10. října 2010

Slunce je málo - sháníme vitamín D

Na orgo.cz se rozvinula pěkná diskuse, kde zakoupit vitamín D :-)))) 
To je moc dobře, že se už o to zajímá hodně lidí. Doporučuji k přečtení.

O. si prý pořídil veterinární prostředek Kombisol, mimořádně levný. Proč ne? Látka je to určitě stejná ... :-))) Ale radši počkáme a uvidíme, co to s ním udělá.

V zásadě je vitamín D3 u nás v pohodě dostupný, sice ne vysokopotenční, ale tak si ho vezmeme víc, no. V lékárnách se prodává vitamín D3 od slovenského Biominu, má 400 jednotek. Je dobrý, mám vyzkoušeno, loni na jaře mi hodně pomohl. Dále se volně prodává levnější D3 značky Generica, o stejné potenci.

Český prodejce Swansonu bohužel stáhl z prodeje svůj vysokopotenční D3 s 1000 jednotek, ale nevadí.

Ještě se podělím o svůj dnešní objev (asi spíš pro náročnější):

Dnešní hledání na netu (s tím, že chci něco, co by mohly brát i děti) dalo tohle: vitamín D3 v akci přímo od výrobce Swanson. http://www.swansonvitamins.com/SW1235/ItemDetail  Jeho E-shop prodává kapsle o 1000 a 2000 jednotkách, ale zejména má právě akci na kapky D3: 2 za cenu 1: 250 dávek po 2000 jednotek, za 10 USD. V kapkách - čili dávkovat se dá podle potřeby. Hodí se to tudíž i pro děti, dá se to do jídla či pití, smrdí to prý jen malinko.
Posílají pouze 3 ks (takže páry) v jedné zásilce, poštovné je dost drahé, ale v současné akci celá zásilka i s poštovným vychází na necelých 60 dolarů, což je 10 za lahvičku. A to se mi zdá přijatelné. Recenze jsou tam dobré. Takže objednávka je odeslána, mailem mi ji potvrdili, a teď jen doufám, že to opravdu pošlou, a ne až příští léto. Budu referovat.

15 komentářů:

  1. já bych se přimlouvala za doplnování přírodní cestou,jde to taky,nemusí se brát hraniční dávky je velmi dobře tzn.stoprocentně osvojitelný,netřeba se obávat předávkování u dětí....máslo,mléko plnotučné,žloutek nejlépe od slepic co pobývaly venku,a mrkev,mrkvová štáva,neomezené množství,a navíc si prospějete spoustou dalších látek a minerálů

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem pro, ale to jde v případě, že jsme si v létě udělali zásobu vitamínu dostatečným pobytem na slunci. A to není tak snadné. Během naší letošní týdenní červencové dovolené v JČ nebylo ani jeden den na plavky. A v těch několika málo slunečních dnech léta, co nám umožnili v srpnu, jsme už opálení nestihli.

    OdpovědětVymazat
  3. Od Swansona přišla zásilka čtvrtý den po odeslání. Sice si na ní v Ruzyni posvítili, ale to by snad nemělo škodit. Dopravné je dražší, ale i tak to vyšlo zhruba o čtvrtinu levněji než od českého zastoupení.
    Tak hurá do toho, než to zakážou úplně :-)
    Bob

    OdpovědětVymazat
  4. proč zhánět a doplňovat uměle vitamín D když ve slunci je ho dost to znamená změnit myšlení většiny lidí na ,,máme dostatek slunečního svitu a energie" a na co se myslí a říká tak se děje tak začněte myslet na to co chcete - platí to úplně na všechno

    OdpovědětVymazat
  5. Problém s obsahem vitaminů a minerálů je takřka globální. Cca před 100 lety se začalo s velmi intenzivním „hospodařením“ na zemědělské půdě. Už během 30 let došlo k úplnému vyčerpání minerálů a organických živin v půdě. Tato jalová půda už není schopna poskytnout výživu rostlinám které jsou velmi náchylné k chorobám a nejsou odolné proti škůdcům. Jatečná zvířata krmená touto chudou stravou musí být trvale vakcinovaná a zásobovaná komplexy vitaminů, aby vůbec přežila. Takové maso spolu s nehodnotnou zeleninou tvoří potravu pro lidstvo určené k vyhlazení. Už jen trochu přitáhnou šrouby, aby jí bylo ještě méně a první velká epidemie chřipky zdecimuje celé světadíly.
    Lidi, chcete-li zůstat když ne zdraví, tak alespoň naživu, doplňujte minerály a živiny uměle. Protože v potravinových náhražkách nejsou. V těch z Lidla určitě ne.
    Bohužel, ani ten sedlák je nevypěstuje. Musel by najít stoletý úhor, zorat a pak možná.

    OdpovědětVymazat
  6. tip na D3:

    http://www.sportovnistrava.cz/vitaminy-a-doplnky-stravy/191-vitamin-d-500-tbl/

    zdravím, zdeněk49

    OdpovědětVymazat
  7. Přidávám odkaz na Vitamin D3 http://swanson.cz/catalog/5?page=1

    OdpovědětVymazat
  8. No vida, swanson.cz asi dostal zboží, už zase prodává D3 1000mj. Díky za zprávu anonymovi 8.50.

    OdpovědětVymazat
  9. Vitaminy z GB, dobra cena, rychle dodanie.

    Vitamin D3, 1200mj, 180 davok - 7.35GBP s postovnym

    http://cgi.ebay.co.uk/VITAMIN-D3-1-200-i-U-180-Softgels-/250634445883?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item3a5afa243b

    Vitamin D3, 5000mj, 120 davok - 8.85GBP s postovnym

    http://cgi.ebay.co.uk/DVit-ECO-PACK-VITAMIN-D3-120x5000iu-VEGETARIAN-Tablets-/350335397169?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item51919ded31

    OdpovědětVymazat
  10. Zkusila jsem na BABY CAFE upozornit na blahodarnost D3, no, moc jsem neuspela,mamky se do me pustily a recitovaly moudra z pribalovych letaku, dost se divim, protoze obvykle byvaji pro kazdou dobrou vec, jo, osveta je nekdy dost problematicka :-)
    Lindt

    OdpovědětVymazat
  11. Zásilka 6 ks D3 v kapkách od Swansonu z USA přišla bez problémů za týden. Doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  12. Neviem, čo furt máte s tými doplnkami - anonym hore 10.10. o 14,54 hod. má absolútnu pravdu.
    Začnite si slnko budovať v sebe !!!
    Je to easy, zmeň chémiu mozgu, hýb sa, usmievaj sa, objímaj, vytešuj, tancuj, spievaj, neprepínaj sily, neprepchávaj sa, dávaj, - slnko svieti aj keď sú mraky !
    Ja si raz dvakrát za rok kúpim dajaké tescovské vitamínky, aby sa nepovedalo, že nie som IN.
    A zasa, ak budeš veriť hocijakému výrobku, on
    zaberie. Všetko je v hlave.
    bo

    OdpovědětVymazat
  13. ešte dačo treba urobiť - polovicu času stráveného pri počítači venovať pobytu mimo steny klietky zvanej byt, dom.

    OdpovědětVymazat
  14. No doubt. It is easily by far one of the most beneficial supplements around, not to mention the absorption and the positive impact on your mental state. Another? Creatine helps with so many facets of your overall health and is not just for athletes.

    OdpovědětVymazat
  15. Jediné možné řešení mých problémů nyní je úvěr. Dobře, že už dávno používám servis on-line úvěrování pujcka zdarma

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.