21. dubna 2010

Deset největších lží o zdravotní péči

Článek z Ameriky, opět sedící i na naše poměry. Nabádá nás, abychom zůstali zdraví.
Nenechme se zblbnout úlety, kdy někteří vidí v běžné rotavirové nákaze či výskytu sezónního pylu působícího alergické příznaky tajemnou chorobu seslanou tajemnými silami "odshora", možná i ze sopky. 
Většinu svého zdraví máme ve svých rukou opravdu my sami.
 
Deset největších lží o zdravotní péči

Mike Adams, Natural News http://www.naturalnews.com/028623_health_care_America.html
Přel. Orgonet.

Konvenční zdravotní péče není založena ani na zdraví ani na péči. Je v podstatě založena na zakořeněném systému medicínských mýtů, který je hájen a praktikován těmi, kteří mají prospěch z trvalého stavu nemoci. Tento systém medicínských mýtů by také mohl být označen prostě jako „lži“, a dnes se chci podělit se čtenáři Natural News o deset největších lží, které jsou propagovány systémem konvenční zdravotní péče v dnešní Americe.

Lež č. 1: Vakcíny vás činí zdravými

Vakcíny se objevily jako největší a nejzáludnější mýtus vytvořený západní medicínou. Myšlenka, že vakcíny vás chrání před infekční nemocí, je zcela falešná, protože např. letošní injekce proti chřipce vás činí náchylnějšími k chřipce v příštím roce. http://www.naturalnews.com/028538_seasonal_flu_shot_vaccines.html
Vrcholem je, že i teoretická krátkodobá účinnost vakcín je ničím proti daleko účinnější ochraně poskytované vitamínem D a dalšími výživovými prvky podporujícími imunitní systém. http://www.naturalnews.com/027385_Vitamin_D_swine_flu_vaccine.html (Dvacet důvodů, proč je vitamín D lepší než injekce proti chřipce)

Lež č. 2: Léky předcházejí nemocem

Big Farma nyní soustřeďuje velký tlak na podávání léků zdravým lidem, jako by to byly výživné látky, které by nějak mohly zabránit nemoci. Například nový tlak na léky proti cholesterolu: dávejte je všem, ať mají vysoký cholesterol nebo ne!
Ale léčiva nepředcházejí nemocem a léky nejsou vitamíny. Vaše tělo nepotřebuje biologicky žádná farmaceutika. Lidé, kteří věří, že potřebují léky, jsou prostě obětmi „uměle vzniklé dohody“ mezi chytrou reklamou Big Farma a tlakem na veřejné mínění.

Lež č. 3: Lékaři jsou odborníci na zdraví

Doktoři vůbec nestudují zdraví. Studují nemoci. Moderní lékaři se neučí vůbec nic o výživě, zdravé životosprávě či prevenci nemocí. Pokud čekáte, že váš lékař vám poradí v otázkách zdraví, je to, jako byste čekali od svého účetního, že bude řídit tryskáč. Je to prostě něco, v čem není trénován.
To neznamená, že lékaři nejsou inteligentní lidé. Většina z nich má vysoké IQ. Ale ani génius vás nemůže učit něco, o čem nic neví.

Lež č. 4: Vy při svém vlastním léčení nehrajete žádnou roli

Lékaři, farmaceutické společnosti a zdravotnické instituce chtějí, abyste se domnívali, že vaše zdraví závisí na jejich zásazích. Pokud jim uvěříte, pak skutečně nehrajete při svém uzdravování žádnou roli – vše je řízeno jejich léky, vyšetřeními, chirurgií a zásahy.

Lež č. 5: Nemoc je způsobena smůlou nebo špatnými geny

Západní medicína chce, abyste věřili v mýtus spontánní nemoci – takové, která udeří bez příčiny. To je jako bychom řekli, že nemoc je jakési voodoo, černá magie, a že pacienti nemají žádnou možnost předcházet nemoc svou výživou či životním stylem.
To je legrační: západní medicína prohlašuje, že se řídí vědeckým racionálním myšlením, a přesto celý ten průmysl stále nedokáže přiznat, že chronické onemocnění má vždy svou příčinu, a většinou je ta příčina zcela spjata s výživovými nedostatky, s vystavováním toxickým chemikáliím a s nedostatkem pohybu.
Nemoc téměř nikdy není záležitostí smůly nebo špatných genů.

Lež č. 6: Vyšetření se rovná prevenci

Západní medicína nevěří v prevenci nemocí. Tento průmysl spíše věří ve vyšetření, kterému říká prevence. Ale vyšetření není prevence ani při nejdivočejší fantazii. Ve skutečnosti všechny populární vyšetřovací metody vlastně podporují nemoci.
Například mamografie vydává tolik záření, že způsobuje desítky tisíc onemocnění rakovinou každý rok http://www.naturalnews.com/027558_mammograms_cancer_industry.html, (Rakovinový průmysl prosazuje mamografy, které škodí ženám). Zobrazující barviva používaná při radiologických scanech mohou způsobit hrozné vedlejší účinky, a vyšetření na psychologická onemocnění je jenom skryté získávání pacientů podle schématu vydávajícího se za medicínu.
Skutečná prevence nemocí musí obsahovat prevenci prostřednictvím výživy, poučení pacienta o příčinách nemoci a celoživotní změnu stravovacích návyků. Avšak západní medicína neučí vůbec nic z tohoto. Ba dokonce ani v tyto věci nevěří.

Lež č. 7: Zdravotní pojištění zajistí vaše zdraví

To je oblíbená lež těch, kteří nedávno bojovali za zdravotní reformu sponzorovanou Big Pharmou, a prohnala se nedávnou celou Amerikou. Lež předpokládá, že pouze to, že máte zdravotní pojištění, zajistí jakousi magickou ochranu proti nemoci. Ale ve skutečnosti vás zdravotní pojištění nečiní zdravými. To můžete udělat pouze vy sami svou volbou stravy, vystavení toxickým chemikáliím, cvičením a pobytem v přírodě.
Zdravotní pojištění je ve skutečnosti sázka, že onemocníte. Jak může sázka na nemoc poskytnout jakoukoli ochranu vašemu zdraví. Nemůže. Osobně raději sázím na zdraví, než na nemoc, a způsob, jak to udělat, je investovat do potravinových doplňků, organických výrobků, superpotravin, fyzické zdatnosti a netoxických hygienických prostředků.

Lež č. 8: Nemocnice jsou místa zdraví a uzdravování

Pokud chcete zůstat zdraví nebo se uzdravit, nemocnice je to poslední místo, kde byste měli být. Jsou to nešťastná, nezdravá místa, která jsou zamořena superbakteriemi odolávajícími antibiotikům. V nemocnicích se většinou podává strava podporující nemoci a chybí tam zdraví posilující sluneční svit, a zdá se, že potenciálně smrtonosné chyby v léčebných a chirurgických postupech se stávají v amerických nemocnicích strašidelně běžnými.
Zajisté, jednotky intenzívní péče v nemocnicích hrají důležitou roli v naléhavé péči při zraněních a nehodách – a lékaři na těchto jednotkách intenzívní péče dokážou úžasné věci při záchraně životů – ale pro lidi s chronickými a degenerativními chorobami je nemocnice velmi nebezpečné místo. Pokud skutečně nepotřebujete okamžitou naléhavou péči, snažte se vyhnout nemocnicím.

Lež č. 9: Konvenční medicína je „moderní“ pokroková medicína

I když lékaři a zdravotnické instituce se snaží, aby západní medicína byla prezentována jako „pokroková“ a „moderní“, celý systém je v podstatě žalostně zastaralý a ustrnul dosud v bakteriální teorii nemocí. Západní medicína dosud ani neuznala roli výživy v prevenci nemocí – to, co je vědecky dokázáno již nejméně po několik desetiletí. Západní medicína není schopna uznat medicínu těla a mysli a vesele se domnívá, že mysl při uzdravování nehraje vůbec žádnou roli.
Právě tak západní medicína neuznává bioenergetické pole živých systémů, ani to, že transplantáty orgánů mají paměť, ani že živá strava je kvalitativně odlišná od mrtvé stravy. To myslím vážně: konvenční lékaři stále věří, že mrtvá strava je přesně totéž jako živá strava. (A doporučená výživová pyramida to nerozlišuje…)
„Moderní“ medicína není tak moderní, jak se ukazuje. Ve skutečnosti je beznadějně zastaralá a beznadějně potřebuje změnit svůj přístup ke zdraví a zdravému životnímu stylu, pokud chce přežít příštích sto let.

Lež č. 10: Je třeba větší výzkum, abychom našli „léčbu“

Tato lež je obzvláště legrační, protože západní medicína nevěří v žádné „vyléčení“ pro žádnou nemoc. Dokonce ani léčbu nehledá! Tato lež je opakována od r. 1960, kdy vědci zabývající se rakovinou prohlásili, že jsou jen krůček od vyléčení rakoviny. Dnes, o pár desetiletí později, domníváte se, že existuje nějaká závažná choroba, kterou západní medicína umí vyléčit? Není ani jedna.
Je to proto, že farmaceutické společnosti vydělávají na nemocných lidech, ne na uzdravených. Uzdravený pacient je ztracený pacient. Takže když lékové společnosti a zdravotní neziskovky prohlašují, že zkoumají, jak vyléčit nějakou chorobu, ve skutečnosti si od vás berou peníze, aby financovaly další výzkum léků, které si dají patentovat a které ve skutečnosti nic neléčí.
Na to si vzpomeňte, až vás budou žádat, abyste přispěli na nějaký výzkum „léčby“. Léčby již existují, spočívají ve výživě, rostlinných lécích a naturopatické medicíně, ale spolek Big Pharmy a konvenční medicíny nemá zájem o skutečnou léčbu – chtějí pouze propagovat svou představu o léčbě, při níž pumpují do pacientů spoustu léků, které nic neléčí.

Co je v pozadí deseti lží

Pokud jde o západní zdravotní péči, tak ta má samozřejmě více než deset lží, ale těchto 10 hlavních má možná největší význam pro to, až se budete rozhodovat pro své vlastní zdraví. Tím, že se nenecháte do nich vtáhnout, můžete sami převzít péči o své zdraví a vyhnout se zdravotní pseudopéči tím, že zůstanete  zdraví!
Zůstat zdravý není tak těžké, jak si myslíte, a nevyžaduje to žádné zdravotní pojištění a žádná vyšetření nemoci. Vyžaduje to pouze učinit informované a inteligentní rozhodnutí o tom, co jíst, co si mazat na kůži a jak získat více slunečního svitu a fyzické aktivity. Jakmile učiníte tyto zásadní věci, zjistíte, že už nejste obětí systému zdravotní péče západní medicíny, který je založen na lžích a zastaralých medicínských mýtech.
Je čas pro revoluci v medicíně. Revoluci, která konečně překročí mentální bloky systému medicínských mýtů, který zůstal vězet v roce 1940. Systém medicíny v r. 1940 byl skvělý pro rok 1940. Ale teď už není rok 1940, a teorie choroboplodných zárodků je beznadějně zastaralá, když  jde o základní nemoci, které postihují dnešní populaci. Avšak ti, kteří těží z našeho nečestného, zastaralého systému zdravotní péče, dělají vše, co je v jejich moci, aby nás fixovali v minulosti, založené na zacházení s tělem, jako by se jednalo o chemické bojiště, na němž se útočí na každou nemoc patentovaným lékem.

7 komentářů:

  1. pekný článok..vlastne nič čo by som nevedel ale jedna vec ma celkom udivila. Už som počul že DNA a má pamať a teraz píšete o tom že ju majú aj transplantované orgány, čo je teda logické, ale... môžte k tomu napísať ešte niečo plz?
    Thnaks
    ~Lamka

    OdpovědětVymazat
  2. Ja o tom celkom nič neviem. Jen překládám. Bádejte a podělte se o poznatky!

    OdpovědětVymazat
  3. Toto všechno už dávno víme. pust.cz vitarian.cz http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy/zeleninove_stavy/5310-19-cerstve_stavy-karotka.htm

    OdpovědětVymazat
  4. My to víme, ale spousta lidí to neví.
    Odhaduju podle svého okolí, že asi tak 90% lidí to vůbec neví nebo se tomu směje.
    Musí se to pořád omílat. Co jiného můžeme dělat.
    Lidi u nás zřejmě patří mezi ty nejnezdravější na světě. Těm 90% vůbec nedochází, že zdraví si vytvářejí sami svou výživou a životosprávou. Koukněte se kolem sebe na lidi v hypermarketu třeba někde v Itálii. Většina štíhlých, svižných, zdravě vypadajících. U nás většina obézních, opuchlých, unavených ...

    OdpovědětVymazat
  5. Nedávno jsem četl dobré přirovnání... "Benzín pochybné kvality, ale za nižší cenu si do nádrže moc lidí nenatankuje. Co kdyby se milované plechárně poškodil motor. Zato nejlevnější potraviny v hypermarketu, kvalitou marně soupeřící s krmivem pro zvířata, si koupí bez zaváhání..."

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkné bláboly, ale kde je konkretní rada - jak postupovat pro zachování zdraví?
    Míša

    OdpovědětVymazat
  7. Napríklad: http://www.badatel.sk/

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.