovědětVymazat
  17. mluvi jen o te kyseline fosforecne,,,,ja myslel ze ce coca cola sklada z vice slozek ;/ a ne jen z te kyseliny...co ty Ecka tam a buch vi co za dalsi maras

    OdpovědětVymazat
  18. Nevim, jestli to jeste nekdo bude cist, protoze clanek je vic jak rok stary. Chtela bych se vyjadrit k otazce cukru, mleka, coca-coly,ale i soli. Ono totiz nic neni cernobile a k lidem se dostavaji skreslene informace a polopravdy. Cukr je pro organismus nepostradatelny, to vsichni vime, ale nejlepe ten nerafinovany, tedy necisteny, ktery obsahuje take vsechny prospesne organicke latky, vitaminy a stopove prvky (a cukr se s temito latkami vstrebava lepe a telo jej vyuzije na sto %. Navic neobsahuje chemicke latky, ktere se pouzivaji na jeho cisteni. Prirodni cuke z cukrove repy ma napr. Globus. Takovy "prirodni cukr" se da prirovnat k tomu, ze bychom snedli rozvaenou propasirovanou cukrovou repu. Moje babicka to jeste delala a i dnes se da koupit jako sirup z cukrove repy. Melasu, ktera vznika pri cisteni cukru vyrobci dale prodavaji a tak maji dvoji zisk. Tento prirodni cukr je pro organizmus prospesny, potrebny a blahodarny. O soli to plati stejne. Je neustale zduraznovano, ze sul nam neskutecne skodi. Ale kdyz budeme pouzivat nerafinovanou prirodni, kompletni sul, ktera obsahuje priblizne 82% chloridu sodneho, ale 14% mineralnich latek a az 80 ruznych stopovych prvku. Ano, je drazsi a poznate ji podle trosicku nasedle barvy - a podle ceny :-). O mleku setvrdi, ze pro dospelce to neni vhodna potravina, ze vytvari alergie atd.... Ale zase tady mame to ale: Mame tady 2 aspekty: 1) Pokud clovek pije bez preruseni mleko od sveho detstvi, tak u nej nedojde k zadnym potizim, protoze se neustale vytvari enzym potrebny k jeho traveni. Jakmile prestane mleko konzumovat, telo prestava tento enzym vyrabet a pokud se tento clovek opet vrati k piti mleka, s velkou pravdepodobnosti nedojde k obnove produkce enzymu a clovek ma potize. Je zajimave, ze vetsinou tito lide ale dobre snasi maslo a syry. A tady jsme u 2) a to je pasterizace mleka, co by nebyla az tak spatna vec, protoze je to jenom zahrati a nasledne schlazeni mleka. Nejlepsi je tzv. setrna pasterizace, pri ktere se mleko zahreje na 75st. C po dobu jenom 15-20 sekund. Uplne spatna vec je ale homogenizace, pri ktere se rozbiji (udajne jenom) tukove bunky a tak je vlastne mleko "mrtve" a nase telo tyto bunky nezna a tak proti nim "bojuje", ale protoze telo je neustale atakovane dalsim adalsim prisunem mleka, tak to nezvlada a nastavaji alergicke projevy. Navic tuk, ktery se pri homogenizaci z mleka oddeluje se nasledne podle potreby do mleka dodava (1,5% , 3,4%) , ale uz se nemusi jednat o tuk (smetanu) z mleka!! Z mlecneho tuku se vyrabi maslo, smetana .... Proc lide docela dobre snasi syry a tvaroh?? Protoze se nedaji vyrobit z mleka homogenizovaneho, ale cerstveho, prip. jenom pasterizovaneho. A co coca-cola? Myslim, ze neni vhodne ji pit litry, ale prava (ne ligt) rozhodne neni tak skodliva, jak se o ni tvrdi, to je na trhu mnooooohem vic (vlastne skoro vsechny) horsich limonad a dzusu. A jeste jedna poznamka z me praxe: Temer kazdy pacient, ktery se ocitne v nemocnici, pri operaci, po operaci, anebo, kdyz se potrebuje zregenerovat, dostane infusi - fyziologicky roztok ( neni nic jineho nez dest. voda se soli) anebo polovicni fyziologicky roztok (neni nic jineho nez dest. voda se soli a cukrem) A male deti, kdyz nam po operaci blinkali z narkozy, ale i stresu a stracu, dostavali trochu coca-coly!! :-) Snad jsem nekomu trochu pomohla. Mejte se hezky. PS. nemam ani jeden z uvedenych profilu, proto jako anonymni.

    OdpovědětVymazat
  19. Candida je přeci kvasinka, ne plíseň.
    Lidi, berte to s rezervou a nebuďte tak hloupí! Copak jste nikdy neslyšeli, že strava má být pestrá? ...to znamená od každého kousek v menší míře, ne jíst pořád dokola jedny a ty samé potraviny...

    OdpovědětVymazat
  20. Jestli má někdo víru v to, že je pro něj cola zdravá, tak bude. Jestli je to pro druhého sračka, tak bude. Moje vlastní zkušenost s ní je pouze v kombinaci s rumem a citronem :) A to jednou za velmi dlouhou dobu. Samotná mi nechutná, cítím tam chemickou pachuť.

    Moje kamarádka, která chtěla zhubnout a stále se jí to nedařilo, vyloučila ze svého jídelníčku jedinou věc, a tou byla cola. Vypila ji každý den 2 litry. Poté, co ji vyloučila, se jí váha začala upravovat. Prvních 10 kilo šlo dolů samo, pak začala trochu i cvičit.

    Cukr sice potřebný pro tělo je, ale ne v jeho rafinované podobě, v jaké se dodává do coly.



    OdpovědětVymazat
  21. Já s panem doktorem souhlasím. Už několikrát jsem vyzkoušela jeho metody a vždy skvěle pomohly.

    OdpovědětVymazat
  22. Souhlasím! Od něj bych se nechala léčit

    OdpovědětVymazat
  23. Není doktor jako doktor: http://karolinaloskotova.blog.cz/1601/lekar-onkolog-prichyteny-ako-podaval-zdravym-ludom-chemoterapiu-doporucuji

    OdpovědětVymazat
  24. me rekli i v nemocnici v Praze po dietni chybe ze mam pit Coca Colu, u me to funguje v pohode, zuby mam cajk (kazu jen par a to pouze na leve strane), cukry v krvi v pohode, cholesterol take v limitu, vypiju 2-3l denne a to poslednich 20 let.

    OdpovědětVymazat
  25. Článek by sice poukázal zajímavé a vědecky hezky vysvětlené informace až na jednu obrovskou chybu a to je skutečnost, že Coca Cola už neobsahuje cukr, ale glukózo-fruktózový sirup. To znamená, že je ve stravě nepřípustná a všichni, kteří tu tvrdí, že na ně zabírá, tak mají jen psychosomatický pocit.

    OdpovědětVymazat
  26. Zabírá na ně kyselina fosforečná a ne cukr, jsi mimo.

    OdpovědětVymazat
  27. Coca-cola vám vadí, ale to že se většina lidí cpe léky a jinými sajrajty, to už je v poho :D Ono dneska hledat něco zdravého je jako hledat jehlu v kupce sena :D ani ty vaše "bio" výrobky nejsou nijak ok :D

    OdpovědětVymazat
  28. Mne sa clanok od Mudr. Lukeša pači. Rano si dam na ranajky Tvaroh, alebo kase s jablkom alebo hruskou, pripadne uvarene vajicka alebo prazenicu, kusok chlebika, bez drozdia, len prirodny kvasok spaldova muka a voda, kupujem hotovy. a urobim si kavu s jednym cukrom,
    uz 3 roky nejem parky, sunku salamy, kvoli dusitanom a eckam. na obed si dam cely obed, a kavu tak o pol hodiny, po obede nejake ovocie, vecer uvarene zemiaky s trochu maslom alebo opecenou cibulkou. ak mam chut, kupim si pohar pepsicoly, ta jedina je s cukrom nie s glukozovo-fruktozovym sirupom. Ten mi nechuti a navyse jeden lekar vysvetlil ze mozog nevie zasignalizovat ze staci, len u cukru. A na travenie si este dam niekedy pivo, to mi vie v lete zahnat smed.
    a citim sa bajecne. Denne sa snazim chodit aspon hodinu nepretrzite, lebo po 15 minutach sa zacinaju hydratovat platnicky. a chodzu nic nenahradi, Ked chceme byt zdravi, majme radi nase telo, ked nam nieco signalizuje bolestou zastavme sa a rozmyslajme kde sme spravili chybu a nie hned ibalgin. to je najväcsia chyba. Mala som pod kolenom Bakerovu cystu, napriek bolesti som ha hybala, byciklovala, zatlacala som si ju 2 eurovou mincou to mi kazal lekar. Po roku a 2 mesiacoch tam nic nemam, cysta sa mi uplne vstrebala, Koleno neboli, mozem si cupnut klaknut. Predtym to nebolo mozne. Chodim vzdy tak ze mam volne ruky, cize prirodzene sa hybem prava ruka lava noha. Pri bolesti som pouzivala aj trekingove palice. Vyborne. podoprie Vam to plecia, odlahci kolena a klby.
    pocuvajme mudre rady, a ucme sa od mudrych ludi. nase ovocie je vzdy lepsie ako dovazane....

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.